^

Πώς επηρεάζουν τα οιστρογόνα τις αλλαγές σχήματος;

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 17.10.2021
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Ξέρατε ότι οι γυναικείες ορμόνες οιστρογόνων μπορούν να επηρεάσουν περισσότερες από 400 λειτουργίες του σώματος; Και έτσι ώστε να μπορεί να αλλάξει ακόμα και τα περιγράμματα του σχήματος, της διάθεσης και της συνολικής ευεξίας. Περισσότερα για τις επιδράσεις του οιστρογόνου στο σώμα της γυναίκας

trusted-source[1], [2], [3]

Οιστρογόνα και βάρος

Εάν το σώμα έχει αρκετή οιστραδιόλη, το βάρος της γυναίκας δεν θα κυμαίνεται, όπως συμβαίνει και στην απουσία αυτής της ορμόνης. Μελέτες που έχουν διεξαχθεί προσφάτως επιβεβαιώνουν ότι είναι το οιστρογόνο που συμμετέχει ενεργά στην ομαλοποίηση του μεταβολισμού και, κατά συνέπεια, στην ομαλοποίηση του βάρους.

Θέλετε να μάθετε τι συμβαίνει όταν μια γυναίκα σταματήσει ή σχεδόν παύσει να αναπτύσσει οιστραδιόλη; Κατά κανόνα, αυτό συμβαίνει στην περίοδο πριν από την εμμηνόπαυση αργότερα.

Πώς επηρεάζουν τα οιστρογόνα τις αλλαγές σχήματος;

trusted-source[4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11]

Έτσι, σε χαμηλές δόσεις οιστραδιόλης ...

  1. Στην επιφάνεια των εσωτερικών οργάνων και στην κοιλιακή κοιλότητα σχηματίζονται αποθέσεις λίπους και το βάρος αυξάνει σημαντικά. Με τη σειρά του, ο λιπώδης ιστός παράγει επίσης ορμόνες - οιστρόνη και ανδρογόνα, αυξάνει το επίπεδο κορτιζόλης - μια ορμόνη στρες.
  2. Όλες αυτές οι ορμόνες στην κοινότητα είναι ικανές να προκαλέσουν τον κίνδυνο διαβήτη. Επίσης, επηρεάζουν αρνητικά τη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, καθώς και των πνευμόνων. Τα αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων και ανδρογόνων μπορούν επίσης να προκαλέσουν καρκίνο του μαστού.
  3. Ο μυϊκός ιστός με μειωμένες δόσεις οιστραδιόλης γίνεται πιο αδύναμος και ανακτάται πολύ δύσκολα. Το λίπος κάτω από τα μπαλώματα των γοφών και των πλευρών γίνεται επίσης λιγότερο πυκνό, το ανθρώπινο δέρμα φαίνεται χαλαρό, ανελαστικό.
  4. Εάν το επίπεδο της οιστραδιόλης μειωθεί, το επίπεδο της κορτιζόλης της γυναίκας γίνεται υψηλότερο. Αυξημένο επίπεδο άγχους. Από αυτά τα αποθέματα λίπους στο σώμα γίνεται όλο και περισσότερο.
  5. Μειώνοντας την παραγωγή οιστραδιόλης, το σώμα ταυτόχρονα αυξάνει το επίπεδο της κορτιζόλης. Από αυτό, ο θυρεοειδής αδένας αρχίζει να παράγει λιγότερες ορμόνες. Εργασία shchitovidki μπορεί να σπάσει.
  6. Όταν η οιστραδιόλη στο σώμα είναι μικρότερη, η ινσουλίνη παράγεται περισσότερο, αλλά το σώμα δεν το αντιλαμβάνεται. Και αυτό καταστέλλει το σχηματισμό σακχάρων στο αίμα. Ως αποτέλεσμα, οι λιπαρές καταθέσεις γίνονται μεγαλύτερες - μια γυναίκα ανακάμπτει, χωρίς να κατανοεί τους λόγους.
  7. Όταν η οιστραδιόλη στο σώμα γίνεται λιγότερο, μπορείτε να το παρατηρήσετε στην κερωμένη μέση. Οι καταθέσεις λιπών κατατίθενται κυρίως εκεί. Αυτό οφείλεται στην αυξημένη παραγωγή ανδρογόνων ορμονών και στην αύξηση των επιπέδων ινσουλίνης στο αίμα.
  8. Λόγω της μείωσης του επιπέδου της οιστραδιόλης, μια γυναίκα μπορεί να έχει αϋπνία. Ένα τεράστιο γεγονός: όσο χειρότερο είναι το άτομο που κοιμάται και όσο πιο ανήσυχος είναι ο ύπνος του, τόσο περισσότερο αναστέλλονται οι αυξητικές ορμόνες. Αν είναι μικρότερη: χειρότερος ύπνος - χειροτερεύει. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τα εφηβικά κορίτσια κατά την περίοδο της εμμηνόρροιας. Οι αυξητικές ορμόνες, που αναπτύσσονται αργά, αναστέλλουν τον μεταβολισμό και διεγείρουν την παραγωγή λίπους στις πλευρές και τη μέση.
  9. Εάν οι αυξητικές ορμόνες δεν είναι αρκετές στο σώμα, ο μυϊκός ιστός χάνεται και γίνεται φτωχός, και το λίπος, αντίθετα, συσσωρεύεται ενεργά. Η μυϊκή μάζα αποκαθίσταται ελάχιστα.

Για να αποφευχθούν σοβαρές συνέπειες για την ευημερία, το βάρος και τη διάθεση, είναι σημαντικό να ελέγχετε το επίπεδο των οιστρογόνων στο σώμα. Συγκεκριμένα, οιστραδιόλη. Με τον καιρό, πηγαίνετε στον ενδοκρινολόγο και είστε καλά.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.