^

Πώς επηρεάζει η οιστραδιόλη το σώμα μας;

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 19.10.2021
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Μελέτες επιβεβαιώνουν ότι η ορμόνη από την οιστρογονική ομάδα οιστραδιόλης βοηθά τους μυς της καρδιάς να ενισχυθούν και η καρδιά να δουλέψει πιο ενεργά. Ποιες ομάδες μυών και οργάνων εξακολουθούν να επηρεάζονται από την οιστραδιόλη και πώς αυτό επηρεάζει τις κινήσεις του σώματός μας και το βάρος τους;

trusted-source[1], [2], [3], [4],

Πώς λειτουργεί η οιστραδιόλη στο σώμα;

Πώς λειτουργεί η οιστραδιόλη στο σώμα;

Η οιστραδιόλη (στο φυσιολογικό της επίπεδο στο σώμα) επηρεάζει όχι μόνο το καρδιαγγειακό σύστημα, αλλά και τους λείους μυς. Αυτοί οι μύες είναι μέρος της ουροδόχου κύστης και του εντέρου. Δηλαδή, το έργο αυτών των οργάνων εξαρτάται επίσης από την ποσότητα οιστραδιόλης στο αίμα.

Αυτή η ορμόνη ελέγχει επίσης τους μυς του σκελετού. Βελτιώνει την κινητικότητά μας, αυξάνει τη δύναμη του οστικού ιστού. Μελέτες σε αθλητικά κέντρα δείχνουν ότι αν κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης η γυναίκα ελέγχει το επίπεδο οιστραδιόλης στο αίμα, θα έχει ισχυρότερο σκελετό, δεν θα υπάρχει τάση θραύσης.

Πώς επηρεάζει η οιστραδιόλη την μυϊκή λειτουργία;

Χάρη στην οιστραδιόλη, η δύναμη της συστολής των μυών βελτιώνεται και αυτό κάνει τις γυναίκες πιο αθλητικές και κατάλληλες. Εάν η οιστραδιόλη επηρεάζει τη δύναμη της συστολής, τότε η πιθανότητα ταχύτερης χαλάρωσης.

Αυτό δίνει στην γυναίκα την ευκαιρία να ασχοληθεί πιο ήρεμα με αγχωτικές καταστάσεις, να αντισταθεί στο άγχος. Έτσι μειώνεται η κόπωση και αυξάνεται η παραγωγική ικανότητα. Με το ενεργό αποτέλεσμα της οιστραδιόλης το βάρος δεν αυξάνεται, παραμένει φυσιολογικό.

Τα αποτελέσματα της μελέτης της επίδρασης της οιστραδιόλης στο έργο των μυών έδειξαν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Οι επιστήμονες από το αμερικανικό κράτος του Κολοράντο διαπίστωσαν ότι η δύναμη της συμπίεσης των χεριών σε εκείνες τις γυναίκες που κατά την εμμηνόπαυση αναπληρώθηκαν τα αποθέματα οιστραδιόλης, υψηλότερα από τις γυναίκες, οι ορμόνες δεν παίρνουν.

Οιστρογόνα και αθλητισμός

Και αν η οιστραδιόλη λαμβάνεται σε συνδυασμό με τον αθλητισμό, το αποτέλεσμα είναι ακόμη υψηλότερο. Το πιο ισχυρό από όλα, ως αποτέλεσμα της μελέτης ήταν οι γυναίκες που κατέφυγαν στη θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης και εργάστηκαν σε προσομοιωτές.

Οι επιστήμονες Killlonen Jensen και σε διαφορετικές χρονικές στιγμές των πειραμάτων με ορμόνες, βρέθηκε ότι το οιστρογόνο συνδυάζονται με αερόβια άσκηση βελτιώνει την φιγούρα, αυξάνει τη μυϊκή μάζα και την ποσότητα του λίπους γύρω από τη μέση και τους μηρούς μειώνει.

trusted-source[5], [6], [7], [8], [9]

Οιστρογόνα και βάρος

Είναι αλήθεια ότι το βάρος δεν πήδηξε προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά, παραμένοντας αμετάβλητο. Οι επιστήμονες έχουν μάθει γιατί. Ο λιπώδης ιστός είναι 6 φορές ελαφρύτερος από τον μυϊκό ιστό. Και όταν το λίπος στο σώμα γίνεται μικρότερο, και ο μυϊκός ιστός - περισσότερο, υπάρχει μια υποκατάσταση. Και το βάρος παραμένει στο ίδιο επίπεδο.

trusted-source[10], [11], [12], [13], [14], [15]

Τι άλλο επηρεάζεται από τα οιστρογόνα;

Επιπλέον, ότι οι μύες μεγαλώνουν, η δύναμη γίνεται μεγαλύτερη, η κόπωση μειώνεται. Αλλά, εκτός αυτού, ο οστικός ιστός γίνεται επίσης ισχυρότερος. Αλλά αυτό το φαινόμενο παρατηρείται μόνο στην περίπτωση του συνδυασμού της άσκησης και της ορμονοθεραπείας. Όταν μια γυναίκα, ενώ κάνει αθλήματα, δεν χρησιμοποιεί ορμόνες, ο οστικός ιστός ενισχύεται πολύ πιο αργά.

Ένα χαρακτηριστικό της μελέτης είναι ότι οι γυναίκες που είναι επιρρεπείς στην παχυσαρκία επωφελούνται περισσότερο από την ορμονοθεραπεία. Το γεγονός είναι ότι οι γυναίκες που έχουν περισσότερους μυϊκούς ιστούς και λίπη έχουν μια πιο ενεργή ανταλλαγή ορμονών.

Αυτό εξηγείται απλά: όσο περισσότερο λίπος και μυϊκός ιστός, τόσο περισσότερο οιστρογόνο σε αυτά. Έτσι, η ανταλλαγή οιστρογόνων είναι πιο ενεργή. Επιπλέον - τα οστά και οι μύες των γυναικών που είναι επιρρεπείς σε πάχυνση, είναι ισχυρότερες από εκείνες των αδύνατων ομολόγων τους. Όμως, οι πλήρεις γυναίκες μετά από ορμονική θεραπεία τείνουν να κερδίζουν βάρος ή απλά να μην χάσουν βάρος, παραμένοντας στην ίδια κατηγορία βάρους.

Οιστρογόνα και εμμηνορροϊκός κύκλος

Οι ορμόνες κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως μπορούν επίσης να επηρεάσουν το βάρος και την κίνηση του σώματος, καθώς και τη δύναμη των μυών. Και η ικανότητά τους να συμβληθούν. Αυτό αποδεικνύεται από την έρευνα του Dr. Phillips, η οποία διεξήχθη το 1993. Μια ομάδα ασθενών ηλικίας από 20 έως 30 ετών κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας σημείωσε τη δύναμη των μυών, αυξανόμενη κατά περιόδους.

Ας εξηγήσουμε: κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας στο σώμα το επίπεδο της οιστραδιόλης είναι πολύ αυξημένο, οι ασθενείς έχουν την ευκαιρία να ενισχύσουν το σώμα τους. Αν αυτή τη στιγμή να ασχοληθούν περισσότερο με τον αθλητισμό, ο όγκος των μυών είναι πολύ αυξημένος και η ποσότητα του λιπώδους ιστού μειώνεται.

Όσον αφορά την περίοδο εμμήνου ρύσεως, δηλαδή την εποχή που μια γυναίκα έχει αιμορραγία, η ορμόνη προγεστερόνη καταστέλλει το επίπεδο της οιστραδιόλης. Και μετά η μυϊκή δύναμη χάνεται, μια γυναίκα αισθάνεται αδύναμη, μπορεί να έχει ξαφνικές αλλαγές στη διάθεση, αυξημένη κόπωση.

Τα πειράματα του Δρ. Sauer το 1996 έδειξαν ότι αυτή η κόπωση και η μεταβολή της δύναμης των συσπάσεων παρατηρήθηκε ιδιαίτερα στους γοφούς και τους βραχίονες. Και ακόμη και η ορμονοθεραπεία δεν έδωσε ειδικά αποτελέσματα σε αυτή την περίπτωση. Η φύση έχει παράσχει αυτή τη χρονική περίοδο για τις υπόλοιπες γυναίκες και όχι για ενεργές δραστηριότητες.

trusted-source[16], [17], [18], [19], [20], [21]

Χαρακτηριστικά του έργου της οιστραδιόλης

Μελέτες δείχνουν ότι όταν το επίπεδο ορμόνης της οιστραδιόλης στο σώμα πέφτει, ο μυϊκός ιστός γίνεται μικρότερος. Δηλαδή, η γυναίκα φαίνεται πιο λεπτή, το δέρμα της είναι πιο λοξό. Αλλά, όταν αποκατασταθεί το επίπεδο οιστραδιόλης στο αίμα, η μυϊκή μάζα αποκαθίσταται επίσης στο φυσιολογικό. Ίδιο με το βάρος.

Ως αποτέλεσμα της επιστημονικής έρευνας, είναι επίσης γνωστό ότι η οιστραδιόλη δρα άμεσα στους μύες. Λόγω της παρουσίας του, οι μύες προστατεύονται από την επίδραση των ελεύθερων ριζών (ουσίες που προκαλούν τη γήρανση). Αυτό είναι ιδιαίτερα πολύτιμο στην περίοδο της ενεργού σωματικής άσκησης (κολύμβηση, αεροβική γυμναστική, γυμναστήριο, τρέξιμο).

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όταν χάνουμε οιστραδιόλη, οι μύες είναι πιο επιρρεπείς στην κατάρρευση της φρενίτιδας. Επιπλέον, δεν μπορούν ούτε να ανακάμψουν μέχρι να προσαρμοστεί το επίπεδο της οιστραδιόλης.

Να γνωρίζετε ότι για να αναπτυχθούν κανονικά οι μύες χρειάζονται περισσότερες θερμίδες από ό, τι οι υπόλοιποι ιστούς. Όταν χάνουμε μυϊκή μάζα, τα λίπη καίγονται λιγότερο αποτελεσματικά και ένα άτομο μπορεί να αναρρώσει. Για να εξασφαλιστεί ότι οι μύες είναι καλές, ισχυρές και τα λίπη καίγονται πιο ενεργά, είναι σημαντικό να πάρουμε τις απαραίτητες ορμόνες και να ασκήσουμε.

Ποιο είναι το επίπεδο οιστρογόνου σας στο σώμα, ιδιαίτερα η οιστραδιόλη, μπορεί να προσδιοριστεί με τη βοήθεια ορμονικών εξετάσεων. Με τον καιρό, επικοινωνήστε με τον ενδοκρινολόγο και είστε υγιείς! Πώς επηρεάζουν τα οιστρογόνα τον μεταβολισμό;

Μελέτες της επίδρασης των οιστρογόνων στο σώμα δείχνουν ότι κατά τη διάρκεια της κορύφωσης στο σώμα συμβαίνουν μη αναστρέψιμες αλλαγές. Και τα οιστρογόνα συμβάλλουν στη βελτίωση πολλών διεργασιών, συμπεριλαμβανομένης της ενεργοποίησης του μεταβολισμού. Πώς συμβαίνει αυτό;

trusted-source[22], [23], [24]

Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης το κάλιο χάνεται

Αυτό αποδεικνύεται από την έρευνα των Αμερικανών επιστημόνων το 1991. Όταν μια γυναίκα έχει μια κλιμακωρική περίοδο, το επίπεδο του καλίου στο σώμα γίνεται πολύ μικρότερο και αυτές οι απώλειες είναι μη αναστρέψιμες. Γιατί το κάλιο γίνεται μικρότερο; Επειδή το επίπεδο οιστραδιόλης, μια ορμόνη από την οιστρογόνο ομάδα, χάνεται. Και λόγω αυτής της καταπίεσης της παραγωγής καλίου.

trusted-source[25], [26], [27], [28], [29]

Επίδραση της οιστραδιόλης στην ανάπτυξη μυών και οστών

Εξαιτίας αυτού, οι μύες μπορούν να αναπτυχθούν άσχημα, να γίνουν αδύναμοι και λήθαργοι. Επιπλέον, αν θέλετε να συμπληρώσετε το σώμα με μια προσφορά χρήσιμων ουσιών, λόγω του χαμηλού επιπέδου οιστραδιόλης, θα υποστούν λίγη πέψη. Αυτές είναι ουσίες όπως το μαγνήσιο, το κάλιο και ο ψευδάργυρος, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για την εργασία των εσωτερικών οργάνων.

Η οιστραδιόλη βοηθά αυτές τις ουσίες να απορροφηθούν και η απουσία ή οι μικρές δόσεις - αντίθετα. Χωρίς κάλιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο, ο μεταβολισμός στο σώμα θα είναι αργός, αργός και στη συνέχεια θα συσσωρευτούν λίπη. Ο κακός μεταβολισμός επιβραδύνει επίσης τη δύναμη και την πυκνότητα του οστικού ιστού και επίσης επηρεάζει αρνητικά την εργασία και την ανάπτυξη των μυών.

trusted-source[30], [31], [32], [33], [34], [35], [36], [37], [38], [39]

Επίδραση της οιστραδιόλης στη χοληστερόλη

Η χοληστερόλη είναι κακή και καλή. Το πρώτο έχει αρνητική επίδραση στο σώμα, το δεύτερο - θετικά. Εάν το επίπεδο της οιστραδιόλης στο αίμα είναι υψηλό, τότε το επίπεδο της καλής χοληστερόλης επίσης αυξάνεται, και το επίπεδο της κακής χοληστερόλης μειώνεται. Και αντίστροφα: ένα χαμηλό επίπεδο οιστραδιόλης προκαλεί τη δραστηριότητα της κακής χοληστερόλης, και ως εκ τούτου - διάφορες ασθένειες.

Μελέτες δείχνουν ότι οι κακοί γιατροί χοληστερόλης παρατηρούν σε εκείνους τους ασθενείς που είναι παχύσαρκοι. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να ελέγχετε το αίμα μια φορά το χρόνο μια φορά το χρόνο για τα επίπεδα χοληστερόλης για να υποβληθούν σε ορμονικές εξετάσεις. Αυτό θα δώσει την ευκαιρία να αναπληρώσετε το επίπεδο της οιστραδιόλης εγκαίρως για να εξομαλύνετε το έργο ολόκληρου του οργανισμού.

trusted-source[40], [41], [42], [43], [44], [45], [46], [47], [48], [49]

Επίδραση της οιστραδιόλης στο αίμα

Όταν η οιστραδιόλη στο αίμα δεν είναι αρκετή, το επίπεδο των λιπών στα κύτταρα του αίματος αυξάνεται, ειδικά σε γυναίκες με παχυσαρκία. Κατά συνέπεια, οι γυναίκες αυτές είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν διαβήτη, καθώς αυξάνονται επίσης τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Ένα καλό, φυσιολογικό επίπεδο οιστραδιόλης στο αίμα μειώνει την περιεκτικότητα σε λιπαρά του αίματος, καθώς και τον σχηματισμό θρόμβων. Εάν αυξήσετε το επίπεδο οιστραδιόλης στο φυσιολογικό, αποφύγετε τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

trusted-source[50], [51], [52], [53], [54], [55]

Οιστραδιόλη και υγιής ύπνος

Παρατηρήσατε ότι μερικές φορές δεν κοιμάστε καλά και ακόμη και τα υπνωτικά χάπια δεν μπορούν να βοηθήσουν πολύ; Οι ένοχοι αυτής της δυσάρεστης εξαντλητικής κατάστασης μπορούν και πάλι να είναι ορμόνες. Εάν δεν υπάρχει αρκετή οιστραδιόλη στο αίμα - μια ορμόνη φύλου από την οιστρογόνο ομάδα - ένα άτομο σε ένα όνειρο δεν μπορεί να ξεκουραστεί πλήρως. Ακόμα και η ανάπτυξή της για τον λόγο αυτό επιβραδύνεται σημαντικά.

Το σώμα παράγει περισσότερη προγεστερόνη και αυτή η ορμόνη έχει την ικανότητα να καταστέλλει την παραγωγή αυξητικών ορμονών. Αλλά πού το επιπλέον βάρος;

Το γεγονός είναι ότι η αυξητική ορμόνη επηρεάζει άμεσα τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσονται οι μύες και αν συσσωρεύεται υπερβολικό λίπος. Εάν υπάρχει αρκετή αυξητική ορμόνη στο σώμα, τότε με την ανάπτυξη και την ελαστικότητα των μυών, δεν θα υπάρξουν προβλήματα.

Σε πλήρη ανάπτυξη των γυναικών η ανάπτυξη μιας αυξητικής ορμόνης σε έναν οργανισμό επιβραδύνεται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συσσωρεύεται ο λιπώδης ιστός και ο μυϊκός ιστός δεν αναπτύσσεται. Ακόμα και αντίθετα, χάνονται, τότε οι μύες γίνονται υποτονικοί και ανυπόμονοι.

trusted-source[56], [57], [58], [59]

Εμμηνόπαυση και αυξητική ορμόνη

Σε μια εποχή που μια γυναίκα αρχίζει την περίοδο πριν από την κορύφωση, το ορμονικό της υπόβαθρο αλλάζει δραματικά. Η οιστραδιόλη στο σώμα είναι μικρότερη και αυτό μειώνει το επίπεδο της αυξητικής ορμόνης. Και τότε έχουμε μια ενδιαφέρουσα κατάσταση: δεν έχει σημασία πόσο πολύ παίζεις αθλήματα και τι φορτία δεν δίνεις στον εαυτό σου, η μυϊκή μάζα δεν θα αυξηθεί.

Τα οστά θα παραμείνουν αδύναμα, και οι μύες - φτωχοί. Δηλαδή, ο αθλητισμός χωρίς τις απαραίτητες ορμόνες δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, χάρη στην τεστοστερόνη, η μυϊκή μάζα ανθρώπων και των δύο φύλων αυξάνεται. Αλλά στην πραγματικότητα η κανονική εργασία των μυών μπορεί να στηρίξει τη γυναικεία ορμόνη οιστραδιόλη. Χάρη σε αυτόν, δημιουργείται μυϊκή μάζα, εκτός από την περίσσεια λίπους καίγεται. Αυτό υπόκειται σε άσκηση.

Επιπλέον, χάρη στην οιστραδιόλη, προσαρμόζεται το έργο ολόκληρου του οργανισμού και όχι μόνο οι μεμονωμένες λειτουργίες του θα βελτιωθούν.

Με τον καιρό, αυξήστε το επίπεδο των ορμονών στο σώμα σας και παραμείνετε υγιείς. Πώς επηρεάζει η οιστραδιόλη τη διάθεση;

Για την όρεξη δεν μάθαμε τόσο πολύ, και είχαμε την ευκαιρία να κάψουμε λίπος, προσπαθούμε να αυξήσουμε την ποσότητα σεροτονίνης στο σώμα. Γιατί και πώς μπορούν οι ορμόνες να επηρεάσουν τη διάθεσή μας; Συγκεκριμένα, οι ορμόνες από την ομάδα των οιστρογόνων.

Η σεροτονίνη και το βάρος μας

Η επιστημονική έρευνα, που διήρκεσε περισσότερο από τρεις δεκαετίες, έδειξε ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Το μειωμένο επίπεδο σεροτονίνης στο αίμα ενός ατόμου οδηγεί σε υπερβολικό βάρος. Επιπλέον, η έλλειψη σεροτονίνης οδηγεί σε μείωση της διάθεσης, ελαστικότητα, ευερεθιστότητα, αδυναμία συγκέντρωσης της προσοχής. Και ένα άλλο άτομο με χαμηλό επίπεδο σεροτονίνης αρχίζει να αισθάνεται πολύ λίγο πόνο. Μπορεί να έχει διαταραχές στο πεπτικό σύστημα, απορρόφηση και πέψη τροφίμων.

Η ψυχή επίσης αλλάζει: μπορούν να προκύψουν ιδεοληπτικές ιδέες, ο ύπνος διαταράσσεται, η διάθεση μπορεί να είναι τόσο κακή που ένα άτομο δεν θέλει τίποτα.

Γιατί προκύπτουν τέτοιες καταστάσεις;

Κάθε χρόνο, ένα άτομο μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σεροτονίνης. Εάν δεν τον ακολουθείτε, φυσικά, και μην πάρετε τις απαραίτητες ορμόνες κατόπιν σύστασης ενός γιατρού. Τα μειωμένα επίπεδα σεροτονίνης προκαλούν, επίσης, συνεχές άγχος, η έλλειψη ύπνου, η κακή διατροφή, η συνεχής χρήση του αλκοόλ, ανεξέλεγκτη χρήση των φαρμάκων, ιδίως - ηρεμιστικά.

Τα ναρκωτικά από αλλεργίες, τα οποία οι άνθρωποι παίρνουν συνεχώς και σε υψηλές δόσεις, μπορούν επίσης να μειώσουν την παραγωγή σεροτονίνης. Η ίδια αρνητική επίδραση στην παραγωγή σεροτονίνης προκαλεί το κάπνισμα. Οι καπνιστές υποφέρουν από διακυμάνσεις της διάθεσης συχνότερα από τους άλλους.

Ομάδες κινδύνου

Στην ομάδα κινδύνου μεταξύ των θυμάτων της ορμονικής ανισορροπίας - γυναίκες ηλικίας 45 έως 49 ετών. Σε αυτήν την κατηγορία των γυναικών, το υπερβολικό βάρος και οι καταθλιπτικές καταστάσεις λόγω ορμονικών αλλαγών μπορούν να εκδηλωθούν ιδιαίτερα έντονα. Έχουν πολύ χαμηλότερο επίπεδο οιστραδιόλης από πριν.

Στις προ-εμμηνοπαυσιακές γυναίκες, η διάθεση και η κατάσταση της υγείας αλλάζουν δραματικά. Είναι δύσκολο να ελέγξουν τον εαυτό τους. Οι γυναίκες παραδέχονται ότι αισθάνονται σαν ένα τρενάκι και είναι τρομακτικό.

Πώς αλλάζει το σώμα της γυναίκας κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης;

Να σκεφτεί: το σώμα μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορεί να ανακάμψει, και οι αισθήσεις - να αλλάξει. Μια γυναίκα ρίχνει κάτι στη φωτιά, τότε στο κρύο. Η διάθεση μπορεί επίσης να κινηθεί από ένα αίσθημα βαθιάς ευτυχίας στην ίδια σοβαρή κατάθλιψη.

Αυτό το σημείο είναι σημαντικό να μην χάσετε και είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό σχετικά με τη θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης.

Πώς επηρεάζουν οι ορμόνες την εγκεφαλική λειτουργία;

Εάν το σώμα έχει αρκετή οιστραδιόλη, μπορεί να επηρεάσει το έργο άλλων ορμονών που παράγει ο εγκέφαλος. Αυτό επηρεάζει άμεσα τις αλλαγές της διάθεσης. Έτσι, η επίδραση της οιστραδιόλης στις ενδορφίνες, οι ορμόνες αγγειοπιεστίνη, οξυτοκίνη και βαζοπρεσίνη.

Αυτό αυξάνει την όρεξη, ενώ ο μεταβολισμός αναστέλλεται. Και η γυναίκα σίγουρα βελτιώνεται. Επιπλέον, λόγω της ενεργού επίδρασης των ορμονών στα κέντρα του εγκεφάλου, ο μηχανισμός που ελέγχει την όρεξη διαταράσσεται.

Μια γυναίκα δεν μπορεί πλέον να ρυθμίσει το βάρος της. Τον φοβίζει και την ενοχλεί. Και πρέπει απλά να ελέγξετε το επίπεδο των ορμονών, έχοντας περάσει ορμονικές εξετάσεις.

Οιστραδιόλη και ενδορφίνες

Αυτές οι ορμόνες είναι ιδιαίτερα ισχυρές στην επίδρασή τους στο σώμα των εγκύων γυναικών. Πάνω απ 'όλα - τις τελευταίες εβδομάδες. Τότε οι ενδορφίνες, όπως η οιστραδιόλη, στο σώμα της μελλοντικής μητέρας είναι πολύ, περισσότερο από το κανονικό.

Αυτό είναι καλό επειδή η όρεξη δεν είναι πλέον τόσο βίαιη, όσο οι ενδορφίνες έχουν την ιδιότητα να την μειώνουν.

Αλλά όταν μια γυναίκα γεννήθηκε, το επίπεδο της ενδορφίνης στο αίμα μειώνεται σημαντικά. Αυτό σημαίνει ότι μια γυναίκα και η διάθεση μπορεί να πέσει σημαντικά - μέχρι το κρίσιμο σημείο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι γυναίκες έχουν συχνά κατάθλιψη μετά τον τοκετό.

Είναι όλες οι ορμόνες, όχι τα προβλήματα της ζωής. Η κατάσταση αυτή μπορεί να συγκριθεί με την παύση της χρήσης ναρκωτικών. Στην αρχή η γυναίκα ήταν ευτυχισμένη και μετά η πηγή αυτή αφαιρέθηκε από αυτήν - η ποσότητα των ενδορφινών μειώθηκε απότομα.

Φυσικά, μια γυναίκα αντιδρά με δάκρυα, επιθέσεις της επιθετικότητας, τότε απάθεια, υποφέρει από εξάψεις, ανησυχίες, πάσχει από παθήσεις του στομάχου.

Αυτό τελειώνει όχι μόνο με ψυχικές διαταραχές, αλλά και με φυσικές αλλαγές. Μια γυναίκα είναι πολύ δύσκολο να χάσει βάρος, εκτός αν αναπληρώνει την έλλειψη ενδορφινών. Αυτό μπορεί να γίνει με τη λήψη ορμονών που έχουν συνταγογραφηθεί από γιατρό, σε συνδυασμό με τον αθλητισμό.

Με το χρόνο, επικοινωνήστε με έναν γυναικολόγο και ενδοκρινολόγο και είστε υγιείς.

trusted-source[60], [61], [62], [63], [64], [65], [66], [67], [68]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.