^

Η τεστοστερόνη στο σώμα

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 20.11.2021
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Όταν πρόκειται για την τεστοστερόνη, οι ιδέες μας ξεκινούν από το γεγονός ότι πρόκειται για μια καθαρά αρσενική ορμόνη. Στην πραγματικότητα, ναι, είναι αρσενικό, αλλά όχι απολύτως αρσενικό.

Η τεστοστερόνη, της οποίας είσαι;

Εάν μετράτε σχολαστικά και με προσοχή, αποδεικνύεται ότι το γυναικείο σώμα παράγει τεστοστερόνη πολύ πιο αποτελεσματικά και περισσότερο από το οιστρογόνο. Η κατάσταση αλλάζει με την εμμηνόπαυση. Μελέτες αποδεικνύουν ότι κατά τη στιγμή της έναρξης της εμμηνόπαυσης ή όταν αυτή η κατάσταση πλησιάζει μόνο, μια γυναίκα χάνει περίπου το 50% της τεστοστερόνης.

Η τεστοστερόνη είναι ανδρογόνο. Αυτό είναι το όνομα της ομάδας αυτής της ορμόνης. Από τα ελληνικά, το ανδρογόνο μεταφράζεται ως «ανδρο». Η Άνδρος είναι μια πρωτόγονη λέξη που ενσαρκώνει το θάρρος, στο αρχικό - σαν άνθρωπος.

Από τη χοληστερόλη στο γυναικείο σώμα, τα ανδρογόνα συντίθενται, σύμφωνα με μια παρόμοια αρχή, τις αρσενικές εργασίες των όρχεων. Παράγουν επίσης ανδρογόνα. Πολύ λιγότερο ο αρσενικός και ο θηλυκός οργανισμός παράγουν αυτή την ορμόνη από ένα άλλο όργανο - τα επινεφρίδια.

Τα ανδρογόνα δημιουργούνται από ειδικά δομικά στοιχεία που βρίσκονται σε λιπαρές αποθέσεις, νεφρά, εγκέφαλο, ήπαρ και επίσης σε όλα τα στρώματα του δέρματος.

Στις γυναίκες που είναι υπέρβαροι, οι γιατροί παρατηρούν μια αυξημένη ποσότητα αυτής της ορμόνης - ανδρογόνου. Είναι λόγω της αυξημένης σύνθεσης του ότι πάσχουν από υπερβολικές λιπαρές καταθέσεις. Πώς να το αντιμετωπίσετε αυτό; Ελέγξτε το επίπεδο τεστοστερόνης στο αίμα με ορμονικές εξετάσεις.

Η τεστοστερόνη μέσα μας

Η τεστοστερόνη

Η τεστοστερόνη είναι ζωτικής σημασίας, διότι συμβάλλει στη δημιουργία μιας νέας ζωής. Εξίσου απαραίτητη είναι αυτή η ορμόνη μέσα στο σώμα των ανδρών και το δεύτερο μισό τους - γυναίκες. Η τεστοστερόνη βοηθά να αισθάνεται βαθύτερη και φωτεινότερη φυσιολογική σεξουαλική (σεξουαλική) έλξη, είναι αυτός που προσελκύει και τα δύο φύλα ο ένας στον άλλο.

Η τεστοστερόνη ρυθμίζει την αναλογία των λιποκυττάρων στο σώμα, και αυτό είναι σωστό. Επίσης, η ποσότητα της μυϊκής μάζας εξαρτάται άμεσα από το επίπεδο αυτής της ορμόνης.

Ειδικά για τις γυναίκες, η παρουσία τεστοστερόνης στο σώμα είναι σημαντική, καθώς συμβάλλει στο γεγονός ότι χάνουμε βάρος και αυξάνουμε την μυϊκή μάζα πιο γρήγορα. Επιπλέον, το αποτέλεσμα ενισχύεται εάν ένα άτομο ασχολείται τακτικά και ενεργά με τον αθλητισμό.

Η ορμόνη είναι αναβολική, επομένως την ονομάζουν ειδικούς. Χρησιμοποιώντας τους λιπώδεις ιστούς, η τεστοστερόνη διεγείρει την αύξηση και τον κορεσμό τους με ασβέστιο, βελτιώνοντας τη μυϊκή λειτουργία, κάνοντας λίπος.

Αυτό είναι σημαντικό!

Θυμηθείτε για το υπόλοιπο της ζωής σας - οι μύες λειτουργούν καλύτερα για την καύση λίπους με σωματική δραστηριότητα. Αν κατά τη διάρκεια των ετών το ποσό του λίπους αυξάνεται, οι μύες είναι ο καλύτερος φίλος σας στην καταπολέμηση του υπερβολικού βάρους. Τρατήστε τον μυϊκό ιστό, δώστε του ένα φορτίο, αναπτύξτε τη δύναμη και την ομορφιά σας και η τεστοστερόνη θα παίξει κάποιο ρόλο. Θα βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου της απώλειας βάρους και της βελτίωσης του σώματος. 

Διατροφή τεστοστερόνης

Η καλύτερη διατροφή για όλες τις ηλικίες και τις ηλικίες. Η δίαιτα τεστοστερόνης είναι η επιλογή των ηγετών. Να ασχολείστε με τον αθλητισμό, να κάψετε ενεργά τα πλεονάζοντα λίπη, να εμπλέξετε τους αγαπημένους σας ανθρώπους σε τέτοιες μεθόδους Αγαπήστε το ένα το άλλο, τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο από την αγάπη; Καλή τύχη και υγεία, αγαπητοί αναγνώστες.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.