^

Προσχολικά

Αυτή είναι η ηλικιακή κατηγορία των παιδιών ηλικίας από 3 έως 7 ετών, δηλαδή από την παιδική ηλικία έως την έναρξη της σχολικής φοίτησης. Η προσχολική περίοδος ανάπτυξης των παιδιών είναι η πιο σημαντική από την άποψη της φυσιολογίας και της ψυχολογίας.

Αυτή τη στιγμή, τα παιδιά αρχίζουν να μεγαλώνουν ταχύτερα, ειδικά τα χέρια και τα πόδια, και η ετήσια αύξηση βάρους κατά μέσο όρο είναι 2 κιλά. Το ανοσοποιητικό σύστημα γίνεται ισχυρότερο.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών της ζωής τα παιδιά προσχολικής ηλικίας μαθαίνουν πολλά απαραίτητα για τις δεξιότητες ζωής, αποκτούν και εδραιώνουν τους κανόνες δεοντολογίας και της κοινωνικής συμπεριφοράς. Και οι δεξιότητες και οι προσωπικές ιδιότητες διαμορφώνονται στη διαδικασία των κύριων δραστηριοτήτων του προσχολικού - το παιχνίδι και τη δημιουργικότητα.

Μαθήματα με παιδί με αλάλια

Σε ένα παιδί με κινητική αλαλία - μια εκφραστική διαταραχή του λόγου - τα μαθήματα λογοθεραπείας στοχεύουν στην ενεργοποίηση της λειτουργίας ομιλίας και έχουν σχεδιαστεί για να διδάξουν να αναγνωρίζουν ήχους, να τους αναπαράγουν επαρκώς και να τους χρησιμοποιούν για επικοινωνία.

Σκλήρυνση των παιδιών προσχολικής ηλικίας: αρχές, μέσα, τύποι, μέθοδοι

Η σκλήρυνση είναι μία από τις παλαιότερες μεθόδους, αλλά είναι πολύ αποτελεσματική.

Γονείς και παιδιά: πώς να φτάσετε στην αμοιβαία κατανόηση;

Οι γονείς και τα παιδιά είναι συχνά εντελώς διαφορετικοί, συχνά υπάρχουν διαμάχες στην οικογένεια, επειδή κάποιοι δεν καταλαβαίνουν άλλους. Πώς θα επιτευχθεί αμοιβαία κατανόηση μεταξύ γονέων και παιδιών;

Αθλητικά τμήματα για παιδιά: αγόρια - ποδόσφαιρο, κορίτσια - γυμναστική

Συχνά οι γονείς δεν γνωρίζουν ποιο τμήμα του αθλητισμού θα δώσει το παιδί τους. Θα σας πούμε για τις δύο πιο δημοφιλείς από αυτές - ποδόσφαιρο και ρυθμική γυμναστική. Το πρώτο είναι καλό για τα αγόρια, το δεύτερο - για τα κορίτσια.

Πώς να διδάξετε ένα παιδί να μετρήσει;

Η εκμάθηση να μετράνε τα παιδιά είναι ένα πραγματικό επίτευγμα για τα παιδιά. Πολλοί γονείς αναρωτιούνται πώς να διδάξουν ένα παιδί να μετράει; Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα που πρέπει να τηρούν οι γονείς, ώστε η διαδικασία μάθησης να είναι γρήγορη και χαρούμενη.

Τι πρέπει να μπορεί να κάνει το παιδί σε 4 χρόνια;

Το παιδί σας αναπτύσσεται ενεργά. Και τώρα είναι 4 ετών. Παρατηρήσατε ότι το 4χρονο μωρό σας γίνεται όλο και πιο ανεξάρτητο και αυτοπεποίθηση; Αν όχι, σας ευχόμαστε αυτό το επόμενο έτος. Και τι θα πρέπει να είναι σε θέση να το παιδί σε 4 χρόνια;

Τι θα πρέπει να είναι σε θέση να το παιδί σε 3 χρόνια;

Οι ψυχολόγοι καλούν την ηλικία των τριών ετών και τα επόμενα χρόνια "μαγική εποχή" - εν μέρει επειδή τώρα, σαν με τη μαγεία, το παιδί σας τελικά έμαθε να σας ακούει και εν μέρει επειδή είναι η εποχή της ταχύτερης ανάπτυξης του παιδιού σας. Τι θα πρέπει να είναι σε θέση να το παιδί σε 3 χρόνια;

Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να δείξει τις ικανότητές του;

Ακόμα κι αν το παιδί σας αντλεί μια γάτα αντί για ένα άλογο, δεν μπορείτε να τον στερήσετε από τη χαρά της δημιουργικότητας. Για να μπορέσει το παιδί να δείξει τις ικανότητές του στο μέγιστο, είναι απαραίτητο να τον διεγείρει στη δημιουργικότητα. Σε αυτό το μάθημα, το κύριο πράγμα δεν είναι η ακρίβεια των γραμμών και η αλήθεια της εικόνας, αλλά η χαρά του παιδιού από αυτό που δημιουργεί: ζωγραφίζει, καλούπια, πλεκτά ή γράφει.

10 τρόποι για την ενίσχυση των σχέσεων με ένα παιδί μετά από ένα διαζύγιο

Αν πρόσφατα διαζευγμένος και το παιδί σας προσβάλλεται, τότε χάνει τον γονέα, ο οποίος τώρα ζει χωριστά, η επικοινωνία σας με το παιδί μπορεί να γίνει τεταμένη. Αν υπάρχει αποξένωση μεταξύ σας, υπάρχουν αρκετοί αποτελεσματικοί τρόποι για να το διορθώσετε. Μπορείτε να ενισχύσετε τη σχέση σας με το παιδί έτσι.

Πώς να συμπεριφέρεστε με ένα παιδί με γρήγορο ρυθμό;

Για να κατανοήσουν, ζεστασιά σε σας το παιδί ή όχι, μπορείτε ήδη όταν πότε 2 - 2,5 χρόνια θα αποδειχθεί. Σε αυτή την ηλικία, αρχίζει να δείχνει τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις του, προφορικά, δηλαδή, λόγια. Και τότε είναι πολύ σημαντικό να πείτε στο παιδί τι είναι σωστή η αντίδρασή του και τι θα τον βλάψει και άλλους. Γιατί είναι ένα παιδί ζεστό και τι να κάνει γι 'αυτό;

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.