^

Πώς να απελευθερώσετε ένα παιδί

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 19.10.2021
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Πώς να απελευθερώσετε ένα παιδί για να σχηματίσει μια σταθερή και αυτοπεποίθηση φύση σε αυτό; Αυτή η ερώτηση τίθεται από πολλούς γονείς, καθώς τα σημερινά παιδιά «επικοινωνούν» καλύτερα με την τεχνολογία παρά με τους συμμαθητές τους. Δεν είναι πάντα πρόβλημα απομόνωσης στο παιδί. Μερικές φορές απλά δεν ξέρει πώς να συμπεριφέρεται σε αυτή ή αυτή την κατάσταση, και ένα απλό παράδειγμα ή συνομιλία με το παιδί σας μπορεί να λύσει αυτό το καθήκον μία για πάντα.

Επικοινωνήστε με το παιδί στην ομάδα

Το ζήτημα της συστηματικότητας των παιδιών είναι πολύ σημαντικό στο σημερινό κόσμο, γιατί συχνά οι γονείς δεν δίνουν προσοχή στην ανάπτυξη του μωρού τους, ως άτομο. Από την αρχή της γνώσης του παιδιού για τον κόσμο, όταν αρχίζει να περπατάει, κάποιος πρέπει να μιλήσει μαζί του, λέγοντας τις έννοιες του «καλού» και του «κακού». Είναι πολύ σημαντικό ότι κατά το πρώτο έτος της ζωής σας το μικρό σας αρχίζει να επικοινωνεί με τα παιδιά. Σε ό, τι δεν είναι μόνο οι συνομήλικοί του, αλλά και παιδιά μεγαλύτερα. Ήδη σε αυτή την ηλικία δημιουργείται μια ιδέα ότι υπάρχει κάποιος σαν αυτόν που τον καταλαβαίνει περισσότερο από τους γονείς του. Μπορείτε να δείτε πώς τα παιδιά σε ηλικία ενός έτους ανταλλάσσουν παιχνίδια, που είναι η αρχή μιας πλήρους επικοινωνίας. Ως εκ τούτου, το πρώτο βήμα για να διασφαλιστεί ότι το παιδί σας αισθάνεται στην ομάδα ελεύθερα, είναι η διδασκαλία του από την παιδική ηλικία σε παιχνίδια με άλλα παιδιά.

Το επόμενο βήμα μπορεί να θεωρηθεί επίσκεψη σε ένα νηπιαγωγείο. Αν και δεν φαίνεται τόσο σημαντικό, πολλοί γονείς που μπορούν να καθίσουν στο σπίτι με παιδιά αισθάνονται ότι είναι σε θέση να διδάξουν το παιδί τους στο σπίτι, τότε αυτό δεν είναι απολύτως αλήθεια. Ορισμένες γνώσεις που πραγματικά μπορούν να φέρουν οι γονείς στο παιδί. Αλλά στο νηπιαγωγείο υπάρχει μια απαραίτητη εμπειρία επικοινωνίας με άλλα παιδιά, η οποία διαμορφώνει τα διάφορα συναισθήματα του παιδιού σας. Ο φόβος, το γέλιο, η χαρά, η ευτυχία, η ευχαρίστηση - όλα αυτά αντιλαμβάνονται το παιδί στην ομάδα με διαφορετικό τρόπο. Ήδη σε αυτό το στάδιο, τα παιδιά μαθαίνουν να κάνουν φίλους, να παίζουν σε παλαίους και να παλεύουν τους φόβους τους. Και αν η μητέρα δώσει το παιδί στο νηπιαγωγείο και βλέπει ότι λείπει πολύ και δεν θέλει να πάει, τότε ακόμα και σε τρία χρονών, μπορεί κανείς να πει ότι το παιδί δεν είχε αρκετή επαφή με τα παιδιά πριν. Μετά από όλα, αν έπαιζε με τα ίδια μικρά, τώρα θα ήταν πολύ πιο εύκολη. Πώς να απελευθερώσετε ένα παιδί σε μια ομάδα εάν δεν θέλει να πάει στο νηπιαγωγείο; Το κύριο πράγμα - μην εγκαταλείπετε και σκεφτείτε ότι τον αφήνετε να μεγαλώσει. Απλά η διαδικασία της προσαρμογής σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να τεντώσει - φέρει το παιδί να εξετάσει την εποχή, η οποία σταδιακά αυξάνεται.

Πώς να απελευθερώσετε ένα παιδί στην επικοινωνία; Είναι απαραίτητο να πείτε στο παιδί σας ότι είναι αγόρι ή κορίτσι, για τις προθέσεις του και ότι δεν μπορεί να φοβάται. Για παράδειγμα, αν μια μητέρα έφερε ένα παιδί σε νηπιαγωγείο και δεν θέλει να επικοινωνήσει με άλλα παιδιά, απλά δεν ξέρει τι να κάνει. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να εξηγηθεί ότι "αυτό είναι ένα αγόρι που θέλει να σας δώσει ένα παιχνίδι ή μια βόλτα μαζί σας σε μια κούνια". Στη συνέχεια, πρέπει να συναντήσετε και να ζητήσετε από το μωρό σας να πει κάτι για τον εαυτό σας. Τα πάντα δεν είναι αρκετά δύσκολα, απλά πρέπει να «εισαγάγει το παιδί σας στην πορεία του θέματος».

Πώς να απελευθερώσετε ένα ντροπαλό παιδί; Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μέθοδοι, οι κύριες αρχές των οποίων είναι μια σταδιακή αλλά συστηματική προσέγγιση.

Η τεχνολογία της χαλαρής ανάπτυξης των παιδιών του Bazarny είναι έργο ενός γνωστού παιδολόγου φυσιολόγου, το οποίο επιτρέπει την ανάπτυξη όλων των συναισθημάτων και συναισθημάτων στο παιδί, καθώς και τη βελτίωση της επικοινωνίας με άλλα παιδιά. Τα κύρια στοιχεία αυτής της μεθοδολογίας είναι ότι όλα τα εργαλεία μάθησης πρέπει να υπάρχουν στη διαδικασία εκμάθησης του παιδιού, είτε στο σπίτι είτε στο νηπιαγωγείο. Ο εγκέφαλος ενός παιδιού είναι σε θέση να κατανοήσει και να θυμηθεί όλες τις εικόνες κυριολεκτικά σε μύγα και ότι τέτοιες εικόνες είναι καλά αναπαραχθεί στη μνήμη και στη συνέχεια εφαρμόζεται στη ζωή, πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάθε είδους μνήμη. Ως εκ τούτου, για τα παιδιά στη διαδικασία της εκπαίδευσής τους, είναι απαραίτητο να δώσουμε παραδείγματα και να εφαρμόσουμε αμέσως την εκπαιδευμένη ικανότητα. Για παράδειγμα, η χειραφέτηση ενός ντροπαλό παιδί πρέπει να αρχίσει με ένα χαιρετισμό. Είναι απαραίτητο να πείτε ότι εάν βλέπετε ένα οικείο άτομο, σίγουρα θα πρέπει να πείτε γεια. Και το επόμενο πρωί πρέπει να διορθώσετε αυτήν την ικανότητα, για παράδειγμα, ένα ταξίδι στη γιαγιά και να το χαιρετήσετε.

Το επόμενο στοιχείο αυτής της μεθόδου χειραφέτησης είναι ο σχηματισμός οπτικών και κινητικών εικόνων. Για παράδειγμα, το πρωί ασκήσεις να εκτελούνται με τη μουσική, τότε όλες οι ασκήσεις θυμόμαστε καλύτερα, και στον εγκέφαλο του παιδιού κατατίθενται μόνο ευχάριστες στιγμές άσκηση το πρωί, παρά τη διαδικασία της αφύπνισης. Μιλώντας για τη φύση ή τους ανθρώπους, είναι απαραίτητο να δημιουργήσουμε αντίγραφα τέτοιων ιστοριών με οπτικές εικόνες. Για παράδειγμα, όταν μελετάτε τον κόσμο γύρω σας πρέπει να μιλάτε για τον ήλιο, τα σύννεφα, τη βροχή και να είστε σίγουροι για να δείτε εικόνες ή απλά να πάρετε στο δρόμο.

Τέτοιες φαινομενικά ασήμαντες στιγμές είναι πολύ σημαντικές για την κατανόηση του παιδιού για το τι χρειάζεται ο γύρω κόσμος και οι άνθρωποι για να μάθουν και να μην φοβούνται.

Ως εκ τούτου, η κύρια αρχή της χειραφέτησης του παιδιού στην ομάδα είναι ο πρώιμος σχηματισμός της συνήθειας να γνωρίζει και να παίζει με άλλα παιδιά. Αυτό δεν είναι λιγότερο σημαντικό από το καθεστώς της ημέρας του παιδιού, οπότε οι γονείς δεν πρέπει να χάσουν αυτή τη στιγμή από το θέαμα.

trusted-source[1]

Ο φόβος του παιδιού του κοινού

Συχνά οι γονείς αντιμετωπίζουν το πρόβλημα ότι το παιδί τους πηγαίνει στη σκηνή και ξεχνά τα λόγια. Και με την πρώτη ματιά φαίνεται γελοίο, αλλά σχηματίζει δεσπόζουσα θέση στο παιδί, που μπορεί να προκαλέσει φόβο να μιλήσει σε οποιοδήποτε κοινό. Εξάλλου, στο μέλλον το παιδί πρέπει να εργαστεί και διαφορετικές παρουσιάσεις και η δυνατότητα επικοινωνίας με το κοινό - αυτό μπορεί να είναι το κύριο καθήκον του. Επομένως, ο σχηματισμός της χειραφέτησης όχι μόνο στην ομάδα αλλά και στο κοινό είναι πολύ σημαντικός αν δείτε το μωρό σας επιτυχές στο μέλλον.

Συχνά η πρώτη παράσταση μπορεί να είναι στο νηπιαγωγείο για το νέο έτος ή άλλη matinee. Πώς να απελευθερώσετε ένα παιδί πριν προχωρήσετε στη σκηνή; Πρώτον, πρέπει να μάθετε τα λόγια ενός στίχου ή ενός τραγουδιού καλά, τότε ο κύριος φόβος του παιδιού ότι θα ξεχάσει κάτι απλά θα εξαφανιστεί. Είναι απαραίτητο να πείτε ποιο είναι το παιδί, ποιος θα το ακούσει και σίγουρα θα πει ότι και η μαμά ή ο μπαμπάς θα έρθουν να τον δουν. Μετά από μια τέτοια στοματική προετοιμασία είναι απαραίτητο να διεξαχθεί πρόβα. Ζητήστε από το παιδί στο σπίτι να πει το στίχο, βγαίνοντας στο κέντρο της αίθουσας για τη μαμά και τον μπαμπά. Εάν όλα είναι επιτυχημένα, τότε μπορείτε να καλέσετε τη γιαγιά ή τη γείτονά σας, τότε η πρόβα θα είναι πραγματική. Τέτοια μέτρα συνήθως επαρκούν για να επιτύχουν την απόδοση. Μετά το Matinee πρέπει να εδραιώσετε την επιτυχία, τονίζοντας ότι το παιδί σας είναι καλός άνθρωπος και είστε περήφανοι γι 'αυτόν.

Ο χορός είναι μια πολύ σημαντική κατεύθυνση στην επικοινωνία του παιδιού με άλλα παιδιά και στη διαμόρφωση υγιεινών συνηθειών. Όχι κάθε παιδί παίρνει καλό χορό, αλλά είναι πολύ χρήσιμο για τη διαμόρφωση της σωστής συμπεριφοράς και την εξάλειψη του φόβου του αντίθετου φύλου. Πώς να απελευθερώσετε παιδιά στο χορό είναι το κύριο καθήκον του προπονητή, έτσι ώστε ο χορός ήταν επιτυχής. Για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα απ 'όλα να γνωρίζει το παιδί του το σύντροφό του. Εάν είναι φιλικοί και επικοινωνούν καλά, οι κινήσεις τους θα είναι πιο τολμηρές. Είναι επίσης σημαντικό να επαινέσω ένα παιδί ώστε να ξέρει ότι κάνει τα πάντα σωστά και καλά, τότε θα προσπαθήσει ακόμα πιο σκληρά. Για μεγαλύτερη χειραφέτηση, είναι δυνατό για το παιδί να βάλει κάποιον ως παράδειγμα, για παράδειγμα μια περίφημη μπαλαρίνα ή σκέιτερ που δεν φοβάται να μιλήσει ενώπιον του κοινού.

Τέτοιες απλές συμβουλές θα βοηθήσουν στη διαμόρφωση όχι μόνο χρήσιμων συνηθειών αλλά και του χαρακτήρα του παιδιού στο μέλλον.

Πώς να ελευθερώσετε ένα παιδί χωρίς να φύγετε από το σπίτι; Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει, διότι κάθε άτομο, συμπεριλαμβανομένου ενός μικρού παιδιού, είναι απαραίτητο για να σχηματίσει θάρρος και αυτοπεποίθηση, είναι απαραίτητο να επικοινωνεί με άλλους ανθρώπους. Επομένως, φροντίστε να συνηθίσετε το μωρό σας να επικοινωνεί με άλλα παιδιά και να σχηματίζει τις χρήσιμες συνήθειες του. Μην ξεχνάτε ότι το νηπιαγωγείο και το σχολείο δεν είναι μόνο εκπαίδευση, αλλά και επικοινωνία και φιλία.

trusted-source[2]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.