^

Πώς μπορείτε να αποτρέψετε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη;

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 20.10.2021
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Φυσικά, η πιο απλή και αξιόπιστη μέθοδος, η οποία αποκλείει την εμφάνιση εγκυμοσύνης στο 100% των περιπτώσεων, είναι η πλήρης έλλειψη σεξουαλικής επαφής. Κάπως λιγότερο αξιόπιστη είναι η χρήση προφυλακτικού. Το προφυλακτικό επίσης προστατεύει από τη μόλυνση με σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Αλλά, αντίθετα με την πρώτη μέθοδο, δεν είναι πλέον τόσο αξιόπιστη. Πρώτον, το προφυλακτικό μπορεί να βγει από σε λάθος χρόνο, και, δεύτερον, μπορεί να σχίσει (ή «σε διαδικασία», ή όταν υπάρχει), και, τέλος, μπορεί να είναι ελαττωματικό, δηλαδή μια τρύπα. Επιπλέον, μειώνει κάπως τη σοβαρότητα των αισθήσεων, τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών (όχι για τίποτα που υπάρχει αφορισμός: «Το σεξ με προφυλακτικό - είναι σαν να μυρίζει τα λουλούδια σε μια μάσκα αερίου»). Επομένως, υπάρχει ένας άλλος τρόπος ανδρικής αντισύλληψης - μια διακοπή της σεξουαλικής επαφής. Αλλά έχει τα μειονεκτήματά του. Πρώτον, γι 'αυτό, ένας άνθρωπος πρέπει να έχει καλό έλεγχο στις αισθήσεις του και ακόμα καλύτερα - να αισθάνεται συνεργάτης. Διαφορετικά, ή δεν θα έχει το χρόνο να «πηδήσει έξω» πριν από την εκσπερμάτιση, ή να αφήσει έναν σύντροφο ανικανοποίητο. Δεύτερον, πριν από την εκσπερμάτωση με τις μυστικές αδένες Cowper του (αυτούς τους αδένες όπως bartolinievyh, απομονωμένες ενυδατική μυστική) θα μπορούσε να μπει στο κόλπο ένα αριθμό των σπερματοζωαρίων, οι οποίες μπορεί να είναι επαρκής για τη γονιμοποίηση.

Αυτή η μέθοδος δεν είναι τόσο ακίνδυνη. Με ανικανότητα, αλλά συχνά χρησιμοποιείται, μπορεί να οδηγήσει σε σεξουαλική αδυναμία (ανικανότητα) στους άνδρες, θαμπό σεξουαλικά συναισθήματα στις γυναίκες. Επομένως, αυτή η μέθοδος μπορεί να προσφέρεται μόνο σε πεπειραμένους λάτρεις που γνωρίζουν καλά το ένα το άλλο. Στην περίπτωση αυτή, ο άνθρωπος φέρνει πρώτα τον συνεργάτη του σε οργασμό, και στη συνέχεια ολοκληρώνει τον οργασμό του με εκσπερμάτωση έξω από τον σύντροφο του κόλπου. Στη συνέχεια, η σεξουαλική πράξη θα είναι τουλάχιστον αρκετά αποτελεσματική.

Ένα θηλυκό προφυλακτικό πρέπει να ταιριάζει ακριβώς με το μέγεθος του λαιμού και να το καλύπτει αυστηρά. Επομένως, ο γιατρός-γυναικολόγος πρέπει να φορέσει και να αφαιρέσει το καπάκι. Και πρέπει να το πυροβολείτε μία φορά το μήνα - λόγω του μηνιαίου. Έτσι, πρέπει να επισκεφθείτε τον γυναικολόγο δύο φορές το μήνα - μία φορά για να βάλετε το καπάκι, και το δεύτερο - για να το αφαιρέσετε. Επιπλέον, το καπάκι αυξάνει τον κίνδυνο διάβρωσης του τραχήλου.

Το γυναικείο προφυλακτικό είναι δύο μαλακοί δακτύλιοι, που συνδέονται μεταξύ τους με έναν σωλήνα πολυουρεθάνης, ο οποίος επαναλαμβάνει το σχήμα του κόλπου. Το ένα άκρο σφραγίζεται σφιχτά. Ένα μικρότερο δαχτυλίδι με τυφλό πυθμένα τοποθετείται στον τράχηλο, όπως ένα καπάκι, και ένα ευρύτερο δακτύλιο βρίσκεται στο εξωτερικό μέρος του κόλπου. Αυτό το εργαλείο δεν έχει ακόμη αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα και πιθανότατα όχι σύντομα θα γίνει, διότι, πρώτον, είναι αρκετά ακριβά, και, δεύτερον, οι κολπικές εκκρίσεις και bartolinievyh αδένες, ενώ μειωμένη.

Επιπλέον, ένα θηλυκό προφυλακτικό χρειάζεται επιπλέον λίπανση. Λοιπόν, η αίσθηση μιας γυναίκας (πιο συγκεκριμένα, η σχεδόν πλήρη απουσία της) δεν είναι το τελευταίο επιχείρημα για την άρνηση αυτής της θεραπείας.

Από άλλες μεθόδους αντισύλληψης, είναι γνωστά τα θηλυκά αυχενικά καλύμματα, η ενδομήτρια συσκευή και τα ορμονικά αντισυλληπτικά.

Το καπάκι του αυχένα δεν εμποδίζει την υγρασία του κόλπου και δεν απαιτεί πρόσθετη λίπανση με τριβές.

Τα ορμονικά από του στόματος αντισυλληπτικά είναι πολύ προτιμότερα. Είναι παρόμοια με τη φυσική γυναικεία ορμόνη estradiolui προγεστερόνη. Τα από του στόματος αντισυλληπτικά είναι μονοφασικά, διφασικά και τριφασικά. Πρέπει να τα παίρνετε τακτικά, χωρίς να χάνετε συνιστώμενο φάρμακο, διαφορετικά το αποτέλεσμα δεν έρχεται (μπορείτε να μείνετε έγκυος). Οι γυναίκες μερικές φορές αρνούνται να παίρνουν ορμονικά φάρμακα εξαιτίας του φόβου να γίνουν καλύτεροι. Πράγματι, τα πρώτα τέτοια φάρμακα είχαν αυτή και κάποιες άλλες παρενέργειες (ναυτία, διεύρυνση του μαστού). Τα σύγχρονα από του στόματος αντισυλληπτικά στερούνται αυτού. Ωστόσο, έχουν και ιδιαιτερότητες. Οι γυναίκες που αρχίζουν να παίρνουν αυτά τα φάρμακα πρέπει να γνωρίζουν ότι η εμμηνόρροπη αιμορραγία και κάποιες αλλαγές στην ευημερία τους μπορεί να συμβούν μέσα στον πρώτο μήνα μετά την έναρξη των αντισυλληπτικών από του στόματος, αλλά αυτά τα συμπτώματα είναι βραχύβια. Οι γυναίκες που καπνίζουν και όσοι είναι πάνω από τριάντα πέντε χρόνια, αυτά τα φάρμακα πρέπει να λαμβάνονται με προσοχή, επειδή αυξάνουν τον αριθμό της αρτηριακής πίεσης και να μεταβάλλουν τις ιδιότητες πήξης του αίματος, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου ή καρδιακής προσβολής.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Χρήση ορμονικών δισκίων

Μερικές φορές οι γυναικολόγοι συνταγογραφούν ορμονικά αντισυλληπτικά μόνο για να δώσουν μια «ανάπαυση» στις ωοθήκες και, μετά την κατάργησή τους, η εγκυμοσύνη συνήθως γίνεται ευκολότερη. Και η πιθανότητα εγκυμοσύνης στον πρώτο μήνα μετά την ακύρωση του φαρμάκου αυξάνεται πολλές φορές! Επιπλέον, η πιθανότητα γέννησης των δίδυμων αυξάνεται 1,5-2 φορές. Έτσι, λαμβάνοντας χάπια ελέγχου των γεννήσεων είναι μια αρκετά κοινή μέθοδος αντιμετώπισης ορισμένων τύπων στειρότητας.

Πολλοί πιστεύουν ότι μετά την λήψη ορμονικών δισκίων, τα μαλλιά αρχίζουν να αναπτύσσονται έντονα και εμφανίζεται μια ακμή.

Τίποτα τέτοιου είδους! Μερικά από αυτά τα φάρμακα, αντίθετα, αλλάζουν το ορμονικό υπόβαθρο μιας γυναίκας, εξομαλύνουν τις λειτουργίες του μεταβολισμού - και η ακμή εξαφανίζεται. Έτσι, μερικές φορές αυτά τα φάρμακα συνταγογραφούνται και για το σκοπό της θεραπείας της ακμής.

Όσον αφορά την ανάπτυξη των μαλλιών, είναι αλήθεια ότι η πρώτη γενεά των ορμονικών αντισυλληπτικών παρασκευασμάτων περιείχε υπερβολικά υψηλή συγκέντρωση ορμονών, γεγονός που οδήγησε σε αυξημένη τριχοφυΐα. Τα σύγχρονα παρασκευάσματα όχι μόνο δεν προκαλούν τριχοφυΐα, αλλά αντίθετα, προκαλούν την αραίωση τους, πράγμα που οδηγεί σε μείωση της "χαλαρότητας". Επιπλέον, τα ορμονικά αντισυλληπτικά είναι ένα προληπτικό μέτρο που αποτρέπει την εμφάνιση καρκίνου των ωοθηκών. Όταν λαμβάνεται (φυσικά, συνιστάται από έναν γυναικολόγο), ο κίνδυνος αυτής της νόσου μειώνεται σχεδόν κατά 50%.

Εξαιρέσεις είναι τα δισκία που χρησιμοποιούνται για την επείγουσα αντισύλληψη (για παράδειγμα, postinor). Περιέχουν πολύ περισσότερες ορμόνες απ 'ό, τι στα συμβατικά αντισυλληπτικά από του στόματος, σχεδιασμένα να ληφθούν μέσα σε ένα μήνα. Αυτό είναι κατανοητό! Χρησιμοποιούνται όταν το φύλο εμφανίστηκε ξαφνικά και η γυναίκα δεν είχε χρόνο να προετοιμαστεί. Αλλά έχουν σχεδιαστεί για μια ενιαία υποδοχή, όχι για καθημερινή χρήση! Επομένως, εάν εμφανιστεί "ξαφνικό" φύλο κάθε μέρα ή κάθε δεύτερη μέρα, πάρτε ένα κανονικό αντισυλληπτικό από του στόματος, αφού συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.