^

Δοκιμή εγκυμοσύνης στο σπίτι

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 19.10.2021
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Παρά το γεγονός ότι τα φαρμακεία μπορούν να αγοράσουν ελεύθερα οποιοδήποτε από τα σχεδόν δύο δωδεκάδες μάρκες των συστημάτων ελέγχου για τον προσδιορισμό της εγκυμοσύνης, κάποια αναρωτιέμαι αν ίσως κάνει ένα τεστ εγκυμοσύνης στα πρώτα στάδια, χωρίς τη βοήθεια ενός έτοιμο σύνολο ταχείες δοκιμές.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Πώς να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι;

Όπως είναι γνωστό, οι δοκιμές για την εγκυμοσύνη με βάση το γεγονός ότι λίγες μέρες μετά πραγματοποιήθηκε σύλληψη (γονιμοποίηση) σε χοριακής κύτταρα (εμβρυονικά μέρος του πλακούντα) αρχίζει η σύνθεση ενός ειδικού ορμόνης - ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη (hCG). Εντάσσεται μέσα στα ούρα των γυναικών, και εκεί χαλαρά σωματίδια (βήτα-υπομονάδα) μπορεί να ανιχνευθεί με τη χρήση μονοκλωνικών αντισωμάτων για την ανθρώπινη χοριονική γοναδοτροπίνη - πρωτεΐνες που παράγονται από τα Β-λεμφοκύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος και έχουν μια υψηλή ευαισθησία σε hCG.

Δηλαδή, η εγκυμοσύνη με χρώση των λωρίδων ζύμης προσδιορίζεται ως αποτέλεσμα μιας ειδικής ανοσοχημικής αντίδρασης - ανοσοχρωματογραφίας. Μια λωρίδα ζύμης, ακριβέστερα, οι μεμβράνες τους, επεξεργασμένες με κατάλληλη χημική σύνθεση. Αυτή η σύνθεση, εκτός από τις χρωστική (χρωματισμένα σωματίδια λατέξ, νανο-σωματίδια κολλοειδούς χρυσού ή άνθρακα) περιλαμβάνει μια ένωση επισημασμένα ειδικά μονοκλωνικά αντισώματα για την ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη.

Τι μπορεί να αντιμετωπίσει η ανοσοχρωματογραφία ενός δημοφιλούς τεστ εγκυμοσύνης με ιώδιο; Λέγεται ότι όλα είναι πολύ απλά: όταν έρχεται η εγκυμοσύνη, το ιώδιο γίνεται πορφυρό - αν είναι στάξιμο πάνω σε υγρό χαρτί με ούρα. Και αν μια γυναίκα δεν είναι έγκυος, τότε το ιώδιο δεν θα αλλάξει καθόλου, ούτε θα γίνει μπλε.

Ακόμα και προσφέρθηκε να ακολουθήσουν τη συμπεριφορά του ιωδίου σταγόνες, οι οποίες θα πρέπει να μειωθεί από μια πιπέτα σε ένα μπολ με τα ούρα, όταν αυτή η πτώση, το συντομότερο θολώνει, τότε θα πρέπει να σημαίνει ότι δεν είναι έγκυος. Αλλά αν μια σταγόνα διαλύματος αλκοόλης ιωδίου παραμείνει στην επιφάνεια - τότε ήρθε η εγκυμοσύνη.

Ούτε ο χημικός μηχανισμός ούτε τα πειραματικά επαληθευμένα δεδομένα σχετικά με την αξιοπιστία αυτής της μεθόδου δεν ήταν δυνατό να βρεθούν.

Δοκιμή εγκυμοσύνης με σόδα

Το νατριούχο δισανθρακικό (σόδα ψησίματος) αναφέρεται σε αλκαλικά άλατα και η δοκιμή εγκυμοσύνης με σόδα - προφανώς - χρησιμοποιεί αυτή τη συγκεκριμένη ποιότητα.

Για να εκτελέσετε τη δοκιμή σόδα για εγκυμοσύνη, χρειάζεστε μισό ποτήρι από τα πρώτα πρωινά ούρα και ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα και στη συνέχεια ρίχνετε τη σόδα στα ούρα. Ο σχηματισμός αφρού και φυσαλίδων θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα και η καθίζηση χωρίς φυσαλίδες είναι θετική.

Το όλο μυστικό αυτής της «εστίασης» είναι ότι η σόδα έχει αλκαλικές ιδιότητες και τα ούρα είναι όξινα. Έτσι, το αρνητικό αποτέλεσμα αυτής της "δοκιμής", με δεδομένο το συγκεκριμένο pH των ούρων, είναι εγγυημένο. Το διοξείδιο του άνθρακα και το νερό στο οποίο το ενδιάμεσο προϊόν της συνήθους αντίδρασης του ανθρακικού νατρίου διαλύεται και φυσαλίδες όταν εκτίθεται στα οξέα ούρων.

Δοκιμή εγκυμοσύνης με μαγγάνιο

Η προτεινόμενη δοκιμή εγκυμοσύνης με υπερμαγγανικό κάλιο βασίζεται στην πεποίθηση ότι όταν εμφανιστεί εγκυμοσύνη, τα ούρα δεν αλλάζουν το αχνό ροζ χρώμα του διαλύματος υπερμαγγανικού καλίου, αλλά πρέπει να εμφανίζονται αιωρούμενα σωματίδια. Και αν μια γυναίκα δεν είναι έγκυος, προσθέτοντας τα ούρα της στο διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου, το μείγμα θα γίνει κιτρινωπό.

Το άλας καλίου του μαγγανικού οξέος είναι το ισχυρότερο οξειδωτικό και εισέρχεται σε οξειδοαναγωγικές αντιδράσεις με άλατα που περιέχουν ούρα. Κατά την αποσύνθεση, τα ανιόντα μετατρέπονται σε κατιόντα και απελευθερώνεται μοριακό οξυγόνο, το οποίο επίσης αποχρωματίζει το διάλυμα μαγγανίου. Και σε ποια είναι η εγκυμοσύνη;

Πρόκειται για τον ίδιο παράλογο που προέρχεται από την προσπάθεια διεξαγωγής ενός τεστ εγκυμοσύνης στα πρώτα στάδια της χρήσης ... οδοντόκρεμας. Σε ένα δοχείο με ούρα, συνιστάται να τοποθετείτε μια επαρκή ποσότητα λευκής οδοντόκρεμας και να περιμένετε 10 λεπτά. Κατά την εμφάνιση αφρού στο δοχείο, κρίνεται η εγκυμοσύνη, όλα τα υπόλοιπα θεωρούνται αρνητικός δείκτης.

Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι στην αυλή του 21ου αιώνα και προσπαθώντας να δοκιμάσετε την εγκυμοσύνη στο σπίτι από όλες τις παραπάνω μεθόδους δεν είναι απλά πρακτικό.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.