^

Ηλεκτρονική δοκιμή εγκυμοσύνης

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 19.10.2021
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Ηλεκτρονικό τεστ εγκυμοσύνης επιτρέπει να καθοριστεί το γεγονός της εμφάνισης (ή μη εμφάνισης) του εύκολα, γρήγορα και, το σημαντικότερο, σχεδόν αλάνθαστο: οι παραγωγοί των εν λόγω δοκιμών διαβεβαιώσω ότι το επίπεδο της ακρίβειας δεν είναι μικρότερη από 99%.

Οι Ηλεκτρονικές Δοκιμές Εγκυμοσύνης (Digital Test Εγκυμοσύνης), η Ψηφιακή Τεστ Εγκυμοσύνης ept και η Ψηφιακή Τεστ Εγκυμοσύνης CVS παράγονται στις ΗΠΑ. στο Ηνωμένο Βασίλειο απελευθερώνουν Lloydspharmacy 2 ψηφιακές δοκιμές εγκυμοσύνης, και στην Ελβετία - Clearblue ψηφιακή δοκιμή εγκυμοσύνης.

Το μόνο που καθορίζουν την εγκυμοσύνη με τον ίδιο τρόπο όπως η συμβατική δοκιμαστική ταινία που βασίζεται στην ανίχνευση στα ούρα ανθρώπινης χοριακής γοναδοτροπίνης (hCG). Αυτή η ορμόνη είναι ένα «δείκτη» της εγκυμοσύνης επειδή αρχίζει να παράγει περίπου μία εβδομάδα μετά από τη σύλληψη (εισαγωγή ενός γονιμοποιημένου ωαρίου στη μήτρα) του τμήματος επιφανειακό στρώμα γεννητικά κύτταρα του πλακούντα - χόριο.

trusted-source[1], [2]

Ποιος θα επικοινωνήσει;

Ηλεκτρονική δοκιμή εγκυμοσύνης Clearblue

Μέχρι σήμερα, προσφέρονται κυρίως στις γυναίκες μας μια καλά τεκμηριωμένη τεστ εγκυμοσύνης Clearblue, η οποία αναπτύχθηκε από Βρετανούς ειδικούς και κατασκευάστηκε από την ελβετική εταιρεία SPD Swiss Precision Diagnostics GmbH από το 2008.

Η αύξηση της ακρίβειας των αποτελεσμάτων των δοκιμών εξασφαλίζεται από την αδιαμφισβήτητη αποκωδικοποίησή τους με έναν ψηφιακό οπτικό αναγνώστη, ο οποίος εξαλείφει πλήρως τον ανθρώπινο παράγοντα που υπάρχει στις παραδοσιακές δοκιμαστικές ταινίες.

Πλεονεκτήματα ενός τεστ εγκυμοσύνης συνίσταται στο γεγονός ότι εκτός από την εξακρίβωση της εγκυμοσύνης, η δοκιμή αυτή έχει καθοριστή δείκτης της διάρκειας της εμφάνισής της (Εβδομάδες Εκτιμητής), το οποίο οι παραγωγοί που ονομάζεται το χρόνο μετρητή από τη σύλληψη έως μέσα σε ένα ή δύο, δύο ή τρεις ή περισσότερες από τρεις εβδομάδες.

Οδηγίες για τη χρήση του τεστ εγκυμοσύνης ηλεκτρονικών αυτό το σήμα ισχυρίζεται ότι - σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πειραματικής επαλήθευσης - για την ορθότητα του προσδιορισμού της ζωής της «σαφή μπλε» ψηφιακή καθοριστικός παράγοντας της κύησης δεν είναι κατώτερη από ΗΠΑ και πάνω από 90%.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το ηλεκτρονικό τεστ εγκυμοσύνης;

Το εγχειρίδιο περιέχει σαφείς οδηγίες βήμα προς βήμα σχετικά με τον τρόπο χρήσης του ηλεκτρονικού τεστ εγκυμοσύνης για το Clearblue Digital.

Βασικοί κανόνες για τη χρήση της δοκιμής Clearblue:

 1. Οι δοκιμές πρέπει να γίνονται σε μια ορισμένη περίοδο - από την προοπτική ημέρα των αρχών του επόμενου μήνα. Παρόλο που είναι δυνατό να το χρησιμοποιήσετε για 2-3-4 ημέρες πριν από την αναμενόμενη εμμηνορροϊκή περίοδο (αλλά τότε η ακρίβεια θα είναι πολύ χαμηλότερη).
 2. Ο έλεγχος δεν περιορίζεται στην ώρα της ημέρας, αλλά η μέγιστη ακρίβεια του αποτελέσματος είναι εγγυημένη όταν χρησιμοποιείτε τη δοκιμασία ούρων για την πρώτη ούρηση μετά από ξυπνήστε.
 3. Πριν από τις δοκιμές που έχετε προγραμματίσει, δεν συνιστάται η χρήση μεγάλων ποσοτήτων υγρού.
 4. Η δοκιμή πρέπει να αφαιρεθεί από τη σφραγισμένη συσκευασία αμέσως πριν από τη διαδικασία.
 5. Το προστατευτικό πώμα από την απορροφητική άκρη της ζύμης πρέπει να αφαιρεθεί.
 6. Στη διαδικασία ούρησης, το ρεύμα των ούρων θα πρέπει να διαβραχεί μόνο το απορροφητικό άκρο μέσα σε 5 δευτερόλεπτα. Για να αποφύγετε την εμφάνιση ούρων σε άλλα μέρη της συσκευής, συνιστάται να ουρείτε σε δοχείο στεγνού καθαρισμού και τοποθετήστε μια άκρη στα ούρα για 20 δευτερόλεπτα.
 7. Ένα προστατευτικό πώμα πρέπει να τοποθετηθεί πάνω στη χρησιμοποιημένη βρεγμένη μύτη.
 8. Η δοκιμή πρέπει να παραμείνει αναχαιτισμένη, αλλά είναι καλύτερα να το θέσετε αυστηρά οριζόντια.
 9. Ο χρόνος δοκιμής μπορεί να ανιχνευθεί αναβοσβήνοντας το εικονίδιο κλεψύδρας που εμφανίζεται στην ένδειξη. Η δοκιμή δεν πρέπει να αγγίζεται, να μετατρέπεται, να ανακινείται, κλπ.
 10. Όταν το εικονίδιο κλεψύδρας σταματήσει να αναβοσβήνει (μετά από περίπου 3 λεπτά), στην ένδειξη εμφανίζονται τα αποτελέσματα: το σύμβολο "+" σημαίνει ότι είστε έγκυος, το εικονίδιο "-" είναι αρνητική ένδειξη. Ο χρόνος που έχει παρέλθει από τη στιγμή της σύλληψης υποδεικνύεται σε εβδομάδες: 1-2, 2-3 ή 3+. Στην οθόνη του δοκιμαστή, τα αποτελέσματα των δοκιμών παραμένουν περίπου μία ημέρα.

Μειονεκτήματα της ηλεκτρονικής τεστ εγκυμοσύνης

Οι ειδικοί διακρίνουν τέτοιες αδυναμίες του τεστ ηλεκτρονικής εγκυμοσύνης:

 • εάν χρησιμοποιήσετε τη δοκιμή 3-4 ημέρες πριν από την αναμενόμενη έναρξη μιας άλλης εμμηνόρροιας, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εσφαλμένο.
 • δεν μπορούν όλες οι γυναίκες να πάρουν το σωστό αποτέλεσμα από την πρώτη φορά, δεδομένου ότι το επίπεδο hCG δεν είναι αρκετά υψηλό κατά το χρόνο των δοκιμών. απαιτείται δεύτερη δοκιμή 2-3 φορές μετά την πρώτη.
 • τα αποτελέσματα των δοκιμών θα είναι λανθασμένα εάν μια γυναίκα υποβληθεί σε θεραπεία για υπογονιμότητα με ένεση φαρμάκων HCG ή με διέγερση ωοθυλακιορρηξίας.

Επίσης, τα αποτελέσματα των δοκιμών με ηλεκτρονική δοκιμή εγκυμοσύνης μπορεί να είναι εσφαλμένα:

 • αν μια γυναίκα λίγο πριν τη δοκιμή εγκυμοσύνης σταμάτησε να χρησιμοποιεί ορμονικά αντισυλληπτικά.
 • σε μη κανονικό μηνιαίο.
 • με πρόσφατη αποβολή, έκτρωση ή εγκυμοσύνη.

Ηλεκτρονική τεστ εγκυμοσύνης θα είναι λάθος και στην περίπτωση των γυναικών που έχουν όγκους τροφοβλαστικά ή γεννητικών κυττάρων (δυσβλάστωμα, τεράτωμα ωοθήκης, χοριοκαρκίνωμα, υδατιδώδη mole, κλπ) που παράγουν ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη.

trusted-source[3], [4], [5], [6]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.