^

Τι να περιμένετε από τα καλλυντικά "Selenzin" με τριχόπτωση;

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 28.11.2021
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Μελετώντας τη σύνθεση των ιατρικών και καλλυντικών προϊόντων της σειράς "Selencin", αναρωτιέται κανείς αναπάντεχα τι αποτέλεσμα μπορεί να αναμένεται από τη χρήση αυτού του πολυσυστατικού προϊόντος, στο οποίο σχεδόν κάθε συστατικό έχει μεγάλη αξία για τα μαλλιά.

Η καφεΐνη, το πιπέρι, η νάνος φοίνικα, το κολλάρι, τα τσουκνίδες και τα μέντα είναι φάρμακα που χρησιμοποιούνται στην φαλάκρα με εναλλακτική ιατρική, ακόμη και οι δερματολόγοι και οι τριχολόγοι συμφωνούν με τα αποτελέσματα. Η κερατίνη, η βιοτίνη, το κολλαγόνο είναι ουσίες που έχουν καθιερωθεί εδώ και καιρό στην κοσμετολογία ως μέσο επαγγελματικής φροντίδας των μαλλιών. [1],  [2]Όλα αυτά τα συστατικά σε διαφορετικούς συνδυασμούς μπορούν να βρεθούν στη φροντίδα των καλλυντικών για τα μαλλιά των διαφόρων σημάτων. Αλλά ταυτόχρονα, όχι όλα τα προϊόντα αυτού του περιεχομένου έχουν περισσότερο ή λιγότερο έντονο θεραπευτικό αποτέλεσμα. [3]

Ο κατασκευαστής της σειράς μαλλιών  Selenzin, η εταιρεία Alkom, επικεντρώνεται σε μοναδικά συστατικά: anageline, seveov, καινοτόμα πεπτιδικά σύμπλοκα. Έτσι, η αναιγελίνη, ακόμη και σε ελάχιστη συγκέντρωση, διεγείρει τον κυτταρικό μεταβολισμό των τριχοθυλακίων κατά περίπου 21% και μειώνει τη δραστικότητα του ενζύμου που μετατρέπει την τεστοστερόνη σε διϋδροτεστοστερόνη, όχι χειρότερα από το finasteride, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της αλωπεκίας.

Σύμφωνα με εργαστηριακές μελέτες, το seveov βοηθά στην τόνωση της τριχοφυΐας κατά 93%. Σε σύγκριση με την επίδραση της καφεΐνης ως αναγνωρισμένου φυσικού διεγερτικού (46%), αυτό διπλασιάζεται.

Πιστεύεται ότι οι λοσιόν Selencin με μοναδική σύνθεση μπορούν να επιβραδύνουν τη γήρανση των τριχοθυλακίων κατά 41% και να διεγείρουν την τριχοφυΐα πιο αποτελεσματικά από τις παραδοσιακές μεθόδους θεραπείας. Ταυτόχρονα, ένα άτομο επιτυγχάνει αποκατάσταση της πυκνότητας των μαλλιών χωρίς τη χρήση χημείας, επώδυνων ενέσεων και μεταμοσχεύσεων μαλλιών, χωρίς το σύνδρομο απόσυρσης φαρμάκων.

Τα αποτελέσματα της εφαρμογής της  σειράς στη μελετημένη ομάδα ατόμων με διάχυτη φαλάκρα έδειξαν ότι η συνδυασμένη χρήση όλων των εξωτερικών παραγόντων του Selencin στον πρώτο μήνα παρουσίασε θετικές αλλαγές στο 28% των ατόμων διαφορετικών φύλων. Μετά από 8 εβδομάδες, η απώλεια μαλλιών σταμάτησε σε όλους τους ασθενείς, η πυκνότητα τους αυξήθηκε λόγω νέας τριχοφυΐας και η δομή της τρίχας άλλαξε προς το καλύτερο (τα αφράτα μαλλιά απέκτησαν κανονικό πάχος). Ταυτόχρονα, η λήψη φαρμάκων αύξησε τα ποσοστά κατά περισσότερο από 10%.

Πρέπει να πω ότι οι ασθενείς δεν χρησιμοποίησαν καθημερινά σαμπουάν και βάλσαμο, αλλά 2 φορές την εβδομάδα, μάσκα - 1 φορά την εβδομάδα, λοσιόν - καθημερινά (πρώτη ενίσχυση και στη συνέχεια διέγερση). Τα δισκία χορηγήθηκαν στα μισά από τα άτομα σύμφωνα με τις οδηγίες. Μία σταθερή θεραπευτική επίδραση παρατηρήθηκε στους επόμενους 3-6 μήνες και στις δύο ομάδες.

Η απουσία συνδρόμου απόσυρσης και η σχεδόν πλήρης απουσία παραπόνων δυσφορίας κατά τη χρήση καλλυντικών μπορεί να θεωρηθεί ως ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα αυτής της σειράς θεραπείας. Και τα καλά αποτελέσματα δίνουν ελπίδα σε εκείνους τους ανθρώπους που την έχουν χάσει, δοκιμάζοντας για τον εαυτό τους αναποτελεσματικές μεθόδους θεραπείας της αλωπεκίας.

Κριτικές από τριχολόγους

Η τριχολογία είναι ο κλάδος της επιστήμης που ασχολείται με ζητήματα που σχετίζονται με τα μαλλιά: τη δομή, τη λειτουργία τους και τα προβλήματα υγείας του τριχωτού της κεφαλής. Οι ειδικοί που εμπλέκονται στη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών του τριχωτού και των μαλλιών ονομάζονται τριχολόγοι. Σε ιατρικά ιδρύματα, απουσία ενός τριχολόγου, αυτά τα ερωτήματα εμπίπτουν στους ώμους των δερματολόγων.

Όσον αφορά τα προϊόντα και τα παρασκευάσματα για τη θεραπεία και τη βελτίωση της τρίχας, η γνώμη των τριχολόγων είναι η πληρέστερη, αμερόληπτη και αντικειμενική αξιολόγηση αυτών, γι 'αυτό αξίζει να ακούσετε. Τι λένε οι ειδικοί για τα προϊόντα για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής της σειράς Selenzin;

Πρέπει να ειπωθεί αμέσως ότι οι ειδικοί μαλλιών δεν θεωρούν το σύστημα ανάκτησης Selencin ως ένα γενικό χάπι για την αλωπεκία. Ναι, τα καλλυντικά έχουν ευεργετική επίδραση στις διαδικασίες που συμβαίνουν στο τριχωτό της κεφαλής, βελτιώνουν την παροχή αίματος στα μαλλιά και τον κορεσμό τους με θρεπτικά συστατικά, κάτι που είναι χρήσιμο για οποιαδήποτε αιτιολογία της φαλάκρας, αλλά όλα αυτά μπορούν να ονομαστούν θεραπεία των συνεπειών και όχι η ίδια η ασθένεια.

Εάν η τρίχα υπέστη ζημιά από την ηλιακή ακτινοβολία, η χημεία των χρωμάτων και των σαμπουάν, έγινε θύμα θερμικών επιδράσεων, με αποτέλεσμα να παραβιαστεί η δομή και η λειτουργικότητά τους (τα μαλλιά έγιναν ξηρά, άψυχα, άρχισαν να πέφτουν, να σπάνε κλπ.). Αντιμετωπίστε τις επιπτώσεις των αρνητικών παραγόντων και αποκαταστήστε τα μαλλιά. Σε περίπτωση τριχόπτωσης που προκαλείται από αγχωτικές καταστάσεις, μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από τα προϊόντα, αλλά για να είναι σταθερό το αποτέλεσμα, πρέπει να βάλετε στο νευρικό σύστημα, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη ρύθμιση των διαδικασιών που συμβαίνουν στο δέρμα μας και στο σώμα ως σύνολο.

Όσον αφορά την ανδρογενετική αλωπεκία, οι τριχολόγοι θεωρούν ότι η πρόγνωση της θεραπείας των παθολογικών προϊόντων "Selencin" δεν είναι τόσο ρόδινη. Και είναι αρκετά κατανοητό. Τι μπορεί να είναι η εγγύηση κατά της χρήσης καλλυντικών εάν αυτή η γενετικά προκληθείσα ασθένεια δεν είναι πάντα επιτυχημένη σε πολύπλοκη θεραπεία με φάρμακα και φυσιοθεραπεία, έτσι συχνά η μεταμόσχευση μαλλιών παραμένει η μόνη διέξοδος;

Η κατάσταση της φαλάκρας σε σχέση με τα νοσήματα είναι ακόμα πιο περίπλοκη, είτε πρόκειται για διάχυτη φαλάκρα που προκαλείται από παθολογικές ορμονικές διαταραχές (ενδοκρινικές παθήσεις) είτε εστιακή αλωπεκία, η οποία σχετίζεται με αυτοάνοσες διεργασίες. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η χρήση των καλλυντικών Selencin δεν δικαιολογείται, διότι δεν μπορεί να επηρεάσει τις διαδικασίες που συμβαίνουν στο σώμα, τα αποτελέσματα των οποίων αισθανόμαστε στην κατάσταση του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών μας. Με μια ενεργό παθολογική διαδικασία, το "Selenzin" δεν είναι αποτελεσματικό, αν δεν λάβετε υπόψη το πιθανό βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα.

Το "Selencin" δεν βοηθάει στην αλλερντία, αφού δεν έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τη δομή και τις ιδιότητες του ιστού ουλής.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν ένα θετικό αποτέλεσμα έκθεσης στο δέρμα και στα μαλλιά μπορεί να αναμένεται από τα ιατρικά καλλυντικά, είναι σημαντικό να κατανοηθεί ότι τα αποτελέσματα που δηλώνονται από τους κατασκευαστές και τους δοκιμαστές του είναι δυνατά, αλλά υπόκεινται στην πολύπλοκη χρήση ολόκληρης της σειράς. Αν και η αποτελεσματικότητα των ομοιοπαθητικών δισκίων και των κοκκίων εξακολουθεί να αμφισβητείται από τους πιο παραδοσιακούς γιατρούς (αυτό ισχύει για σχεδόν όλες τις ομοιοπαθητικές θεραπείες, το αποτέλεσμα της οποίας συνδέεται με το εικονικό φάρμακο που βασίζεται στην πίστη στο όφελος του φαρμάκου), αλλά υπάρχουν άλλα 5 προϊόντα στη σειρά που πρέπει να χρησιμοποιούνται μαζί.

Καταρχήν, πολλοί δερματολόγοι και τριχολόγοι συνιστούν τα προϊόντα της σειράς Selencin στους ασθενείς τους, συνειδητοποιώντας ότι αυτά τα καλλυντικά θα είναι σίγουρα χρήσιμα για το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά, ακόμη και αν δεν έχουν έντονο αποτέλεσμα. Και δεν χρειάζεται να σκεφτείτε ότι αυτό γίνεται για να βοηθήσετε τα φαρμακεία και τα καταστήματα με τα "έσοδα". Ο γιατρός θα εξακολουθήσει να βασίζεται στη διάγνωση και είναι απίθανο να προσφέρει ακριβό καλλυντικά σε κάποιον που σίγουρα δεν θα βοηθήσει.

Παρόλο που δεν υπάρχει σταθερή πεποίθηση ότι τα καλλυντικά θα βοηθήσουν μια έγκυο γυναίκα, δεν μπορεί επίσης να υπάρξει θύμα της λανθασμένης επιλογής αντισυλληπτικών, θυμάτων ακτινοβολίας ή φαρμάκων κλπ. Ακόμα, αυτά είναι τα καλλυντικά, όχι ένα φάρμακο και ακόμη και ιατρικά παρασκευάσματα που έχουν αυστηρές ενδείξεις για χρήση και συγκεκριμένες δοσολογίες δεν είναι πάντα και δεν βοηθούν πάντα όλους. Για παράδειγμα, το ίδιο φάρμακο Minoxidil, το οποίο είναι δημοφιλές στην αλωπεκία , δεν παρέχει 100% εγγύηση για την επίλυση του προβλήματος της τριχόπτωσης. Πολλά εξαρτώνται από την αιτία της παθολογικής κατάστασης, τον βαθμό παραμέλησής της, τα χαρακτηριστικά του σώματος του ασθενούς (η αντίδραση στο ίδιο φάρμακο ή καλλυντικά μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο).

Κριτικές πελατών

Καλλυντικά σειρά "Selencin" για τα μαλλιά, ένα άτομο μπορεί να αρχίσει να υποβάλει αίτηση για διάφορους λόγους. Κάποιος άρεσε τη διαφήμιση, παρέχοντας ευγενικά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή ένας γείτονας (φίλος, συγγενείς) και ένας άλλος αποκτήθηκε και άρχισε να χρησιμοποιεί τα προϊόντα κατόπιν σύστασης ενός δερματολόγου ή τριχολόγου. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ τους;

Πρώτον, το ερώτημα είναι, υπήρχε ανάγκη να αγοράσετε ακριβά καλλυντικά; Οι ενθουσιώδεις αναθεωρήσεις της κυρίας που κατάφεραν να αποκαταστήσουν την αραίωση των μαλλιών δεν μπορούν να είναι μια ευκαιρία να δοκιμάσετε το προϊόν μόνοι σας, αν δεν έχετε τριχόπτωση, δεν γίνονται πιο λεπτές και δεν αλλάζουν ριζικά η δομή και η εμφάνισή τους. Αν τα μαλλιά ενός ατόμου ήταν αραιά από τη γέννηση (ένα τέτοιο κληρονομικό χαρακτηριστικό), ο Selenzin είναι απίθανο να αλλάξει αισθητά την κατάσταση. Αλλά οι ελπίδες για ένα θαύμα - αυτό είναι το μεγαλύτερο μέρος των  αρνητικών σχολίων  σχετικά με τη σειρά θεραπείας.

Δεύτερον, ο γιατρός, ο οποίος συνταγογραφεί αυτό ή εκείνο το φάρμακο, βασίζεται στα γεγονότα (στα οποία κάνει τη διάγνωση) και όχι στις υποθέσεις. Εμείς οι ίδιοι αποφασίζουμε γιατί τα μαλλιά ρέουν και τι μπορεί να τους βοηθήσει, όχι με βάση την αντικειμενική πραγματικότητα, αλλά με βάση την υποκειμενική γνώμη.

Ένα άτομο έχει μια γενετικά αυξημένη υπερευαισθησία στα ανδρογόνα και κατηγορεί το άγχος και ένα δυσμενές περιβάλλον για τα πάντα και ο καθένας εκπλήσσεται που ο διαφημιζόμενος Selenzin δεν τον βοηθά, αν και ένας γείτονας χάρη σε αυτόν έχει πανέμορφα μαλλιά, ακόμη και έχοντας επιζήσει ενός διαζυγίου. Συχνά οι παράγοντες δρουν μαζί, αλλά η αντιμετώπιση των επιπτώσεων των παραγόντων εξωγενούς και ενδογενούς φύσης θα είναι διαφορετική, ενώ η διαχείριση της επιρροής των τελευταίων είναι συχνά πολύ πιο δύσκολη. Ακολουθεί ένας άλλος λόγος αρνητικών αναθεωρήσεων.

Υπάρχουν ακόμα τέτοιοι καταπληκτικοί άνθρωποι που δεν έχουν προβλήματα μαλλιών, αλλά έχουν μια μανιακή επιθυμία να τα βελτιώσουν. Συνήθως αυτά είναι τα ίδια άτομα που πραγματικά θέλουν να γράφουν κριτικές σε οποιαδήποτε θέση. Είναι σαφές ότι η χρήση των καλλυντικών Selencin, που βοηθά στη θεραπεία των μαλλιών και δεν κάνει θαύματα, παίρνει μια αρνητική εκτίμηση, ωστόσο, όπως και κάθε άλλη.

Τρίτον, κάνοντας ένα ραντεβού, ο γιατρός βασίζεται στην πραγματική κατάσταση των πραγμάτων και αποφασίζει ποια μέσα και σε ποιους συνδυασμούς μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο. Για παράδειγμα, αξίζει τον κόπο να περιορίσετε τον εαυτό σας στο σαμπουάν και το βάλσαμο ή να συνδέσετε μια μάσκα και λοσιόν στη θεραπεία, αν ένα άτομο χρειάζεται μόνο μια σύσφιξη λοσιόν ή πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με μια αποκατάσταση. Ο γιατρός αναπτύσσει θεραπευτική αγωγή ακόμα και όταν συστήνει ιατρικά καλλυντικά, αλλά ελλείψει γνώσης και εμπειρίας, ενεργούμε τυχαία και τότε είμαστε αγανακτισμένοι από την έλλειψη αποτελεσματικότητας.

Ναι, τα ραντεβού του γιατρού δεν ανταποκρίνονται πάντοτε στις προσδοκίες (το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι), αλλά παρ 'όλα αυτά, η πιθανότητα ενός θετικού αποτελέσματος σε αυτή την περίπτωση είναι μεγαλύτερη εάν ληφθούν υπόψη τα στατιστικά στοιχεία. Πολλές νεαρές γυναίκες, των οποίων τα μαλλιά άρχισαν να λεπτύνουν σημαντικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι απλά ευχαριστημένοι με αυτή την ευκαιρία να διατηρήσουν ένα όμορφο χτένισμα με τρόπο ασφαλή για αυτούς και τα παιδιά τους. Το "Selencin" καθιστά δυνατή τη διακοπή της παθολογικής τριχόπτωσης σε παιδιά και εφήβους, για τη θεραπεία των οποίων δεν είναι όλα κατάλληλα για όλα τα φάρμακα. Αλλά η θεραπεία της φαλακρότητας στους περισσότερους ανθρώπους εξακολουθεί να διεξάγεται με δοκιμές και λάθη, παρόλο που όλα δείχνουν ότι η θεραπεία θα πρέπει να βοηθήσει.

Αφού εξετάσετε τις κριτικές στο Διαδίκτυο, μπορείτε να δείτε ότι η διανομή τους είναι περίπου η ίδια. Ο αριθμός αρνητικών και θετικών κριτικών είναι περίπου ίσος. Δηλαδή, να πω ότι τα καλλυντικά "Selenzin" δεν είναι αποτελεσματική είναι αδύνατο, επειδή υπάρχουν άνθρωποι που έχουν επιτύχει καλά αποτελέσματα με τη βοήθειά του. Ένα άλλο πράγμα είναι ότι μια τέτοια θεραπεία δεν είναι κατάλληλη για όλους, ειδικά αν δεν ληφθούν υπόψη τα αίτια των προβλημάτων των μαλλιών, αλλά το ίδιο το γεγονός αναφέρεται μόνο.

Συχνά μπορείτε να διαβάσετε σε κριτικές, κάτι σαν αυτό: "Έπλυσα τα μαλλιά μου με σαμπουάν Selencin για ένα μήνα, αλλά τα μαλλιά μου δεν έγιναν παχύτερα." Έτσι ίσως ένα μήνα δεν είναι αρκετό για τα μαλλιά που έχει επηρεαστεί αρνητικά για αρκετούς μήνες και χρόνια; Ίσως χρειάζονται μια μακρύτερη και πιο εντατική θεραπεία από το να πλύνετε μόνο με σαμπουάν, το οποίο βρίσκεται στο κεφάλι σας μόνο για 2-3 λεπτά;

Επιπλέον, ο κατασκευαστής δεν υπόσχεται ότι τα μαλλιά θα αυξηθούν με τέτοιο ρυθμό ώστε σε ένα μήνα από το μηδέν θα είναι ίσο με εκείνους των οποίων το μήκος είναι μεγαλύτερο από 10-15 cm. Ακόμη και τα υγιή μαλλιά δεν μεγαλώνουν περισσότερο από ενάμιση εκατοστά σε ένα μήνα, έχοντας πάνω από 80 χιλιάδες τρίχες στο κεφάλι του. Για να δείτε ένα απτό θετικό αποτέλεσμα από τη χρήση των ιατρικών καλλυντικών, χρειάζεστε περισσότερο από ένα μήνα χρήσης. Επιπλέον, ακόμη και μικρές βελτιώσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου (από 2 έως 4 εβδομάδες χρήσης) μπορούν να θεωρηθούν ως θετικό, ενθαρρυντικό αποτέλεσμα.

Πρέπει να πω ότι το πρόβλημα της φαλάκρας παραμένει σχετικά σήμερα, παρά τις πολλές αναπτυγμένες μεθόδους και θεραπευτικά σχήματα. Η ποικιλία των αιτιών της παθολογίας και των ταυτόχρονων αποτελεσμάτων τους περιπλέκει τη διάγνωση και την επιλογή αποτελεσματικών μεθόδων βελτίωσης του τριχωτού της κεφαλής και των τριχών. Και αν λάβουμε υπόψη ότι η επιρροή ορισμένων εσωτερικών και κληρονομικών παραγόντων είναι δύσκολο να ελαχιστοποιηθεί, γίνεται σαφές ότι απλώς δεν υπάρχει μια γενική προσέγγιση για τη θεραπεία της αλωπεκίας και των καθολικών θεραπευτικών παραγόντων.

Τα καλλυντικά Selencin για τα μαλλιά είναι μόνο μια από τις ευκαιρίες που μας προσφέρονται για τη βελτίωση του τριχωτού της κεφαλής και των τριχών, και ίσως σε συγκεκριμένες περιπτώσεις θα βοηθήσει στην επίλυση ενός τόσο πολύπλευρου και δύσκολου προβλήματος της διάχυτης τριχόπτωσης. Δεδομένου του μεγέθους αυτού του προβλήματος, ακόμη και η διακοπή της παθολογικής απώλειας μαλλιών στους μισούς ασθενείς μπορεί να θεωρηθεί μεγάλο επίτευγμα, ειδικά εάν αυτό μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τη χρήση χημείας επιβλαβούς για το σώμα.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.