^

Θερμικό νερό

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 10.08.2022
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Το θερμικό νερό είναι ένα από τα μέσα φροντίδας του δέρματος. Μέχρι σήμερα, χρησιμοποιείται συχνά στην κοσμετολογία. Το πιο συνηθισμένο προϊόν είναι ένα σπρέι. Είναι αλήθεια ότι όλοι οι άνθρωποι δεν κατανοούν τον σκοπό αυτής της θεραπείας. Το γεγονός είναι ότι πρόκειται για έναν πραγματικό φυσικό τονωτικό για το δέρμα. Είναι καθαρό, χάρη στην ειδική επίδραση της πίεσης και των υψηλών θερμοκρασιών.

Σύνθεση

Περιέχει πολλά άλατα και μέταλλα. Μερικοί άνθρωποι συγκρίνουν το ιαματικό νερό με μεταλλικό νερό. Αυτό δεν έχει νόημα. Η μόνη ομοιότητα μεταξύ πρώτων υλών είναι ότι και οι δύο εξάγονται από φυσικές πηγές.

Η δομή του ιαματικού νερού είναι πολύ πιο εύκολη από αυτή του μεταλλικού νερού. Δεν περιέχει το ίδιο πλεόνασμα ορυκτών στη σύνθεση του και επομένως δεν μπορεί να καταπραΰνει το δέρμα. Η χημική του σύνθεση διαφέρει σημαντικά στη συγκέντρωση αλάτων, ορυκτών και ιχνοστοιχείων. Όλα αυτά εξαρτώνται από την πηγή της εξόρυξης.

Για τη φροντίδα του υπερβολικά ξηρού δέρματος, η υπερτονική μορφή του νερού ταιριάζει απόλυτα. Ταιριάζει απόλυτα με το λιπαρό δέρμα. Αν μιλάμε για ισοτονικό νερό, έχει καθολικές ιδιότητες και είναι κατάλληλο για σχεδόν όλους.

Λόγω της σύνθεσής του, ο παράγοντας μπορεί να διεισδύσει βαθιά μέσα στο δέρμα. Αυτό μας επιτρέπει να τονώνουμε τις μεταβολικές διεργασίες στους ιστούς και έτσι να προκαλούμε την ανανέωσή τους.

trusted-source[1], [2], [3]

Οφέλη

Τα οφέλη του ιαματικού νερού είναι απίστευτα. Το γεγονός είναι ότι κάθε εργαλείο έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Αλλά αυτό το προϊόν δεν έχει πρακτικά κανένα μειονέκτημα. Ως εκ τούτου, αξίζει αμέσως να αρχίσει να εξετάζει τις χρήσιμες ιδιότητές του.

Το θερμό νερό μπορεί να καταπραΰνει το δέρμα. Εφαρμόστε το καλύτερο πριν θρέψετε κρέμα ή μάσκα. Έτσι, το αποτέλεσμα είναι πολύ βελτιωμένο. Αυτό το εργαλείο ήταν πάντα απαραίτητο σε οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, ειδικά το καλοκαίρι. Όταν είναι ζεστό έξω, το δέρμα δεν έχει αρκετή υγρασία. Μπορείτε να εφαρμόσετε το προϊόν πάνω από το μακιγιάζ. Ταυτόχρονα, δεν θα υπάρξουν "διαρροές".

Συχνά προστίθεται σε πολλές κρέμες και λοσιόν. Μπορεί εύκολα να αναπτυχθεί ξηρές μάσκες. Η αλλεργική αντίδραση από αυτό το φάρμακο είναι ελάχιστη. Αυτό το προϊόν χρησιμοποιείται ακόμη και για το ευαίσθητο δέρμα. Στο νερό είναι αποκλειστικά φυσικά συστατικά.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο παράγοντας προορίζεται να βελτιώσει την κατάσταση του δέρματος. Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα. Το θερμικό νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βοηθητικό προϊόν φροντίδας δέρματος.

trusted-source[4]

Ιδιότητες

Ανάλογα με την πηγή των πρώτων υλών, μπορούμε να μιλήσουμε για τις ιδιότητές της. Το θέμα είναι ότι το θερμικό νερό μπορεί να είναι αλμυρό, θειικό, ασβέστιο, νάτριο ή με τη συντήρηση του συνόλου των αλάτων και των μικροκυττάρων.

Το νερό είναι κορεσμένο με χλωριούχο νάτριο, βρωμιούχο και ιωδιούχο είναι χρήσιμο για το δέρμα, ιδιαίτερα ευαίσθητο. Οι ορυκτές ουσίες μπορούν να αυξήσουν την ελαστικότητα του δέρματος και να παρατείνουν τη νεολαία του. Χρησιμοποιείται όχι μόνο ως σπρέι και άλλα καλλυντικά προϊόντα. Υπάρχουν ολόκληρες πηγές όπου οι άνθρωποι μπορούν να πάρουν ειδικά λουτρά.

Το θερμικό νερό περιέχει πολλές χρήσιμες ουσίες στη σύνθεσή του. Εφαρμόστε το κατά προτίμηση το πρωί μετά από ένα ντους στο πρόσωπο και το σώμα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορείτε να βρέξετε το δέρμα απευθείας πάνω από το μακιγιάζ.

Θερμικό νερό για το πρόσωπο

Σας επιτρέπει να διατηρήσετε το πρόσωπό σας σε εξαιρετική κατάσταση, να διατηρήσετε το μακιγιάζ σας και να θρέψετε το δέρμα με τα απαραίτητα μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Το νερό από το θερμικό ελατήριο θα συμβάλει στην αναζωογόνηση του δέρματος πριν από την εφαρμογή του μακιγιάζ (μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρωινικός τονωτικός), ή ως μέσο για τον καθορισμό του μακιγιάζ. Βασικά, το θερμικό νερό για το πρόσωπο απελευθερώνεται σε βολικές φιάλες με ένα μικροσκόπιο, το οποίο επιτρέπει να ψεκάσετε στο δέρμα μια μικρή ποσότητα νερού, επαρκή για την ενυδάτωση του δέρματος, αλλά δεν ξεπλένει το μακιγιάζ σας.

Ο θερμικός ψεκασμός νερού είναι πολύ βολικός για να μεταφέρετε - για να ανανεωθείτε στο αυτοκίνητο ή στο γραφείο κατά τη διάρκεια της ημέρας εργασίας. Με βάση την πρακτική εμπειρία, το δέρμα είναι εύπλαστο και βοηθά στη διατήρηση της κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι απλά αδύνατο να υποτιμηθούν οι ιδιότητες αυτής της θεραπείας. Μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να βρει τους θαυμαστές του και είναι πολύ δημοφιλής.

Θερμικό νερό για τα μαλλιά

Αυτό το εργαλείο είναι σε θέση να αγωνιστεί με την κοπή των άκρων στο ίδιο επίπεδο με πολλά θρεπτικά έλαια.

Αυτό το "φάρμακο" μπορεί να εφαρμοστεί στα μαλλιά παντού. Δεν υπάρχουν αντενδείξεις σχετικά με τη χρήση. Το θερμικό νερό είναι πραγματικά ικανό να απομακρύνει τη συμμετοχή συμβουλών. Και αυτό δεν είναι ένα οπτικό αποτέλεσμα. Έτσι, πολλά έλαια δημιουργούν απλά μια απεικόνιση των υγιεινών μαλλιών, αλλά μετά την έξαψη του προϊόντος, όλα επιστρέφουν στο φυσιολογικό.

Το θερμό νερό διεισδύει στα μαλλιά που έχουν υποστεί βλάβη, θρέφει και αποκαθιστά. Αυτό είναι το αμετάβλητο πλεονέκτημα αυτού του εργαλείου. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε χωρίς να συμβουλευτείτε γιατρό. Επειδή δεν μπορεί να γίνει κακό στις τρίχες. Φυσικά, εάν ένα άτομο έχει ευαίσθητο τριχωτό, τότε πρέπει να επιλέξετε ειδικό νερό.

Θερμικό νερό για το σώμα

Το θερμό νερό για το σώμα έχει σχεδιαστεί για να θρέφει και να ενυδατώνει το δέρμα. Κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, το δέρμα είναι υπερβολικά ξηρό. Ο ξηρός άνεμος, το άμεσο ηλιακό φως - όλα αυτά επηρεάζουν αρνητικά το δέρμα ως σύνολο.

Αυτή τη στιγμή, θα πρέπει να παρακολουθείτε προσεκτικά το δέρμα και να το ενυδατώνετε συνεχώς. Φυσικά, μπορείτε να καταφύγετε στη βοήθεια λοσιόν και άλλων μέσων. Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό ότι χρειάζονται πολύ χρόνο για να ενυδατωθούν στο δέρμα. Το θερμικό νερό εισχωρεί αμέσως στο δέρμα. Επιπλέον, μετά την εφαρμογή του, μπορείτε να ντύσετε και να βγείτε με τόλμη στο δρόμο. Αυτό είναι το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα αυτού του εργαλείου.

Υπάρχουν ποικίλα μέσα για το ξηρό δέρμα, φυσιολογικό και ευαίσθητο. Ως εκ τούτου, κάθε κορίτσι θα είναι σε θέση να επιλέξει ένα εργαλείο για δική της αρέσει και με βάση τις δικές του ανάγκες.

Θερμικό νερό για ξηρό δέρμα

Το θερμό νερό για ξηρό δέρμα μπορεί να το ενυδατώσει σωστά. Έτσι, πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από αυξημένη ξηρότητα του δέρματος. Η καταπολέμηση αυτού του φαινομένου δεν είναι πάντα εύκολη. Πολλές κρέμες και λοσιόν έχουν μικρή επίδραση. Με απλά λόγια, την επόμενη μέρα μετά την εφαρμογή της θεραπείας, το δέρμα θα είναι εξίσου ξηρό.

Σε αυτή την περίπτωση, η ανωτερότητα παρατηρείται απευθείας στο ιαματικό νερό. Έχει μια μόνιμη επίδραση και προκαλεί το δέρμα να είναι σε τάξη. Αυτή η θεραπεία δεν είναι προσωρινή. Ως εκ τούτου, μπορείτε να το πάρετε με ασφάλεια για γενική βελτίωση του δέρματος.

Επιλέγοντας το, αξίζει να ξεκινήσετε από τις προσωπικές προτιμήσεις. Υπάρχουν πολλές επιλογές για μια γενική θεραπεία. Επομένως, πριν κάνετε μια επιλογή, πρέπει να εξοικειωθείτε με τη σύνθεση ενός συγκεκριμένου προϊόντος. Αν ένα άτομο εκτός από την ξηρότητα, υπάρχει επίσης ένας συνεχής ερεθισμός, πρέπει να πάρετε μια πιο υπεύθυνη επιλογή.

Πώς να αντικαταστήσετε το ιαματικό νερό;

Ξέρετε πώς να αντικαταστήσετε το ιαματικό νερό; Στην πραγματικότητα, αυτό είναι κατάλληλο για το συνηθισμένο μεταλλικό νερό. Το θερμικό νερό είναι νερό από ένα θερμικό ελατήριο, καθαρισμένο και εμπλουτισμένο με απαραίτητα ανόργανα στοιχεία και ιχνοστοιχεία.

Η κύρια διαφορά από το μεταλλικό νερό είναι ότι το τελευταίο περιέχει πολύ περισσότερα άλατα, σίδηρο, χαλκό και άλλα στοιχεία που δεν χρειάζονται από το σώμα σε τέτοιες ποσότητες. Αλλά δεν κάθε γυναίκα θα πλύνει το πρόσωπό της με μεταλλικό νερό. Και γενικά, αυτό δεν είναι καλλυντικό. Μια τέτοια επιρροή μπορεί εύκολα να βλάψει το μακιγιάζ σας.

Για να παρατηρήσετε θερμικό νερό είναι αδύνατο. Επιπλέον, είναι απλά αδύνατο να το ετοιμάσετε στο σπίτι. Για να αφαιρέσετε τον ερεθισμό από το δέρμα, αρκεί να χρησιμοποιήσετε συνηθισμένο μεταλλικό νερό. Επιλέξτε το με μια ελάχιστη ποσότητα αλάτων, επειδή μπορούν να στεγνώσουν το δέρμα. Εάν πρόκειται για ανθρακούχο νερό, είναι απαραίτητο να το αφήσετε ανοικτό για αρκετές ώρες, έτσι ώστε να απελευθερωθεί το διοξείδιο του άνθρακα. Μετά από αυτό, το μεταλλικό νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο όπως το θερμικό νερό, ψεκάζοντάς το από μια κατάλληλη φιάλη με ένα πιστόλι ψεκασμού.

Αντενδείξεις για χρήση

Εάν πρόκειται για ιαματικό νερό, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να ενυδατώνει το δέρμα του προσώπου και του σώματος, τότε δεν πρέπει να χρησιμοποιείται παρουσία υπερευαισθησίας. Για τέτοιες περιπτώσεις, υπάρχει ένας συγκεκριμένος τύπος αυτού του εργαλείου.

Αν μιλάμε για τις πηγές του ιαματικού νερού και για τη λήψη λουτρών, υπάρχουν μερικές άλλες αντενδείξεις. Έτσι, η προσφυγή σε αυτή τη μέθοδο ανάκτησης δεν είναι δυνατή για τα άτομα με οξεία φάση της νόσου. Η απαγόρευση είναι η φυματίωση και η θρομβοφλεβίτιδα.

Τα άτομα με δερματικές παθήσεις, ειδικά μύκητες, λοιμώξεις και φλεγμονές δεν πρέπει να χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο ανάκτησης. Με την υπέρταση βαθμού 3, την ισχαιμία 2-3 βαθμούς και την ατομική δυσανεξία στα λουτρά, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ακρίβεια. Μετά από όλα, μπορεί να προκύψει δυσάρεστη ενόχληση.

trusted-source[5], [6], [7], [8], [9]

Κόστος

Η τιμή μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την επιχείρηση του κατασκευαστή και τον τόπο αγοράς του προϊόντος. Είναι σχεδόν αδύνατο να απαντήσουμε χωρίς αμφιβολία στο ερώτημα αυτό. Εξάλλου, πολλά εξαρτώνται από τον σκοπό για τον οποίο αγοράζεται το θερμικό νερό και σε ποια μορφή.

Εάν αυτό το καλλυντικό με τη μορφή ενός ψεκασμού, που έχει σχεδιαστεί για να ενυδατώνει το δέρμα και την εξάλειψη δυσάρεστο ερεθισμό, τότε η τιμή θα κυμαίνεται μέσα σε 80 hryvnia. Όταν πρόκειται για κρέμα και λοσιόν, η κατηγορία τιμών είναι ελαφρώς υψηλότερη και είναι περίπου 100 εθνικού νομίσματος. Πιο προσιτή είναι το σαμπουάν, θα κοστίσει τον ιδιοκτήτη του σε 50-70 εθνικού νομίσματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παραπάνω στοιχεία είναι κατά μέσο όρο. Επειδή υπάρχουν πολύ φθηνές επιλογές για το ιαματικό νερό, το κόστος των οποίων δεν υπερβαίνει UAH 50. Υπάρχουν επίσης ακριβά καλλυντικά παρασκευάσματα, η κατηγορία τιμών των οποίων υπερβαίνει τα 200 εθνικού νομίσματος.

Πολλά εξαρτώνται από τον τόπο αγοράς του προϊόντος. Έτσι, σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα κοστίζει πολύ φθηνότερα από ό, τι σε ένα φαρμακείο. Φυσικά, το κόστος επηρεάζεται από τις ιδιότητες.

trusted-source[10], [11], [12], [13]

Κριτικές

Οι αναφορές για το ιαματικό νερό μπορεί να είναι θετικές και αρνητικές. Το γεγονός είναι ότι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον ίδιο τον άνθρωπο, την καλλυντική μάρκα και το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Αλλά αν εξετάσουμε αυτή την ερώτηση σε γενικές γραμμές, τότε ουσιαστικά το θερμικό νερό έχει θετική ανατροφοδότηση. Από μόνη της, τα μέσα έχουν ορισμένες θετικές ιδιότητες. Μπορεί να ξεπεράσει πολλά δερματικά προβλήματα. Αυτό μπορεί να είναι τόσο φλεγμονή όσο και εξάλειψη των συμπτωμάτων ψωρίασης. Η τελευταία είναι δυνατή μόνο με τη σωστή επιλογή του φαρμάκου, μαζί με πολύπλοκη θεραπεία.

Το θερμό νερό είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο. Είναι ιδανικό για κάθε τύπο δέρματος. Ως εκ τούτου, η αρνητική ανατροφοδότηση δεν μπορεί απλά να είναι. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν πολλοί περισσότεροι ικανοποιημένοι άνθρωποι. Επομένως, είναι απαραίτητο να δοκιμάσετε το εργαλείο και να συντάξετε τα δικά σας συμπεράσματα. Επειδή το θερμικό νερό είναι πραγματικά σε θέση να σώσει ένα άτομο από πολλά προβλήματα με το δέρμα. Ναι, και να κάνετε μια επιλογή, δεν χρειάζεται να βασίζεται στα σχόλια κάποιου, αλλά από τη δική σας εμπειρία.

Προσοχή!

Για να απλουστευθεί η αντίληψη των πληροφοριών, αυτή η οδηγία για τη χρήση του φαρμάκου "Θερμικό νερό" μεταφράστηκε και παρουσιάστηκε σε ειδικό έντυπο με βάση τις επίσημες οδηγίες για ιατρική χρήση του φαρμάκου. Πριν από τη χρήση, διαβάστε το σχόλιο που έρχεται απευθείας στο φάρμακο.

Η περιγραφή παρέχεται για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελεί οδηγό για αυτοθεραπεία. Η ανάγκη για αυτό το φάρμακο, ο σκοπός του θεραπευτικού σχήματος, οι μέθοδοι και η δόση του φαρμάκου καθορίζονται αποκλειστικά από τον θεράποντα ιατρό. Η αυτοθεραπεία είναι επικίνδυνη για την υγεία σας.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.