^
A
A
A

Μαστοπλαστική αναγωγής: ιστορικό, ταξινόμηση της υπερτροφίας του μαστικού αδένα, ενδείξεις

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

  • Ιστορία

Η ιστορία της ανάπτυξης των μεθόδων της mammoplasty μείωση παίρνει την καταγωγή του από τα αρχαία χρόνια και αντανακλά τη δέσμευση των χειρουργών για να βρείτε μια μέθοδο της χειρουργικής επέμβασης που θα είναι αξιόπιστη, διατηρείται όσο το δυνατόν μικρότερη ουλές και παρέχει ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα το επιθυμητό σχήμα και η θέση του μαστού. Το άρθρο αυτό συζητούνται μόνο εκείνες τις μεθόδους που έχουν επηρεάσει τη διαμόρφωση των σύγχρονων αρχών της μείωσης αποκατάσταση του μαστού.

Το 1905 ο H.Morestin περιέγραψε μια μεγάλη εκτομή δίσκου της βάσης του μαστού.

Για πρώτη φορά το 1908 g. JJDehner υποδεικνύεται ρετρό πρέπει μαστικού ιστού αδένα και η διαδικασία σύνδεσης που περιγράφεται άνω εκτομή lunate ακολουθούμενη από σταθεροποίηση για προστατικό ιστό III περιοστέου νεύρωση.

Το 1922, ο Μ. Thorek πρότεινε μια τεχνική για τη μείωση του μαστικού αδένα με μια ελεύθερη μεταμόσχευση του σύμπλεγμα θηλή-areola, όπως ένα full-layer δέρμα πτερύγιο. Αυτή η λειτουργία έχει αναγνωριστεί από πολλούς πλαστικούς χειρούργους και χρησιμοποιείται σήμερα σε γιγαντομαστία.

Το 1928 H.Biesenberger [3] συνταγοποιούνται τις βασικές αρχές της τέχνης της mammoplasty μείωση, η οποία περιελάμβανε τρία κύρια στάδια: εκτομή του αδενικό ιστό, μεταφορά του συμπλόκου θηλής-άλω, και εκτομή της περίσσειας του δέρματος. Μέχρι το 1960, αυτή η επέμβαση ήταν η πιο κοινή μέθοδος για τη μείωση της μαστοσκοπίας.

J.Strombeck (1960) βασίζεται στην έννοια σύμπλοκο E.Schwarzmann (1930) Διατροφή θηλή-άλω λόγω σκάφη βρίσκονται ακριβώς στο χόριο, mammoplasty μείωση προτεινόμενη λειτουργία για να σχηματίσουν τα δερματικής οριζόντια σκέλη, μέσω της οποίας εξασφαλίζει αξιόπιστη άλως δύναμη και θηλή .

Στο μέλλον, η βελτίωση της μεθόδου μείωσης των μαστικών αδένων μειώθηκε σε διάφορες τροποποιήσεις του σχηματισμού δερματικών ποδιών και σε μείωση των μετεγχειρητικών ουλών.

Η δυνατότητα της κατανομής του συμπλόκου θηλή-άλω στο κάτω σπονδυλικό τόξο ήταν δικαιολογημένη D.Robertson το 1967 και προωθείται ευρέως R.Goldwin, οι οποίοι το ονόμασαν μια τεχνική πυραμίδα της μείωσης στήθους.

C.Dufourmentel και R.Mouly (1961), και στη συνέχεια P.Regnault (1974) πρότεινε μια μέθοδο για mammoplasty μείωση, η οποία σας επιτρέπει να έχετε μετεγχειρητική ουλή τομέα μόνο nizhnenaruzhnom αδένα και παραδοσιακά αποκλείονται επόμενα ουλή από καρκίνο στο στέρνο.

Ο C.Lassus (1987), και στη συνέχεια ο M.Lejour (1994) πρότειναν μαστοπλαστική αναγωγής, μετά την οποία υπήρχε μόνο μία κατακόρυφη ουλή στο κάτω μισό του μαστικού αδένα.

  • Ταξινόμηση της υπερτροφίας του μαστικού αδένα

Η φυσιολογική ανάπτυξη των μαστικών αδένων επηρεάζεται από τις διάφορες ορμόνες που ρυθμίζουν αυτή τη σύνθετη διαδικασία.

Μια σημαντική αύξηση των μαστικών αδένων συμβαίνει ακόμη και κατά την εφηβεία, όταν η μάζα τους μπορεί να φθάσει σε αρκετά κιλά. Ο μηχανισμός της γιγαντοματικής ανάπτυξης στην εφηβεία είναι περίπλοκος και δεν είναι πλήρως κατανοητός.

Η αύξηση των μαστικών αδένων στην ενηλικίωση μπορεί να συμβεί με την εγκυμοσύνη, τις γενικές ενδοκρινικές διαταραχές, την παχυσαρκία. Επί του παρόντος, η υπερτροφία του μαστικού αδένα ταξινομείται σύμφωνα με τους ακόλουθους δείκτες.

  • Ενδείξεις και αντενδείξεις για τη χειρουργική επέμβαση

Οι βαρύτατες, εκκρεμείς μαστικοί αδένες μπορούν να προκαλέσουν σε μια γυναίκα τόσο σωματική όσο και ψυχολογική ταλαιπωρία. Μια υπερτροφία ενός μαστικού αδένα είναι δυνατή. Η δυσφορία λόγω υπερβολικού όγκου και μάζας των αδένων είναι η κύρια ένδειξη για τη μείωση της μαστοπλαστικής στους περισσότερους ασθενείς. Ορισμένες γυναίκες παραπονιούνται για πόνο στη θωρακική και αυχενική σπονδυλική στήλη, η οποία είναι συνέπεια συνεπαγόμενης οστεοχονδρωσίας και στατικών παραμορφώσεων της σπονδυλικής στήλης. Συχνά είναι πιθανό να εμφανιστούν αυλακώσεις στο εμπρόσθιο άκρο, που προκύπτουν από την υπερβολική πίεση του σουτιέν χωρίς στράπλες. Η υπερτροφία των μαστικών αδένων μπορεί να συνοδεύεται από χρόνια μαστίτιδα και μαστοπάθεια με ή χωρίς σύνδρομο πόνου. Συχνά, οι γυναίκες διαμαρτύρονται για τη διαβροχή και την ενδοσπονδυλική δόση στην περιοχή της θωρακικής πτυχής, οι οποίες είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

Συχνά ο κύριος λόγος για τον ασθενή να μειώσει τον όγκο των μαστικών αδένων είναι το πρόβλημα της επιλογής ενδυμάτων.

Ειδικά αντένδειξη για mammoplasty μείωση μπορεί να είναι διαφωνία με την παρουσία της μετεγχειρητικής ασθενούς και μία αλλαγή στην ευαισθησία rubtsoi θηλή-areolchrnogo σύμπλοκο, και επίσης με τον πιθανό περιορισμό της γαλουχίας.

  • Προγραμματισμός μιας ενέργειας

Εκτός από την κλινική και εργαστηριακή εξέταση, θα πρέπει να συμπεριληφθεί στο σύμπλεγμα των υποχρεωτικών προεγχειρητικών μέτρων μια διαβούλευση με τον ογκολόγο-μαστολόγο και τη μαστογραφία (σύμφωνα με τις ενδείξεις).

Κατά την εξέταση, ο ασθενής αξιολογείται αναλογίες σώματος, η αναλογία αδένες μέγεθος και το πάχος του στρώματος του υποδόριου λίπους μετράται με τις βασικές παραμέτρους και θηλή δοκιμής και την ευαισθησία areola (ειδικά στην προηγουμένως εκτελείται παρέμβασης στην σιδήρου).

Μετά την εξέταση, ο χειρούργος πρέπει να καθορίσει, λόγω κυρίως του ιστού που υπερτροφεί τον σίδηρο, του βαθμού της πτώσης, της περιήγησης στα βουνά και της κατάστασης του δέρματος που καλύπτει τον αδένα, την παρουσία λωρίδων ελαστικού δέρματος.

Είναι γενικά αποδεκτό να εκτιμάται ο όγκος των μαστικών αδένων από το μέγεθος ενός σουτιέν. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι γυναίκες με μεγάλα στήθη επιλέγουν ένα σουτιέν με έναν όγκο κυπέλλων μικρότερου μεγέθους, αλλά με περιφέρεια θώρακος μεγαλύτερο από το μέγεθος για να κάνει το στήθος κολακεύει. Επομένως, κατά τον προγραμματισμό του αριθμού των ιστών που πρέπει να αφαιρεθούν, ο χειρουργός δεν θα πρέπει να καθοδηγείται από το μέγεθος του σουτιέν που φορούσε ο ασθενής. Το πραγματικό μέγεθος του σουτιέν προσδιορίζεται από δύο μετρήσεις. Ο ασθενής στο σουτιέν είναι σε καθιστή θέση. Αρχικά, η περιφέρεια του θώρακα μετριέται με μια ταινία εκατοστόμετρα στο επίπεδο των αξιών και πάνω από το άνω όριο των αδένων. Στη συνέχεια, γίνεται μια μέτρηση στο επίπεδο των θηλών. Η τιμή της περιφέρειας του στήθους αφαιρείται από την τιμή της δεύτερης διάστασης. Εάν η διαφορά μεταξύ των δύο μετρήσεων είναι 2,5 cm, ο όγκος του μαστού θα αντιστοιχεί σε ένα "κύπελλο" σουτιέν μεγέθους Α, αν είναι από 2,5 έως 5 cm, στη συνέχεια με μέγεθος Β, αν είναι από 5 έως 7,5 cm, τότε με μέγεθος C, εάν από 7,5 έως 10 cm, τότε με μέγεθος D, εάν από 10 έως 12,5 cm, τότε με μέγεθος DD. Για παράδειγμα, 85 cm είναι η περιφέρεια του θώρακα, 90 cm είναι η περιφέρεια του μαστού στο επίπεδο των θηλών, στην περίπτωση αυτή το μέγεθος σουτιέν θα είναι 85 V.

Ο P. Regnault (1984) ορίζει την περίσσεια όγκου των μαστικών αδένων με τη μείωση τους κατά ένα μέγεθος ανάλογα με την περιφέρεια του θώρακα.

Έτσι, εάν το μέγεθος της σουτιέν είναι 90 D και ο ασθενής θέλει να πάρει 90 V, τότε πρέπει να αφαιρεθούν 400 g ιστού μαστικού αδένα.

Ο όγκος των προς απομάκρυνση ιστών, ο τύπος της υπερτροφίας και η κατάσταση του δέρματος του αδένα επηρεάζουν την επιλογή της βέλτιστης χειρουργικής τεχνικής

σε κάθε περίπτωση. Όταν αφαιρείτε περισσότερα από 1000 g, συνιστάται η προετοιμασία του αυτόματου αίματος.

Πριν από την χειρουργική επέμβαση, ο ασθενής πληροφορείται σχετικά με τη διαμόρφωση και τη θέση των ουλών, τα χαρακτηριστικά της μετεγχειρητική πορεία, πιθανές επιπλοκές (αιμάτωμα, νέκρωση του λιπώδους ιστού και η θηλή-Areo-lar σύμπλεγμα) και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα (αλλαγή στην ευαισθησία των θηλές και areola, ο περιορισμός της γαλουχίας, μαστού αλλαγή σχήματος).

Οι ασθενείς με νεανική υπερτροφία θα πρέπει να προειδοποιούνται για την πιθανότητα υποτροπής.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.