^
A
A
A

Βασικές αρχές της μαστοπλαστικής αναγωγής

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Οποιαδήποτε μέθοδος μαστοπλαστικής μείωσης περιλαμβάνει τη λύση τριών βασικών καθηκόντων:

 • εκτομή του ιστού υπερβολικού αδένα.
 • την εξάλειψη της παράλειψης του θηλυκού σύμπλεγμα.
 • Αφαίρεση της περίσσειας περίσσειας του δέρματος, που καλύπτει τον αδένα.

Προφανώς, η σοβαρότητα καθενός από αυτά τα προβλήματα ποικίλει από ασθενή σε ασθενή και μόνο μια προσεκτική ανάλυση κάθε περίπτωσης επιτρέπει στον χειρουργό να επιλέξει τη βέλτιστη τεχνική της μαστοπλαστικής αναγωγής.

Η ιδανική μέθοδος μαστοπλαστικής αναγωγής είναι μια πράξη που μπορεί να επιλύσει τα ακόλουθα προβλήματα:

 • μείωση του όγκου του μαστού με φυσιολογική θρέψη των υπόλοιπων ιστών των αδένων και ένα σύμπλεγμα θηλών -
 • Δημιουργία αισθητικά όμορφης μορφής μαστικών αδένων με την επίτευξη της συμμετρίας τους.
 • μετεγχειρητικές ουλές ελάχιστου μήκους με τη θέση τους σε μια κρυμμένη ζώνη.
 • Διατήρηση της ευαισθησίας της θηλής, της αρεόλας και του δέρματος του αδένα.
 • δυνατότητα γαλουχίας.
 • για να αποθηκεύσετε το αποτέλεσμα της λειτουργίας.

Κατά τη διάρκεια της σήμανσης, οποιεσδήποτε παράμετροι της λειτουργίας, ορισμένες παράμετροι του μαστού παραμένουν αμετάβλητες και:

 • η διάμετρος της περιοχής είναι 4,5-5 cm.
 • νέα areola θέση και θηλή πρέπει να αντιστοιχούν στις πτυχώσεις επίπεδο submammary και κόβεται από τη σφαγίτιδα σε μία απόσταση (21 ± 3) cm κατά μήκος μιας γραμμής που εκτείνεται από την κοπή μέσω της θηλής?
 • η απόσταση από το c έως την πτυχή του bummar στην κατώτερη άκρη της περιοχής δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 5 cm (εξαιρουμένων των κατακόρυφων θηλαστικών).

Το νέο επίπεδο του θηλυκού σύμπλεγμα καθορίζεται πάντα με την κατακόρυφη θέση του ασθενούς.

Η κίνηση του σύμπλεγμα θηλή-areola πραγματοποιείται πάντα στο δερματικό στέλεχος (αρχή Schwarzmann). Η αποθάρρυνση πραγματοποιείται από το πρώτο στάδιο. Όταν το δέρμα συνδέεται με το παρέγχυμα του αδένα, αυτό το στάδιο είναι πολύ πιο εύκολο να εκτελεστεί. Πρέπει να διεξάγεται προσεκτική και προσεκτική παρακολούθηση για να διατηρηθεί η καλή διατροφή της περιοχής και της θηλής, καθώς και η ευαισθησία τους.

Μείωση του αδένα. Ο κατά προσέγγιση όγκος ιστού που πρόκειται να αφαιρεθεί είναι συνήθως γνωστός πριν από τη χειρουργική επέμβαση. Για να μειωθεί η απώλεια αίματος κατά τη διάρκεια της εκτομής, είναι απαραίτητο να προ-διεισδύσει ο ιστός του αδένα με ένα διάλυμα με αδρεναλίνη σε μια αραίωση 1: 200 LLC και κόψτε τον ιστό με ένα μαχαίρι ηλεκτρονίων.

Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, οι ιστοί εκτομώνται στον κάτω αδένα. Ο υπολειπόμενος αδενικός ιστός θα πρέπει να σταθεροποιηθεί επιπρόσθετα στην περιτονία του μεγάλου θωρακικού μυός και να μοντελοποιηθεί με πρόσθετα ράμματα.

Ο σχηματισμός των πτερυγίων του δέρματος και το κλείσιμο του τραύματος. Το τελικό στάδιο της επέμβασης είναι ο σχηματισμός των πτερυγίων του δέρματος και η δημιουργία της τελικής μορφής του μαστικού αδένα. Τα πτερύγια του δέρματος-λίπους σχηματίζονται κυρίως στον κατώτερο τομέα του αδένα. Η διαμόρφωσή τους εξαρτάται από την επιλεγμένη τεχνική λειτουργίας. Το τραύμα κλείνει με επαρκή τάση στις άκρες των φτερών του δέρματος που καλύπτουν το δερματικό πόδι του θηλυκού σύμπλεγμα. Πολύ μεγάλη ένταση στη γραμμή ραφής μπορεί στη συνέχεια να προκαλέσει το σχηματισμό οξείας ουλής και ισοπέδωσης του αδένα. Ταυτόχρονα, η περίσσεια των πτερυγίων του δέρματος συμβάλλει στη μείωση του αδένα στο σύνολό του και στην επαναφορά του σύμπλεγμα της θηλής προς την προς τα πάνω.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12], [13], [14], [15], [16]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.