^

Λάδι δέντρων τσαγιού για δόντια

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 17.10.2021
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Το λάδι δέντρων τσαγιού για δόντια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τα καθαρίσει. Στη διαδικασία καθαρισμού, η πέτρα γίνεται μικρότερη και η πλάκα απομακρύνεται εντελώς. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή. Πρώτον, πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας με μια συνηθισμένη οδοντόπαστα και στη συνέχεια να ξεπλύνετε το στόμα σας με βραστό νερό σε μια άνετη θερμοκρασία.

Τώρα πρέπει να ξεκινήσετε τη διαδικασία καθαρισμού με τη βοήθεια του αιθέριου ελαίου. Η οδοντόβουρτσα πρέπει να πλένεται καλά κάτω από τρεχούμενο πίδακα νερού, εφαρμόστε μερικές σταγόνες ελαίου σε αυτό σε αδιάλυτη μορφή. Στη συνέχεια, θα πρέπει να αρχίσετε να βουρτσίζετε ξανά τα δόντια σας με αυτό το φάρμακο. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καθαρισμού, μπορεί να γίνει αισθητή μια συγκεκριμένη γεύση, την οποία μπορείτε γρήγορα να συνηθίσετε.

Λευκαντικά δοντιών με έλαιο τσαγιού

Η λεύκανση των δοντιών με λάδι δέντρου τσαγιού πρέπει να γίνει με τον ακόλουθο τρόπο: πρώτα πρέπει να ετοιμάσετε ένα διάλυμα καθαρισμού. Είναι απαραίτητο να αναμιγνύετε λάδι δέντρου τσαγιού (3 σταγόνες) με λεμόνι (1 σταγόνα) και να έχετε ομοιόμορφη συνοχή.

Η διαδικασία είναι πρώτα στον συνήθη καθαρισμό με οδοντόκρεμα, στη συνέχεια ξεπλύνετε τη στοματική κοιλότητα με βραστό νερό. Όταν τελειώσετε, εφαρμόστε το προετοιμασμένο μίγμα στη βούρτσα και πάλι βουρτσίστε τα δόντια με τον ίδιο τρόπο. Ο χρόνος καθαρισμού πρέπει να είναι περίπου 5 λεπτά.

Το λεύκανση των δοντιών με λάδι δέντρου τσαγιού με λεμόνι αφαιρεί προσεκτικά και αποτελεσματικά την πέτρα από την επιφάνεια του σμάλτου των δοντιών. Επιπλέον, δεδομένης της παρουσίας αντισηπτικών ιδιοτήτων του ελαίου, ταυτόχρονα, η μικροβιακή καταστροφή εμφανίζεται στην στοματική κοιλότητα.

Στο τέλος της διαδικασίας, όταν κρατάτε τη γλώσσα στα δόντια, μπορείτε να αισθανθείτε την ομαλότητα και την καθαριότητα του σμάλτου. Ωστόσο, μην καταχραστείτε τα θεραπευτικά αποτελέσματα του αιθέριου ελαίου και μην το χρησιμοποιείτε περισσότερο από 2 φορές την εβδομάδα. Μετά από ένα μήνα διαδικασιών, τα δόντια θα γίνουν χιονάτα και η αναπνοή θα είναι φρέσκια.

Μετά από ένα μάθημα ενός μήνα, πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα περίπου 3-4 μήνες. Σε αντίθεση με τις ακριβές ειδικές πάστες λεύκανσης και άλλα προϊόντα, το αιθέριο έλαιο αντιμετωπίζει αυτό το έργο δεν είναι χειρότερο.

Λάδι τσαγιού για τα ούλα

Οι ασθένειες των ούλων είναι λίγες, αλλά τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι η πρήξιμο και η αιμορραγία. Στο μέλλον, τα ούλα γίνονται χαλαρά και οδυνηρά. Τα πρώτα σημάδια της νόσου μπορεί να ενοχλούν ακόμη και στην παιδική ηλικία, που, ελλείψει πλήρους θεραπείας και φροντίδας των ούλων, μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια των δοντιών. Αυτό οφείλεται στην αδυναμία των ούλων να διορθώσουν το δόντι, έτσι ώστε να χαλαρώνει.

Το λάδι δέντρων τσαγιού για τα ούλα επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί σε δύο μορφές: για ξέπλυμα και τρίψιμο στα ούλα. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το αιθέριο έλαιο σε αδιάλυτη μορφή μπορεί να βλάψει το κόμμι, οπότε πρέπει πάντα να παρατηρείτε τις αναλογίες όταν μαγειρεύετε.

Για να ξεπλύνετε το στόμα, πρέπει να ρίξετε μέχρι 5 σταγόνες σε 100 ml βρασμένου νερού σε μια άνετη θερμοκρασία. Το ξέβγαλμα χρειάζεται αρκετές φορές την ημέρα για 3-5 ημέρες.

Το έλαιο τσαγιού για τα ούλα με τη μορφή αραιωμένου διαλύματος χρησιμοποιείται για το τρίψιμο στα ούλα. 40% αιθέριο έλαιο απαιτείται για να εκτελέσει τη διαδικασία για την αποφυγή εγκαυμάτων ιστών.

Λάδι τσαγιού με στοματίτιδα

Το έλαιο τσαγιού για στοματίτιδα συνιστάται να χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς, καθώς έχει ισχυρό αντισηπτικό αποτέλεσμα και επίσης μπορεί να μειώσει την ένταση των κλινικών εκδηλώσεων της φλεγμονώδους διαδικασίας.

Επιπλέον, το έλαιο έχει διεγερτική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα, αυξάνοντας την προστατευτική ικανότητα του σώματος. Αυτό παίζει σημαντικό ρόλο στην στοματίτιδα, επειδή η έλλειψη ανοσίας προδιαθέτει στην εμφάνιση ελκωτικών ελαττωμάτων στην στοματική κοιλότητα.

Το λάδι μπορεί να τρίβεται στα ούλα, αλλά πριν από τη διαδικασία είναι επιθυμητό να το αραιώσετε στις σταγόνες με λίγες σταγόνες άλλου αιθέριου ελαίου. Επίσης για την καταστροφή παθογόνων ουσιών όχι μόνο από τα ούλα, αλλά και από τα δόντια, πρέπει να ξεπλύνετε το στόμα με ένα διάλυμα από ένα ποτήρι ζεστό νερό και 5 σταγόνες ελαίου.

Εφαρμόζοντας το λάδι τεϊόδεντρου όταν στοματίτιδα λίγες φορές την ημέρα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι δυνατόν να παρατηρηθεί το αποτέλεσμα των οποίων είναι να μειώσει τη διόγκωση, ερυθρότητα των ούλων, αιμορραγία τους, και την εξάλειψη οσμών από την στοματική κοιλότητα.

Λάδι δέντρων τσαγιού για τα δόντια κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μπορεί να προκαλέσει μούδιασμα ορισμένων περιοχών στο στόμα ή το άκρο της γλώσσας, τα χείλη των ούλων. Ωστόσο, αυτά τα συναισθήματα πηγαίνουν αρκετά γρήγορα. Όπως η χρήση του αιθέριου ελαίου, κάθε φορά που αυτά τα συναισθήματα θα είναι λιγότερο έντονα.

Αφού καθαρίσετε τα δόντια με λάδι, πλύνετε ξανά τη στοματική κοιλότητα με βραστό νερό για να αφαιρέσετε τα σωματίδια της. Αυτό θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από την δυσάρεστη επίγευση και να αποτρέψουμε την υπερβολική επίδραση του πετρελαίου στο σμάλτο των δοντιών. Ωστόσο, δεν πρέπει να παρασυρθούμε από μια τέτοια διαδικασία, επομένως η συμπεριφορά του δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 2 φορές την εβδομάδα.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.