^

Λάδι δέντρων τσαγιού στη γυναικολογία

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 19.10.2021
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Το έλαιο δέντρων τσαγιού στη γυναικολογία είναι συνηθισμένο σε παθολογίες, η γένεση του οποίου βασίζεται σε μύκητες, βακτήρια ή ιούς. Γενικά, είναι μια τσίχλα, φλεγμονώδεις διεργασίες στα εξωτερικά γεννητικά όργανα ή στον κόλπο.

Με θεραπευτικό σκοπό, το έλαιο χρησιμοποιείται για φλεγμονή στον κόλπο με τη μορφή ταμπόν. Ένα διάλυμα για αυτό παρασκευάζεται με αραίωση ενός ελαίου 1 σταγόνα με ένα ποτήρι νερό. Αυτό το εργαλείο πρέπει να εμποτίζεται σε ένα ταμπόν και να τοποθετείται στον κόλπο για τη νύχτα. Εάν η χρήση θα γίνει κατά τη διάρκεια της ημέρας, τότε η αλλαγή των ταμπόν πρέπει να είναι πιο συχνή.

Για να αντιμετωπίσει την κολπίτιδα θα βοηθήσει το λουτρό, το οποίο παρασκευάζεται από πολλές σταγόνες ελαίου και νερού. Παρόμοιες διαδικασίες επαναλαμβάνονται δύο φορές την ημέρα για έως και ένα τέταρτο της ώρας.

Λάδι από τσάι από τσίχλα

Το έλαιο τσαγιού από την τσίχλα είναι απαραίτητο ενόψει της ικανότητάς του να οδηγεί στο θάνατο των μυκητιακών παθογόνων. Λόγω του γεγονότος ότι ο γαλακτοπαραγωγός είναι μια κανδήτα, τόσο σύριγγα και ταμπόν με λάδι δίνουν ένα καλό αποτέλεσμα.

Ο παράγοντας συρίγγισης αποτελείται από 5 σταγόνες ελαίου και ένα λίτρο νερού στους 45 βαθμούς. Το άρωμα με το παρασκευασμένο διάλυμα εφαρμόζεται μερικές φορές την ημέρα, γεγονός που εξασφαλίζει το θάνατο των μυκήτων.

Για το σκοπό αυτό, μπορείτε να ετοιμάσετε μια λύση από 7 σταγόνες ελαίου, ένα ποτήρι νερό στους 45 βαθμούς και 2 γραμμάρια σόδα. Ο συνδυασμός τέτοιων εξαρτημάτων δίνει ένα γρήγορο αποτέλεσμα.

Το έλαιο τσαγιού από την τσίχλα δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα όταν συνδυάζεται με άλλες φυσικές ουσίες. Ο παράγοντας για τον εμποτισμό του ταμπόν παρασκευάζεται από αλόη, έλαιο σίτου (20 g), 5 σταγόνες αυτού του ελαίου και τον ίδιο όγκο λεβάντας. Το προκύπτον διάλυμα έχει αντιμυκητιασικό και αναλγητικό αποτέλεσμα. Το ταμπόν πρέπει να τοποθετείται στον κόλπο τη νύχτα.

Για προληπτικό σκοπό, αρκετές σταγόνες που εφαρμόζονται στο καθημερινό μαξιλάρι επιτρέπεται να αποτρέπουν τη μόλυνση.

Λάδι τσαγιού με κυστίτιδα

Η κυστίτιδα και άλλες φλεγμονώδεις διεργασίες των ουροφόρων οργάνων εμφανίζουν παρόμοιες κλινικές εκδηλώσεις. Αυτή είναι συχνά μια οδυνηρή αίσθηση του στομάχου, μια ταλαιπωρία κατά την εκκένωση της ουροδόχου κύστης: στην αρχή ή στο τέλος της ούρησης. Ανάλογα με αυτές τις αποχρώσεις, μπορείτε να υποψιάζεστε ουρηθρίτιδα ή κυστίτιδα.

Επιπλέον, η ανάλυση ούρων με κυριαρχία λευκών αιμοσφαιρίων, βακτηρίων ή βλέννας μπορεί να αλλάξει. Ωστόσο, παρά τη διαφορά στα συμπτώματα, το έλαιο τσαγιού στην κυστίτιδα μπορεί να τα ξεφορτωθεί σε μια εβδομάδα. Με θεραπευτικό σκοπό, χρησιμοποιούνται τα ανοιχτά λουτρά.

Είναι επιθυμητό να εφαρμοστούν ταυτόχρονα διάφορα έλαια για να επιτευχθεί το μέγιστο αποτέλεσμα στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Έτσι, μπορείτε να συνδυάσετε το δέντρο τσαγιού με 3 σταγόνες, πεύκο και αρκεύθου - 2. Προσθέτοντάς τους στο νερό σε θερμοκρασία περίπου 50 μοίρες, είναι επιθυμητό να κάνετε μπάνιο για περίπου ένα τέταρτο της ώρας.

Το έλαιο τσαγιού σε κυστίτιδα συνδυάζεται επίσης με άλλα έλαια, για παράδειγμα, περγαμόντο, θυμάρι και κυπαρίσσι. Λαμβάνοντας 2 σταγόνες δέντρου τσαγιού και ένα - τα υπόλοιπα συστατικά, παίρνετε ένα άλλο λουτρό όταν τα προσθέτετε σε ζεστό νερό. Η λήψη τους θα πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την εξαφάνιση των κλινικών εκδηλώσεων, αλλά με αυξημένη ένταση συμπτωμάτων και πυρετό, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Το έλαιο τσαγιού στην γυναικολογία για προληπτικούς σκοπούς μπορεί να εφαρμοστεί προσθέτοντας μερικές σταγόνες ελαίου σε ένα προϊόν υγιεινής. Αυτό γίνεται: με το χέρι να χύσετε τα μέσα, αφρίζοντάς το και προσθέτοντας μερικές σταγόνες ελαίου. Έτσι, κατά τη διαδικασία της εκτέλεσης της τουαλέτας των εξωτερικών γεννητικών οργάνων, το δέρμα και οι βλεννώδεις μεμβράνες απολυμαίνονται.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.