^
A
A
A

Κλασική κοιλιοπλαστική

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Η τεχνική της κλασικής κοιλιοπλαστικής αναπτύχθηκε στη Βόρεια Αμερική στη δεκαετία του '60. Παρά το γεγονός ότι, κατά τα τελευταία 30 χρόνια, έχουν προταθεί διάφορες τροποποιήσεις αυτής της ενέργειας, οι αρχές της παραμένουν οι ίδιες. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • εγκάρσια τομή στην κάτω κοιλία.
  • ευρεία διάθεση του πτερυγίου του δέρματος-λίπους στην άκρη του τοξοειδούς τόξου.
  • Ενίσχυση του μυϊκού τοιχώματος δημιουργώντας μια επανάληψη της απονεφρόωσης.
  • εκτομή του υπερβολικού μέρους του πτερυγίου με τη μέγιστη απομάκρυνση των ιστών στην κεντρική ζώνη,
  • μεταφορά του ομφαλού.
  • συρραφή της πληγής με λυγισμένους γοφούς.

Αυτή η τεχνική είναι αρκετά απλή, σχετικά ασφαλής και, κατά κανόνα, οδηγεί σε καλό αποτέλεσμα.

Οι βασικές προϋποθέσεις που απαιτούνται για την κλασική κοιλιοπλαστική, εξετάσει: 1) μια σημαντική περίσσεια μαλακού ιστού στην υπογαστρικής περιοχή με την παρουσία droops δερματοπτυχών ( «φούστα») και 2) επαρκή κινητικότητα ομφαλό και το δέρμα του πρόσθιου κοιλιακού τοιχώματος στη μέση ή ουσιαστικά το πάχος του υποδόριου λίπους στρώμα.

Επισήμανση του πεδίου λειτουργίας

Όταν ο ασθενής βρίσκεται σε κατακόρυφη θέση, η διάμεση γραμμή τραβιέται από τη διεργασία του ξιφοειδούς μέσω του ομφαλού προς την ηβική σύμφυση. Οι πρόσθιες άνω λαγόνες αρθρώσεις συνδέονται με εγκάρσια γραμμή. Η γραμμή πρόσβασης βρίσκεται περίπου 1,5-2 εκατοστά πάνω από το ηβικό επίπεδο μέσα στη "ζώνη τήξης". Στις περισσότερες περιπτώσεις, η γραμμή κοπής έχει σχήμα σχήματος W με μικρή προεξοχή τοποθετημένη κατά μήκος της διάμεσης γραμμής. Αυτή η προεξοχή ανακουφίζει τη γραμμή ραφής και αν WB είναι απαραίτητη στην περίπτωση που η περίσσεια στο άνω πρόσθιο κοιλιακό τοίχωμα και σημαντική ακμή πτερυγίου μαλακού ιστού στον ομφαλό μπορεί να μετατοπίζεται ελεύθερα σε ένα ουραίο κατεύθυνση να έρθει σε επαφή με την απέναντι ακμή του τραύματος.

Ο χειρούργος καθορίζει και σηματοδοτεί τα αναμενόμενα όρια της αποκοπής των ιστών, δημιουργώντας με τα δάχτυλά του πτυχή δέρματος-λίπους στο πρόσθιο κοιλιακό τοίχωμά του. Στο τέλος της σήμανσης, προσδιορίζεται η συμμετρία των γραμμών. Με μια μεγαλύτερη πτώση των μαλακών ιστών, η τομή είναι εύκολο να τοποθετηθεί στο ηβικό τμήμα του pubis και στην πτυχωτή πτυχή. Με λιγότερο κινητό δέρμα, η τομή μπορεί να εκτελεστεί υψηλότερα.

Τεχνική λειτουργίας

Η περιοχή μέση τομή με τη λοξότμηση προς τα άνω, η οποία επιτρέπει για το κλείσιμο πληγών αντιστοιχούν ακριβώς τις άκρες για ολόκληρη βάθος, και έτσι να μειώσει τον κίνδυνο των επώδυνων retractions πάνω από το ηβικό οστό.

Τα επιφανειακά κατώτερα επιγαστρικά αγγεία τέμνονται και επιδέχονται. Μια αποκοπή του πτερυγίου του λίπους του δέρματος πραγματοποιείται πάνω από την απονεφρόνωση του κοιλιακού τοιχώματος, αφήνοντας στην επιφάνεια του ένα λεπτό στρώμα λιπώδους ιστού.

Ο ομφαλός κινητοποιείται μέσω κυκλικής τομής και απομονώνεται σε ένα pedicle. Μετά από αυτό, το δερματικό πτερύγιο λίπους αποκόπτεται στον ομφαλό και διαχωρίζεται σταδιακά στο επίπεδο της διεργασίας xiphoid και στις άκρες του τοξοειδούς τόξου. Τα μεγάλα διάτρητα δοχεία περιτυλίγονται και διασχίζονται. Με την κλασσική κοιλιοπλαστική, ο ευρύς διαχωρισμός του πτερυγίου στο επίπεδο της πρόσθιας μασχαλιαίας γραμμής είναι απαραίτητος για τη μετακίνηση του ομφαλού στην υπεραβική γραμμή εάν δεν υπάρχει πραγματική κατακόρυφη περίσσεια του δέρματος. Στην περίπτωση αυτή, οι χαλαροί ιστοί από τα πλευρικά τμήματα κινούνται στην κεντρική κατεύθυνση, εξασφαλίζοντας ότι το δέρμα μετακινείται κατά μήκος της μεσαίας γραμμής.

Μετά την προετοιμασία του πτερυγίου, σημειώστε τη διάμεση γραμμή στην απονεφρόνωση, μετά από την οποία δημιουργείται η επικάλυψή της από τη διεργασία xiphoid στο ηβικό οστό. Σε αυτή την περίπτωση, εφαρμόζονται οι ράμματα των κόμβων (από ένα κόμπο στο βάθος, έτσι ώστε αργότερα δεν ανιχνεύονται κάτω από το δέρμα) ή (και) ένα συνεχές συνεχές ράμμα. Χρησιμοποιήστε ένα ισχυρό μη απορροφήσιμο ράμμα (διαρροή αρ. 1-2 / 0) ή ένα υλικό που διαλύεται για μεγάλο χρονικό διάστημα (μέγιστος αριθμός 0).

Μία αξιόπιστη ενσωμάτωση της λειτουργίας είναι μια υπέρθεση των δύο συνεχών τμημάτων ραφής (από την ξιφοειδή απόφυση μέχρι τον ομφαλό και τον ομφαλό προς το ηβική σύμφυση) συμπληρωμένο με πολλαπλές κομβικών αρθρώσεις ενίσχυση και εκκένωση ενός συνεχούς ραφής. Κατά την εφαρμογή της ραφής ραφής, εκτός από τη μείωση της περιφέρειας της μέσης, το κάθετο κοιλιακό τοίχωμα συντομεύεται.

Το επόμενο βήμα αφαιρεί το πλεόνασμα του πτερυγίου του λίπους του δέρματος. Γι 'αυτό, το πτερύγιο μετατοπίζεται με μια ορισμένη προσπάθεια στην απομεμακρυσμένη κατεύθυνση και εφαρμόζεται ένα κεντρικό ράμμα στερέωσης.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το κλιπ σήμανση σηματοδοτούν μια γραμμή κοπής του πτερυγίου (όταν η οριζόντια θέση του ασθενή), περίσσεια ιστών αποκόπτεται, ο πίνακας λειτουργίας διπλώνεται μέχρι γωνία 25-30 °, επάλληλα στρωματοειδούς ράμματα και παροχέτευση τραύματος που εκτελούνται ενεργά.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.