^

Είναι δυνατό να κάνετε ηλιοθεραπεία με μηνιαίο ήλιο;

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 19.10.2021
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Κάθε κορίτσι τουλάχιστον μία φορά, αλλά αναρωτήθηκε αν είναι δυνατό να κάνετε ηλιοθεραπεία με μηνιαία στον ήλιο. Και αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, γιατί πολύ συχνά λόγω της κλιματικής αλλαγής η ορμονική ισορροπία σπάει και η εμμηνόρροια αρχίζει νωρίτερα αφήνοντας ένα αποτύπωμα στα υπόλοιπα. Παρά την ποικιλία των προϊόντων υγιεινής που σας επιτρέπουν να αισθάνεστε άνετα, πολλοί δεν τολμούν να κάνουν ηλιακές διαδικασίες.

Αντενδείξεις για ηλιοθεραπεία:

  • Σχεδιάζοντας πόνο στην κάτω κοιλιακή χώρα.
  • Επιδείνωση της γενικής ευημερίας.
  • Άφθονη απαλλαγή.
  • Ασθένειες του ουρογεννητικού συστήματος.
  • Κίνδυνος αιμορραγίας λόγω υπερθέρμανσης του σώματος.

Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι λόγω προσωρινής μείωσης της παραγωγής μελανίνης, η οποία είναι υπεύθυνη για το σχηματισμό ηλιακού εγκαύματος, τα καλύμματα του δέρματος χάνουν φυσική προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Εξαιτίας αυτού, είναι σχεδόν αδύνατο να αποκτήσετε μια ομαλή σκιά του δέρματος.

Εάν οι παραπάνω αντενδείξεις αποκλείονται, τότε μπορείτε να κάνετε ηλιοθεραπεία με μηνιαίες, μόνο εσείς πρέπει να ακολουθήσετε τέτοιες συστάσεις:

  1. Οι ηλιακές διαδικασίες είναι καλύτερο να πραγματοποιούνται το πρωί, δηλαδή, πριν από το μεσημεριανό γεύμα ή το βράδυ, όταν μειώνεται η ηλιακή δραστηριότητα.
  2. Κατά τη διάρκεια των υπολοίπων θα πρέπει να πίνετε περισσότερο υγρό. Αυτό είναι απαραίτητο για την ψύξη του υπερθερμανθέντος σώματος και την προστασία του από την αφυδάτωση.
  3. Μην χρησιμοποιείτε ταμπόν υγιεινής. Λόγω των παθογόνων θερμότητας αναπτύσσονται πολύ πιο γρήγορα, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο φλεγμονής. Η ηλιοθεραπεία είναι καλύτερη με τα παρεμβύσματα.

Με βάση όλα τα ανωτέρω, είναι αδιανόητο, είναι αδύνατο να απαντήσουμε στην ερώτηση σχετικά με τα ηλιακά λουτρά κατά τις κρίσιμες ημέρες. Δεδομένου ότι όλα εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, πρώτα απ 'όλα σχετικά με την κατάσταση της υγείας, την ηλικία και τη γενική υγεία. Ορισμένοι γυναικολόγοι εξακολουθούν να συμβουλεύουν να απέχουν από την υπεριώδη ακτινοβολία με εμμηνόρροια. Εξηγώντας αυτό από το γεγονός ότι σε αυτή την περίοδο η θερμοκρασία αυξάνεται, έτσι παρατεταμένη έκθεση σε θερμότητα μπορεί να οδηγήσει σε κακή υγεία και ακόμη και μια θερμική εγκεφαλικό επεισόδιο.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.