^

Ανύψωση με λέιζερ

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 01.10.2022
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ενδιαφέρονται για τη διατήρηση της νεότητας και της όμορφης εμφάνισης. Πάνω σε αυτές τις φυσικές, αλλά μερικές φορές μη ρεαλιστικές, φιλοδοξίες, χτίζονται ολόκληρες επιχειρηματικές αυτοκρατορίες με υψηλούς τζίρους μετρητών. Κοσμητολογία, πλαστική χειρουργική, τεχνολογίες υλικού, ανύψωση με λέιζερ - όλο και περισσότερες νέες ιδέες ζωντανεύουν με έναν μόνο στόχο: να δημιουργήσουμε περισσότερη ομορφιά γύρω μας, η οποία, όπως γνωρίζετε, θα πρέπει να σώσει τον κόσμο.

Ενδείξεις για τη διαδικασία

Οι ινώδεις πρωτεΐνες, το κολλαγόνο και η ελαστίνη, είναι οι ενώσεις που κάνουν τον συνδετικό ιστό ισχυρό και ελαστικό. Όταν χάνονται αυτές οι ιδιότητες, το δέρμα υποφέρει πρώτα. Αναπόφευκτα τίθεται το ερώτημα τι πρέπει να κάνουμε για αυτό. Μια απάντηση είναι μια ανύψωση λέιζερ που μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα. Οι πτυχές στο λαιμό, κοντά στα χείλη, τα μάτια, το μέτωπο, το «κουρασμένο» πρόσωπο είναι σαφείς ενδείξεις για ένα τέτοιο λίφτινγκ.

 • Η χειραγώγηση πραγματοποιείται επίσης σε άλλες περιοχές που εκτίθενται στην ηλικία ή σε δυσμενείς παράγοντες διαφορετικού είδους, συμπεριλαμβανομένων των οικείων οργάνων.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι το λέιζερ δεν είναι μια εφάπαξ διαδικασία που εξαλείφει μια για πάντα το πρόβλημα. Για τη συσσώρευση ή τη διατήρηση του αποτελέσματος, κατά κανόνα, συνιστάται η επανάληψη της ανύψωσης δύο ή τρεις φορές, με ένα συγκεκριμένο διάστημα. Η ακριβής ποσότητα συνταγογραφείται από την αισθητικό, ανάλογα με την περίσταση.

 • Η κατάσταση του κατεργασμένου δέρματος βελτιώνεται αμέσως και στη συνέχεια το αποτέλεσμα αυξάνεται.

Αυτό συμβαίνει επειδή πρώτα μειώνονται οι υπάρχουσες πρωτεϊνικές ίνες και στη συνέχεια συντίθενται νέες. Η διαδικασία σύνθεσης «σπρώχνεται» από την επίδραση των ακτίνων λέιζερ. (Στην πραγματικότητα, αυτά δεν είναι λέιζερ, αλλά υπέρυθρες ακτίνες. Για κάποιο λόγο, ένα διαφορετικό όνομα "ρίζωσε" και η φήμη του πήγε άδικα.) Η κορυφή του αποτελέσματος επιτυγχάνεται μετά από έξι μήνες και αυτό το μέγιστο διαρκεί έως 3 χρόνια, μετά από τα οποία συνιστάται η επανάληψη της πορείας με λέιζερ.

Το εύρος ηλικίας για τη διαδικασία είναι από 18 έως 70 ετών. Αν και τα άκρα είναι σπάνια. Πιο συχνά, όσοι είναι άνω των 30 απευθύνονται σε κοσμητολόγους.

Παρασκευή

Πολλές διαδικασίες αντιγήρανσης απαιτούν τη μία ή την άλλη προετοιμασία. Σε αυτή την περίπτωση, ξεκινά δύο εβδομάδες πριν από την ημερομηνία της διαδικασίας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ένας πιθανός ασθενής που αποφασίζει να κάνει ανύψωση με λέιζερ δεν πρέπει να κάνει ηλιοθεραπεία και σολάριουμ, να χρησιμοποιεί αντιβιοτικά και σουλφοναμίδια, να κάνει χημικά peeling και παρόμοιους χειρισμούς. Ακόμη νωρίτερα, αρχίζουν να λιπαίνουν το δέρμα με ειδικές κρέμες και πίνουν φάρμακα για την πρόληψη των πληγών του έρπητα.

 • Τρεις ημέρες πριν από την καθορισμένη ώρα, απαγορεύεται να κολυμπήσετε σε πισίνες, να κάνετε διαδικασίες υγιεινής του νερού, να χρησιμοποιήσετε αλκοολούχα σκευάσματα για να σκουπίσετε το δέρμα στα σημεία της επερχόμενης ανύψωσης.

Κοιτάζοντας το μέλλον, θα σας ενημερώσουμε ότι οι ίδιοι περιορισμοί πρέπει να ισχύουν σε διάστημα 2 εβδομάδων μετά τη διαδικασία με λέιζερ.

Από την πλευρά του προσωπικού της κλινικής πραγματοποιείται η προετοιμασία του εξοπλισμού και όλων όσων προβλέπονται στο πρωτόκολλο της διαδικασίας. Το δέρμα του πελάτη καθαρίζεται επιμελώς από ρύπους, κρέμα και υπολείμματα καλλυντικών, τα μάτια προστατεύονται από τα φλας με ειδικά γυαλιά. Η επακόλουθη εφαρμογή ειδικής γέλης βελτιώνει τη διείσδυση της ενεργής ενέργειας στο βάθος των στρωμάτων, παρέχει πρόσθετη ψύξη της περιοχής που έχει υποστεί επεξεργασία.

Ποιος θα επικοινωνήσει;

Τεχνική λίφτινγκ με λέιζερ

Οι τεχνολογίες λέιζερ χρησιμοποιούνται σε μια ηλικία που τα καλλυντικά δεν είναι πλέον σε θέση να κρύψουν ελαττώματα ή να σταματήσουν τη διαδικασία γήρανσης. Υπάρχουν δύο τύποι συσκευών που χρησιμοποιούνται για τη σύσφιξη του δέρματος με λέιζερ: αφαιρετική και μη αφαιρετική. Και τα δύο λύνουν τα ίδια προβλήματα - εξαλείφουν τα ελαττώματα του δέρματος που σχετίζονται με την ηλικία.

 • Τα πρώτα δρουν με τη θερμοκρασία στα ανώτερα στρώματα και θερμαίνουν τα κάτω στρώματα, τα δεύτερα διεισδύουν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Υπάρχει αθροιστικό αποτέλεσμα.

Η ανύψωση προβληματικών περιοχών του σώματος πραγματοποιείται κυρίως με συσκευή κλασματικής αφαίρεσης. Πρόκειται για μια προηγμένη μέθοδο που συνίσταται στο «κάψιμο» στρώμα-στρώμα των ρυτίδων και των κυτταρικών μεταβολικών προϊόντων. Αυτή η τεχνική δεν καταστρέφει τις γειτονικές περιοχές, αλλά διεγείρει τις διαδικασίες αναγέννησης, ιδιαίτερα τη σύνθεση ινών ελαστίνης και κολλαγόνου. Αυτό οδηγεί σε αναζωογόνηση και αποκατάσταση της ελαστικότητας του δέρματος.

Η επαναφορά της επιφάνειας με λέιζερ πραγματοποιείται χωρίς επαφή. Αυτό σημαίνει ότι η συσκευή που παράγει τις ακτίνες δεν έρχεται σε επαφή με την επιφάνεια, γεγονός που μειώνει στο μηδέν την πιθανότητα μόλυνσης ή τραυματισμού στις περιοχές του δέρματος. Ελαφρύ πρήξιμο, ερυθρότητα εξαφανίζονται από μόνα τους μετά από λίγες ημέρες.

Για την αποφυγή υπερμελάγχρωσης ή εγκαυμάτων, οι εκτεθειμένες περιοχές που έχουν υποστεί επεξεργασία θα πρέπει να προστατεύονται από την υπεριώδη ακτινοβολία και την ξηρότητα. Για το σκοπό αυτό, εμφανίζεται η χρήση SPF-50 και ενυδατικών κρεμών τους επόμενους 2-4 μήνες.

λίφτινγκ με λέιζερ

Η ανάπλαση του δέρματος με λέιζερ είναι μια μη χειρουργική διαδικασία. Ο ασθενής κάνει χωρίς ράμματα, μακροχρόνια αποκατάσταση και ελάχιστες επιπλοκές. Αυτό είναι το πλεονέκτημα της τεχνολογίας. Κατά την εξέταση για λίφτινγκ με λέιζερ, ο κοσμετολόγος είναι υποχρεωμένος να ανακαλύψει τα δεδομένα για την παρουσία αντενδείξεων.

Μια μη αφαιρετική διαδικασία προσφέρεται σε ηλικίες 25-40 ετών. Το λέιζερ θερμαίνει τοπικά τους ελαττωματικούς ιστούς, σχηματίζει νέα στρώματα κυττάρων, αναγκάζοντάς τα να λειτουργούν σαν να ήταν νέα. Ως αποτέλεσμα, η στρέβλωση αυξάνεται, οι μικρές ρυτίδες εξομαλύνονται και ο σχηματισμός νέων καθυστερεί εγκαίρως. Το πρόσωπο αποκτά υγιή λάμψη. Οι πρώτες αλλαγές γίνονται αισθητές μετά από δύο εβδομάδες και οι τελικές αλλαγές μετά από 2 μήνες.

Η κλασματική επαναφορά της επιφάνειας συνιστάται για άτομα ηλικίας 25-55 ετών. Συνίσταται σε θερμικές μικροβλάβες της επιδερμικής στιβάδας. Λόγω της αφαίρεσης των κυττάρων, το αποτέλεσμα είναι άμεσα εμφανές. Αφαιρούνται βαθύτερα ελαττώματα, ραγάδες, τριχοειδή δίκτυα, κηλίδες. Η ανύψωση είναι τραυματική, μετά την οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί μια περίοδος αποκατάστασης.

 • Πρώτα, το δέρμα που έχει υποστεί επεξεργασία γίνεται κόκκινο, μετά γίνεται χάλκινο και μετά από 7 ημέρες ενημερώνεται.

Ο ασθενής θα πρέπει να καθοδηγείται από όλες τις συστάσεις του κοσμετολόγου για την περιποίηση του προσώπου μετά από έκθεση σε laser που κάνει το δέρμα ιδιαίτερα ευαίσθητο. Η σάουνα, η άσκηση, το ζεστό νερό, η έκθεση στον ήλιο απαγορεύονται για αρκετούς μήνες νωρίτερα. Κατά την περίοδο της αναγέννησης πραγματοποιείται ακόμη και υγιεινό πλύσιμο με πιστόλι ψεκασμού, χωρίς να βραχεί και χωρίς να σκουπιστεί το δέρμα. Το δέρμα θεραπεύεται με διάλυμα αλατιού ή οξικού, ειδικά σκευάσματα και λάδι ιπποφαούς.

 • Για τον πόνο συνιστάται το Nurofen, για κάλυψη σημείων - foundation, για μακιγιάζ - πράσινοι τόνοι που εξουδετερώνουν τις αφύσικες αποχρώσεις.

Ανύψωση βλεφάρων με λέιζερ

Μια νέα λέξη στην αισθητική χειρουργική είναι η σύσφιξη δέρματος με λέιζερ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η τεχνική χρησιμοποιείται για κοσμητικούς σκοπούς, περιστασιακά για ιατρικούς λόγους. Για ανόρθωση βλεφάρων με λέιζερ, μία από αυτές τις ενδείξεις είναι η παραβίαση της περιφερειακής όρασης.

 • Ορισμένα εξωτερικά ελαττώματα ενοχλούν επίσης τους ανθρώπους: προεξέχοντα ή πεσμένα βλέφαρα, λιπώδεις κήλες, ασυμμετρία στο σχήμα των ματιών, περίσσεια δέρματος στα βλέφαρα.

Η βλεφαροπλαστική με τη βοήθεια δέσμης είναι πολύ λιγότερο τραυματική για το ευαίσθητο δέρμα από ένα παραδοσιακό χειρουργικό νυστέρι, αποφεύγει τις τομές, τη βαριά αιμορραγία και την παρατεταμένη επούλωση. Ο κατάλογος των αντενδείξεων είναι πολύ μικρότερος, αλλά το αποτέλεσμα διαρκεί αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα: 4-10 χρόνια.

Τα πλεονεκτήματα της τεχνικής περιλαμβάνουν ασφάλεια, λεπτότητα, ανώδυνη, αποτελεσματικότητα. Ανάλογα με τη σοβαρότητα και τον εντοπισμό του προβλήματος, υπάρχουν 5 τύποι διόρθωσης:

 • άνω βλέφαρα?
 • κάτω βλέφαρα?
 • κυκλική (και τα δύο βλέφαρα)?
 • κόψιμο ματιών?
 • κανθοπηξία.

Ο τελευταίος όρος αναφέρεται στη διόρθωση σε περίπτωση παραβίασης της συνδεσμικής συσκευής στην περιοχή των βλεφάρων. Το σχήμα της κοπής των ματιών συνήθως αλλάζει από Ασιάτισσες που θέλουν να μοιάζουν με Ευρωπαίες. Ο κοσμετολόγος σε τέτοιες περιπτώσεις αφαιρεί τη λεγόμενη μογγολική πτυχή και σχηματίζει μια καυκασοειδή.

Ανύψωση πηγουνιού με λέιζερ

Μία από τις καινοτομίες στην αγορά της αισθητικής ιατρικής είναι η λιπόλυση με λέιζερ. Πρόκειται για την καταστροφή των κυττάρων του υποδόριου λίπους, τα οποία βρίσκονται στον μεσοκυττάριο χώρο, και από εκεί αφαιρούνται με δύο τρόπους. Εν μέρει - κατά τη διαδικασία ανύψωσης του πηγουνιού με λέιζερ, το υπόλοιπο - μέσω των λεμφικών αγγείων.

Σε αντίθεση με τη συμβατική λιποαναρρόφηση, η λιπόλυση ζεσταίνει το δέρμα από μέσα, κάτι που οδηγεί σε διέγερση της σύνθεσης κολλαγόνου, ενδυνάμωση των συνδέσμων του δέρματος και ανύψωση του πηγουνιού. Η επέμβαση γίνεται στην κλινική, με τοπική αναισθησία. Η προετοιμασία περιλαμβάνει εργαστηριακές εξετάσεις, αναλυτικό ιστορικό.

Με την ανύψωση με λέιζερ επιτυγχάνονται τα ακόλουθα αποτελέσματα:

 • ορατή αναζωογόνηση?
 • σύσφιξη προβληματικών περιοχών.
 • αφαίρεση της περίσσειας ιστού?
 • εξαφάνιση μικρών και μείωση ορατών πτυχών.
 • λείανση της επιφάνειας, τόνωση, αφαίρεση κηλίδων και ουλών.

Η διαδικασία συνιστάται για άτομα ηλικίας 40–45+ που έχουν εξασθενημένο συνδεσμικό όργανο και χαλάρωση του δέρματος. Αυτό συμβαίνει και με ξαφνική απώλεια βάρους. Τα μασάζ και οι μάσκες, που είναι αποτελεσματικά σε πιο ήπιες περιπτώσεις, δεν λειτουργούν σε τέτοιες καταστάσεις, επομένως πρέπει να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες αισθητικής.

 • Η επαναφορά της επιφάνειας με λέιζερ είναι πολλές φορές πιο αποτελεσματική και αποδοτική.

Ανάλογα με συγκεκριμένους δείκτες, απαιτούνται 2 έως 5 διαδικασίες, με σύντομες περιόδους αποκατάστασης. Για περιποίηση προσφέρονται ειδικές κρέμες. Μπορείτε να θαυμάσετε τον εαυτό σας σε λίγες εβδομάδες και το τελικό αποτέλεσμα είναι ορατό μετά από έξι μήνες.

Laser κοιλιοπλαστική

«Έξτρα» δέρμα στις κοιλιές των γυναικών σχηματίζεται σε δύο περιπτώσεις: μετά τον τοκετό ή λόγω ξαφνικής απώλειας βάρους. Είναι καλό αν το δέρμα συρρικνώνεται από μόνο του. Συνήθως όμως το σώμα δεν έχει αρκετούς ίδιους πόρους για να επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση.

 • Η κοιλιοπλαστική με λέιζερ είναι η καλύτερη επιλογή για να βοηθήσεις έναν τέτοιο οργανισμό.

Η πρόσκρουση του λέιζερ ενεργοποιεί το έργο των ινοβλαστών, οι οποίοι παράγουν ελαστίνη και κολλαγόνο, τα οποία βελτιώνουν την ώθηση και την πυκνότητα του δέρματος. Η ανύψωση με λέιζερ εκτελείται από μία από τις συσκευές, περισσότερο ή λιγότερο επιθετική. Εξαρτάται κυρίως από τις ενδείξεις.

 • Το λέιζερ Fraxel βελτιώνει την ποιότητα του τεντωμένου δέρματος και το τονώνει. Για αποτελεσματικότητα, πραγματοποιούνται 3-4 διαδικασίες. Η περίοδος αποκατάστασης είναι έως 2 ημέρες.

Η συσκευή Acupulse co2 έχει πιο επιθετική δράση. Για να βελτιώσει την ποιότητα και να εξαλείψει ραγάδες ή ουλές, εξατμίζει μια ορισμένη ποσότητα ιστού. Τα φρέσκα ελαττώματα αφαιρούνται ευκολότερα, ενώ τα παλαιότερα απαιτούν περισσότερη προσπάθεια.

 • Η διαδικασία είναι επώδυνη, επομένως χρησιμοποιούνται αναισθητικά κατά τη διάρκεια της.

Η ανάρρωση διαρκεί επίσης περισσότερο: μιάμιση εβδομάδα. Το δέρμα κοκκινίζει, ξεφλουδίζει, συσφίγγει, αλλά η υπομονή του ασθενούς ανταμείβεται πλήρως με το αποτέλεσμα. Οι διαδικασίες χρειάζονται επίσης λιγότερο από ό,τι στην πρώτη περίπτωση: μόνο δύο επισκέψεις στην κλινική μπορεί να είναι αρκετές.

Ανόρθωση στήθους με λέιζερ

Η πτώση, δηλαδή η χαλάρωση του μαστικού αδένα, είναι μια αναπόφευκτη κατάσταση που οδηγεί ο χρόνος και η βαρύτητα. Στη διαδικασία συμβάλλουν και άλλοι φυσικοί παράγοντες: εγκυμοσύνη, ξαφνική απώλεια βάρους, έντονο τρέξιμο, κάπνισμα.

 • Προηγουμένως, πίστευαν ότι «φταίει ο θηλασμός», σε σχέση με το οποίο ορισμένες γυναίκες αρνούνταν αδικαιολόγητα να ταΐσουν τα μωρά τους. Η σύγχρονη ιατρική ισχυρίζεται ότι το ορμονικό υπόβαθρο επηρεάζει το στήθος περισσότερο από μια αλλαγή στον όγκο του λιπώδους ιστού και στο σωματικό βάρος.

Η ανύψωση με λέιζερ μπορεί να διορθώσει τη θέση των γυναικείων αδένων και να αποκαταστήσει την αισθητική τους όψη. Τέσσερις βαθμοί διακρίνονται από τη σοβαρότητα. καθορίζονται ανάλογα με τη θέση της θηλής σε σχέση με το κάτω μέρος του μαστού. Η διαδικασία πραγματοποιείται ανεξάρτητα από το μέγεθος του μαστού.

 • Ανάμεσα στην ποικιλία επιλογών, η ανόρθωση στήθους με λέιζερ ξεχωρίζει με τα πλεονεκτήματά της. Καταρχήν γιατί είναι χωρίς τομές, πιο προσιτό σε σχέση με την επέμβαση και πολύ πιο ασφαλές. Δεν πονάει, δεν αφήνει σημάδια, δεν δίνει επιπλοκές.

Η ουσία της τεχνικής είναι ότι μια παλλόμενη δέσμη, όταν εκτίθεται στον ιστό του μαστού, βελτιώνει την κατάσταση και τη λειτουργία τους. Αυτό οδηγεί σε σύσφιξη των αδένων και εξάλειψη της χαλάρωσης. Το επιθυμητό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται μετά από ένα μάθημα 6 διαδικασιών, με διάλειμμα 2 εβδομάδων η καθεμία. Τα πάντα για όλα χρειάζονται 3 μήνες.

Ανύψωση λαιμού με λέιζερ

Ως αποτέλεσμα του λίφτινγκ με λέιζερ, το δέρμα του λαιμού γίνεται νεότερο: η δέσμη φωτός ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και τη διαδικασία της κυτταρικής ανανέωσης. Αξιοσημείωτα αποτελέσματα έρχονται μετά από 3 ανυψώσεις λέιζερ, το αποτέλεσμα διαρκεί έως και 2 χρόνια.

Οι τεχνικές λέιζερ δεν αφήνουν ουσιαστικά ίχνη και εξοικονομούν χρόνο. Απαραίτητο για την αποκατάσταση του σώματος. Η διαδικασία είναι χωρίς επαφή, όπως λένε, μη επώδυνη και υποτίθεται ότι δεν απαιτεί αναισθησία. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

 • Το λέιζερ αναζωογονεί όχι μόνο τον λαιμό, αλλά και το πρόσωπο, το ντεκολτέ, τα χέρια, μειώνει τα κυρτά ελαττώματα, την ακμή, τη ροδόχρου ακμή, το ερύθημα.

Η διαδικασία δεν έχει όρια ηλικίας, αλλά, σύμφωνα με τους επαγγελματίες, τα πιο αποτελεσματικά αποτελέσματα παρατηρούνται σε πελάτες της μέσης ηλικίας (30-45 ετών). Ο τύπος δέρματος, η εποχή και άλλες αποχρώσεις είναι ασήμαντες.

 • Η διαδικασία πραγματοποιείται σε στάδια, ξεκινώντας με εξέταση και αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης μεταξύ γιατρού και ασθενούς.

Ανάλογα με τις επιμέρους παραμέτρους, ο κοσμετολόγος ορίζει μια ημερομηνία και ανακοινώνει τους περιορισμούς που πρέπει να τηρούνται στην προπαρασκευαστική περίοδο. Εάν υπάρχουν αντενδείξεις, συζητούνται χωριστά.

Οι σύγχρονες συσκευές λειτουργούν με τέτοιο τρόπο ώστε η δέσμη λέιζερ να χωρίζεται σε πολλές μικροακτίνες. Καθένα από αυτά αφαιρεί ένα μικροσωματίδιο του δέρματος, το οποίο στη συνέχεια αντικαθίσταται από νεανικό και υγιές δέρμα. Και σε βαθύτερα στρώματα, ως απάντηση στο μικροτραύμα, ξεκινούν ενεργητικές διαδικασίες ανανέωσης. Αλλάζουν θετικά τη δομή: ενισχύουν, βελτιώνουν τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα, παρέχοντας έτσι σύσφιξη του δέρματος.

Laser κολπική σύσφιξη

Περισσότερες από τις μισές γυναίκες σχεδόν στην ακμή της αναπαραγωγικής τους ηλικίας και πιο συγκεκριμένα μετά τα 30 παρουσιάζουν κολπική ατροφία. Δεν συνηθίζεται να μιλάμε για αυτό με κανέναν, ακόμη και με στενούς ανθρώπους. Οι γυναίκες δέχονται την οικεία δυσφορία ως αναπόφευκτη και δεν υποψιάζονται ότι ένας ικανός γιατρός μπορεί να προτείνει μια λύση στο πρόβλημα. Μια τέτοια λύση μπορεί να είναι η σύσφιξη του κόλπου με λέιζερ.

 • Τα αίτια των δυσάρεστων συμπτωμάτων είναι ο δύσκολος τοκετός, οι γυναικολογικές επεμβάσεις, οι τραυματισμοί, οι ορμονικές διαταραχές, οι αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία στα γεννητικά όργανα.

Η γυναίκα υποφέρει από ξηρότητα, πόνο, κνησμό, ακράτεια ούρων. Αντικειμενικά παρατηρούμενη υπερμελάγχρωση, απώλεια τόνου των τοιχωμάτων του κόλπου, πρόπτωση των γεννητικών οργάνων, μειωμένη λίμπιντο. Εάν, χωρίς ψεύτικη ντροπή, απευθυνθείτε έγκαιρα σε έναν ειδικό, τότε ένα σύγχρονο lift με λέιζερ θα διορθώσει την κατάσταση χωρίς χειρουργικές επεμβάσεις και λήψη ορμονών, κάτι που αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα της τεχνικής. Επιπλέον, οι κοσμετολόγοι χρησιμοποιούν ειδικές συσκευές για ανώδυνες και αποτελεσματικές προσωπικές επεμβάσεις.

Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας εξωτερικών ασθενών, οι ακτίνες του μηχανήματος αφαιρούν το ανώτερο στρώμα της επιδερμίδας στις προβληματικές περιοχές σε μόλις 10-15 λεπτά. Η πολλαπλότητα και η συχνότητα καθορίζονται ανάλογα με τις επιμέρους παραμέτρους. Συνήθως είναι 2-4 επεμβάσεις με μεσοδιάστημα έως και 1,5 μήνα. Μετά την εξάλειψη των δυσάρεστων συμπτωμάτων και την αποκατάσταση της οικείας υγείας, μια γυναίκα ανακτά μια αίσθηση πληρότητας, κάτι που είναι αδύνατο χωρίς αυτή την πλευρά της ζωής.

Αντενδείξεις στη διαδικασία

Παρά τη σχετική απαλότητα, δεν μπορούν όλοι και όχι πάντα να σχεδιάσουν ένα λίφτινγκ με λέιζερ. Ειδικότερα, η χειραγώγηση δεν πραγματοποιείται όταν:

 • λοιμώξεις και φλεγμονές στην περιοχή όπου πραγματοποιείται η χειραγώγηση.
 • επιδείνωση χρόνιων ασθενειών ·
 • ογκολογία, ψυχικά προβλήματα.
 • η παρουσία μεμονωμένων αντενδείξεων για διεξαγωγή ·
 • εγκυμοσύνη, θηλασμός?
 • συστηματικές παθολογίες αίματος?
 • ιστορικό λήψης roaccutane.

Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λέιζερ σε μαυρισμένο δέρμα, μετά από σάουνα και χημικό πίλινγκ. Ένα τέτοιο δέρμα πρέπει να ξεκουραστεί για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Συνέπειες μετά τη διαδικασία

Πολλά κείμενα για το λίφτινγκ με λέιζερ μιλούν με ανάλαφρο στυλ για το πόσο ευχάριστη διαδικασία είναι, ανώδυνη και απολύτως ασφαλής. Και μόνο λίγοι αναφέρουν τα χαρακτηριστικά της προετοιμασίας και τις συνέπειες μετά τη διαδικασία δεν είναι τόσο ευχάριστες. Μιλάμε για αναισθησία: ηρεμιστικά, τοπική αναισθησία ακόμα και γενική αναισθησία απαραίτητη για χειρισμό.

 • Συνιστώνται επίσης ισχυρά παυσίπονα μετά τη διαδικασία για την ανακούφιση από τον ερεθισμό, τον πόνο και την επιθυμία να γρατσουνιστεί η υπό θεραπεία περιοχή.

Εδώ σχηματίζονται κρούστες, που πρέπει να αντέξουν: να προσέχουν, αλλά όχι να τις ξεσκίζουν. Ένα ροδαλό πρόσωπο μετά από λίγο γίνεται φυσικός τόνος. Είναι καλύτερα να κάνετε διακοπές από τη δουλειά αυτές τις εβδομάδες για να μην ντρέπεστε από τα περίεργα βλέμματα των συναδέλφων.

Οι συνέπειες μετά από χειρισμούς στην οικεία ζώνη είναι να επιστρέψει η ευχαρίστηση της σεξουαλικής επαφής στη γυναίκα.

Επιπλοκές μετά τη διαδικασία

Το λίφτινγκ προσώπου, δηλαδή η σύσφιξη με λέιζερ, θεωρείται ο καλύτερος τρόπος για γρήγορη αναζωογόνηση. Με την επιφύλαξη της τεχνολογίας και των ενδείξεων, οι επιπλοκές μετά τη διαδικασία είναι απίθανες. Ωστόσο, δεν αποκλείονται. Ανήκουν σε:

 • φωτεινά σημεία (πορφύρα) στο σημείο της θεραπείας.
 • φαγούρα για ώρες ή μέρες.
 • λοίμωξη από έρπητα, ηπατίτιδα.
 • έγκαυμα, κρούστες, ξεφλούδισμα?
 • αλλαγές στον τόνο και την υφή του δέρματος.
 • υπερ- ή υπομελάγχρωση (προσωρινή ή μόνιμη).
 • ουλές (σε σπάνιες περιπτώσεις).

Οι ήπιες επιπλοκές υποχωρούν σύντομα από μόνες τους. Οι χηλοειδής ουλές σχηματίζονται στο 3% των περιπτώσεων, κάτι που θεωρείται σοβαρή επιπλοκή. Δεν υπήρξαν επιπλοκές κατά τη σύσφιξη των οικείων οργάνων.

Φροντίστε μετά τη διαδικασία

Ο γιατρός ενημερώνει τον ασθενή για τους κανόνες περίθαλψης και αποκατάστασης μετά τη διαδικασία κατά τη στιγμή του εξιτηρίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ώρες. Συνήθως αυτές οι μέρες δεν απαιτούν μεγάλες και σύνθετες ενέργειες που απαιτούν πολύ χρόνο.

 • Η ουσία της φροντίδας μετά την ανύψωση με λέιζερ περιορίζεται στη μέγιστη προστασία από εξωτερικούς παράγοντες.

Τις πρώτες τρεις μέρες χρησιμοποιείται κρέμα με δεξπανθενόλη. Μετά τη διακοπή του οιδήματος και της ερυθρότητας - ένα φάρμακο με υαλουρονικό οξύ. Εάν ο γιατρός συστήσει κρέμες αποκατάστασης, τότε ταυτόχρονα θα ενισχύσουν την τοπική ανοσία.

Ένα σημαντικό βήμα είναι η προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, επίσης με την εφαρμογή κρέμας και τη χρήση γυαλιών. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κάνετε ηλιοθεραπεία, να κάνετε ατμό στη σάουνα, να χρησιμοποιείτε απολέπιση. Η περίοδος αποκατάστασης δεν είναι η ώρα για μακιγιάζ και μάσκες ανύψωσης.

Τις επόμενες 14 μέρες, ή μάλλον τα βράδια, θα πρέπει να κοιμάστε ανάσκελα, μην κάνετε κατάχρηση αλκοόλ και τσιγάρων. Είναι επιθυμητό να εγκαταλείψουμε για πάντα αυτές τις συνήθειες, γιατί είναι επιβλαβείς για όλα τα κύτταρα - και «παλιά» και ανανεωμένα.

Κριτικές

Σύμφωνα με κριτικές, οι γυναίκες ενδιαφέρονται περισσότερο για διαδικασίες αντιγήρανσης. Κυρίως είναι ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα της ανύψωσης με λέιζερ. Με τη βοήθεια της διαδικασίας εξαλείφεται η θαμπάδα, η χαλάρωση, οι ρυτίδες του προσώπου.

Σχετικά με τη σύσφιξη άλλων ζωνών απαντήστε όχι και τόσο ξεκάθαρα. Συγκεκριμένα, μια από τις πελάτισσες χαρακτήρισε αμφίβολους χειρισμούς στην οικεία περιοχή, επειδή δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα για πολλά χρήματα.

Είναι δύσκολο να κατανοήσετε μόνοι σας την ορολογία και τις μεθόδους ανύψωσης με λέιζερ: όλοι επαινούν την τεχνική τους και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται. Οι εισαγωγικές πληροφορίες δίνουν μια ιδέα για τις υπηρεσίες αντιγήρανσης και τις δυνατότητες των ιδρυμάτων κοσμετολογίας. Και ο καθορισμός του τι ακριβώς πρέπει να σταματήσει ο πελάτης είναι καθήκον του ειδικευμένου προσωπικού. Και να είσαι τυχερός να εξαφανίσεις όλα τα ελαττώματα και να γίνεις ακόμα πιο όμορφη!

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.