^
A
A
A

Πώς να αυξήσετε την αυτοεκτίμηση μετά από προδοσία

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Όσο υψηλότερη είναι η αυτοεκτίμηση, τόσο πιο εύκολο είναι να επικοινωνήσουμε με άλλους. Είμαστε σίγουροι για τις ικανότητές μας και ανοιχτοί για νέες ευκαιρίες.

Αλλά η αυτοεκτίμηση είναι μια πτητική μεταβλητή. Αξίζει να βρεθεί τουλάχιστον ένα ισχυρό σοκ και ήδη φεύγει γρήγορα. Για μια γυναίκα, ένα τέτοιο σοκ συχνά γίνεται προδοσία ενός ανθρώπου. Πώς να αυξήσει τον αυτοσεβασμό μετά την προδοσία;

Χθες ήταν σίγουρη για τον εαυτό της, αισθάνθηκε αγάπη, και ήδη σήμερα είναι συνθλίβεται από ένα μόνο επιχείρημα: ήταν προτιμότερη από μια άλλη.

Φυσικά, μετά από μια τέτοια αγχωτική κατάσταση δεν είναι εύκολο να το κάνεις. Όλος ο καιρός φαίνεται ότι ο αντίπαλος είναι καλύτερος, πιο όμορφος και νεότερος. Και η δική τους αξιοπρέπεια γίνεται τόσο μικρή που είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί.

Και είναι άχρηστο μόνο να προσποιείτε ότι είστε σίγουροι στον εαυτό σας, για να κρύψετε την πληγωμένη υπερηφάνεια σας. Η υποτιμημένη αυτοεκτίμηση αναγνωρίζεται εύκολα από τις χειρονομίες, τα σημάδια και ακόμη και από τα μάτια.

Η αυτοπεποίθηση πρέπει να προέρχεται από μέσα. Πιστέψτε ότι δεν είστε χειρότεροι από τους άλλους, και οι υπόλοιποι θα το πιστέψουν!

10 συμβουλές για τον τρόπο αύξησης της αυτοεκτίμησης μετά από προδοσία
Υπάρχουν αρκετές
απλές συμβουλές για τον τρόπο αύξησης της αυτοεκτίμησης μετά την προδοσία. Γρήγορη επιστροφή στο «παλιό εαυτό» είναι απίθανο να δουλέψει, αλλά συνειδητά βήματα προς αυτόν τον στόχο θα σας ωφελήσουν οπωσδήποτε.

Συμβουλή 1. Σταματήστε να συγκρίνετε τον αντίπαλό σας

Με κάποιους τρόπους χάνετε σε αυτό, κατά κάποιο τρόπο κερδίζετε, αλλά θα είναι πάντα έτσι, επειδή δεν υπάρχουν πανομοιότυποι άνθρωποι στον κόσμο. Η σύγκριση με τους άλλους είναι μια εντελώς άχρηστη κατοχή.

Συμβουλή 2. Καλύτερα να αναλύσετε τον εαυτό σας

Σκεφτείτε τις δυνάμεις και τις αδυναμίες σας. Φυσικά, πρώτα θα βρείτε μόνο σφάλματα - αυτό είναι φυσιολογικό. Για να θυμάστε την αξιοπρέπειά σας, σημειώστε στο σημειωματάριό σας όλα τα επιτεύγματά σας και τις ιδιότητες του χαρακτήρα που σας βοήθησαν να επιτύχετε αυτές τις επιτυχίες.

Συμβουλή 3. Σταματήστε να κατηγορείτε τον εαυτό σας

Εάν η προδοσία συνέβη εν μέρει εξαιτίας του σφάλματος σας - αυτό δεν είναι λόγος να θρηνήσετε τον εαυτό σας για το υπόλοιπο της ζωής σας. Όλοι κάνουν λάθη. Συγχωρήστε τον εαυτό σας γι 'αυτούς, συνάγετε τα σωστά συμπεράσματα και μην επαναλάβετε τέτοια λάθη στο μέλλον.

Συμβουλή 4. Μην απορροφάτε αυτοπεποίθηση, περιπλανηθείτε με θετικούς και αισιόδοξους ανθρώπους

Επικοινωνήστε συχνότερα με όσους σας χαροποιούν και βελτιώνουν τη διάθεσή σας. Έτσι θα αισθανθείτε πολύ πιο σίγουροι.

Συμβουλή 5. Κάντε μια λίστα με τις δυνάμεις σας

Ζητήστε από καθέναν από τους φίλους σας να γράψουν μια επιστολή για το τι αξίζουν και αγαπούν. Τακτοποιήστε τακτικά σε τακτά χρονικά διαστήματα αυτά τα ευαγγέλια και τη λίστα. Έτσι θα αποβάλεις σταδιακά από το μυαλό σου τη σκέψη ότι δεν έχεις αξία.

Συμβουλές 6. Χαμογέψτε τους ξένους και μην απορρίπτετε τα συγχαρητήρια

Πάρτε για τον κανόνα - κάθε μέρα για να δώσει ένα χαμόγελο σε έναν ξένο.

Σας προτείνω να ξεκινήσετε με μικρά παιδιά - σχεδόν πάντα χαμογελούν πίσω. Αυτή είναι μια πραγματική χρέωση του θετικού!

Τότε μπορείτε να χαμογελάσετε τους άνδρες - δεν είναι μόνο θετικό, αλλά και μια μικρή αύξηση της αδρεναλίνης. Μην ντρέπεστε όταν σας λένε συμπλήρωμα: αν λένε, τότε τους αξίζετε! Και το εύκολο φλερτ είναι γενικά η καλύτερη πανάκεια για χαμηλή αυτοεκτίμηση!

Συμβουλή 7. Αγάπη την εμφάνισή σας

Στην εμφάνισή μας, υπάρχει πάντα ένα είδος φυσικού ελαττώματος με το οποίο πρέπει απλά να δεχτείτε. Αλλά αν οι αδυναμίες σας μπορούν να διορθωθούν - ενεργήστε! Κάντε αυτό το κομμωτήριο που σας αρέσει, πάρτε ένα κατάλληλο μακιγιάζ, ενημερώστε την ντουλάπα σας, εγγραφείτε για γυμναστήριο.

Συμβουλές 8. Ανάπτυξη

Η αυτοεκτίμηση είναι μια πολύπλοκη ιδέα. Για να νιώσουμε την αυτοπεποίθηση, πρέπει να εργαζόμαστε συνεχώς για τον εαυτό μας.

Επιπλέον, δεν μπορείτε να αναβάλλετε την εξέλιξή σας. Τα μη πραγματοποιηθέντα σχέδια θα επιδεινώσουν μόνο την υποτιμημένη αυτοεκτίμησή σας. Μόλις υπήρχε μια ιδέα να μάθετε μια ξένη γλώσσα ή να πάτε μαθήματα μαγειρικής - αμέσως να δράσουμε!

Συνεχώς ασχολείστε με χρήσιμες δραστηριότητες και στη συνέχεια η αυτοεκτίμησή σας θα αρχίσει να ανθίζει. Νιώστε τον εαυτό σας ένα δημοφιλές και ενδιαφέρον πρόσωπο!

Συμβουλές 9. Να λέτε τακτικά διάφορες δηλώσεις

Οι βεβαιώσεις είναι αιτιολογικές δηλώσεις. Ο πιο απλός - "Εγώ αξίζει την ευτυχία!", "Θα πετύχω!", "Είμαι όμορφος και έξυπνος!" και ούτω καθεξής. Πρώτον, θα είστε διστακτικοί να προφέρετε αυτές τις φράσεις. Αλλά να είστε επίμονος, από καιρό σε χρόνο να πείσετε τον εαυτό σας. Σύντομα θα το πιστέψετε ειλικρινά!

Συμβουλή 10. Κάνετε ό, τι αγαπάτε

Είναι δύσκολο να απολαύσεις τη ζωή και να αγαπάς τον εαυτό σου όταν κάνεις κάτι βαρετό. Συμπληρώστε τη ζωή σας με ενδιαφέροντα γεγονότα και συναντήσεις.

Πηγαίνετε στον κινηματογράφο και τα θέατρα, διαβάζετε βιβλία και συζητάτε με φίλους, ταξιδεύετε, δοκιμάστε νέα πιάτα. Με λίγα λόγια, στη ζωή σας δεν πρέπει να υπάρχει χώρος για αυτοκαταστροφικό συμφέρον.

Θυμάσαι πώς ο Μπάρονος Μιχαχάουσεν έβγαλε τον εαυτό του έξω από το βάλτο για ένα γουρουνάκι;

Έτσι μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας - να αυξήσετε την αυτοεκτίμησή σας και να αισθανθείτε και πάλι σίγουροι, παρά τις περιστάσεις.

Το κύριο πράγμα είναι να συντονιστείτε στην επιτυχία και να θυμάστε ότι η ευτυχία είναι στα χέρια σας!

trusted-source[1], [2]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.