^
A
A
A

Ηλικιωμένος άνθρωπος και οικογένεια

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Κανένα είδος ζωντανών όντων της υψηλότερης ανάπτυξης και πολύπλοκης οργάνωσης δεν έχει σχέση μεταξύ των «παππούδων» και των «εγγονών», ιδιαίτερα των «παππούδων». Ίσως ακόμα να μάθουμε την αγάπη και τις σχέσεις σε μια τόσο περίπλοκη δομή, όπως ένα ηλικιωμένο άτομο και μια οικογένεια που ενώνει μέχρι τέσσερις γενιές με εντελώς διαφορετικές εμπειρίες ζωής.

Το προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί περισσότερο από 40 χρόνια. Ο αριθμός των ηλικιωμένων σε οικογένειες αυξάνεται ταχύτερα από τον αριθμό των παιδιών και η στάση απέναντί τους δεν μπορεί να βασιστεί σε προηγούμενες αρχές. Μετά από όλα, με γενική άγνοια, ένα άτομο που έζησε για να δει γκρίζα μαλλιά ήταν μια πεζοπορική εγκυκλοπαίδεια της ζωής, συχνά ο μόνος φορέας της κοσμικής και επαγγελματικής επιστήμης, της σοφίας. Ως εκ τούτου, η εγγενής στο λαό λατρεία του γήρατος, ανεξάρτητα από την προσωπικότητα.

Ο κόσμος που περιβάλλει τους ηλικιωμένους πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός και καλοπροαίρετος. Είναι σημαντικό πώς σχηματίζονται στην οικογένεια οι σχέσεις των ηλικιωμένων με τα μεγαλύτερα παιδιά, με τα εγγόνια, τη πεθερά με τους γαμπρούς, τη πεθερά με τη νύφη.

Συχνά λέμε ότι το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης είναι στο καλό που φέρουμε στους ανθρώπους. Και ποια είναι η χρήση αυτού που δεν μπορεί πραγματικά να υπηρετήσει τον εαυτό του; Το παίρνει μόνο, δίνοντας τίποτα σε κανέναν. Home «χρησιμότητα» εντελώς αβοήθητοι ηλικιωμένοι είναι ότι, όπως τα παιδιά, δεν επιτρέπουν να μαραζώσει στη ζέστη της καρδιάς της ευγνωμοσύνης, υποστηρίζουν την ικανότητα να αυτο-θυσία, καλλιεργούν τη συγχώρεση και την ανοχή. Είναι αλήθεια ότι με τους ηλικιωμένους δίνεται με κόστος μεγαλύτερη προσπάθεια απ 'ό, τι με τα παιδιά. Στα μωρά, το μέλλον μας ολοκληρώνεται, δηλαδή, αυτό που παραμένει. Και στους ηλικιωμένους - αυτό που έχει ήδη περάσει: η δική μας παιδική ηλικία, η νεολαία μας. Θυμίζουμε ανυπόμονα τα σημερινά συμφέροντα για χάρη των μελλοντικών επιτευγμάτων, αντί να πληρώνουμε για μακροχρόνιες χαρές. Αυτός είναι ένας λόγος που είναι πιο δύσκολο για τους ηλικιωμένους. Επιπλέον, γερνούν ως παιδιά, οι ηλικιωμένοι κρατούν τους ισχυρισμούς τους στην αποφασιστική γνώμη και την εξουσία στις υποθέσεις της κοινής οικογένειας. Επιδιώκουν να υποτάξουν τη βούληση όλων των μελών του νοικοκυριού, εξαρτώντας εξ ολοκλήρου από αυτά. Πρόκειται για μια αρχικά κατάσταση σύγκρουσης. Και βγαίνουν από αυτό με αξιοπρέπεια μόνο πολύ φιλικοί και συνετό άνθρωποι.

Οι τρέχουσες ασφαλισμένες συντάξεις για τους παλιούς γαμπρούς και τους παππούδες είναι απλώς οι περισσότεροι και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε: είμαστε ακριβοί, που χρειάζεται ακόμα κάποιος στη γη. Όλες οι γεροντικές παθήσεις εντείνουν, αν δεν υπάρχει αυτή η αίσθηση της αναγκαιότητας, της χρησιμότητάς τους. Η τελευταία ευκαιρία για να λιώσει ο πάγος μιας ψυχρής καρδιάς είναι να κολυμπήσετε στις ακτίνες των ομοφυλόφιλων και αγαπημένων ματιών των εγγονών και των μεγάλων-εγγονών.

Ένα μεγάλο μέρος των παππούδων ζει και δρα σύμφωνα με τους παραδοσιακούς κανόνες. Με αυτούς τα χρόνια, η φροντίδα των παιδιών παίρνει όλο και περισσότερο χρόνο και προσπάθεια. Δεν ξέρω άλλο τρόπο, εκτός από τα εγγόνια στο σχολείο στο νηπιαγωγείο ή παιδικό σταθμό, το παγοδρόμιο ή στο ζωολογικό κήπο, και δεν υπάρχει άλλη ψυχαγωγία, αλλά κάθονται μπροστά στην τηλεόραση, και τηλεοπτικές εκπομπές, πρώτα απ 'όλα, ψάχνει για τη διαβίβαση για τα παιδιά. Οι άνθρωποι λένε: τα εγγόνια αγαπούν περισσότερο από τα δικά τους παιδιά. Η αγάπη είναι πιο ουσιαστική, πιο ανιδιοτελής και πιο εστιασμένη. Η αγάπη, όπως γνωρίζετε, απαιτεί αναψυχή. Όταν ένα άτομο έχει το χρόνο και το κυνήγι to peer σε ένα μικρό πλάσμα προσφέρει πολύ που στην αναταραχή της καθημερινής ζωής μπορεί να χάσετε, miss. Δηλαδή, το ενδιαφέρον του ενήλικα είναι χτισμένο και το αμοιβαίο ενδιαφέρον, η εμπιστοσύνη του παιδιού. Αυτή η καρδιά είναι ευπιστία των παιδιών είναι ιδιαίτερα πολύτιμη όταν το ενήλικο παιδί της δικής σας ψυχής κλειστή για τη μητέρα και τον πατέρα, φέρνοντας κάθε επικοινωνία μαζί τους σε ένα σύνολο τυποποιημένων λέξεων και ένδειξη σεβασμού. Όσον αφορά τα εγγόνια που περιλαμβάνονται στην ακμή τους, να χάσουν την τελευταία δύναμή τους ο γέρος μπορεί να έχει και την αποξένωση, και διαταραχές, και την αμοιβαία ερεθισμό. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να αυξηθούν τα παιδιά από νεαρή ηλικία σε μια σεβαστή στάση απέναντι στα παλιά μέλη της οικογένειας. Και αυτό εξαρτάται από το πώς οι ίδιοι οι ενήλικες αντιμετωπίζουν τους ηλικιωμένους. Μετά από όλα, τα παιδιά παίρνουν πάντα το παράδειγμα από ενήλικες.

Ο γέρος είναι πολύ ευάλωτος. Επομένως, κανείς δεν πρέπει ποτέ να του μιλήσει με έναν αγενή, ευερέθιστο τόνο. Πρέπει να αισθάνεται σεβασμό στον εαυτό του. Λιγότερο συχνά, κάτω από μια στέγη, υπάρχουν εκπρόσωποι τριών, ειδικά τεσσάρων γενεών.

Η κοινωνιολογική ανάλυση δεν επιβεβαιώνει πάντοτε την ορθότητα της πρότασης ότι είναι ιδανική για τους ηλικιωμένους να ζουν με τα μεγαλύτερα παιδιά και τα εγγόνια τους και ότι ο διαχωρισμός της οικογένειας ισοδυναμεί με απομόνωση των ηλικιωμένων.

Επί του παρόντος, το σύστημα "ηλικιωμένοι άνδρες και οικογένειες" έχει αναπτυχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε η κανονική κατάσταση είναι ο διαχωρισμός των ηλικιωμένων γονέων, των παιδιών και των εγγονιών τους. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό διατηρεί ή επιστρέφει καλές σχέσεις που άλλαξαν με τη συγκατοίκηση.

Οι δυσκολίες διαβίωσης συνήθως προκαλούνται από προβλήματα στέγασης. Τώρα, η οικονομική ανεξάρτητη διαβίωση των γονέων και των ενηλίκων παιδιών τους με μια οικογένεια σε ένα σπίτι, αλλά σε διαφορετικά διαμερίσματα ή σε άμεση γειτνίαση με τα παλιά, θα ήταν ιδανική. Αυτό θα διευκόλυνε την επαφή και θα τους επέτρεπε να τους βοηθήσουν, εάν ήταν απαραίτητο. Αποσύνδεση οικογένειες συχνά μειωμένη σε αυτή την περίπτωση, αν η μοναχική μητέρα ή ο πατέρας δεν είναι σε θέση self-care, κινείται προς τη θέση ενός προσώπου «αλυσοδεμένος» στο διαμέρισμα ή αναγκάζονται να συμμορφωθούν με μια μόνιμη ξεκούραση στο κρεβάτι.

Μια αλλαγή στον τόπο κατοικίας ενός ηλικιωμένου ή ενός ηλικιωμένου προκαλεί πολλές από αυτές σοβαρές συναισθηματικές και αγχωτικές καταστάσεις. Μπορεί να προκληθεί όχι μόνο την υγεία του ανθρώπου, αλλά και την ανάγκη για σημαντικές επισκευές στο σπίτι ή να μετακινηθούν σε ένα άλλο σπίτι, κατά κανόνα, στις παρυφές της πόλης, χωρίς ελπίδα επιστροφής στην αρχική τους θέση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι ηλικιωμένοι συχνά χάνουν τις ήδη καθιερωμένες κοινωνικές σχέσεις, αναγκάστηκε με κάποιο τρόπο να αλλάξει το ήδη γνωστό τρόπο ζωής για να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες διαβίωσης, που συνήθως μπορεί να γίνει με δυσκολία.

Το πιο σοβαρό ψυχικό τραύμα για τους ηλικιωμένους, εκτός από την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, είναι σύγκρουση με τα παιδιά. Η υψηλή νοοτροπία των νέων, η συνείδηση της υψηλής ευπάθειας των αγαπημένων που έχουν φθάσει στην ηλικιακή και γεροντική ηλικία, θα πρέπει πάντα να υπάρχει στις σχέσεις μεταξύ των μελών της οικογένειας.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.