^
A
A
A

Ερωγώδεις ζώνες: η προπαρασκευαστική περίοδος σεξουαλικής επαφής

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Οι ερογονικές ζώνες ονομάζονται μπαλώματα του δέρματος ή των βλεννογόνων, ο ερεθισμός των οποίων προκαλεί σεξουαλική διέγερση. Στις ερωτογενείς ζώνες, πέραν αυτών των περιοχών, περιλαμβάνονται επίσης τα όργανα όρασης, ακοής, οσμής, αφής και γεύσης, τα οποία, λαμβάνοντας τις κατάλληλες πληροφορίες, συμβάλλουν στην εμφάνιση, σταθεροποίηση και εντατικοποίηση της σεξουαλικής διέγερσης.

3. Ο Φρόιντ και οι μαθητές του θεωρούσαν τις ερωτογενείς ζώνες ενός ενήλικου ανθρώπου ως το τελικό αποτέλεσμα παρατεταμένης σεξουαλικής ανάπτυξης, αρχίζοντας από τη γέννηση. Έτσι, σύμφωνα με τις ιδέες του Freud, το νεογέννητο έχει ολόκληρη την επιφάνεια του σώματος ως μια συνεχή ετερογενή ζώνη (ολόκληρο το δέρμα είναι «ερωματοποιημένο»). Το παιδί φέρεται ότι λαμβάνει «σεξουαλική ευχαρίστηση» από το να αγγίξει οποιοδήποτε μέρος του σώματός του. Στο μέλλον, «παιδική σεξουαλικότητα» είναι μια σειρά από στάδια τα οποία το πρώτο πλάνο είναι διάφορες ερωτογενείς ζώνες (από του στόματος, του πρωκτού), και να αλλάξετε την κατεύθυνση της σεξουαλικής επιθυμίας (αυτοερωτική, ομοφυλόφιλος, ετεροφυλόφιλους). Για την ώριμη σεξουαλικότητα χαρακτηρίζεται από ετεροφυλόφιλο προσανατολισμό της σεξουαλικής επιθυμίας και τον ηγετικό ρόλο των γεννητικών ερυθροβόλων ζωνών. Η διακοπή της ανάπτυξης ή η υποχώρηση της σεξουαλικότητας οδηγεί, σύμφωνα με τον Freud, στην παιδική αναλογία των ερωτογενών ζωνών (στοματική, πρωκτική). Σύμφωνα υποστηρικτές Ψυχοσωματική Ιατρική, δερματικές παθήσεις (έκζεμα, δερματίτιδα, ψωρίαση), και τους βλεννογόνους (στοματίτιδα, βρογχίτιδα, κολίτιδα, κλπ) μπορεί να βασίζεται σε σεξουαλική σύγκρουση. Σε αυτή την περίπτωση, εμφανίζεται "εξολόθρευση" ορισμένων περιοχών του δέρματος και των βλεννογόνων (κνησμός, τροφική αλλαγή κ.λπ.).

V. Ι. Zdravomyslov έχει καταρτίσει ένα σχέδιο για την τοποθέτηση των γυναικείων ερογονικών ζωνών. Αυτές οι ζώνες διαφέρουν ως προς την ένταση της διέγερσης, το ψυχολογικό της περιεχόμενο. Η ταυτόχρονη διέγερση των πολλών ερωτογενείς ζώνες, όπως σημειώνεται από την AM Svyadosch, μπορεί να οδηγήσει σε ένα άθροισμα των ενεργειών τους, καθώς και στην καταστολή της μια σειρά από άλλες περιοχές. Παρουσιάζονται τα φαινόμενα της εκτοπίας και της ετερόπυσης των ερωτογενών ζωνών. Εκτοπία είναι η διακοπή της ζώνης, η πλήρης απουσία οποιουδήποτε αποτελέσματος όταν εκτίθεται σε αυτήν (ΕΡ = 0). Η ετεροτοπία είναι η μεταφορά της ερωτογενούς ζώνης, η εμφάνιση της όπου δεν υπήρχε πριν. Σε σπάνιες περιπτώσεις περιγράφονται από ένα μεγάλο αριθμό ερωτογενείς ζώνες, που οδηγεί σε δυσκολίες στη διενέργεια προκαταρκτικής περιόδου χάιδεμα, δεδομένου ότι ήταν απαραίτητο να βρεθεί μια έγκυρη ερωτογενείς ζώνες που βρίσκονται μερικές φορές αρκετά ασυνήθιστη. Επιπλέον, υπάρχει ένα είδος ζωνών ερωτογενείς υπερευαισθησίας (συνεχής ή σε ορισμένες χρονικές στιγμές του έμμηνου κύκλου), στην οποία ζώνη ο ερεθισμός δεν μπορεί να συνοδεύεται από ένα αίσθημα ευχαρίστησης, αισθησιασμού, και από την άλλη πλευρά, αισθάνθηκε ως δυσάρεστη ή επώδυνη.

 • Στόμα. Lip φιλί       

Η ιστορία του φιλού μπορεί να ανιχνευθεί στην αρχαιότητα. Οι θεωρίες και οι υποθέσεις της εμφάνισης ενός χείλους του χείλους είναι πολλές, οι μονογραφίες που έχουν αφιερωθεί σε αυτό το πρόβλημα έχουν δημοσιευθεί. Αναλύοντας τη φυσιολογία ενός χειλικού φιλί, οι ερευνητές διακρίνουν τρεις κύριους παράγοντες: αφής, γεύση και οσμή. Διάφοροι συγγραφείς, δίνοντας προτίμηση σε έναν ή τον άλλο παράγοντα, κατασκευάζουν ανάλογα τις υποθέσεις τους για την εμφάνιση ενός φιλί. Έτσι, μέρος των συγγραφέων που δίνουν τον κύριο ρόλο να αγγίξουν, πιστεύουν ότι το φιλί αγάπης προέρχεται από πρωτόγονη χάλαση - φιλώντας το παιδί σας και πιπιλίζοντας το στήθος της μητέρας του. Οι υποστηρικτές αυτής της γνώμης πιστεύουν ότι στην αρχή το φιλί ήταν μια ενστικτώδης επαφή και μόνο αργότερα, προκαλώντας σεξουαλικές αισθήσεις, απέκτησε μια ερμηνευτική σημασία.

Αυτή η άποψη αντιτίθεται σε μια άλλη, με την οποία το φιλί έχει περάσει σε μια σεξουαλική πράξη από μια αφή που εκφράζει τη φιλικότητα και τη λατρεία. Μια τέτοια πινελιά ανθρώπων διαφορετικού φύλου διευκολύνει σταδιακά την προσέγγισή τους και δίνει μια μεγάλη ευκαιρία για σεξουαλική οικειότητα.

Μερικοί συγγραφείς βλέπουν την κορυφαία πλευρά στις αισθήσεις γεύσης που προκύπτουν κατά τη διάρκεια ενός φιλού. Ο Van de Velde έγραψε ότι ακόμη και οι αρχαίοι Ρωμαίοι ήταν καλοί στο να καθορίσουν τη γεύση των φιλιών του αγαπημένου τους. Κατά τη γνώμη του, τα μη οδυνηρά τσιμπήματα είναι μια φυσιολογική τεχνική φιλίας. Στους άνδρες, το αγαπημένο μέρος για τέτοια τσιμπήματα είναι ο αριστερός ώμος ή η περιοχή πάνω από την κλείδα, οι γυναίκες έχουν έναν λαιμό (αριστερή πλευρά) και τις δύο πλευρές του σώματος. Πολλά εξαρτώνται από την ανάπτυξη και τη θέση των συζύγων. Σύμφωνα με τον Van de Velde, η τάση να δαγκώνει σε ένα παιχνίδι αγάπης είναι πιο ανεπτυγμένη στις γυναίκες. Αυτοί οι συγγραφείς βρίσκουν μια μεγάλη σύνδεση μεταξύ των πεπτικών οργάνων και της σεξουαλικής σφαίρας, μεταξύ της "γεύσης και της αγάπης".

Τέλος, η τρίτη ομάδα συγγραφέων θεωρεί ότι η μυρωδιά είναι ο κύριος παράγοντας στο φιλί. Φυσικά, η αίσθηση της μυρωδιάς στην αρχαιότητα έπαιξε πολύ μεγαλύτερο ρόλο από ό, τι είναι τώρα. Με την ανάπτυξη του πολιτισμού και της αστικοποίησης, η αίσθηση της οσμής των σύγχρονων ανθρώπων παίζει όλο και λιγότερο σημαντικό ρόλο, αλλά θα το συζητήσουμε λεπτομερέστερα στο τμήμα "Μύτη και Οσμή".

Όπως θα περίμενε κανείς, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν ερωτηματικά στην αξιολόγηση αυτής της ζώνης, αφού σχεδόν κάθε γυναίκα φιλούσε το ένα το άλλο και επομένως ήξερε πώς τα φιλιά δρουν πάνω της. Πράγματι, μόνο δύο χάρτες έχουν ερωτήσεις. Ένας από τους ασθενείς για πολλά χρόνια υπέφερε από πυόρροια και η ελκώδης στοματίτιδα και φοβόταν να μολύνει τον σύζυγό της με ένα φιλί, το άλλο ήταν μια απότομη δυσάρεστη οσμή από το στόμα και τη μύτη, και όταν παντρεύτηκε χάδια πάντα στράφηκε μακριά από το σύζυγό της. Θα μπορούσε κανείς να αναμένει ότι το στόμα είναι το συντριπτικό ποσοστό των περιπτώσεων θα είναι πολύ συναρπαστικό γυναίκες, στην πραγματικότητα, αποδείχθηκε ότι η διεγερτική δράση εκδηλώνεται σε διάφορους βαθμούς, λιγότερο από το 50% των περιπτώσεων. 105 γυναίκες φιλιά ήταν ευχάριστα, αλλά δεν διέγερσαν και 73 ασθενείς ήταν εντελώς αδιάφοροι γι 'αυτούς. 25 γυναίκες φιλιά ήταν δυσάρεστα ή αηδιαστικά. Ένας αιχμηρός ενθουσιασμός όταν τα χείλια τα χείλη βίωσαν μόνο 80 γυναίκες από τις 400 (20%). Πολύ συχνά, οι γυναίκες χρησιμοποίησαν το στόμα τους για στοματική, και ετεροφυλόφιλη και ομοφυλοφιλική επαφή.

 • Γλώσσα

Ο Ovid Nazon στα "Amores" του ("Τραγούδια της Αγάπης") προωθεί ένθερμα ένα γλωσσικό φιλί. Ένα γλωσσικό, γλωσσικό φιλί τραγουδιέται από πολλούς ποιητές αρχαίας αρχαιότητας και νεωτερικότητας.

Αυτή η απαλή γαλλικό φιλί, όπου η γλώσσα είναι μόνο ελαφρώς αγγίζει τα χείλη του εταίρου, και η τραχιά Ινδικό samyana - περιστροφή της γλώσσας στο στόμα του άλλου, είναι η γερμανική γλώσσα επαφή με τη γλώσσα. Ονομάζεται επίσης βαθύ, ζεστό. Στην ινδική "Kamasutra" Vatsyayana και "Επιστήμη της Αγάπης" Ovid Nazon είναι διάφορα είδη φιλιών. Οβίδιος Νάσο δίνει στις γυναίκες μια σειρά υγιεινής συμβουλές για το θέμα αυτό (την αιχμηρή άκρη ενός σπασμένο δόντι μπορεί να βλάψει μια άλλη γλώσσα και την κακή αναπνοή βούληση δηλητήριο φιλήσει τη γλυκύτητα). Ο Β. Δ. Σόσσες αφιέρωσε μια ολόκληρη μονογραφία στην επιστήμη του φιλήματος. Ο Van de Velde γράφει ότι χωρίς μια γλώσσα δεν υπάρχει ακόμη πραγματικό φιλί για το φιλί, γιατί αυτό το όργανο είναι γενικά ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία για τις παραλλαγές στο φιλί. Το φιλί, κατά τη γνώμη του, έχει τον σοβαρότερο ερεθισμό όταν η άκρη της γλώσσας χτυπά απαλά τα χείλη και την άκρη της γλώσσας του συνεργάτη.

Φαίνεται ότι ένα γλωσσικό φιλί πρέπει να δώσει τη μεγαλύτερη σεξουαλική διέγερση. Στην ανάλυση, αποδεικνύεται ότι 111 γυναίκες (27,7%) δεν γνώριζαν για την ύπαρξη τέτοιων φιλιών, 46 γυναίκες φίλησαν "με τη γλώσσα", αλλά παρέμειναν αδιάφορες σε αυτό.

 • Τη μύτη και τη μυρωδιά

Πιστεύεται ευρέως ότι οι άνδρες και οι γυναίκες με μεγάλες μύτες είναι "οι πιο παθιασμένοι". Η μύτη ως μια ερωτογενής ζώνη αναφέρεται από πολλούς σεξολόγους, αλλά η ανάλυση μας έδειξε ότι η μύτη δεν είναι καθόλου μια ερωτογενής ζώνη. Μόνο 6 γυναίκες (1,5%) φιλώνουν τη μύτη ήταν "πολύ ευχάριστη και ελαφρώς συναρπαστική". Η κύρια μάζα των γυναικών παραμένει σε αυτό το χάδι απολύτως αδιάφορη ή ακόμα και άγνωστη με αυτό. Τρεις γυναίκες φίλησαν τη μύτη τους δυσάρεστα.

Ταυτόχρονα, οι σεξολόγοι πρέπει να γνωρίζουν τη στενή αντανακλαστική σύνδεση μεταξύ των ρινικών κοντσών και των γυναικείων γεννητικών οργάνων. Οι πρώτες αναφορές είναι ότι οι ερεθισμοί που προέρχονται από τη γεννητική σφαίρα μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη μιας ασθένειας ρινικής κοιλότητας, εμφανίστηκε ήδη από το 1885.

Ένας από τους ιδρυτές της σεξουαλικής επιστήμης Havelock Ellis στη μονογραφία του «σεξουαλική διαστροφή» γράφει: «... πρόσωπα που έχουν ελαττωματικό γεννητικά όργανα, να είστε βέβαιος να έχουν ελαττώματα από την πλευρά των οσφρητικών νεύρων, και το αντίστροφο.» Ο Ν. Henscheld στη διατριβή του (Αμβούργο, 1967) δίνει μια ενδιαφέρουσα περίπτωση της αγενέσεως της οσφρητικής περιοχής σε συνδυασμό με τον ευνουχοϊδισμό.

Πάνω απ 'όλα, η ερώτηση αυτή αναπτύχθηκε από τον W. Fliss. Ισχυρίζεται ότι είναι μια ειδική «σημεία σεξ» που βρίσκεται σε ένα διαμέρισμα της μύτης και κάτω κέλυφος (genitalstellen), η οποία σε κάθε περίοδο πρήζεται εύκολα και krovotochat.Nam είχε βρεθεί αρκετές περιπτώσεις αγγειοκινητικής ρινίτιδας, με τη μορφή ενός είδους προεκλαμψίας στις έγκυες γυναίκες. Η σύνδεση των σημείων Fliess στη μύτη με γυναικεία γεννητικά όργανα αποδείχθηκε στις εργασίες τους από πολυάριθμους κλινικούς ιατρούς

Έτσι, μπορεί να θεωρηθεί αποδεδειγμένη και κλινικά και πειραματικά η παρουσία μιας αντανακλαστικής σύνδεσης μεταξύ του ρινικού βλεννογόνου και της σεξουαλικής σφαίρας μιας γυναίκας.

 • Οσμή

Όσον αφορά τη σεξουαλικότητα, η κατάσταση είναι καλύτερη με την αίσθηση της όσφρησης, η οποία για ορισμένες γυναίκες είναι μια έντονη ερωτογενής ζώνη. Ο Ι. Bloch αναφέρει τη δήλωση της Genkel: «Η μυρωδιά είναι η πεμπτουσία της αγάπης, δηλαδή οι οσφρητικές αισθήσεις αποτελούν τη βασική αιτία της σεξουαλικής επαφής». Ο IP Pavlov έγραψε: "Και νομίζω ότι ίσως ο κύριος αιτιώδης παράγοντας του σεξουαλικού αντανακλαστικού είναι μια ειδική ερεθιστική οσμή". Στον άνθρωπο, ο σεξουαλικός ρόλος της αίσθησης της οσμής, σύμφωνα με τον J. Novak, είναι ένα είδος atavism, ένα «ζωϊκό υπόλοιπο», αλλά με μια παθολογική κατάσταση μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη σεξουαλική ζωή ενός ατόμου. Στα άτομα με μια διαστροφή των σεξουαλικών συναισθημάτων, μερικές μυρωδιές ενεργούν σαν ένα μαστίγιο, αιχμαλωτίζοντας απότομα τη σεξουαλική κίνηση. Ένα παράδειγμα μιας τέτοιας διαστροφής δίνεται παρακάτω.

Ιδιαίτερα ανεπτυγμένη ευαισθησία σε συγκεκριμένες οσμές σε μερικά έντομα. Έτσι, τα αρσενικά ορισμένων ειδών πεταλούδων μυρίζουν τη γυναίκα του είδους τους για λίγα χιλιόμετρα και φεύγουν απρόσμενα προς αυτήν.

Για ένα άτομο ιδιαίτερα συναρπαστικό σε σεξουαλικές σχέσεις είναι η καπρυλική χημική ομάδα (ιδρώτας, κολπική εκκρίσεις, σπερματικό υγρό, εκκρίσεις της ακροποσθίας και των αδένων που βρίσκονται κοντά στα γεννητικά όργανα). Οι μυρωδιές των θηλυκών που προσελκύουν αρσενικά ονομάζονται επιγόνες και περιλαμβάνουν το μόσχο, tsibert.

Ακόμα ο Ιπποκράτης σημείωσε ότι κάθε άνθρωπος και κάθε γυναίκα έχει τη δική του ατομική μυρωδιά. Πίστευε ότι με την ηλικία, η μυρωδιά ενός ατόμου μπορεί να αλλάξει. Η μυρωδιά των ανδρών είναι ισχυρότερη από ό, τι στις γυναίκες. Οι αιθουσαίες αδένες των γυναικών δημοσιεύουν μια συγκεκριμένη «θηλυκή» μυρωδιά. Αυτή η οσμή κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως μπορεί να ενταθεί. Σε μερικούς άνδρες, ενεργεί εξαιρετικά συναρπαστικό και μπορεί να εξηγήσει την επιθυμία τους για cunnilingus.

O. Stall αφιέρωσε ένα μεγάλο κεφάλαιο στη μονογραφία του για τις συγκεκριμένες μυρωδιές ανδρών και γυναικών. Πιστεύει ότι η μυρωδιά μιας καπριλικής ομάδας, συνήθως αντιληπτή ως δυσάρεστη, σε μερικούς άνδρες είναι συναρπαστική.

Ο Jager πίστευε ότι οι άνδρες συχνά ενθουσιάζουν το άρωμα της αγαπημένης τους γυναίκας (τη μυρωδιά των μαλλιών, τη μυρωδιά των μασχάλες και το κεφάλι, ειδικά τον αυχένα). O. F. Scheuer αναφέρεται εδώ η μυρωδιά του δέρματος των χεριών, των ποδιών, του πρωκτού και ακόμη και των κοπράνων. Πολλές γυναίκες έχουν τα αγαπημένα πνεύματα που τους ενθουσιάζουν. Ο I. Blok γράφει ότι οι πιο συναρπαστικές μυρωδιές περιλαμβάνουν τη μυρωδιά της reseda, ηλιοτρόπιο, γιασεμί, πατσουλί, βιολετί, τριαντάφυλλο και μόσχο. Ορισμένες γυναίκες είναι έντονα ενθουσιασμένες από το λουλούδι μιας σπιτικής κάστανας, της οποίας η οσμή είναι παρόμοια με τη μυρωδιά ενός αρσενικού σπόρου. Μεταξύ των γυναικών, υπάρχει η πεποίθηση ότι η μυρωδιά των γαρίδων είναι από τις πιο συναρπαστικές μυρωδιές στους άνδρες. Εμείς (VI Zdravomyslov) έπρεπε να συναντήσετε τις γυναίκες που υγραίνουν το άρωμα "Carnation" ηβική τρίχα.

Η ερεθιστική επίδραση ορισμένων πνευμάτων στο σεξουαλικό συναίσθημα τονίζεται από τον Moritz των Δούκων. Γράφει ότι ο Richelieu στην ηλικία του για τον ενθουσιασμό της σεξουαλικής δραστηριότητας έζησε ανάμεσα στις μυρωδιές των ισχυρότερων πνευμάτων. NE Ishlopdsky στη μονογραφία του γράφει ότι η Ανατολή είναι πιο συχνές όχι των χειλέων και του γλωσσικού πολύ λιγότερο, και το οσφρητικό φιλί, όταν η μύτη του θέματος έρχεται σε επαφή είτε με την μύτη ή το μάγουλο ή το χέρι του άλλου. Γράφει ότι οι Κινέζοι, που ασκούν επίσης το οσφρητικό φιλί, θεωρούν το ευρωπαϊκό lip-φιλί μια έκφραση του κανιβαλισμού. Ο Μ. Hlrschfeld στο μεγάλο έργο του δίνει εικόνες ενός τέτοιου ρινικού φιλί.

Σε 86 περιπτώσεις από τις 400 άνδρες μυρωδιά ήταν ευχάριστη για τους ασθενείς μας και σε 9 περιπτώσεις μάλιστα προκάλεσε έντονη σεξουαλική αίσθηση, αλλά μαζί με αυτό είναι πολύ συχνά (102 περιπτώσεις) ήταν εξαιρετικά δυσάρεστο ή ακόμα και απεχθές.

Σε πολλές περιπτώσεις, ο αρνητικός ρόλος που παίζει η μυρωδιά της βότκας, του καπνού. Η διαδεδομένη χρήση αλκοόλ είναι όλο και περισσότερο η αιτία των δυστυχισμένων γάμων που οδηγούν στο διαζύγιο. Η μυρωδιά των αναθυμιάσεων στις περισσότερες γυναίκες όχι μόνο αποθαρρύνει το φιλί, αλλά συχνά σκοτώνει εντελώς την αγάπη.

 • Βλεφαρίδες και όραση

Τα βλέφαρα είναι από μόνα τους μια αδιαμφισβήτητα εκφρασμένη ερωτογενής ζώνη. 167 γυναίκες (41,7%) αντέδρασαν θετικά να φιλήσει τα βλέφαρα, 152 (38%) από αυτούς φιλιά αιώνα «απλά ωραίο» και δεν προκαλεί οποιαδήποτε σεξουαλική συναισθήματα, και μόνο το 9 γυναίκες «φιλιά στα μάτια» προκάλεσε έντονη σεξουαλική διέγερση. Σύμφωνα με τους ασθενείς μας, κανείς δεν φίλησε ποτέ τα βλέφαρα και έξι από αυτά τα φιλιά ήταν δυσάρεστα (ίσως γιατί βαμμένα τις βλεφαρίδες τους).

Εκτός από το φιλί τα χείλη "στο μάτι" είναι γνωστό και το λεγόμενο "φιλί της πεταλούδας", "φιλί το σκώρο" - αμφίδρομη επαφή με βλεφαρίδες.

Η κατάσταση είναι διαφορετική από την όραση. Ωστόσο μεγάλη είναι η σημασία της ακοής στη σεξουαλική ζωή των γυναικών, τα δικαιώματα όλων των ΒΑ Ishlondsky, θεωρώντας ότι ακουστικές αισθήσεις σε γενικές γραμμές, ασκεί τη δράση του μετά από οπτικά λιγότερο ή περισσότερο καθορίζεται από τη θετική ή αρνητική σχέση με το αντικείμενο, έτσι είπε, ότι στο σεξουαλικό πρόβλημα όλων των αισθήσεων, το όραμα παίζει κυρίαρχο ρόλο.

Η ίδια άποψη συμμερίζεται ο J. Bloch, ο οποίος δήλωσε ότι δεν ήταν τυχαίο ότι δύο μεγάλοι στοχαστές, ο φιλόσοφος Πλάτωνας και ο φυσικός επιστήμονας Charles Darwin, συμφώνησαν ότι "η ομορφιά είναι η ενσάρκωση της αγάπης". Η ομορφιά φέρνει πάντα θετικά συναισθήματα. Ο Μ.Α. Mandelstam γράφει ότι η συγκίνηση των γυμνών μορφών, τα αντίστοιχα έργα ζωγραφικής και γλυπτικής είναι ένα ισχυρό εργαλείο που διεγείρει τη σεξουαλική αίσθηση. Αναθέτει ένα μεγάλο ρόλο στα μοντέρνα φορέματα, σεντόνια, παπούτσια, χτένισμα, υπογραμμίζοντας την ελκυστικότητα των γυναικών.

Η ανάλυση των χαρτών μας αποκάλυψε αρκετά απροσδόκητα δεδομένα. Αποδεικνύεται ότι 144 γυναίκες ήταν αδιάφορες με το είδος των γυμνών συζύγων και μόνο σε 64 αυτού του είδους προκάλεσε ενθουσιασμό, και μόνο 16 - ισχυρή. Μαζί με αυτό, 66 γυναίκες ήταν δυσάρεστες για να εξετάσουν έναν γυμνό σύζυγο, και δύο ακόμη και αηδία. 77 γυναίκες από τις 400 (σχεδόν 20%) δεν έχουν δει ποτέ ανδρικά γεννητικά όργανα.

 • Ώρα και ακοή

Το κανάλι του αυτιού από την αρχαιότητα θεωρείται μία από τις ισχυρότερες ερωτογενείς ζώνες. Φιλιά και το πιπίλισμα των λοβών του αυτιού ή η πίσω επιφάνεια του αυτιού σε ορισμένες περιπτώσεις προκάλεσαν πράγματι μια ισχυρή σεξουαλική διέγερση στις γυναίκες που παρατηρήσαμε. Ειδικά ευρέως χρησιμοποιούν αυτή τη ζώνη στις χώρες της Ανατολής. Στην Ινδία, από την αρχαία εποχή διαστροφή της "davanbandzh" - coitus στο αυτί.

Σε εμάς 183 γυναίκες (45,7%) δεν έκοψαν ποτέ ένα αυτί, 78 (19,5%) γυναίκες ήταν απολύτως αδιάφορες σε τέτοια φιλιά. Σε 121 περιπτώσεις (30%) ήταν θετικά ζώνη, και μόνο σε 11 (3,7%) προκάλεσε μία δραματική διέγερση, σε 18 περιπτώσεις (4,5%) φιλιά ονομάζεται αρνητικά συναισθήματα, συμπεριλαμβανομένων 6 υποθέσεις φιλώντας το αυτί ακόμη αποκρουστικό .

Ακρόαση. Μια γυναίκα μπορεί να ενθουσιαστεί από αυτά τα τρυφερά λόγια που ακούει κατά τη διάρκεια των προκριματικών και της συνουσίας. Ο Ρ. Neubert πιστεύει ότι μια γυναίκα "αγαπά την ακοή". Μια γυναίκα μπορεί να πει 10 φορές την ημέρα ότι είναι η πιο γλυκιά, πιο γοητευτική, όμορφη.

Είναι γνωστό ότι μερικές γυναίκες μπορούν να ενθουσιαστούν από αυτή ή αυτή τη μουσική, επομένως μιλώντας για τις ερωτογενείς ζώνες και τις ερωτικές αντιδράσεις, δεν μπορούμε παρά να σταθούμε στη μουσική και στο τραγούδι. Από την αρχαιότητα είναι γνωστή η ισχυρή επιρροή του τραγουδιού και της μουσικής στα συναισθήματα. Η μουσική μπορεί να ενθουσιάσει, αλλά η μουσική μπορεί επίσης να καταπραΰνει. Επομένως, στους αρχαίους χρόνους, ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης, ο Ασκληπιός (Aesculapius) και ο Celius Aurelianus χρησιμοποίησαν μουσική για τη θεραπεία των ασθενών. Τον Μεσαίωνα, η μουσική επίδραση στους ασθενείς προτάθηκε από την Avicenna.

Στη Δυτική Ευρώπη, η «μουσικοθεραπεία» άρχισε να γίνεται μοντέρνα στους αιώνες XVII-XVIII. Από τον 19ο αιώνα ξεκίνησε η επιστημονική μελέτη της επιρροής της μουσικής σε διάφορες λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος (κυκλοφορία του αίματος, αναπνοή, ανταλλαγή αερίων κλπ.).

Στη Ρωσία το 1913, ο VM Bekhterev οργάνωσε την «Εταιρεία για τη διευκρίνιση της θεραπευτικής σημασίας της μουσικής». Δυστυχώς, ο παγκόσμιος πόλεμος έκοψε τις δραστηριότητες αυτής της κοινωνίας. Στην εποχή μας, ένας από τους εκκρεμείς μαθητές και οι οπαδοί του VM Bekhterev - VN Myasishchev στο ίδιο ινστιτούτο αναβίωσε και πάλι τη μελέτη της μουσικοθεραπείας.

Είναι απαραίτητο να χαιρετίσουμε το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ένας αυξανόμενος αριθμός συγγραφέων μας συμπεριέλαβε μουσική στο σύμπλεγμα της ψυχοθεραπευτικής θεραπείας των νευρώσεων και των όρων που μοιάζουν με νεύρωση. Στην Αγγλία, ο Frank Knight με καλό αποτέλεσμα χρησιμοποιεί τη μουσική του D.D. Shostakovich για τη θεραπεία σοβαρών μορφών ψυχοσύνθεσης που δεν μπορούν να επηρεαστούν από άλλους τύπους θεραπείας. Στις Ηνωμένες Πολιτείες δημιουργήθηκε η Εθνική Ένωση Θεραπευτών Μουσικής, η οποία συνέταξε θεραπευτικούς καταλόγους μουσικής - τη μουσική φαρμακοποιία ("musicopee"). Ο VL Levy δίνει μερικά αποσπάσματα από τον «μουσικολόγο» που συνιστά στους σύγχρονους λάτρεις του προβλήματος. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν έργα για τη "Μουσική και το Σεξ" σε αυτή τη λίστα.

Αυτό το κενό είναι γεμάτο από μια μεγάλη και πολύπλευρη μελέτη του A. Hens για την επιρροή της μουσικής στο σεξ. Ο συγγραφέας πιστεύει ότι όλα τα κομμάτια της μουσικής είναι πιο συναρπαστική όπερα του Ρίχαρντ Βάγκνερ ( «Τριστάνος και Ιζόλδη», «The Ring του Νίμπελουνγκ», «Tannhäuser») και την οπερέτα του Ζακ Όφενμπαχ. Η μουσική του Wagner και η σημασία του στη σεξτολογία είναι αφιερωμένη στη μονογραφία του P. Becker. Ο R. Meireder στο βιβλίο του καλεί τον Richard Wagner μια ερωτική μεγαλοφυία.

Σήμερα, οι περισσότεροι συγγραφείς αναφέρονται σε αυτήν την κατηγορία και τη νεώτερη χορευτική μουσική. Η συναρπαστική σεξουαλική επίδραση της τελευταίας ενισχύεται περαιτέρω από τις αντίστοιχες κινήσεις του σώματος, για τις οποίες θα μιλήσουμε κάπως περαιτέρω στο τμήμα "Sensory Analyzers".

Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε πλήρως με τη γνώμη της GP Shipulina που, κάνοντας «μουσικά φαρμακοποιία,» να λάβει υπόψη μόνο τα μουσικά έργα, αντί της φωνητικής μουσικής, η οποία έχει διαφορετικό σημείο εφαρμογής στην ψυχή (μια λέξη που απευθύνεται στο δεύτερο σύστημα σήματος ). LS Brusilovsky ορθώς στο ρόλο ενεργό (σόλο και του τραγουδιού στο χορωδίες) και παθητική (ακούγοντας τραγούδι) vokalo'1erapii τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών.

Στη δεύτερη έκδοση του "Οδηγού Ψυχοθεραπείας", ο LS Brusilovsky δίνει μια γενική εικόνα της παγκόσμιας λογοτεχνίας για τη μουσικοθεραπεία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Με τη φύση του αντίκτυπου στο νευρικό σύστημα, διαιρεί όλα τα έργα σε διεγερτικά και ηρεμιστικά. Σε αυτήν την αναθεώρηση, δυστυχώς, σχεδόν καμία αναφορά στην επιρροή της μουσικής στο σεξ.

Πρόσφατα, η επιρροή της μουσικής σε διάφορες εκδηλώσεις νευρώσεων, καθώς και ο ρόλος της μουσικής στη θεραπεία των σεξουαλικών διαταραχών, μελετάται από την SA Gurevich.

Χωρίς να αρνείται την σημασιολογική έννοια του τραγουδιού, μπορούμε να πούμε ότι όλη την ώρα, «Τραγούδι χωρίς λόγια», δηλαδή. Ε Μόνο ο ήχος (τόνος και κάμψη) φωνές μπορεί να προκαλέσει μια αρκετά έντονη συναισθηματική αντίδραση, συμπεριλαμβανομένου του φύλου. Στις γυναίκες από αυτή την άποψη, οι πολύ υψηλές νότες των λυρικών τενόντων επηρεάζονται περισσότερο. Γνωστά είναι ολόκληρες επιδημίες τέτοιων tenoristok - "pechkovchanka", "lemeshistok", κλπ.

Ο A. Moll κάποτε τόνισε ότι η μουσική και το τραγούδι επηρεάζουν διεγερτικά τα νευρικά και μυϊκά συστήματα. Ειδικά, κατά τη γνώμη του, οι γυναίκες είναι ευαίσθητες στη μουσική με την ερωτική έννοια.

Είναι σαφές ότι η επίδραση της μουσικοθεραπείας εξαρτάται όχι μόνο από το έργο και τον ερμηνευτή του, αλλά και από τον ίδιο τον ακροατή και μπορεί να ληφθεί μόνο από ανθρώπους που κατανοούν περισσότερο ή λιγότερο μουσική.

Οι παραπάνω κρίσεις σχετικά με τη συναισθηματική σημασία του ακουστικού αναλυτή επιβεβαιώνονται από την ανάλυση των ερωτογενών χαρτών. Η ανάλυση των δεδομένων μας σχετικά με την ακρόαση επιβεβαίωσε τα λόγια του Rudolf Neubert ότι η γυναίκα "αγαπά την ακοή". Έτσι, σε 154 γυναίκες (38,5%) η ακοή ήταν πράγματι μια έντονη ερωγώδης ζώνη, και σε 38 ασθενείς οι "απολαυστικές λέξεις" οι ίδιοι θα μπορούσαν να προκαλέσουν ισχυρή σεξουαλική διέγερση.

Παράλληλα, η ίδια ανάλυση έδειξε μια ανόητη εικόνα της συζυγικής συμπεριφοράς ενός μεγάλου αριθμού συζύγων των ασθενών μας. Όλοι οι σεξολόγοι συμφωνούν ότι ο σύζυγος δεν θα πρέπει να γυρίσει μακριά από τη σύζυγό του μετά από σεξουαλική επαφή και να κοιμηθεί χωρίς την επακόλουθη χαϊδεύει, χωρίς τον επιγλωσσοφόρο πόνο, χωρίς chrispiel. Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, οι συζύγοι των 90 ασθενών μας (22,5%) διαπράττουν σεξουαλική επαφή εξαιρετικά πρωτόγονα. Σιωπηλά το βράδυ γυρίζει στη γυναίκα της που δεν είχε χρόνο να ξυπνήσει, κάνει σιωπηλά τη δουλειά της και, χωρίς να λέει μια λέξη, "γυρίζει και κοιμάται". Σε 47 περιπτώσεις, για να «μιλήσουν συζύγους τους» (11,75%) byli'sovershenno τη γυναίκα είναι αδιάφορη, και σε 12 περιπτώσεις (3%) δήλωσε συζύγους τους αυτά τα βδελύγματα που προκαλούν δυσαρέσκεια και μερικές φορές αηδία στις γυναίκες. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι με μια τέτοια συμπεριφορά αποθαρρύνουν τις γυναίκες τους από την επιδίωξη «συζυγικών καθηκόντων» και την ανάπτυξη μιας επίμονης σεξουαλικής ψυχρότητας σε αυτά.

 • Λαιμός

Ο λαιμός είναι μια μάλλον έντονη ερωτογενής ζώνη. Σε 218 γυναίκες αυτή η ζώνη ήταν θετική, σε 27 περιπτώσεις προκάλεσε αιφνιδιαστική σεξουαλική διέγερση. Μαζί με αυτό, 95 γυναίκες (23,7%) φίλησαν τον λαιμό εντελώς άγνωστο, σε 12 περιπτώσεις ήταν ακόμη δυσάρεστες. Διαφορετικά τμήματα του λαιμού μιας γυναίκας δεν είναι ίσα σε βαθμό ετερογένειας. Το ένα είναι πιο ευχάριστο φιλί του λαιμού μπροστά, άλλο - πίσω, στα όρια του τριχωτού της κεφαλής. Ως εκ τούτου, πρόσφατα έχουμε διακρίνει το "λαιμό μπροστά", "λαιμό πίσω" και "πλευρικές επιφάνειες του λαιμού". Από τις 200 γυναίκες που ερωτήθηκαν (Πίνακας 4), μόνο 122 (61%) είχαν την ίδια αντίδραση σε όλα τα μέρη του λαιμού και σε 78 περιπτώσεις (38%), η αντίδραση ήταν διαφορετική.

Το "Place of Cat" (μια θέση στην πλάτη μεταξύ των ωμοπλάτων) είναι μια έντονη ερογονική ζώνη μεταξύ εκείνων των γυναικών που γνωρίζουν την ύπαρξή του, αλλά το γεγονός είναι ότι 319 γυναίκες από τις 400 δεν στο παρόν μέρος φιλιάσαν. Σε 40 από τους ασθενείς μας αυτή η ζώνη ήταν θετική και στις 7 προκάλεσε απότομη διέγερση. Μόνο δύο από τις γυναίκες που ερωτήθηκαν φίλησαν τον σύζυγό της μεταξύ των ωμοπλάτων του και ήταν δυσάρεστες.

 • Μαστικοί αδένες

Ακριβώς όπως το στόμα, οι μαστικοί αδένες είναι ερεθισμένοι συχνότερα από άλλες περιοχές, οπότε δεν υπάρχουν σχεδόν αόριστες απαντήσεις (μόνο 7 γυναίκες σημείωσαν ότι δεν ξέρουν πώς αντιδρούν σε αυτόν τον ερεθισμό). Σε 288 περιπτώσεις (72%), οι μαστικοί αδένες ήταν θετικές ζώνες. Σε 46 περιπτώσεις, οι νυφίτσες που αντιμετωπίζουν τους μαστικούς αδένες (ακόμη και χωρίς ερεθισμό των θηλών) προκάλεσαν αιχμηρή σεξουαλική διέγερση.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι μαστικοί αδένες είναι ισχυρές ερωτογενείς ζώνες όχι μόνο για τις γυναίκες. Ακόμη και η χειρωνακτική επαφή μαζί τους διεγείρει τους άντρες. Υπάρχει ακόμη και μια διαστροφή - coitus intra mammorum (σεξουαλική επαφή μεταξύ των μαστών). Το «Kama Sutra» και «Anamgarande» αυτό το είδος της συνουσίας - narvasadata - ακόμα και κατάλληλη για σεξουαλική επαφή μετά το διάλειμμα (τουλάχιστον σε λίγες ημέρες) σε περιπτώσεις όπου οι εραστές θέλουν να αποφύγουν την εγκυμοσύνη, πιστεύοντας ότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ώριμους σπόρους κατά τη διάρκεια της εκσπερμάτωσης, και με τις ακόλουθες πράξεις θα πάει ήδη ανώριμο, ανίκανο για λίπανση.

Με αυτή τη μέθοδο, όχι μόνο ένας άντρας μπορεί να φτάσει στον οργασμό, αλλά μια γυναίκα παίρνει έναν πολύ ενθουσιασμό από την αφή του πέους και του οσχέου. Επιπλέον, ο άνθρωπος, πατώντας τους μαστικούς αδένες μεταξύ τους, προκαλεί επιπλέον ερεθισμό με τα χέρια του, σαν να τα μασάζει. Ο S. Embe Boas πιστεύει ότι αυτή η μέθοδος είναι πολύ ενδιαφέρουσα για τους άνδρες που αγαπούν τις μαζικές, ισχυρές προτομές.

Μερικές φορές οι μαστικοί αδένες μπορούν να φτάσουν σε μια κολοσσιαία αξία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αύξηση είναι μονόπλευρη, αλλά συχνότερα - διμερής. Ας αναφέρουμε μερικές τέτοιες εξαιρετικές περιπτώσεις. Οι Βαρθολίνες ανέφεραν μια γυναίκα με τους μαστικούς αδένες να κρέμονται στα γόνατά της. Ο Bonet περιγράφει τους μαστικούς αδένες που ζυγίζουν 64 κιλά, μια Durston μια γυναίκα ηλικίας 24 ετών που δεν μπορούσε να βγει από το κρεβάτι χωρίς βοήθεια: το αριστερό στήθος της ζύγιζε 64 κιλά και το δεξί ήταν ελαφρώς μικρότερο. Ο Mapledelsoch παρακολούθησε ένα κορίτσι ηλικίας δύο ετών με προτομή, όπως μια θηλάζουσα γυναίκα.

Στους άνδρες, όχι μόνο η χειρωνακτική ή η σεξουαλική επαφή με τους μαστικούς αδένες των γυναικών είναι συναρπαστική, αλλά και η περισυλλογή τους. Οι γυναίκες το γνωρίζουν καλά και το χρησιμοποιούν εκτεταμένα, φορώντας φορέματα με βαθύ λαιμόκοψη.

Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, πολλές γυναίκες χαρακτηρίζονται από συστολή των μαστικών αδένων (φάση tumescence), μερικές φορές αρκετά σημαντικές, η σαφήνεια του φλεβικού σχεδίου ενισχύεται. Η φάση detemtsentsii συλλαμβάνει και τους μαστικούς αδένες (η εμπλοκή τους μειώνεται γρήγορα, το φλεβικό μοτίβο γίνεται και πάλι λιγότερο αισθητό). Σε 30 περιπτώσεις, οι μαστικοί αδένες ήταν αρνητική ζώνη, και σε 6 περιπτώσεις αυτό εκφράστηκε αρκετά έντονα.

Οι θηλές και οι αρένες γύρω τους στις γυναίκες είναι μία από τις πιο ισχυρές ερωτογενείς ζώνες. Τα σεξουαλικά χαρακτηριστικά τους διαφέρουν σημαντικά από τα χαρακτηριστικά των μαστικών αδένων. Το πρώτο πράγμα που πιάνει το μάτι σας - σχεδόν 10 φορές περισσότερα ερωτηματικά: εδώ έχουν 63 αντί για 7. επώδυνες θηλές παραμένουν αδιάφοροι μόνο 37 αντί για 85. Οι γυναίκες είναι τρεις φορές πιο έντονη σέξι αποτέλεσμα. Σε 134 γυναίκες, αυτό το αποτέλεσμα εκφράστηκε έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις οδήγησε ακόμη και σε οργασμό οδοντοφυΐας. Αυτό συνέβη το 1909, γράφει ο Γ. Merzbach.

Ο ερεθισμός των θηλών επιτυγχάνεται με διάφορους τρόπους: τα χέρια (ζύμωμα, απογύμνωση), το στόμα (αναρρόφηση, γλείψιμο) και, τέλος, το πέος των βλεννογόνων. Οι ιδιοκτήτες ενός οργασμού που διδάσκει υποστηρίζουν ότι με την τελευταία μέθοδο επιτυγχάνεται πολύ πιο εύκολη από αυτή των άλλων. Οι θηλυκές θηλές είναι εξαιρετικά ευαίσθητες σε οποιαδήποτε σεξουαλική διέγερση και αμέσως έρχονται σε κατάσταση ανέγερσης και οι γύρω περιοχές βρίσκονται σε κατάσταση καταιγισμού.

Ο Van de Velde πίστευε ότι η ανέγερση των θηλών, παρόμοια με την ανέγερση του αρσενικού σεξουαλικού οργάνου και της γυναικείας κλειτορίδας, ενισχύει περαιτέρω το ερωτικό αποτέλεσμα. Η μέγιστη διέγερση επιτυγχάνεται με ταυτόχρονη διέγερση της κλειτορίδας και των θηλών.

Λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω διαφορές στα σεξουαλικά χαρακτηριστικά των μαστικών αδένων και των θηλών τους ως ερωγώδεις ζώνες, θα είναι ενδιαφέρον να αναλύσουμε την ατομική τους σχέση. Όπως φαίνεται από τον Πίνακα. 6, σε 64 περιπτώσεις η αναλογία των θηλών και των μαστικών αδένων δεν αποκαλύφθηκε. Από τα υπόλοιπα 336 χάρτες 135 (40,2%) έδειξαν την ίδια erogeneity τους σε 152 περιπτώσεις (45,2%) ήταν πιο θηλές ερωτογενείς και 49 (14,6%) - λιγότερο ερωτογενείς λόγω 47 περιπτώσεις αρνητική τιμή.

Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής συνήθως εντείνεται η ανέγερση των θηλών και η τάση των αρεόλ, ενώ στην 4η φάση της πράξης (απαλάφια) τα φαινόμενα αυτά διασχίζουν αρκετά γρήγορα.

Σε αντίθεση με τις θηλυκές αρσενικές θηλές είναι πολύ λιγότερο έντονη ετερογενής ζώνη, ο ερεθισμός τους κατά τη διάρκεια του έρωτα έχει ελάχιστη επίδραση στη γενική σεξουαλική διέγερση. Σύμφωνα με τους W. Masters και V. Johnson, παρατηρείται η ανέγερση των αρσενικών θηλών κατά τη διάρκεια της συνουσίας, αν και σε μικρότερο βαθμό. Μια μικρή θηλή θηλής σε άντρες που παρατηρήθηκαν στο 60% των περιπτώσεων, μια έντονη στύση - μόνο στο 7%. Αν υποχώρηση της στύσης θηλυκό θηλές μετά τη συνουσία συνήθως συμβαίνει πολύ γρήγορα, τότε, σύμφωνα με τους συγγραφείς, στους άνδρες (αν στύσεις συνέβη θηλές), περνά πολύ αργά (μερικές φορές για ώρες).

 • Δάχτυλα και αφής

Η ανάλυση των δεδομένων μας αποκάλυψε ότι 148 γυναίκες τα δάχτυλα είναι θετικές ερωτογενής ζώνη, αλλά τώρα σεξουαλική διέγερση που προκαλούν λιγότερο συχνά (μόνο περίπου 5%), ενώ σε άλλες περιπτώσεις, οι γυναίκες απλά ωραίο όταν φιλούν τα δάχτυλα. Μαζί με αυτή την ανάλυση έδειξε ότι 149 γυναίκες δεν έχουν ποτέ φίλησε ποτέ τα δάχτυλά τους.

Μόνο δύο γυναίκες ήταν δυσαρεστημένοι όταν οι σύζυγοι προσπάθησαν να φιλήσουν τα δάχτυλά τους. Επιπλέον, τρεις από τους ασθενείς μας διεγέρθηκαν από φιλιά στην παλάμη του χεριού και δύο από την πίσω επιφάνεια του χεριού.

Τα δάχτυλα των ποδιών ως ερωγώδης ζώνη συμπεριλήφθηκαν στην ανάλυση πολύ αργότερα και επομένως ο αριθμός των παρατηρήσεων είναι μικρότερος (130).

Ο Ν. Libermann υποστήριξε ότι οι άκρες των ποδιών είναι από τις σημαντικότερες ερωτογενείς ζώνες των γυναικών. Η ανάλυσή μας έδειξε τα ακόλουθα. Πρώτον, είναι σαφές ότι τα δάχτυλα των ποδιών των γυναικών στους άνδρες «δεν είναι σε ένα ασφάλιστρο»: μόνο 24 γυναίκες από 130 άνδρες φίλησε τα δάχτυλα των ποδιών (18,5%), εξ ου και το «;» βάζουν το 81,5% των γυναικών, ενώ στα φιλιά των δακτύλων των χεριών ";" παρατηρήθηκε στο 37% των εξετάσεων. Από αυτές τις 24 γυναίκες, 13 ήταν αδιάφορες σε αυτά τα φιλιά, ένα ήταν δυσάρεστο και μόνο 10 γυναίκες (41,5%) είχαν αυτή τη ζώνη θετική. Τρεις από αυτούς φιλώντας τα πόδια τους ήταν μόνο ευχάριστοι και μόνο πέντε προκάλεσαν έντονο ενθουσιασμό. Είναι πιθανό ότι ένα μέρος από αυτές τις 10 γυναίκες έπαιξε απλά μια ευχαριστημένη αυτοεκτίμηση - "είναι τόσο αγαπητοί που τους φιλάζουν τα πόδια".

Από τα λογοτεχνικά δεδομένα της τελευταίας στιγμής, μόνο ο AM M. Svadoszcz έπρεπε να παρατηρήσει έναν ασθενή του οποίου τα φιλιά στα πόδια του προκάλεσαν έντονο ενθουσιασμό.

 • Αγγίξτε

Για να θεωρηθεί η επαφή ως μια ερωτογενής ζώνη μπορεί να έχει δύο πτυχές: στο γενικό και στα γεννητικά όργανα.

Ο Μ.Α. Mandelstam γράφει ότι αγκαλιάζει, αγγίζει τα χέρια και τα πόδια, ειδικά στον χορό, ενθουσιάζει τα σεξουαλικά συναισθήματα. Στην ινδική σεξολογία, ένα μεγάλο τμήμα είναι αφιερωμένο στην τεχνική των διαφόρων αγκαλιάσεων. Iv. Bloch έγραψε: «... Αγγίζοντας το δέρμα ενός αγαπημένου προσώπου - το ήμισυ του σεξουαλική επαφή, αυτές οι πινελιές δίνουν αισθησιακές αισθήσεις που μεταδίδονται στα γεννητικά όργανα.»

Ιδιαίτερα ερωτογενείς είναι οι σύγχρονοι χοροί, υποβάλλονται σε σχολαστική κριτική του Μ. Μαργουλίδη στο βιβλίο του "Η ασθένεια του αιώνα". Τονίζει ότι τα κορίτσια υποφέρουν περισσότερο από τους σύγχρονους χορούς, που πρέπει να γνωρίζουν για τη σεξουαλικότητα όσο χρειάζεται για να διατηρήσουν την αγνότητα τους.

Η αίσθηση της επαφής των γυναικών είναι λεπτότερη και ισχυρότερη, πιο στενά συνδεδεμένη με τη σεξουαλικότητα. Πολλές γυναίκες σε συζήτηση με τους άνδρες έχουν τη συνήθεια να αγγίζουν το στήθος τους, το χέρι τους, και αν κάθονται, τότε στο πόδι. Τσιμπημένο με μολύβια, δάχτυλα, αλλά μόνο με τον άνθρωπο που τους αρέσει.

O. F. Scheuer πίστευε ότι το ανθρώπινο δέρμα μπορεί να θεωρηθεί ως ένα μεγάλο όργανο που μπορεί να προκαλέσει αισχρή αισθήσεις. Υπάρχει επίσης μια αισθησιασμό των μυών. Η τριβή, το μασάζ με τα χέρια και τα πόδια χρησιμοποιούνται ευρέως στην αρχαία Ινδία, μεταξύ των Ελλήνων και των Ρωμαίων. Με σκοπό να καλέσει σεξουαλική ενθουσιασμό και αισθησιακές αισθήσεις στην Ανατολή, μασάζ σε υποβρύχια λουτρά, που εκτελούνται κυρίως από όμορφους νέους άνδρες ή κορίτσια, είναι πολύ κοινό.

Οι περισσότεροι σεξολόγοι συστήνουν οι γυναίκες στη σεξουαλική πράξη να βάλουν οι ίδιοι στο κόλπο του σεξουαλικού μέλους του συζύγου της. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό με ένα σύνδρομο λειτουργικού πόνου που προκαλείται από μια νεύρωση. Στην παρούσα ανάλυση, θα εξετάσουμε το ερώτημα πώς η αφή των συγγενών οργάνων του συζύγου επηρεάζει τη σύζυγό του. Για 126 γυναίκες, ήταν ευχάριστο, εκ των οποίων οι 28 προκάλεσαν έντονο ενθουσιασμό. 120 γυναίκες, κυρίως ψυχρές, το έκαναν αδιάφορα (χωρίς θετικά και χωρίς αρνητικά συναισθήματα). 96 (22%) των γυναικών δεν έχουν αγγίξει ποτέ τα σεξουαλικά όργανα του συζύγου. Για 58 γυναίκες αυτή η αφή ήταν δυσάρεστη και για 12 από αυτούς ακόμη και αηδιαστική.

 • Λίγο

Ο ιστός είναι μια αδιαμφισβήτητα εκφρασμένη ερωτογενής ζώνη. Μόνο σε 24 γυναίκες η κοιλότητα ήταν μια έντονη ερογονική ζώνη. Σε πέντε γυναίκες, ήταν αρνητική. EP μόνο +0.54. Ο ιερός έχει ένα EP ακόμη λιγότερο - + 0,48. Μόνο σε 16 γυναίκες η περιοχή του ιερού προκάλεσε σεξουαλική διέγερση και το ποσό του "?" φτάνει τα 207 από τα 400.

 • Γλουτοί

Μεταξύ των ερωτογενών ζωνών, οι γλουτοί κατέχουν μια ιδιαίτερη θέση. Όμορφοι θηλυκοί γλουτοί ήταν στην αρχαία Ελλάδα και στη Ρώμη. Ακόμη και ο Χόρακας έγραψε: "Για μια γυναίκα μια μεγάλη αντεπίθεση, αν η πλάτη της είναι κακώς αναπτυγμένη - είναι σαν μια επίπεδη μύτη ή στριμμένα πόδια". Στην Ελλάδα, ένας ναός χτίστηκε Venus Callipyge (kallos - όμορφο, pyge - κάθισμα). Όμορφα θηλυκά γλουτοί δρουν συναρπαστικά για τη λίμπιντο των ανδρών.

Σχεδόν όλες οι ερωτογενείς ζώνες μιας γυναίκας προκαλούν θετικά συναισθήματα, κυρίως με χάδια και φιλιά, οι γλουτοί αποτελούν εξαίρεση. Εδώ αρκετά συχνά ευχάριστες αισθήσεις και ακόμη και ενθουσιασμό προκαλούν όχι χάιδεμα, αλλά η χρήση της δύναμης (απότομη σύσφιξη των γλουτών με το αρσενικό χέρι) και ακόμη προκαλώντας πόνο. Αυτό το χαρακτηριστικό (μαρκαρίσματος) σημειώνεται τόσο στην εγχώρια όσο και στην ξένη ιατρική βιβλιογραφία.

Η ανάλυσή μας από τους ερωτογενείς χάρτες έδειξε ότι σε 177 περιπτώσεις (44%) των 400 αυτή η ζώνη αποδείχθηκε θετική και σε 15 γυναίκες προκάλεσε αιφνιδιαστική σεξουαλική διέγερση. Ο αριθμός εδώ είναι 3 φορές μικρότερος από ό, τι όταν διασαφηνίζεται ο ετερογενής δείκτης της μέσης και του ιερού. Παράλληλα, σε 34 περιπτώσεις η ζώνη ήταν αρνητική, κυρίως λόγω του εύρους της αποδοχής. ΕΡ + 0,75.

 • Ναβέλ 

Ως ερογονική ζώνη, ο ομφαλός καταλαμβάνει τη μεσαία θέση. Σε 56 γυναίκες (24%) ήταν θετική ζώνη, σε 7 περιπτώσεις έδωσε έντονο ενθουσιασμό, 52 γυναίκες παρέμειναν εντελώς αδιάφορες με τον ομφαλό. Σε 15 γυναίκες, τα στόμια φιλιά ήταν δυσάρεστα, εκ των οποίων δύο ήταν δυσάρεστα. Εδώ υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός ερωτηματικών-237 (57,2%).

Η κάτω κοιλιακή χώρα είναι μια μάλλον έντονη ετερογενής ζώνη. Σε 169 γυναίκες, αυτή η ζώνη ήταν θετική, αν και είχε μόνο μια έντονη έκφραση σε 15 γυναίκες. 57 γυναίκες ήταν αδιάφορες για το χάιδεμα στο κάτω μέρος της κοιλιάς. Το ποσοστό των ερωτηματικών, αν και σημαντικά μικρότερο από ό, τι στην μελέτη του ομφαλού ως ερογονική ζώνη, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα πολύ μεγάλο ερώτημα 167 γυναικών (41,7%). Η ζώνη αυτή ήταν αρνητική μόνο σε 7 γυναίκες (1,7%).

 • Clitoris 

Ο ρόλος της κλειτορίδας είναι ευρέως γνωστός. Στη ρωσική ονομάζεται "εραστής". Στις 321 γυναίκες (80,2%) ήταν μια θετική ζώνη και σε 176 περιπτώσεις (44%) κάθε επαφή με αυτόν προκάλεσε αιφνιδιαστική σεξουαλική διέγερση. Μαζί με αυτό, θα πρέπει να σημειωθεί ότι 32 γυναίκες παρέμειναν εντελώς αδιάφορες σε οποιοδήποτε ερεθισμό της κλειτορίδας.

Είναι ερεθισμένος με διάφορους τρόπους: τα χέρια και το στόμα με την προκαταρκτική χαϊδεύει και τα χάδια, το αρσενικό πέος κατά τη σεξουαλική επαφή. Ο ερεθισμός της κλειτορίδας από το στόμα (cunnilingus), μερικοί σύζυγοι χρησιμοποιούν ως πρόσθετο μέτρο, αν η γυναίκα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης δεν είχε χρόνο να πάρει έναν οργασμό.   

Σε 20 περιπτώσεις, η επαφή με την κλειτορίδα προκάλεσε μια δυσάρεστη αίσθηση. Αυτό είναι κυρίως γυναίκες που υποφέρουν από vaginismus. Πολλοί δεν δίνουν στους συζύγους όχι μόνο να χαϊδεύουν τα σεξουαλικά τους όργανα, αλλά και να τους αγγίζουν. Στο τμήμα του vaginismus δίνουμε ένα παράδειγμα του A. Ts., Που ανατράφηκε έτσι ώστε ποτέ δεν άγγιξε τα γεννητικά όργανα της, ακόμα και όταν πλύθηκε. Σε 27 περιπτώσεις, οποιαδήποτε επαφή με την κλειτορίδα ήταν δυσάρεστη και σε 4 από αυτούς ακόμη και αηδιαστική.

Ο Mantegazza ορθώς υποστήριξε ότι η κλειτορίδα σαν ένα πέος με στύση αυξάνεται σε μέγεθος. Ο A. Moll αρνήθηκε κατηγορηματικά αυτό και πίστευε ότι η κλειτορίδα, σε αντίθεση με το αρσενικό γεννητικό όργανο, δεν αλλάζει το μέγεθός της όταν διεγείρεται. Θεωρούμε ότι αυτό είναι μια παρανόηση. Η ανέγερση της κλειτορίδας εκφράζεται, φυσικά, πολύ λιγότερο από την ανέγερση του πέους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, με μικρό μέγεθος της κλειτορίδας, η αύξηση αυτή είναι ελάχιστα αξιοσημείωτη. Το μέγεθος της κλειτορίδας είναι ακόμα πιο μεταβλητό από το μέγεθος του πέους. Όσο μεγαλύτερη είναι η κλειτορίδα, τόσο πιο αξιοσημείωτη είναι η τάση και η αύξηση του όγκου κατά τη διάρκεια της στύσης.

Το μέγεθος της κλειτορίδας στα σεξουαλικά χαρακτηριστικά των γυναικών δεν παίζει σημαντικό ρόλο. Σύμφωνα με τους W. Masters και V. Johnson, κατά τη διάρκεια της στύσης ο κορμός της κλειτορίδας αντιδρά συνεχώς με την αύξηση της διαμέτρου της, ενώ η επιμήκυνση του κλειτορίμου παρατηρήθηκε σε λιγότερο από το 10% των περιπτώσεων.

Απόλυτη απουσία tumescence είναι μόνο για μερικές ψυχρές γυναίκες. Ο Ν. Rohleder περιέγραψε τον «κλειτορισμό» - την παρατεταμένη και οδυνηρή ένταση της κλειτορίδας (παρόμοια με τον πριαπισμό στους άνδρες), η οποία αναπτύσσεται σε μερικές γυναίκες κυρίως λόγω υπερβολικού αυνανισμού.

Τα μικρά χείλη, η είσοδος στον κόλπο και το κάτω μέρος του είναι το πιο σημαντικό μέρος της σεξουαλικής συσκευής μιας γυναίκας για να πάρει οργασμό. Σε οποιαδήποτε θέση εμφανίζεται η συνουσία, το αρσενικό σεξουαλικό όργανο δεν μπορεί να περάσει από αυτόν τον τόπο.

Διαφοροποιούν τα συναισθήματά τους σε σχέση με το μεσαίο τμήμα του κόλπου κατά τη σεξουαλική επαφή, μια γυναίκα δεν μπορεί, έτσι έχουμε αυτό το μέρος δεν αναγνωρίζεται ως ξεχωριστό ερωτογενής ζώνη.  

Δεδομένου ότι το σηραγγώδες σώμα της κλειτορίδας χώρια, και τοποθετημένο στην είσοδο του κόλπου στο χαμηλό polovyhgub (minores χειλέων pudendae, nimphae), είναι λογικό ότι ο τόπος αυτός θα πρέπει να είναι ισχυρό ερωτογενής ζώνη. Η ανάλυσή μας επιβεβαιώνεται πλήρως, αλλά η ισχύς αυτής της ζώνης είναι κάπως κατώτερη από την κλειτορίδα (βλέπε κολπικό οργασμό).

Έτσι, από τις 400 γυναίκες το 309, ο ερεθισμός αυτής της ζώνης προκάλεσε θετικά συναισθήματα, και σε 97 από αυτούς - μια ισχυρή διέγερση στον οργασμό (κολπικός οργασμός). Σε 41 γυναίκες, η ζώνη ήταν αδιάφορη και μόνο 26 ασθενείς ενοχλήθηκαν από τον ερεθισμό του ενδομητρίου.

Ο τραχήλου της μήτρας στην ανάλυση θα αποσυναρμολογηθεί μαζί με το χαρακτηριστικό του οπίσθιου φοινίκου - τα χαρακτηριστικά τους είναι σχεδόν πανομοιότυπα. Πολλές γυναίκες δεν μπορούν να διαφοροποιήσουν, να πάρουν ερεθισμό στον τράχηλο ή στο οπίσθιο μυρμήγκι.

Ο τράχηλος είναι μία από τις πιο ισχυρές ερωτογενείς ζώνες. Ερεθισμός κατά τη σεξουαλική επαφή του τραχήλου της μήτρας σε 151 γυναίκες (37,7%) παρήγαγε ένα θετικά συναισθήματα, όπως το 101 (25,2%) - έντονη συγκίνηση, συχνά τελειώνει δώσει τραχήλου της μήτρας (μήτρα) οργασμό.

Ο Wernich αφιέρωσε ένα ειδικό άρθρο σχετικά με την κατάσταση του τράχηλου κατά τη διάρκεια της άρθρωσης. Πιστεύει ότι η ανέγερση του κάτω μέρους της μήτρας κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης πρέπει να εξομοιωθεί με την ένταση του πέους σε έναν άνδρα και είναι σημαντική και ίσως ακόμη και το κύριο σημείο της γονιμοποίησης.

Ταυτόχρονα, 142 ερωτηματικά (35,5%) είναι πολύ κοινά στη ζώνη αυτή. Πρόκειται για μια γυναίκα που πάσχει από vaginismus, όπου σεξουαλική επαφή δεν ήταν καθόλου ή, στην καλύτερη περίπτωση, ήταν επιφανειακή, ή περιπτώσεις όπου μια γυναίκα λέει ότι δεν ξέρει αν ο σύζυγός της στον τράχηλο αγγίζει ή όχι. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι η ανικανότητα του συζύγου στο άλλο - σε λάθος θέση των γυναικών κατά τη διάρκεια της συνουσίας, όταν το πέος ή τον τράχηλο περνάει ή δεν φτάσει στον τελικό.

Η ζώνη αυτή χαρακτηρίζεται επίσης από το γεγονός ότι είναι πολύ συχνά αρνητικό (90 γυναίκες - 22,5%) όταν: η επαφή με τον τράχηλο είναι όχι μόνο δυσάρεστη, αλλά και οδυνηρή και αηδιαστική. Αυτό είναι κυρίως γυναίκες με χρόνιες φλεγμονώδεις διεργασίες των γεννητικών οργάνων.

Το αν ο τράχηλος της μήτρας και η κλειτορίδα είναι αρχικοί ανταγωνιστές στο να πάρουν έναν οργασμό ή να εργαστούν συγχρονισμένα θα δείξουν μια ανάλυση του συσχετισμού τους.

 • Anus

Η περιοχή του περίνεου και του πρωκτού θεωρείται πολύ ισχυρή από την αρχαιότητα. Αυτή η άποψη συμμερίζονται πολλοί σύγχρονοι σεξολόγοι. Υπάρχουν γυναίκες που έχουν ορθό και περινοϊκό οργασμό.

Σε γενικές γραμμές, η ευρεία χρήση αυτής της ερωτικής ζώνης είναι χαρακτηριστική των νότιων και ανατολικών χωρών. Έτσι, στην Ινδία πολύ συχνά σε σεξουαλική οικειότητα ο σύζυγος επιπλέον ερεθίζει την περιοχή του πρωκτού με το δάχτυλο ή ακόμα και εισάγει ένα δάχτυλο στο ορθό. Είναι γνωστό ότι στο νησί της Σίφνου (ένα από τα Κυκλαδικής) στα αρχαία χρόνια, οι άνδρες και οι γυναίκες αυνανίζονται, εισάγοντας το δάχτυλο στον πρωκτό (Η Rau, Rosenbaum). Ο G. S. Vasilchenko παρατήρησε μια γυναίκα που, ανεξάρτητα από τη διάρκεια των τριβών, ο οργασμός δεν έρχεται μέχρι που ο άνθρωπος έτρωγε το δάχτυλό της στον πρωκτό.

Παρακολουθήσαμε γυναίκες σε μικρό αριθμό περιπτώσεων που σημείωσαν τη χρήση του πρωκτού για την τελική φάση της σεξουαλικής επαφής με σκοπό την πρόληψη της εγκυμοσύνης (αντί της διακοπής της συνουσίας).

Μόνο σε 98 γυναίκες από τις 400 επαφές με τον πρωκτό ήταν θετικές συγκινήσεις, σε 11 από αυτούς, ο ενθουσιασμός ήταν τόσο έντονος που μερικές φορές οδήγησε σε πρωκτικό οργασμό. 108 γυναίκες (27%) παρέμειναν εντελώς αδιάφορες για τον ερεθισμό του πρωκτού και σε 128 περιπτώσεις (32%) τέθηκε ερωτηματικό.

Επιπλέον, αυτή η ζώνη πολύ συχνά έχει έντονο αρνητικό χαρακτήρα. Για 126 γυναίκες (31,5%), αγγίζοντας τον πρωκτό ήταν εξαιρετικά δυσάρεστο και ακόμη και αηδιαστικό και μερικές φορές επώδυνο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτές ήταν γυναίκες που υποφέρουν από αιμορροΐδες. Μερικές φορές αδιάφορη στάση αντικαταστάθηκε από αρνητικά συναισθήματα μετά από προσπάθειες του συζύγου να εκτελέσει μια πρωκτική συνουσία.

Η εσωτερική επιφάνεια των μηρών είναι μια μάλλον έντονη ετερογενής ζώνη. Σε 230 γυναίκες (57,5%) αυτή η ζώνη ήταν θετική, αλλά ένας έντονος ενθουσιασμός από τη χαλάρωση αυτής της ζώνης παρατηρήθηκε μόνο σε 17 γυναίκες. 105 γυναίκες (26,2%) παρέμειναν αδιάφορες για τα χάδια αυτής της ζώνης, 59 ερωτηθέντες ανέφεραν ότι ποτέ δεν χάρισαν τη ζώνη αυτή. Μόνο για έξι γυναίκες που πάσχουν από vaginismus, αγγίζοντας τους εσωτερικούς μηρούς ήταν δυσάρεστο, δεδομένου ότι προκάλεσαν φόβο για μια νέα οδυνηρή προσπάθεια για σεξουαλική επαφή.

Η σταθερή ή προσωρινή απενεργοποίηση μιας ή άλλης ετερογενούς ζώνης, καθώς και η σημαντική μείωση της έντασής της, ονομάζεται έκτοπη ηρωογενής ζώνη. Μπορεί να είναι απλή και πολλαπλή. Ειδικά συχνά η έκτοπη περίπτωση εμφανίζεται σε υστερικές γυναίκες, επιρρεπείς στην ανάπτυξη τοπικής αναισθησίας. Η μεταφορά της ερωγώδους ζώνης, η εμφάνισή της σε μια ασυνήθιστη θέση στην επιφάνεια του σώματος μιας γυναίκας ονομάζεται ετεροτοπία της ερολογικής ζώνης. Η πρόταση στην υπνωτική κατάσταση μπορεί να επηρεάσει την ένταση αυτής της ή αυτής της ερωτογόνου ζώνης, ωστόσο για σχετικά μικρό χρονικό διάστημα. Προφανώς, κάποια επίδραση στις ερογονικές ζώνες μπορεί να έχει αυτοσυγκέντρωση και αυτογενή εκπαίδευση. Θα πρέπει να σημειωθεί το λανθασμένο της ιδέας ότι η στοργή είναι μόνο ένας φυσικός (μηχανικός) ερεθισμός των ερωτογενών ζωνών. Στην πραγματικότητα, κάθε χάδι είναι ένα ψυχοφυσιολογικό φαινόμενο. Έχει ένα ψυχολογικό, προσωπικό περιεχόμενο, μερικές φορές εκφράζεται σε συμβολική μορφή. Στο σχέδιο της αγάπης, οι μηχανισμοί της αντικατοπτρίζουν τους κοινωνικοπολιτιστικούς, ιστορικούς, εθνογραφικούς παράγοντες, καθώς και τις προσωπικές αξίες, τις στάσεις και τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου.

 • Η σημασία των ερωτογενών ζωνών για τις οικογενειακές σχέσεις

Έτσι, όλοι οι σεξολόγοι, τόσο οι δικοί μας όσο και οι ξένοι, συμφωνούν ότι ο σύζυγος είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει τις ερωτογενείς ζώνες της συζύγου του. Η εξαίρεση ήταν μόνο ο Ρ. Kraft Ebing, ο οποίος, αναδυόμενος στο πνεύμα του βικτοριανού, συμβούλεψε τους γιατρούς να μην συστηθούν στον σύζυγό της να χρησιμοποιεί ερωγώδεις ζώνες. Είναι εντελώς ακατανόητο γιατί ο L. Ya. Milman στη μονογραφία του μοιράζεται αυτή την άποψη.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι δείκτες των μεμονωμένων ερωτογενών ζωνών γεμίστηκαν δύο φορές - για τον σύζυγο και τον φίλο με τον οποίο υπάρχει παράλληλη σεξουαλική ζωή. Συχνά αυτά τα σεξουαλικά χαρακτηριστικά διαφέρουν απότομα μεταξύ τους. Για ανάλυση, πήραμε σε κάθε ζώνη την πιο θετική επιλογή.

Σύμφωνα με την Moraglia, μια γυναίκα, με την δική της ομολογία, είχε στο σώμα 14 διαφορετικά μέρη, ο ερεθισμός της οποίας προκάλεσε την ισχυρή σεξουαλική του διέγερση. Σύμφωνα με τα δεδομένα μας, αυτή η πανσεξουαλικότητα δεν είναι σπανιότητα. Μόνο για τα τελευταία 3 χρόνια παρατηρήσαμε 5 γυναίκες με τουλάχιστον 14 έντονες ερωτογενείς ζώνες.

Ένας από τους ασθενείς μας που πάσχουν από vaginismus έντονη, όλες τις ερωτογενείς ζώνες στο μπροστινό μέρος (στόμα, στήθος, γεννητικά όργανα), είχε μια έντονη αρνητική δείκτες, και τη ζώνη στο πίσω απ 'όλα, αν και ήπια, ήταν θετική.

Ενόψει μιας τέτοιας μεμονωμένης ρύθμισης των ερωτογενών ζωνών για κάθε γυναίκα, ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα και των δύο συζύγων είναι να βρεθούν αυτές οι ζώνες και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν πριν από κάθε σεξουαλική επαφή.

Ο W. Liepmann υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει τέτοιο μέρος στο ανθρώπινο σώμα που δεν θα μπορούσε να δρα erogenously, και σε μερικούς ανθρώπους να είναι ακόμη και η κύρια ζώνη ενθουσιασμού. Ως εκ τούτου, στην περίπτωση της σεξουαλικής κατάψυξης, θα πρέπει να επιδιώκεται επίμονα η θέση αυτών των ζωνών. Η χρήση αυτών των θέσεων στην προπαρασκευαστική περίοδο μπορεί απροσδόκητα να μετατρέψει τη σεξουαλική ψυχρότητα σε μια ισχυρή διέγερση και πάθος.

W. Stockel γράφει ότι η θεραπεία της σεξουαλικής ψυχρότητας - ένα «ταξίδι αναληφθεί για τις ανακαλύψεις στον τομέα της ερωτογενείς ζώνες» και συμβουλεύει τον σύζυγό της, που έχει ένα κρύο τη γυναίκα να συνεχίσει αυτή την αναζήτηση μέχρι να «μέχρι να βρει αυτά τα μέρη ή τη λειτουργία η σεξουαλική επιθυμία της συζύγου του και προκαλεί οργασμό ». Ακόμα και μικρές οδηγίες προς τον σύζυγο στις ερωτογενείς ζώνες μπορούν να μετατρέψουν μια ψυχρή "χωρίς φύλο" γυναίκα σε μια κανονική και ακόμη και παθιασμένη γυναίκα.

Φυσικά, κάθε άνθρωπος πρέπει να γνωρίζει τις ερωτογενείς ζώνες της συζύγου του και επιδέξια τη χρήση τους κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, αλλά, όπως ορθώς επισήμανε NV Ιβάνοφ, δεν είναι όλες οι περιοχές σε ένα ή τον άλλο τρόπο οι γυναίκες που περιλαμβάνεται στο εύρος αποδοχής, και αν ο σύζυγος, ανεξαρτήτως με τη σύζυγό του, διασχίζει τα όρια αυτού του εύρους, εισάγει αυτό το ανασταλτικό αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε διάσπαση και ανάπτυξη της ψυχρότητας. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι με το πέρασμα του χρόνου και με τη διακριτική συμπεριφορά του συζύγου, το φάσμα της αποδοχής μιας γυναίκας συνήθως κλιμακώνεται σταδιακά.

Από την άλλη πλευρά, η κακή εκπαίδευση, μερικές γυναίκες είναι εξαιρετικά περιορίζει το εύρος της αποδοχής, τότε ο γιατρός θα πρέπει, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της SI Konstoruma, να εξηγήσει στον ασθενή ότι «από τη στιγμή που είναι στην αγάπη, στη συνέχεια, ότι η αγάπη τους όλα επιτρέπονται» (H. Ivanov, ΑΡ Slobodyanik). Επί του παρόντος στην εργασία στην οικογένειά μας συμβουλευτική (3. Ε Anisimova) συχνά έπρεπε να δει και αντίστροφη σχέση priemlemosti- σειρά σε ένα ευρύ φάσμα γυναικών και πιο στενή και άκαμπτη - στους άνδρες, ειδικά αν ο σύζυγος είναι νεότερος από τη γυναίκα του.

Σύμφωνα με τον AP Slobodyanik και τον G. Merzbach, μια γυναίκα. θα πρέπει να ενημερώσει τον σύζυγό της για όλα όσα χρειάζεται για να δημιουργήσει τις βέλτιστες σχέσεις.

 • Συναισθηματικό-αεριογενές παρασκεύασμα

Η πρώτη φάση της συνουσίας είναι η συναισθηματική-ενεργητική προετοιμασία μιας γυναίκας, με τον ενθουσιασμό της επιθυμίας της για οικειότητα. Αυτό επιτυγχάνεται με την προκαταρκτική χαϊδεύει, ερεθίζει τις συγκεκριμένες γι 'αυτή τις γυναίκες ερωτογενείς ζώνες.

Δυστυχώς, πολλοί σύζυγοι θεωρούν ότι η προκαταρκτική χαϊδεύει να είναι υπερβολική συναισθηματικότητα και συχνά αρχίζει το σύνθημα μόλις αυτοί έχουν μια στύση, δεν ενδιαφέρονται εντελώς για τις σεξουαλικές εμπειρίες μιας γυναίκας.

Τα περισσότερα κορίτσια, που ονειρεύονται το γάμο, το βλέπουν ως πνευματική πλευρά. Οι αισθήσεις του σώματος, οι φυσιολογικές διεργασίες τους στο παρασκήνιο. Για πολλούς άνδρες, υπάρχει μια συγκεκριμένη επιθυμία για κατακρήμνιση. Αντιμετωπίζοντας αυτό στα πρώτα βήματα της οικογενειακής ζωής, νέοι, το κορίτσι αισθάνεται προσβεβλημένο και απογοητευμένο από τα όνειρά της. Αυτή η απογοήτευση είναι μια από τις συχνές ψυχογενείς αιτίες της σεξουαλικής ψυχρότητας.

Μίρκα Μ KlimovaFyugnerova στο βιβλίο του «Για τις Γυναίκες», γράφει ότι αδέξιο εταίρο, ανεπίσημα πιέζει για σεξουαλική επαφή χωρίς πρώτα εκδηλώσεις στοργής και τρυφερότητας, που προετοιμάζουν μια γυναίκα για ερωτική διέγερση, που οδηγεί στη σεξουαλική ψυχρότητα, ακόμα και αηδία.

Δυστυχώς, οι άνδρες συχνά ξεχνούν ότι στο γάμο, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να υπάρχει αγάπη, σεβασμός, ευγένεια και προσοχή (σεξουαλική εθιμοτυπία). Ο σύζυγος και σε μια σεξουαλική ζωή πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στη σύζυγο. Ο Ρ. Neubert γράφει: "Ένας άντρας στο κρεβάτι δεν πρέπει να κοιμάται ενώπιον της συζύγου του και να ξυπνήσει μετά από αυτήν, και ακόμα περισσότερο όταν η σεξουαλική επαφή γυρίσει γύρω και ροχαλίζει".

 • Έλλειψη συναισθηματικής και συναισθηματικής ετοιμότητας

Η πλειοψηφία των γυναικών (σύμφωνα με τα στοιχεία μας, περισσότερο από το 70%) θα αρχίσει να έχει ο οργασμός δεν είναι αμέσως μετά την έναρξη της σεξουαλικής δραστηριότητας, και σε μερικές, μερικές φορές αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα: κατά τη στιγμή η γυναίκα έχει «ψυχρότητα retardatsionnaya», η οποία δεν είναι μια παθολογία.

Σύμφωνα με τον S. Schnabl, αυτή η χρονική περίοδος διαρκεί κατά μέσο όρο περίπου 3 χρόνια (σύμφωνα με τα δεδομένα μας - 2,62 έτη). Σε γυναίκες που ξεκίνησαν σεξουαλικά σε μεταγενέστερη ηλικία, η περίοδος

η επιβραδυντική ψυχρότητα είναι κάπως μειωμένη. Σύμφωνα με τον Schnabl, τα τελευταία χρόνια, η περίοδος επιβράδυνσης της ψυχρότητας άρχισε να μειώνεται στους νέους.

Ο L. Ya. Yakobzon αναφέρει την δήλωση του Elberskirchen ότι η σεξουαλική διέγερση προκαλείται από μια γυναίκα που την φροντίζει. Δεδομένου ότι στους γάμους συζύγους σπάνια φροντίζουν τις συζύγους τους, αυτό ευνοεί την ανάπτυξη της σεξουαλικής ψυχρότητας. Η ίδια άποψη συμμερίζεται και ο R. Neubert. Στο "Νέο βιβλίο για το γάμο" γράφει: "Ένας σύζυγος πρέπει να φροντίζει τη σύζυγό του όχι μόνο πριν από το γάμο, αλλά και στην οικογενειακή ζωή". Σε άλλο μέρος αναφωνεί: «Πώς υποφέρουν οι γυναίκες από την αδυναμία των συζύγων τους να αγαπήσουν!»

Todor Bostanci (Βουλγαρία) και ΖΑ Rozhanovskaya πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν «κρύο» των γυναικών και υπάρχουν γυναίκες, «nesogretye την προσοχή και τη φροντίδα του ανθρώπου, την καλοσύνη και την τρυφερότητα του.» Αυτή η συμπεριφορά ενός συζύγου σε έναν γάμο εξαρτάται συχνά όχι μόνο από τον «εγωισμό και την αδυσώπησή του» αλλά και από την πλήρη άγνοια της σεξουαλικότητας και του γάμου.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.