^
A
A
A

Οι αμφιβολίες των εραστών σχετίζονται με την έλλειψη ύπνου

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

06 November 2017, 09:00

Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι τα ζευγάρια που δεν λαμβάνουν τακτικά αρκετό ύπνο, οι διαμάχες συμβαίνουν πολύ πιο συχνά. Τα ζευγάρια που δίνουν έναν πλήρη ύπνο λιγότερο από τον συνιστώμενο χρόνο (περίπου 8 ώρες), επιδεινώνουν όχι μόνο την υγεία τους αλλά και τις σχέσεις τους. Ένα τέτοιο συμπέρασμα προέρχεται από ειδικούς ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο. Διερεύνησαν περισσότερα από 40 ζευγάρια που ήταν σε μια σχέση και περιορίζονταν σε διαμάχες. Αν και ο άντρας και η γυναίκα δεν κοιμόντουσαν αρκετό χρόνο, επικοινωνούσαν μεταξύ τους κυρίως σε υψηλές αποχρώσεις, με εμφανείς νότες κακής θέλησης. Εάν μόνο ένα άτομο δεν κοιμόταν έξω από το ζευγάρι, τότε ο κίνδυνος μιας διαμάχης μειώθηκε περίπου κατά το ήμισυ.

Οι ειδικοί-ψυχολόγοι στη μελέτη δοθεί προσοχή ως προς τον τόνο και χειρονομίες των ανθρώπων διαμάχες, και τα επίπεδα στο αίμα της ιντερλευκίνης-6, όπως επίσης και αντι-φλεγμονώδη παράγοντα πρωτεΐνη (νέκρωσης όγκου): κυκλοφορικό αλλαγές σε αυτές τις ουσίες συχνά οδηγεί στην ανάπτυξη των διαφόρων χρόνιων παθολογιών. Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει: μόνο από τέτοιους παράγοντες όπως η έλλειψη της υψηλής ποιότητας των ονείρων, δεν επηρεάζει την αύξηση των δεικτών φλεγμονής. Ως αποτέλεσμα, η κακή και ανεπαρκής ύπνος, οι άνδρες και οι γυναίκες έρχονται συχνά σε σύγκρουση μεταξύ τους: η διαμάχη προκάλεσε διαταραχή άγχους, το οποίο, με τη σειρά του, επηρεάζει αρνητικά την κατάσταση της άμυνας του ανοσοποιητικού. Επιπλέον, οι ειδικοί ήταν σε θέση να αποδείξει ότι η ποιότητα του ύπνου επηρεάζει μια καλή διάθεση, ακόμα και σε επαρκή αίσθηση του χιούμορ και ξεκούραστοι κύτταρα είναι ευεργετική σε πολλές περιοχές του εγκεφάλου - και, ειδικότερα, στην περιοχή που είναι υπεύθυνη για τη λήψη αποφάσεων. Σχεδόν αδύνατο να βρούμε τον καλύτερο τρόπο από μια κατάσταση, δεν έχει συμμετοχή λογική σκέψη, την ειρωνεία, μια προθυμία να ακούσετε τον αντίπαλό του. Δεν είναι τυχαίο, και ότι κατά τους πρώτους μήνες μετά τη γέννηση ενός παιδιού, οι νέοι γονείς συχνά περνούν μια κρίση ταυτότητας. Οι λόγοι για αυτό είναι οι ίδιοι: ένας άνδρας και μια γυναίκα απλά πρέπει να κοιμούνται καλά και καλά. Φυσικά, η έλλειψη ύπνου δεν οδηγεί πάντα σε παρόμοια αποτελέσματα.

Περιγράφοντας τα αποτελέσματα της μελέτης, οι συγγραφείς μιλούν για είναι μια χρόνια, μακροχρόνια έλλειψη ύπνου: το ανθρώπινο σώμα είναι πάντα υποφέρει συσσωρευμένη ευερεθιστότητα και αρνητικότητα, ότι αργά ή γρήγορα αντικατοπτρίζεται στη στάση απέναντι σύντροφό σας. Μια άγρυπνη νύχτα δεν θα επιφέρει βλάβη στο σώμα ισχυρή, αλλά για αρκετές νύχτες χωρίς αντίληψη χειροτερεύουν την ποιότητα του ύπνου της πραγματικότητας, αναστέλλουν την ανάγκη για διάλογο, καταπιέζουν κέφι. Εάν η έλλειψη ύπνου γίνει μόνιμη, τότε το άτομο απειλείται με πιο σοβαρές συνέπειες: απομόνωση, απάθεια και ακόμη και κατάθλιψη. Σε μερικούς άνδρες και γυναίκες, η σεξουαλική έλξη μπορεί να μειωθεί, η ανοσία μπορεί να επιδεινωθεί. Αυτές οι συνέπειες είναι πραγματικά σοβαρές. Αξίζει λοιπόν να διακινδυνεύσετε την υγεία σας και την ποιότητα της σχέσης; Είναι καλύτερα να μιλήσετε μεταξύ τους και να λύσετε το πρόβλημα ακόμα και πριν αρχίσει να κάνει τις δικές του προσαρμογές στη ζωή σας.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.