^

Υγεία

Βλαστικά κύτταρα

Αιματοποιητικά βλαστικά κύτταρα μυελού των οστών και μεταμόσχευση μυελού των οστών

Η κυτταρική μεταμόσχευση δεν ξεκίνησε με τα παράγωγα των εμβρυϊκών βλαστικών κυττάρων, αλλά με τη μεταμόσχευση κυττάρων μυελού των οστών. Οι πρώτες μελέτες σε πειραματικά μεταμόσχευση μυελού των οστών σχεδόν 50 χρόνια πριν άρχισε με μια ανάλυση επιβίωσης των ζώων στην ολική ακτινοβολία τους που ακολουθείται από έγχυση των αιμοποιητικών κυττάρων του μυελού των οστών.

Αιματοποιητικά βλαστοκύτταρα του σάκου κρόκου

Προφανώς, διάφορες πολλαπλασιαστικών και διαφοροποίηση των αιμοποιητικών βλαστικών κυττάρων δραστικότητα λόγω των ιδιαιτεροτήτων της οντογενετικής ανάπτυξή τους, επειδή κατά τη διαδικασία της οντογένεσης στο ανθρώπινο αλλαγή ακόμη και τον εντοπισμό των κύριων περιοχών της αιμοποίησης.

Αιμοποιητικά βλαστοκύτταρα αίματος ομφάλιου λώρου

Το αίμα του ομφάλιου λώρου δρα ως πηγή αιματοποιητικών βλαστικών κυττάρων σχετικά με τις δυνατότητες πολλαπλασιασμού και αποκατάστασης του αίματος των αιμοποιητικών κυττάρων.

Αιματοποιητικά βλαστοκύτταρα

Τα αιμοποιητικά βλαστικά κύτταρα (HSCs) ως μεσεγχυματικά προγονικά κύτταρα χαρακτηρίζονται από πολυδυναμικότητα και οδηγούν σε κυτταρικές σειρές, πεπερασμένα στοιχεία τα οποία σχηματίζουν τα κύτταρα του αίματος και μερικές εξειδικευμένα κύτταρα των ιστών του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μεσεγχυματικά βλαστοκύτταρα

Μεταξύ των περιφερειακών βλαστικών κυττάρων, τα μεσεγχυματικά βλαστοκύτταρα (MSCs) κατέχουν μια ιδιαίτερη θέση, τα παράγωγα των οποίων αποτελούν τη στρωματική μήτρα όλων των οργάνων και ιστών του ανθρώπινου σώματος.

Νευρικά βλαστοκύτταρα

Έχει βρεθεί ότι τα νευρικά βλαστικά κύτταρα εκφράζουν γλοιακή ινιδική όξινη πρωτεΐνη που περιλαμβάνουν ώριμα κύτταρα του νευρικού γραμμής αποθηκεύονται μόνο σε αστροκύτταρα.

Περιορισμοί, κίνδυνοι και επιπλοκές της μεταμόσχευσης κυττάρων

Πλαστικό-αναγεννητική ιατρική βασίζεται στη συνειδητοποίηση των πολυδύναμων εμβρυϊκών βλαστικών και των προγονικών κυττάρων κλινική και toti- ιδιότητες, επιτρέποντας in vitro και in νίνο για να δημιουργήσει ένα προκαθορισμένο κυτταρικές γραμμές ανακατάληψης κατεστραμμένους ιστούς και όργανα ενός ασθενούς ανθρώπου.

Εμβρυονικά βλαστοκύτταρα

Η ανακάλυψη των εμβρυϊκών βλαστικών κυττάρων - δεν προέκυψε κατά λάθος, αλλά εμφανίστηκε στο προετοιμασμένο έδαφος της επιστημονικής έρευνας στον τομέα της αναπτυξιακής βιολογίας. Ο όρος "βλαστικά κύτταρα" εισήχθη στην ιατρική ήδη από το 1908 στο συνέδριο της αιματολογικής κοινωνίας του Βερολίνου από τον Αλέξανδρο Μαξίμοφ σε σχέση με αιμοποιητικά κύτταρα.

Βλαστικά κύτταρα και αναπλαστική πλαστική ιατρική

Σήμερα, λίγοι ασκούμενοι γνωρίζουν την ανάπτυξη μιας νέας κατεύθυνσης στη θεραπεία των ανίατων ασθενειών με παραδοσιακή και μη παραδοσιακή ιατρική. Πρόκειται για το αναγεννητικό πλαστικό φάρμακο, που βασίζεται στη χρήση του δυναμικού αναγέννησης των βλαστικών κυττάρων.
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.