^

Υγεία

Ταχεία και αποτελεσματική θεραπεία της ψώρα στο σπίτι

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 17.10.2021
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Φαίνεται ότι οι μέρες που ο βρώμικος και άπλυτος εργαζόμενος έπεφτε από τη ζωή και τη ψώρα που είχε πεθάνει στη ζωή είχε περάσει εδώ και πολύ καιρό. Αλλά η ψώρα εξακολουθεί να συνδέεται με βρωμιά και ασέβεια, κάτι που δεν είναι απολύτως αληθές. Στην πραγματικότητα, δεν είναι δύσκολο ακόμα και για κάποιον που συνεργάζεται ενεργά με νερό και σαπούνι για να πάρει ένα ακάρεα φαγούρας, που είναι η αιτία της σοβαρής φαγούρα. Και αν δεν θεραπευτεί η ψώρα, τότε σε λίγες μέρες η φαγούρα θα αρχίσει να βασανίζει όλα τα μέλη της οικογένειας, επειδή η ασθένεια είναι πολύ μεταδοτική, παρόλο που είναι πλήρως θεραπευτική με εναλλακτικές μεθόδους. Αλλά η θεραπεία της ψώρα στο σπίτι θα πρέπει να διεξάγεται σύμφωνα με ορισμένες απαιτήσεις, διαφορετικά καμία αποτελεσματική συνταγή δεν θα είναι σε θέση να σταματήσει την επιδημία στέγασης.

Πώς να εντοπίσετε ψώρα;

Η ψώρα είναι μια πολύ μεταδοτική ασθένεια, που προκαλείται από ένα μικροσκοπικό παράσιτο μεγέθους ενός σπόρου παπαρούνας. Η ψώρα του ακάρεως έχει ένα ελαφρύ χρώμα του σώματος, έτσι ώστε να το παρατηρήσετε στο δέρμα (και μάλιστα κάτω από αυτό) είναι αρκετά προβληματικό.

Η αναφορά αυτής της ασθένειας με τις ρίζες της πηγαίνει τόσο βαθιά ώστε είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς. Μπορούν να βρεθούν στις σελίδες της Βίβλου (Παλαιά Διαθήκη) και στα γραπτά του Έλληνα φιλόσοφου Αριστοτέλη. Αλλά εκείνες τις μέρες και πολύ αργότερα οι άνθρωποι δεν γνώριζαν ακόμα την αιτία της παράξενης φαγούρας στο δέρμα, θεωρώντας την ασθένεια ως λοίμωξη, που φέρεται ότι δόθηκε ως τιμωρία για την αμαρτία.

Το γεγονός ότι το παθογόνο δεν είναι μια τιμωρία από τον ουρανό και τη γη είναι αρκετά ένα παράσιτο - άκαρι της ψώρας, η ανθρωπότητα έχει μάθει μόνο στα τέλη του 17ου αιώνα μετά την εφεύρεση του μικροσκοπίου. Και περιγράφεται σε όλες τις λεπτομέρειες της ψώρα ήταν ήδη στα μέσα του 19ου αιώνα από το γερμανικό δερματολόγο F. Hebra.

Μολυσμένα ψώρα μπορεί να παραταθεί επωφελώς επαφή με το δέρμα (σεξουαλική επαφή και παιχνίδια, πολλά ισχυρή χειραψία, αθλήματα επαφής, τα παιδιά «αγκαλιάζει» τον ύπνο στο ίδιο κρεβάτι, κλπ). Η μετάδοση του τσιμπουριού από τα οικιακά μέσα έχει επίσης θεωρηθεί προηγουμένως πολύ πιθανή. Στην πραγματικότητα, εκτός του φορέα υποδοχής του ένα παράσιτο του γένους αραχνοειδές έντομο σε θερμοκρασία δωματίου και μέτρια υγρασία μπορεί να ζήσει όχι περισσότερο από 1,5 ημέρες, έτσι η πιθανότητα μόλυνσης είναι πολύ χαμηλή.

Παρόλα αυτά, οι άνθρωποι που ζουν στο ίδιο διαμέρισμα και ξοδεύουν χρόνο στο ίδιο κρεβάτι εκτίθενται σε πραγματικό κίνδυνο επαφής και οικιακής μόλυνσης. Ως εκ τούτου, η θεραπεία της ψώρας σε ένα άτομο στο σπίτι θα πρέπει να θεωρείται δραστηριότητα ολόκληρης της οικογένειας και να περιλαμβάνει προληπτικά μέτρα για την πρόληψη της λοίμωξης.

Πρέπει να ειπωθεί ότι η πιθανότητα της «στέγασης» της ψώρα είναι υψηλότερη κατά την περίοδο του φθινοπώρου-χειμώνα. Είναι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ότι τα ακάρεα πολλαπλασιάζονται ενεργά. Τους ελκύει η μείωση της έκκρισης των ιδρωτοποιών αδένων, επειδή ο ανθρώπινος ιδρώτας περιέχει μερικά αντιμικροβιακά συστατικά που επηρεάζουν δυσμενώς τη δραστηριότητα του ακάρεως φαγούρας. Επιπλέον, όταν είναι δροσερό, οι άνθρωποι συχνά προσκολλώνται ο ένας στον άλλο για να μένουν ζεστοί.

Το απαλό ακάρεα λατρεύει τον δροσερό αέρα και την υγρασία, γεγονός που συμβάλλει στην αύξηση της δραστηριότητάς του. Αλλά ο παγετός μπορεί να σκοτώσει ένα μικρό παράσιτο σχεδόν αμέσως (όπως το βραστό νερό), εξαιτίας του οποίου προσπαθεί ενεργά να βρει κατοικία "με θέρμανση και ευκολίες". Αυτό είναι το καλύτερο για αυτό. το ανθρώπινο σώμα.

Αλλά το τσιμπούρι δεν εγκατασταθεί πολύ στο δέρμα, προσπαθεί να το διεισδύσει. Τα αρσενικά σε αυτό το σχέδιο είναι λιγότερο τυχεροί. Ο ρόλος τους αμέσως μετά την ωριμότητα είναι να εμποτίσουν το θηλυκό, μετά το οποίο τα ατυχή άτομα του αρσενικού πεθαίνουν μέσα σε 24 ώρες. Τα θηλυκά μπορούν να ζήσουν από 1 έως 1,5 μήνες, κάθε ημέρα με 2-3 αυγά σε ειδικά σκάψιμο στο δέρμα.

Στην επιφάνεια, η γυναίκα εμφανίζεται μόνο αργά τη νύχτα ή τη νύχτα, και στη συνέχεια μόνο για να ανταποκριθεί στην έκκληση της φύσης και του προορισμού της - αυξάνοντας τον αριθμό των παρασίτων. Είναι σε αυτή τη χρονική περίοδο ότι η πιθανότητα να πάρει ψώρα είναι ιδιαίτερα υψηλή, επειδή το τσιμπούρι δεν είναι ιδιαίτερα αφοσίωση στον ιδιοκτήτη του.

Όσον αφορά τη ψώρα και την ακαθαρσία. Σύμφωνα με τις στατιστικές, στη χώρα μας, φαγούρα άκαρι είναι ιδιαίτερα συχνή στους ενήλικες δεν είναι άστεγοι, σχεδόν ποτέ δεν πλένονται, και κύκλους των φοιτητών, με τη βοήθεια υψηλής σεξουαλική δραστηριότητα των νέων, και όχι την έλλειψη υγιεινής σώματος. Πίσω από τους φοιτητές είναι έφηβοι, γυμναστές, νηπιαγωγείο και, τελικά, ενήλικες.

Και όμως φαίνεται κάποια σχέση μεταξύ του ακάθαρτου σώματος και του ακάρεως φαγούρας. Οι καθαροί άνθρωποι αρρωσταίνουν λιγότερο συχνά επειδή είναι πιο δύσκολο να μολυνθούν. Ένα θηλυκό άκαρι χρειάζεται περίπου μισή ώρα για να διεισδύσει στην επιδερμίδα και κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου μπορεί εύκολα να ξεπλυθεί με νερό στο αποχετευτικό δίκτυο. Και η ασθένεια στους καθαρούς ανθρώπους είναι λιγότερο έντονη για τον ίδιο λόγο που πολλοί από τους ενήλικες που έχουν μεγαλώσει και εμφανιστούν στην επιφάνεια απλά απομακρύνονται λόγω των διαδικασιών υγιεινής το βράδυ.

Εάν κοιτάξετε επιφανειακά, τα κύρια συμπτώματα της ψώρα είναι φαγούρα και ένα εξάνθημα στο σώμα. Αυτά τα συμπτώματα δύσκολα μπορούν να ονομαστούν συγκεκριμένα, επειδή είναι τυπικά για πολλές παθολογίες του δέρματος. Αλλά κοιτάζοντας προσεκτικά, μπορεί να φανεί ότι η κνησμό έχει μια συγκεκριμένη κυκλικότητα, εντείνεται μόνο το βράδυ και τη νύχτα, όταν οι κρότωνες λειτουργούν στην επιφάνεια του δέρματος και μέσα σε αυτό. Μετά την ωοτοκία, το θηλυκό ανάπαυσης κατά τη διάρκεια της ημέρας, και ο κνησμός παύει επίσης.

Επιπλέον, κάτω από το ανώτερο στρώμα της επιδερμίδας μπορείτε να δείτε λεπτά λευκά μαθήματα, τα οποία μπορούν να πάνε κατ 'ευθείαν ή να κάμπτονται σε διαφορετικές γωνίες. Σε αυτά τα μαθήματα τα θηλυκά φέρουν αυγά από τα οποία οι προνύμφες εκκολάπτονται σε λίγες μέρες και σε άλλες 10 ημέρες θα γίνουν ενήλικοι ενήλικες που θα δημιουργήσουν τους ίδιους τους απογόνους τους.

Πού μπορείτε να βρείτε κινήσεις φαγούρας; Ναι, οπουδήποτε στο ανθρώπινο σώμα, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του τσιμπουριού αρέσει στον διαθρησκευτικό χώρο στα χέρια και στις πλευρικές επιφάνειες των δακτύλων, στη βουβωνική χώρα (ειδικά στους άνδρες) και στις αρθρώσεις του καρπού. Και αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς οι περισσότερες από τις λοιμώξεις συμβαίνουν είτε ως αποτέλεσμα σεξουαλικών επαφών είτε μέσω των χεριών. Ένα άκαρι απλά δεν έχει νόημα να ταξιδεύει γύρω από το σώμα, έτσι οδηγεί μια καθιστική ζωή όπου προσγειώθηκε.

Σε εκείνες τις περιοχές όπου τα θηλυκά διεισδύουν στο δέρμα, σχηματίζονται κυστίδια και φλύκταινες, οι οποίες φαγουρίζουν πολύ. Αλλά η εμφάνιση εξανθήσεων στο σώμα δεν σχετίζεται τόσο με τρυπήματα στο δέρμα όσο και με την ανταπόκριση του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος. Με άλλα λόγια, είναι μια αλλεργική αντίδραση στις ουσίες που εκκρίνονται από το τσιμπούρι στη διαδικασία της ζωτικής δραστηριότητας.

Όσο για τις ενδοδερματικές διαδρομές του ακάρεως φαγούρα, δεν είναι πάντα ορατές, επομένως ένα άτομο μπορεί να συσχετίσει εξανθήματα και κνησμό με άλλες παθολογίες. Η ένταση του κνησμού μπορεί επίσης να είναι διαφορετική. Τα πιο σεξουαλικά ώριμα άτομα στο σώμα, τόσο πιο έντονο είναι το εξάνθημα και ο κνησμός. Συνεχίζοντας αυτό, ένα άτομο μπορεί απλά να μην δώσει προσοχή στα απλά ακάρεα, συνδέοντας σπάνια μικρά σπυράκια με άλλα παράσιτα.

Αλλά από την άλλη πλευρά, πολύ ευαίσθητα άτομα μπορούν να πάρουν για μια φαγούρα μια συνηθισμένη κνίδωση ή τσιμπήματα ψύλλων κρεβατιού. Είναι σαφές ότι η θεραπεία των αλλεργιών δεν θα οδηγήσει στην καταστροφή των κροτώνων.

Όπως βλέπουμε, παρά τα συγκεκριμένα συμπτώματα της ψώρα, η διάγνωση πρέπει να γίνει ακόμα από τον ασθενή, αλλά από έναν εξειδικευμένο δερματολόγο. Διαφορετικά, ο χρόνος, τα χρήματα και τα νεύρα μπορούν να σπαταληθούν. Και είναι καλό, αν η θεραπεία θα τελειώσει ακόμη και χωρίς επιπλοκές.

Έτσι, πριν ασχοληθεί με τη θεραπεία της ψώρας στο σπίτι, με την εμφάνιση ύποπτων συμπτωμάτων με τη μορφή νυκτερινής φαγούρα και εξάνθημα στο σώμα αμέσως αναζητούν ιατρική φροντίδα. Ναι, ένα ακόμα ειδικό σύμπτωμα της ψώρας είναι η εμφάνιση φαγούρα στο σώμα του σχεδόν όλα τα μέλη της οικογένειας μετά από κάποιο χρονικό διάστημα (το γεγονός ότι η περίοδος επώασης της νόσου είναι 1-1,5 εβδομάδες πριν από τα συμπτώματα είναι απόντες). Αλλά αξίζει να περιμένετε την εμφάνιση αυτού του συμπτώματος για να βεβαιωθείτε ότι έχετε να κάνετε με ψώρα;

Είναι δυνατή η θεραπεία της ψώρας στο σπίτι;

Δεδομένου ότι η ψώρα θεωρείται μια πολύ μεταδοτική ασθένεια, η ιδέα είναι να απομονώσει ένα άρρωστο άτομο από υγιή μέλη της οικογένειας. Στο νοσοκομείο, η ασθένεια αντιμετωπίζεται κυριολεκτικά σε 4 ημέρες, αλλά πολλοί εξακολουθούν να θεωρούν αυτήν την ασθένεια ως επαίσχυντη, υποδηλώνοντας ασυναρτησία και προτιμούν να αντιμετωπίζονται στο σπίτι. Παρόλα αυτά, η θεραπεία στο νοσοκομείο περιλαμβάνει άδεια ασθενείας, και στη συνέχεια στη δουλειά, στο σχολείο, στο νηπιαγωγείο κλπ. να μάθετε γιατί το άτομο απουσίαζε.

Αυτός είναι ο λόγος που σταματά πολλούς ασθενείς και σας κάνει να αναζητήσετε τέτοια φάρμακα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο σπίτι. Ναι, και η κατάσταση της υγείας ενός ατόμου κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητική, η οποία σας επιτρέπει να μελετήσετε και να εργαστείτε με γόνιμο τρόπο, και τα βράδια να ασχολούνται με τη θεραπεία της νόσου.

Η θεραπεία σε νοσοκομείο περιλαμβάνει τη χρήση των παρασιτοκτόνα αντιδραστήρια :. Χαμηλή αλοιφή «βενζυλική» και «Θειικό αλοιφή» πολύ φθηνότερο αεροζόλ «Spregal» πολύ ανασφαλείς φυτοφαρμάκων «Lindane» απαγορεύεται το εξωτερικό, χαμηλή τοξικό φάρμακο «Medifoks» κλπ Επίσης προβλέπεται αντι και αντιισταμινικό φάρμακα, και αν, ως αποτέλεσμα της ξύσιμο του τραύματος πήρε ένα άλλο μόλυνση και αντιμικροβιακούς παράγοντες.

Κατ 'αρχήν, να απαλλαγούμε από ένα τσιμπούρι σε νοσοκομειακές συνθήκες με σωστή θεραπεία και υγιεινή και κάποια μόνωση δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Αλλά είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε μια εξίσου αποτελεσματική θεραπεία για ψώρα στο σπίτι;

Θυμηθείτε ότι το ακάρεα ζει κυρίως στο δέρμα και στο επιδερμικό στρώμα του, και ως εκ τούτου, οι προετοιμασίες για την καταστροφή του παρασίτου προδιαγράφονται κυρίως για εξωτερική χρήση. Αλλά τίποτα δεν εμποδίζει τέτοια φάρμακα να χρησιμοποιούνται στο νοσοκομείο, αλλά στο σπίτι. Επιπλέον, η θεραπεία πραγματοποιείται μόνο τα βράδια, όταν τα ακάρεα είναι πιο ενεργά, εκτός από την επιφάνεια του δέρματος δεν είναι μόνο οι άνδρες, αλλά και οι γυναίκες.

Και αφού έμαθε ότι η ψώρα μπορεί να εφαρμοστεί όχι μόνο ανασφαλείς skabitsidy αλλά και φυσικές ουσίες μη-φάρμακο (τρόφιμα, προϊόντα υγιεινής, κ.λπ.), δεν επιφέρει βλάβη στο σώμα, πολλοί άνθρωποι δεν σκέφτονται ακόμη και για τη μετάβαση στο νοσοκομείο, ασκούν ψώρα εναλλακτικό μέσο συνθήκες στο σπίτι.

Μην βιαστείτε να κατηγορείτε τους ανθρώπους για την αηδία τους. Αυτές είναι οι προκαταλήψεις μας και η προκατειλημμένη στάση απέναντι στους ανθρώπους με δερματικές παθήσεις που τους αναγκάζουν να αναζητούν διαφορετικές μεθόδους θεραπείας που καθιστούν δυνατή την απόκρυψη της διάγνωσης. Αλλά από την άλλη πλευρά, γιατί να μην προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε το σπίτι, ακόμα κι αν οι γιατροί δεν έχουν τίποτα εναντίον του. Το μόνο που επιμένουν είναι η συμμόρφωση με ορισμένα προληπτικά μέτρα, με τα οποία γνωρίζουμε τώρα.

Πόσο σωστά πρέπει να αντιμετωπίζετε μια ψώρα στο σπίτι;

Η ψώρα, όπως κάθε μολυσματική ασθένεια (και μιλάμε για παρασιτική μόλυνση), απαιτεί μια ειδική προσέγγιση στη θεραπεία. Μετά από όλα, μέχρι να εξοντωθεί το τελευταίο είδος ψώρα στις κατοικίες, κανένας από τους κατοίκους δεν μπορεί να είναι ήρεμος για την υγεία τους. Έτσι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να λάβετε όλα τα μέτρα για να αποτρέψετε τη μόλυνση των μελών της οικογένειας και των ακούσιων επισκεπτών.

Από τη στιγμή που ένα μέλος της οικογένειας έχει διαγνωστεί με «ψώρας», κάτω από την υποψία αμέσως γυρίστε όλους τους κατοίκους του διαμερίσματος. Κάποιος, ίσως, δεν είχαν ακόμη μολυνθεί, και άλλοι είναι ασυμπτωματικοί φορείς του κρότωνα, στους οποίους η νόσος συμβεί αργότερα, όταν το ανοσοποιητικό σύστημα ενεργοποιείται και αρχίζει να αγωνίζονται με μια ξένη ουσία, που εκκρίνεται από τα τσιμπούρια να διεισδύσουν στην επιδερμίδα. Αλλά ούτως ή άλλως, όλα τα μέλη της οικογένειας βρίσκονται σε στενή επαφή μεταξύ τους, πράγμα που σημαίνει ότι βρίσκονται σε κίνδυνο.

Δεν χρειάζεται να φωνάζετε "είστε μεταδοτική" μετά από μια δυσάρεστη είδηση και να κλείσετε σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο. Πρέπει να κατανοήσουμε το πρόβλημα και να το κατανοήσουμε με κοινές προσπάθειες.

Αρχικά, είναι απαραίτητο να περάσετε τον γενικό καθαρισμό σε ένα διαμέρισμα. Το πλεονέκτημα δίνεται στον υγρό καθαρισμό, επειδή τα αλλεργιογόνα μπορούν επίσης να βρεθούν σε οικιακή σκόνη, η οποία περιπλέκει μόνο την κατάσταση του ασθενούς του οποίου το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ήδη υπερβολικά ενεργό.

Θα χρειαστεί να αλλάξετε τα κλινοσκεπάσματα και τα κλινοσκεπάσματα σε όλα τα κρεβάτια και τους καναπέδες (είναι πιθανό ότι μπορούν ακόμα να έχουν ζωντανά παράσιτα). Το ίδιο ισχύει για εσώρουχα.

Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε συμβουλές όλα τα ρούχα δεν είναι μόνο πλένετε, αλλά και για να βράσει, το οποίο είναι αρκετά λογικό, δεδομένου ότι η φαγούρα άκαρι σκοτώνεται αμέσως με βρασμό, και σε θερμοκρασία μόλις 60 βαθμούς για μια ώρα. Αλλά εδώ για το σιδερώστρα που ακολούθησε το ζεστό σίδερο, μπορούμε να πούμε ότι είναι απαραίτητο μόνο για εκείνα τα πράγματα που δεν μπορούν να βράσουν.

Για τη δική σας ξεκούραση, πριν αρχίσετε τη θεραπεία, πρέπει να προσέχετε τα είδη οικιακής χρήσης που δεν μπορούν να βράσουν ή να πλυθούν με οποιοδήποτε τρόπο (μαλακά έπιπλα, χαλιά, κάποια είδη ρούχων κλπ.). Υπάρχουν ειδικά μέσα με τα οποία κάθε επιφάνεια μπορεί να αντιμετωπιστεί ως απολυμαντικό. Όταν πρόκειται για ένα άκαρι ψώρα, το «A-Par» αεροζόλ αποδείχθηκε καλό. Το χειμώνα, σε κρύο καιρό, μερικά πράγματα μπορούν να γίνουν στο δρόμο, όπου σε σύντομο χρονικό διάστημα όλα τα παράσιτα θα πεθάνουν.

Η θεραπεία της ψώρα στο σπίτι υπονοεί επίσης την καθαρότητα και την υγιεινή του σώματος. Οι γιατροί προτείνουν να κάνετε ντους πριν τη θεραπεία. Είναι καλύτερα ότι το νερό είναι ζεστό, αλλά όχι πολύ. Το ζεστό νερό θα κάνει τα τσιμπούρια λιγότερο ενεργά και θα αφαιρεθούν εύκολα από την επιφάνεια του σώματος. Επιπλέον, μια τέτοια διαδικασία υγιεινής θα προωθήσει το άνοιγμα των πόρων, γεγονός που θα επιτρέψει στα φάρμακα να διεισδύσουν βαθύτερα στην επιδερμίδα. Είναι καλύτερα να κάνετε ντους το βράδυ, έτσι ώστε τα θηλυκά να χτυπήσουν επίσης τα θηλυκά που εμφανίστηκαν στην επιφάνεια, αναζητώντας ένα ζευγάρι.

Οι δερματολόγοι πιστεύουν ότι εάν μόνο ένα μέλος της οικογένειας είναι άρρωστο με ψώρα, ολόκληρη η οικογένεια θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ταυτόχρονα. Η χρήση αντιπαρασιτικών φαρμάκων στο δέρμα θα αποτρέψει τη μόλυνση ή θα σταματήσει τη διάδοση των ακάρεων στη ρίζα, εάν η μόλυνση έχει ήδη συμβεί, αλλά τα συμπτώματα δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα.

Η προσωπική υγιεινή στην περίπτωση της ψώρα είναι η κύρια προϋπόθεση για την επιτυχή και ταχεία διάθεση των παρασίτων. Και αυτό ισχύει για όλα τα μέλη της οικογένειας. Αν είναι δυνατόν, θα πρέπει επίσης να αλλάζετε καθημερινά εσώρουχα, τα οποία πρέπει να πλένονται (ή να βράζουν) κανονικά και να σιδερώνονται.

Αλλά το πιο σημαντικό, κατά τη διάρκεια της θεραπείας ενός ασθενούς με ψώρα πρέπει να κοιμηθεί σε ένα ξεχωριστό κρεβάτι. Αυτό το καθεστώς θα πρέπει να ακολουθείται για περίπου μια εβδομάδα και ένα μισό για να διασφαλιστεί ότι όλα τα παράσιτα θα καταστραφούν. Είναι απαραίτητο να παραμείνει μόνο ένα ζευγάρι τσιμπούρια ή ακόμα και μια έγκυος γυναίκα, έτσι ώστε η θεραπεία να αρχίσει και πάλι.

Εναλλακτικές θεραπείες για ψώρα

Ο καθένας μπορεί να έχει τους δικούς του λόγους να μην καταφύγει στη βοήθεια των φαρμάκων για τη θεραπεία της ψώρας στο σπίτι. Τα ειδύλλια τραγουδιού κάποιου και άλλοι απλά δεν θέλουν να δηλητηριάσουν μαζί με τα παράσιτα.

Ιδιαίτερα ευαίσθητα στην ασφάλεια των φαρμακευτικών προϊόντων είναι οι μητέρες μωρών που έφεραν ψώρα από νηπιαγωγείο ή παιδική χαρά. Αν και πιστεύεται ότι τα σκωβιτίδια είναι επικίνδυνα κυρίως για τα μικρά παράσιτα, εξακολουθεί να είναι δηλητήριο και μια μητέρα που φροντίζει είναι πολύ δύσκολο να πείσει την ασφάλεια ενός τέτοιου φαρμάκου για το μωρό της.

Τα εναλλακτικά μέσα σε αυτές τις περιπτώσεις προκαλούν περισσότερη εμπιστοσύνη. Επιπλέον, στην κουζίνα και το μπάνιο σας μπορείτε πάντα να βρείτε ένα κατάλληλο εργαλείο χωρίς να ξοδέψετε επιπλέον δεκάρα. Τέτοια μέσα σίγουρα δεν θα προκαλέσουν βλάβη στην υγεία, αν και η θεραπεία με αυτά μπορεί να είναι μεγαλύτερη από τη φαρμακευτική αγωγή.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Χρήσιμα λαχανικά

Κρεμμύδι και σκόρδο, υπάρχουν ακόμα πιο αποτελεσματικά αντιμικροβιακά και αντιπαρασιτικά προϊόντα φυτικής προέλευσης. Έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε αυτά τα καμένα λαχανικά για την πρόληψη και θεραπεία των κρυολογήματος και των ελμινθιών, αλλά είναι επίσης χρήσιμα για να απαλλαγούμε από ψώρα. Το κυριότερο είναι να προετοιμάσει σωστά το σπιτικό φάρμακο, επειδή δεν χρησιμοποιείται ως ανεξάρτητο εργαλείο που μπορεί να καεί το δέρμα αλλά σε συνδυασμό με άλλες χρήσιμες ουσίες.

Ας ξεκινήσουμε με τη συνταγή για το κρεμμύδι και το σαπούνι σκόρδου. Το γεγονός ότι το  σαπούνι  είναι ένα από τα καλύτερα και φθηνότερα αντισηπτικά είναι γνωστό σε πολλούς, αλλά είναι πιθανό ότι γνωρίζουν ότι είναι σε θέση να βοηθήσει με ψώρα. Αληθινή, η αποτελεσματικότητα αυτού του εργαλείου θα είναι πολλές φορές μεγαλύτερη, αν προσθέσετε σε αυτό αντιπαρασιτικά λαχανικά - κρεμμύδια και σκόρδο.

Πώς να το κάνετε αυτό; Αρχικά, μια στερεά μάζα σαπουνιού θα γίνει πιο πλαστικό, ώστε να μπορεί να αναμειχθεί σε πρόσθετα συστατικά. Το πλαστικό σαπούνι θα είναι, εάν τρίβεται με ένα τρίφτη, προσθέστε λίγο νερό και στείλτε σε μια αδύναμη φωτιά.

Αυτή τη φορά σε ένα τρίφτη ή σε ένα μπλέντερ, αλέθουμε τη μεσαία κεφαλή των κρεμμυδιών και την ίδια ποσότητα σκόρδου. Το σαπούνι αναμειγνύεται μέχρι να είναι ομοιόμορφο, αφαιρέστε το από τη φωτιά και προσθέστε κρεμμύδι και σκόνη μάζας. Για μια ακόμη φορά ζυμώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν, χαρίζοντας ένα άνετο σχήμα.

Πού να χρησιμοποιήσετε ένα τέτοιο σαπούνι; Φυσικά, για το πλύσιμο των χεριών, των ποδιών, των γεννητικών οργάνων και ολόκληρου του σώματος. Τα μέτρα βραδινής υγιεινής με ένα κομμάτι κρεμμύδι-σκόρδο σαπούνι θα είναι πιο αποτελεσματικά όσον αφορά την απαλλαγή από τα παράσιτα από το συνηθισμένο πλύσιμο με νερό με σαπούνι μπάνιου.

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείτε τα  κρεμμύδια με το σκόρδο από ψώρα, ενώ θεραπεύετε την ασθένεια στο σπίτι. Αλλά πρέπει να ειπωθεί ότι τα κρεμμύδια δεν βρίσκουν μια τέτοια ευρεία εφαρμογή για την καταπολέμηση του ακάρεος φαγούρας, όπως το σκόρδο.

Τα κρεμμύδια ως θεραπεία για τα ακάρεα χρησιμοποιούνται κυρίως ως θεραπευτική συμπίεση. Λαμβάνουμε λίγους βολβούς, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις βράζουμε στο νερό μέχρι να γίνουν αρκετά μαλακά για να φτιάξουν μια πατάτα. Επικόλληση του κρεμμυδιού στο δέρμα το βράδυ, αφήνοντας για μισή ώρα ή περισσότερο.

Το σκόρδο μπορεί να βρεθεί σε πολλές εναλλακτικές συνταγές, οι οποίες χρησιμοποιούνται από ψώρα και ringworm. Ορισμένες από αυτές είναι δυσδιάκριτες και εξελιγμένες, ενώ άλλες είναι απλές σε εκτέλεση και δεν απαιτούν μοναδικά εξαρτήματα.

Εδώ, για παράδειγμα, είναι μια μάλλον βίαιη μέθοδος καταπολέμησης του κνησμού με βάση το σκόρδο. Τα λαχανικά αλέθονται σε ένα κουκούλι ή αποσπάσουν το χυμό από αυτό, σκουπίστε τις πληγείσες περιοχές του δέρματος με τη σύνθεση. Στην κορυφή, εφαρμόζουμε ένα μείγμα φρέσκου χυμού από ρίζα brudock και κονιοποιημένου ξυλάνθρακα (κατά προτίμηση σημύδα) και το τρίβουμε στο δέρμα για μισή ώρα.

Κάπως αδέσποτα; Λοιπόν, καίνουμε 3 κεφάλια σκόρδου, μεταφέρουμε τις στάχτες με μαλακό βούτυρο και μελάσα. Όλα τα συστατικά λαμβάνονται σε ίσες ποσότητες. Αυτή η αλοιφή καθημερινά λιπαίνει τις πληγείσες περιοχές και τις γύρω περιοχές του δέρματος.

Ή μια άλλη συνταγή που βασίζεται σε έλαιο μουστάρδας. Πάρτε 100 γραμμάρια αποφλοιωμένου σκόρδου, συνθλίψτε το σε ένα κουκούλι και προσθέστε σε 2 φλιτζάνια μουστάρδα, το οποίο χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα, και για την περιποίηση των μαλλιών. Αφού βράσει τη μάζα σε μια μικρή φωτιά για ένα τέταρτο της ώρας, αφαιρέστε, ψύξτε και φιλτράρετε. Με τη σύνθεση αυτή τα βράδια επεξεργαζόμαστε το δέρμα μέχρι να εξαφανιστούν όλες οι εκδηλώσεις της νόσου.

Αντί για μουστάρδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιο οικείο στην ηλιέλαιο καθημερινής ζωής, προσθέτοντας ένα ζευγάρι φλούδες και ψιλοκομμένες κεφαλές σκόρδου στο ποτήρι του πετρελαίου. Η ταλαιπωρία αυτής της συνταγής μπορεί να θεωρηθεί ως η ανάγκη επιμονής του φαρμάκου για μια ολόκληρη εβδομάδα. Χρησιμοποιήστε το φάρμακο δύο φορές την ημέρα. Ξεπλύνετε το ελαιούχο υγρό από το δέρμα όχι νωρίτερα από μία ώρα με νερό και σαπούνι.

Για τη θεραπεία των προσβεβλημένων επιφανειών, μια λοσιόν που βασίζεται σε ξίδι μηλίτη μήλου και σκόρδο είναι ιδανική. Δεν είναι δύσκολο να το μαγειρέψουμε. Αρκεί να προσθέσετε μερικές ράβδους ενός καυστικού λαχανικού σε ένα ποτήρι ξύδι και να επιμείνετε για 8 ώρες στο κρύο και το φάρμακο είναι έτοιμο.

Με την ευκαιρία, για το τρίψιμο του δέρματος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κανονικό ζωμό σκόρδου στο νερό. Το γεγονός είναι ότι η μυρωδιά του σκόρδου είναι δυσάρεστη για τα παράσιτα φαγούρας, έτσι θα επισπεύσουν να εγκαταλείψουν ένα τέτοιο καταφύγιο, και έξω από το ανθρώπινο σώμα θα χάσουν σύντομα.

Πιθανόν, τέτοια φάρμακα δεν θα εκτιμηθούν πολύ από πολλούς αναγνώστες λόγω της εκφρασμένης συγκεκριμένης οσμής σκόρδου σε αυτά, αλλά η υγεία δεν απαιτεί λιγότερες θυσίες από την ομορφιά. Παρόλο που υπάρχουν πολλές άλλες συνταγές στις οποίες το σκόρδο δεν χρησιμοποιείται.

Εδώ, οι  ντομάτες, αποδεικνύεται, μπορούν επίσης να είναι αποτελεσματικές κατά της ψώρας αν θερμαίνονται για 20 λεπτά σε τηγάνι με φυτικό έλαιο. Το έλαιο των ηλιόσπορων λαμβάνεται σε ποσότητα 1 φλιτζάνι (250 ml). Οι νωπές ώριμες ντομάτες πρέπει να πάρουν μια λίβρα. Αφού μαγειρεθεί η μάζα, μεταγγίζεται και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μόνο του υγρού τμήματος. Το παχύ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα ντύσιμο για μπορς.

Σκουπίστε το δέρμα με λάδι ντομάτας τρεις φορές την ημέρα, έτσι ώστε η θεραπεία να διαρκέσει όχι περισσότερο από μία εβδομάδα.

Ίσως αυτή η συνταγή δεν θεωρείται δημοφιλής όπως άλλοι, αλλά αξίζει τον κόπο ακόμη και αν είναι απολύτως ασφαλές για την υγεία.

Πάμε στην κουζίνα

Κατ 'αρχήν, αν σας άρεσε η λοσιόν συνταγής, μπορείτε να υποθέσετε ότι είστε ήδη εκεί. Και επειδή μιλάμε για ξύδι, θα εξετάσουμε αρκετές επιλογές για ένα φάρμακο για ψώρα που βασίζεται σε αυτή την ουσία με ακάθαρτη γεύση και οσμή.

Από κρότωνες θεωρείται αποτελεσματικό ακόμα και καθαρό ξίδι χωρίς πρόσθετα. Συνιστάται η λίπανση των χώρων συσσώρευσης των παρασίτων μερικές φορές την ημέρα για δύο εβδομάδες ή η χρήση ξιδιού με τη μορφή συμπίεσης, που έχει υγρανθεί με ένα απαλό φυσικό πανί. Όταν αντιμετωπίζεται με αυτό το φάρμακο, μπορεί να εμφανιστούν δυσάρεστες αισθήσεις, αλλά η βλάβη δεν θα οδηγήσει σε ξίδι.

Για τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα και παιδιά, το ξίδι δεν είναι πολύ κατάλληλο. Αλλά η παραλλαγή της μήλης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για τη θεραπεία μικρών παιδιών, για ξέπλυμα, λαμβάνοντας 1 μέρος ξύδι και 2 μέρη νερού. Οι ενήλικες δεν μπορούν να αραιώσουν το ξύδι μηλίτης μηλίτης εν γένει ή να προσθέσουν αρκετό νερό.

Εφαρμόστε  ξίδι μηλίτη μήλου από ψώρα μετά το μπάνιο (ντους), τρίβετε το σώμα με ένα σφουγγάρι ή το ρίχνετε με ξύδι. Ξεπλύνετε το προϊόν με βάση το μηλίτη μηλίτη μήλου μπορεί να είναι μόνο το πρωί, αλλά δεν είναι τρομακτικό, επειδή δεν έχει μια τόσο έντονη μυρωδιά και ερεθιστικό αποτέλεσμα στο δέρμα, όπως μια τραπεζαρία.

Και τι έχουμε στο ράφι δίπλα στο ξίδι; Φυσικά, μαγειρική σόδα. Αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει να απαλλαγούμε από ψώρα; Σύμφωνα με εναλλακτικές συνταγές μπορεί, και αρκετά αποτελεσματικά.

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε σόδα για κολύμβηση. Στο λουτρό νερού από ψώρα, προσθέστε περίπου 200 g σόδα. Μπορείτε να κάνετε μπάνιο για μισή ώρα ή περισσότερο. Σκουπίστε μετά το μπάνιο δεν είναι απαραίτητο, αφήστε το σόδα να συνεχίσει τη δουλειά του.

Τι άλλο μπορούμε να βρούμε στην κουζίνα; Φυσικά, αλάτι. Πρόκειται για μια γενική θεραπεία για βακτηριακή και μυκητιακή λοίμωξη, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για περισσότερο από μια δεκαετία. Αλίμονο, παράσιτα δεν είναι ευαίσθητοι στο αλάτι και το λουτρό άλατος (2 κουταλιές της σούπας ανά γαλόνι του νερού) είναι απίθανο να βοηθήσει να απαλλαγούμε από το τσιμπούρι, εκτός από το ότι το ζεστό νερό θα είναι σημαντικά (από 60 βαθμούς ή υψηλότερη). Αλλά μια τέτοια λαϊκή θεραπεία για ψώρα στα χέρια και τα πόδια θα οδηγήσει πιθανότατα σε εγκαύματα, αντί να θεραπεύσει.

Μπορείτε βεβαίως να κάνει και το πιο συμπυκνωμένο διάλυμα, προσθέτοντας ένα τέταρτο λίτρο νερό 4-5 κουταλιές της σούπας αλάτι και τρίψτε αυτό ακάρεα λύση τόπο συσσώρευσης, αλλά από αυτή τη θεραπεία το σώμα μπορεί πιο φαγούρα, έτσι δεν μπορούν όλοι να αντέξουν. Είναι δυνατό και ισχυρός ερεθισμός του δέρματος από αλάτι.

Πασπαλίστε το αλάτι με τσιμπούρια και παλαίους εξανθήματα ακόμη πιο σκληρά. Κατ 'αρχάς, το αλάτι θα διαβρώσει τα τραύματα και θα προκαλέσει έντονο πόνο, και δεύτερον, μετά από την επούλωση των πληγών θα υπάρξουν ουλές, κάτι που δεν είναι λιγότερο ευχάριστο.

Αποδεικνύεται ότι το αλάτι ως ανεξάρτητο φάρμακο για ψώρα δεν πρέπει να χρησιμοποιείται, ειδικά επειδή δεν υπάρχει έλλειμμα σε εναλλακτικές συνταγές σχετικά με την ασθένεια. Αλλά εδώ είναι πώς το πρόσθετο σε διάφορες θεραπευτικές συνθέσεις, ενισχύοντας την επίδρασή τους, το αλάτι είναι αρκετά κατάλληλο για την καταπολέμηση του ακάρεως ψώρα. Μπορεί να προστεθεί σε θειική αλοιφή ή να χρησιμοποιηθεί με συνταγή για τη θεραπεία του ψαριού στα χέρια με βάση το kvas (το ποτό αλατίζεται και θερμαίνεται στη θερμοκρασία που μπορούν να αντέξουν τα χέρια). Το αλάτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία με βάση το σαπούνι και σόδα (όλα τα συστατικά προστίθενται σε νερό το οποίο τίθεται σε χαμηλή φωτιά, κρατώντας τα χέρια μέσα στο νερό μέχρι να γίνει πολύ ζεστό) και άλλες συνταγές.

Είναι αλήθεια ότι μερικοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι έχουν βγάλει το τσιμπούρι, παίρνοντας μισή ώρα μπάνιο κάθε βράδυ ή δύο φορές την ημέρα με ένα πακέτο αλατιού. Έτσι, μπορείτε να δοκιμάσετε τα λουτρά αλατιού. Ξαφνικά, η αλήθεια θα βοηθήσει, αν όχι μόνο, τότε σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους θεραπείας της ψώρα στο σπίτι.

Τι χρήσιμο μπορείτε να βρείτε στην κουζίνα; Ίσως ένα δάφνη; Φυσικά, επειδή έχει επίσης μια καλή συνταγή για ένα τσιμπούρι. Σε ένα μύλο του καφέ μετατρέψετε πολλά ξηρά φύλλα δάφνης σε σκόνη, ανακατεύουμε με ίσες ποσότητες βουτύρου, ζυμώνουμε πολύ καλά τη μάζα και να εφαρμοστεί το βράδυ και το πρωί για τις ζημιές ακάρεα του δέρματος.

Εξετάζουμε το μπάνιο

Ίσως εδώ θα βρείτε χρήσιμες εγκαταστάσεις υγιεινής και αποχέτευσης που θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση του ακάρεως ψώρα; Σίγουρα, επειδή έχουμε ήδη αναφέρει ένα τέτοιο εργαλείο. Πρόκειται για ένα οικονομικό σαπούνι που βοηθάει στην ψώρα και στη σύνθεση των κρεμμυδιών και της συνταγής σκόρδου και ως αντιβακτηριακό μέσο για το πλύσιμο των ρούχων.

Με την ευκαιρία, όπως για το πλύσιμο και τον καθαρισμό στο σπίτι, τότε για να απαλλαγούμε από οποιαδήποτε "κακά πνεύματα" βοηθά  χλωρίνη, που μερικοί καταφέρνουν να χρησιμοποιούν επίσης από ψώρα. Είναι σαφές ότι στο σώμα του χλωρίου σε τίποτα, αλλά για να πλύνετε τα δάπεδα με αυτό το απολυμαντικό είναι πολύ χρήσιμο ακόμα και για όλες τις λοιμώξεις.

Ένα διάλυμα βασισμένο σε νερό (5 λίτρα), σόδα (1 γυαλί) και λευκαντικό (2 κουταλιές της σούπας) μπορεί να επεξεργαστεί οικιακά αντικείμενα που δεν μπορούν να πλυθούν ή να χτυπήσουν. Αλλά σε ένα ύφασμα ένας τέτοιος παράγοντας είναι καλύτερο για να μην βάζεις ή να κάνεις.

Κατά τη διάρκεια του πλυσίματος των λευκών ρούχων, μπορείτε χωρίς δισταγμό να προσθέσετε τη λευκαντική σύνθεση σαπουνιού, η οποία περιέχει χλωρίνη ή μια λύση "Blanidasa". Μετά από αυτό, τα ρούχα δεν θα είναι μόνο χιονισμένα, αλλά και καλά απολυμασμένα.

Αλλά πίσω στα μέσα υγιεινής. Το συνηθισμένο σαπούνι μπάνιου δύσκολα μας δίνει οποιαδήποτε ελπίδα να απαλλαγούμε από ψώρα. Η αποστολή του είναι να καταπολεμήσει τη βρωμιά και το λίπος. Αλλά το σαπούνι πίσσας πίσσας είναι ένα άλλο θέμα. Αυτό το σαπούνι περιέχει 10% πίσσα σημύδας, ένα μοναδικό συστατικό, απίστευτα χρήσιμο για το δέρμα.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι το  σαπούνι πίσσας  δεν αποτελεί αποτελεσματικό φάρμακο για ψώρα, υποστηρίζοντας ότι ο κνησμός δεν καταστρέφει ένα τέτοιο εργαλείο. Αλλά ταυτόχρονα απομακρύνει απόλυτα την κνησμό και είναι κατάλληλη για συμπτωματική θεραπεία της νόσου.

Αλλά από την άλλη πλευρά,  πίσσα πίσσα  χρησιμοποιήθηκε από ψώρα από τότε που η ιατρική ήταν σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Οι ασθενείς είχαν λερωθεί με πίσσα και έστειλαν στο λουτρό έτσι ώστε η ουσία να διεισδύσει βαθύτερα στο δέρμα. Κάνετε αυτό 2-3 φορές την ημέρα, και πλένονται μακριά πίσσα μόνο όταν τα συμπτώματα της ασθένειας εξαφανίστηκαν τελείως.

Σήμερα, το κάνουν με διαφορετικό τρόπο, χρησιμοποιώντας αλοιφές και σκευάσματα που περιέχουν 10 έως 30% πίσσα. Πιστεύεται ότι αυτό είναι αρκετό για να απαλλαγούμε από ψώρα και ψείρες. Αλλά στην πραγματικότητα το σαπούνι πίσσας πίσσας περιέχει 10% πίσσα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση της μισητής φαγούρας.

Απλά πρέπει να καταλάβετε ότι το πλύσιμο του σώματος με σαπούνι δεν θα δώσει το αναμενόμενο αποτέλεσμα, αλλά θα μειώσει μόνο την κνησμό. Για να καταπολεμήσει το ακάρεα, το σαπούνι πίσσας πρέπει να αφρίσει και να εφαρμοστεί στο δέρμα, αφήνοντας για ένα τέταρτο της ώρας. Χρησιμοποιήστε το σαπούνι πίσσας πίσσας συνιστάται μετά τη σκλήρυνση. Θα βοηθήσει το δέρμα να ανανήψει πιο γρήγορα, θα αφαιρέσει φλεγμονή και ερεθισμό. Οι ουλές θα στεγνώσουν γρήγορα και θα σφίξουν χωρίς ουλές.

Ενισχύστε την επίδραση του σαπουνιού πίσσας μπορεί να είναι με το σκόρδο. Το σαπούνι θρυμματίζεται και τοποθετείται τα πιάτα με αυτό σε ένα λουτρό νερού για να λιώσει τη σύνθεση. Όταν το σαπούνι λιώνει (μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες νερού, έτσι η διαδικασία θα πάει πιο γρήγορα), προσθέτουμε 1 κεφάλι σκόρδου στο χυμό και συγκολλήστε το "αρωματικό" φάρμακο για ένα άλλο τέταρτο της ώρας. Βγάλτε από τη φωτιά, το σαπούνι χύνεται σε ένα καλούπι ή χυτεύεται από τα χέρια όταν κρυώνει λίγο. Το χρησιμοποιούμε ως συνηθισμένο σαπούνι πίσσας.

Ναι, το άρωμα και των δύο συνταγών απέχει πολύ από το Shanelev, αλλά μετά από 15-20 λεπτά αφήνει, και μαζί του ένα ακάρεα φαγούρα, που φοβάται πίσσα και μισεί τη μυρωδιά του σκόρδου. Έτσι για τη δική σας υγεία μπορείτε και είστε υπομονετικοί.

Το tar εισέρχεται στη σύνθεση της φυσικής ιατρικής, η οποία πωλείται στα φαρμακεία. « Ελληνικού βάλσαμο » (και αυτό είναι το όνομα αυτού του φαρμάκου) περιέχει σε φυτά σύνθεση δάχτυλο της, το ελαιόλαδο, πρόπολη, σημύδα πίσσα, δέντρο λιβάνι ρητίνη και πεύκα και χρησιμοποιείται συχνά από ψώρα.

Είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί αυτό το επαρκώς αποτελεσματικό φάρμακο τρεις φορές την ημέρα μέχρι να εξαφανιστούν όλες οι εκδηλώσεις της νόσου. Και το βάλσαμο εφαρμόζεται δύο φορές για 1 διαδικασία. Δηλαδή. το φάρμακο με ένα βαμβάκι ή έναν επίδεσμο διπλωμένο σε διάφορα στρώματα εφαρμόζεται στις πληγείσες περιοχές και αφήνεται να απορροφηθεί. Μετά από 10 λεπτά, επαναλάβετε τους χειρισμούς.

Υπάρχει μια άλλη αποτελεσματική εναλλακτική λύση για ψώρα με βάση πίσσα. Αναμίξτε 1 κουταλιά λιωμένο λαρδί και αλέστε το με ένα σαπουνάκι οικιακής χρήσης. Προσθέστε 1 κουτ σησαμέλαιο και 2 φορές περισσότερη σκόνη θείου. Αναμείξτε καλά τη σύνθεση και εφαρμόστε την στο δέρμα για τη νύχτα 3 συνεχόμενες ημέρες. Η έκπλυση της σύνθεσης είναι διαθέσιμη καθημερινά τα πρωινά.

Εάν μετά από λίγο τα συμπτώματα επιστρέψουν, θα πρέπει να επαναλάβετε την πορεία της θεραπείας με αυτή τη σύνθεση πολλών συστατικών.

Αλλά η πίσσα σημύδας και τα μέσα στη βάση της είναι ανεπιθύμητα να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία παιδιών, εγκύων γυναικών και ατόμων με ξηρό ευαίσθητο δέρμα.

Θα διεξαγάγουμε έναν έλεγχο στο γραφείο ιατρικής στο σπίτι

Εδώ θα βρούμε σίγουρα αντισηπτικά (ιώδιο, υπεροξείδιο του υδρογόνου, αλκοόλ) και αν στο παρελθόν ένα από τα μέλη της οικογένειας πήρε τα λειχήνες από τα ζώα, τότε η αλοιφή με θείο. Όλα αυτά τα εργαλεία μπορούν να μας βοηθήσουν στην καταπολέμηση του ακάρεως φαγούρας.

Έτσι, το ιώδιο είναι χρήσιμο για τη διευκρίνιση της διάγνωσης. Αν λιπαίνει το δέρμα με την προβλεπόμενη θέση του τραύματος όπου υπάρχει φαγούρα, αλλά δεν φαίνεται άλλα συμπτώματα, η ιστοσελίδα της ψώρας κινήσεις θα φανεί σκούρο ρίγες και ζικ-ζακ. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο εάν οι ενδοδερμικές διόδους δεν ήταν αρχικά ορατές.

Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ιώδιο και για να θεραπεύουν ψώρα με λίπανση των τόπων παρασιτικής καθίζησης με διάλυμα 3-5%. Για τους ίδιους σκοπούς, χρησιμοποιήστε αλκοόλ και βότκα. Αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι ούτε το ιώδιο ούτε το ιατρικό αλκοόλ, που είναι εξαιρετικά αντισηπτικά, δεν είναι σε θέση να βλάψουν σοβαρά την ψώρα. Μια τέτοια θεραπεία είναι αναποτελεσματική. Και καθαρό αλκοόλ  μπορεί επίσης να οδηγήσει σε σοβαρό ερεθισμό του δέρματος στην περιοχή των εξανθήματα από ψώρα. Το μόνο όφελος από αυτά τα φάρμακα είναι η πρόληψη της μόλυνσης των τραυμάτων.

Η θεραπεία της ψώρα στο σπίτι χρησιμοποιώντας εναλλακτικές συνταγές θεωρείται λιγότερο αποτελεσματική από τη φαρμακευτική. Επιπλέον, οι περισσότερες από τις εναλλακτικές λύσεις κατά της ψώρας κάνουν καλή δουλειά με τους ενήλικες, αλλά δεν εμποδίζουν την εμφάνιση προνυμφών των παρασίτων αυγών τους. Ως εκ τούτου, μπορείτε να δοκιμάσετε να σκουπίζετε το δέρμα σας κάθε μέρα για 14 ημέρες με 1 ή 2% σαλικυλικό αλκοόλ.

Το αλκοόλ ή η βότκα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή φαρμακευτικών βάμματα. Για παράδειγμα, τα βάμματα με χυμό αχλαδιού ή χόρτα, τα οποία χρησιμοποιούνται επίσης για τη θεραπεία της ψώρας.

Αλλά 3%  υπεροξείδιο του υδρογόνου  μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ψώρα και ως ένα ανεξάρτητο φάρμακο, σκουπίζοντας το με βλάβες και τη δέσμευσή τους με έναν ιστό, έτσι ώστε το φάρμακο θα εξατμιστεί λιγότερο. Πιστεύεται ότι αν προσθέσετε αλκοόλ καμφοράς στο υπεροξείδιο, το φάρμακο θα διεισδύσει καλύτερα στο δέρμα, επηρεάζοντας τα ακάρεα ενηλίκων και τις προνύμφες τους.

Φωνάζοντας μέσα από το ντουλάπι, μπορεί κανείς να ανακαλύψει τυχαία το λιναρόσπορο και το τερεβινθέλαιο, τα οποία προηγουμένως χρησιμοποιήθηκαν για τη διάλυση της βαφής και τώρα για να καθαρίσουν τις επιφάνειες των υπολειμμάτων τους. Αποδεικνύεται ότι ένα μείγμα αυτών των ουσιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της ψώρα με τη λήψη 1 τερεβινθίνη μέρος και 4 μέρη λιναρόσπορου. Ένα «φάρμακο» χρησιμοποιείται πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Βότανα από ψώρα

Στην εναλλακτική ιατρική για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών, τα φαρμακευτικά βότανα και τα φυτά είναι πολύ δημοφιλή. Η ψώρα δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς ορισμένες συνταγές μπορούν να καταπολεμήσουν με επιτυχία και με αυτή την μεταδοτική παρασιτική ασθένεια.

Το πιο δημοφιλές φυτό από ψώρα θεωρείται  φυκαντίνη, το οποίο χρησιμοποιείται επίσης για διάφορες παθήσεις του δέρματος. Τις περισσότερες φορές στη βάση του κάνει μια αλοιφή. Κατ 'αρχάς, αλέθετε το φυτό σε ένα μύλο κρέατος και πιέστε το χυμό από το προκύπτον καλαμάρι. Στη συνέχεια, η βαζελίνη προστίθεται στον χυμό φολαντίνης σε ποσότητα 4 φορές μεγαλύτερη από εκείνη του χυμού. Όλα αυτά ζυμώνουν προσεκτικά και τρίβονται στο δέρμα στο περιβάλλον των ακάρεων 1-2 φορές την ημέρα.

Εάν η φρέσκια φολαντίνη δεν είναι, τότε για τη σκόνη αλοιφής ξηρού χόρτου που χρησιμοποιείται, την ανάμειξη σε ίσες αναλογίες με βαζελίνη ή το βούτυρο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σπιτική ξινή κρέμα, κρέμα γάλακτος, λιωμένο χοιρινό λίπος. Χρησιμοποιήστε αλοιφή το βράδυ, τρίβοντας στο δέρμα μέχρι να απορροφηθεί πλήρως.

Για τη θεραπεία των παιδιών και των ενηλίκων από ψώρα, λουτρά από ζωμό της φυκανδίνης έχουν χρησιμοποιηθεί από καιρό. 3 κουταλιές της σούπας η αλεσμένη πρώτη ύλη παρασκευάζεται με 0,5 λίτρα βραστό νερό και επιμένει σε υδατόλουτρο με το καπάκι κλειστό για περίπου μισή ώρα. Στη συνέχεια, ο ζωμός επιμένει για 15 λεπτά, φιλτράρεται και προστίθεται σε ένα λουτρό γεμάτο με ζεστό νερό. Συνιστάται να κάνετε μπάνιο κάθε βράδυ.

Συμφωνώ, αυτή η θεραπεία δεν θα είναι μόνο αποτελεσματική, αλλά και ευχάριστη. Δεν περιέχουν λιπαρές ή καυστικές ενώσεις, αποκρουστική μυρωδιά και άλλη δυσφορία.

Ως πρόσθετο στο λουτρό για τη θεραπεία της ψώρας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αφέψημα μούρων αρκεύθου. 50 γραμμάρια φυτικών πρώτων υλών για ένα τέταρτο της ώρας μαγειρεύονται σε 5 λίτρα νερού και χύνεται σε ένα λουτρό. Το μπάνιο λαμβάνεται καθημερινά πριν τον ύπνο.

Εκτός από την κηλίδα και το κέδρινο για τη θεραπεία της ψώρας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χυμό του βοτάνου, που χρειάζεται να λιπάνετε τις πληγείσες περιοχές (κατά προτίμηση τα βράδια). Με τον ίδιο τρόπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ο χυμός των βακκίνων.

Να σκουπίσει το δέρμα μπορεί αλκοολικό καλέντουλα, δελφίνι (10 g ξηρού πρώτων ρίχνουμε 100 g της βότκας ή αλκοόλης και εγχύεται για εβδομάδες), Fumaria officinalis.

Το λουτρό μπορεί να προστεθεί στο φύλλο ζωμό καρυδιάς, προσθέτοντας σε 2 λίτρα νερό και μια χούφτα των πράσινων φύλλων με βρασμό για 10 λεπτά, ή θηρανθεμίς έγχυση (1 κουταλιά της σούπας. Ψιλοκομμένο βότανα γεμίσει με 2 λίτρα βραστό νερό και επιμένουν περίπου δύο ώρες). Ένα καθαρό αφέψημα του καρύου και η έγχυση της τάνσυ χρησιμοποιείται επιπρόσθετα για το τρίψιμο των προσβεβλημένων περιοχών.

Μπορείτε επίσης να ετοιμάσετε ένα φάρμακο που βασίζεται σε φυτά άπαχου ελαίου και κισσού. 100 γραμμάρια φυτικών πρώτων υλών προστίθενται σε 2 ποτήρια ελαίου και θερμαίνονται σε υδατόλουτρο σε θερμοκρασία 75-80 μοίρες. Μετά από αυτό, το φάρμακο πρέπει να επιμείνει για 3 ημέρες στη θερμότητα, να στραγγίξει και να το μεταχειριστεί με το σώμα στις αλλοιώσεις 2-3 φορές την ημέρα.

Εφαρμόστε από ψώρα και σπυράκια, που είναι γνωστή για την επιβλαβή επίδρασή τους στους μύκητες, τα παράσιτα και τις προνύμφες τους. Φυτό χρησιμοποιείται ως έγχυμα (λαμβάνουν 2 κουταλάκι του γλυκού συνθλίβονται φυτών, βρασμένο νερό και επιμένουν 20 λεπτά) ή αλοιφές (1 μέρος σκόνη τρίβεται στο ξηρό μίγμα βότανο με 5 μέρη βαζελίνης ή λιωμένο λίπος). Το καλοκαίρι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φρέσκο γρασίδι, το λιπάνετε με το χυμό του ενδιαιτήματος των τσιμπουριών στο σώμα.

Είναι δυνατό να καταπολεμηθεί η ψώρα με το άγριο γένος. Λιώνουμε το παλιό λαρδί και προσθέτουμε 2 μέρη κονιορτοποιημένο αρωματικό βότανο.

Επίσης χρήσιμο βούληση εγχύσεις elecampane, κλαδιά και τα μούρα αρκεύθου, Euonymus φρούτα, πράσινα καρύδια φλούδα, hellebore, ορισμένοι τύποι χαμομήλι, κ.λ.π. Με αυτές τις εγχύσεις, συνιστάται να σκουπίζετε το σώμα, γεγονός που καθιστά απλώς αφόρητη τη ζωή της ψώρας.

Αιθέρια έλαια από ψώρα

Παραδόξως, τα γούστα και οι προτιμήσεις των παρασίτων που ζουν στο σώμα μας συχνά δεν συμπίπτουν. Για εμάς, τα αιθέρια έλαια είναι ταυτόχρονα ένα αγαπημένο άρωμα και μια θεραπεία για διάφορες ασθένειες. Και για ένα ακάρεα ψώρα, ένα τέτοιο φάρμακο μπορεί να είναι θανατηφόρο.

Για παράδειγμα, είναι γνωστό ότι το άκαρι ψώρα δεν ανέχεται τη μυρωδιά του λεμονιού και άλλων εσπεριδοειδών. Μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ψώρα λεμόνι, πιέζοντας χυμό έξω από αυτό και λίπανση με τα τρωκτικά-κατεστραμμένα σημεία στο σώμα.

Αλλά είναι καλύτερα να συμπληρώσετε άλλες συνταγές με χυμό λεμονιού ή αιθέριο έλαιο. Για παράδειγμα, στη σύνθεση των αιθέριων ελαίων του δέντρου τσαγιού και λεβάντας, η οποία εφαρμόζεται στο δέρμα πολλές φορές την ημέρα. Μπορώ να σκεφτώ μια πιο ευχάριστη και ασφαλή θεραπεία;

Οι  επιστήμονες πετρελαίου τσαγιού μετά από μια σειρά μελετών θεωρούν μια πολλά υποσχόμενη θεραπεία για ψώρα. Το γεγονός είναι ότι το άρωμα του πετρελαίου δεν είναι μόνο ερεθιστικό, σκοτώνει ένα ακάρεα φαγούρα. Εάν το έλαιο προστεθεί στη σύνθεση θεραπευτικών αλοιφών ή γαλακτωμάτων, τα ακάρεα πεθαίνουν 3 φορές ταχύτερα απ 'ότι χωρίς αυτό το συστατικό. Το έλαιο τσαγιού, όπως και άλλα αιθέρια έλαια, μπορεί να εφαρμοστεί στο δέρμα ή να προστεθεί στο λουτρό (μόνο 9-10 σταγόνες). Ταυτόχρονα, θα παρέχεται ένα ευχάριστο άρωμα και εύκολη θεραπεία.

Ένα άλλο αιθέριο έλαιο στη θεραπεία της ψώρα στο σπίτι είναι λεβάντα. Το λάδι λεβάντας από ψώρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους: προσθέστε στο λουτρό και τις κρέμες σώματος ή χεριών, εφαρμόστε σε κατεστραμμένες περιοχές του δέρματος, προσθέστε απορρυπαντικό στο διάλυμα απορρυπαντικού για να καθαρίσετε τα ρούχα από κρότωνες.

Ο συνδυασμός των μέντας και των λαδιών λεβάντας θεωρείται η πιο αποτελεσματική θεραπεία για ψώρα. Αυτά τα έλαια προστίθενται σε κρέμες σε ποσοστό τουλάχιστον 5%. Και για ένα ιαματικό μπάνιο είναι καλύτερο να συνδυάσετε λεβάντα με δεντρολίβανο και χαμομήλι.

Μεταξύ άλλων αιθέριων ελαίων, η κανέλα και τα γαρίφαλα έχουν δουλέψει καλά. Αλλά χρησιμοποιούνται μόνο σε συνδυασμό με κρέμα, και η περιεκτικότητα σε έλαια πρέπει να είναι μικρή, καθώς μπορεί να ερεθίσει το δέρμα.

Εφαρμόστε κρέμες με αιθέρια έλαια τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα. Είναι καλύτερα να πραγματοποιήσει μια τέτοια διαδικασία μετά από ένα ντους ή μπάνιο, η οποία και πάλι προστέθηκε σε έλαια λεβάντας και δενδρολίβανου (5-10) σταγόνες μέντας και λεμονιού (2-3 σταγόνες).

trusted-source[6], [7], [8], [9], [10]

Φαρμακευτικά φάρμακα για ψώρα

Η ψώρα είναι μια τέτοια ασθένεια, η θεραπεία της οποίας μπορεί να διεξαχθεί στο σπίτι, επειδή ακόμη και η θεραπεία με φάρμακα χημειοθεραπείας που προβλέπονται από ψώρα δεν απαιτεί παρακολούθηση από γιατρό. Επιπλέον, η μεγάλη πλειοψηφία των φαρμάκων εφαρμόζεται τοπικά και δεν προκαλούν σοβαρές συστηματικές αντιδράσεις. Διαβάστε επίσης την πλήρη λίστα ψεκασμών από ψώρα.

Ας δούμε τι μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι γιατροί ως φάρμακα για τη θεραπεία της ψώρας στο σπίτι.

Γαλακτώματα και πηκτές από ψώρα

Τι είναι ένα γαλάκτωμα; Κάτω από αυτή την κάπως ασυνήθιστη λέξη βρίσκεται ένα υγρό, ριζικά διαφορετικό από τις λύσεις. Εάν το διάλυμα είναι ανάμειξη υγρών ή στερεών και υγρών ουσιών, το γαλάκτωμα είναι ένα είδος σύνδεσης μη αναμίξιμων υγρών.

Μερικά φάρμακα που έχουν συνταγογραφηθεί για την καταπολέμηση του ακάρεως φαγούρας έχουν αυτή τη μορφή απελευθέρωσης. Τα πιο δημοφιλή είναι το εγχώριο δημοσιονομικό φάρμακο "Benzyl benzoate" και η ρωσική ιατρική "MediFox", η οποία είναι δεκάδες φορές υψηλότερη από την τιμή για την ουκρανική θεραπεία.

Ως μέρος του ουκρανικού φαρμάκου, βλέπουμε νερό, γαλακτωματοποιητή και απευθείας βενζοϊκό βενζύλιο - μια ουσία που σκοτώνει ενήλικα άτομα και ακάρεα ακάρεων για μισή ώρα. Το μειονέκτημα του φαρμάκου είναι η αναποτελεσματικότητά του έναντι των αυγών του παρασίτου, επομένως μια θεραπεία δεν περιορίζεται στη θεραπεία.

Εφαρμόζοντας το γαλάκτωμα του βενζοϊκού βενζυλεστέρα από τη ψώρα στο σώμα συνιστάται μετά από ένα ντους. Το βαμβακερό μάκτρο εμποτίζεται με ένα υγρό και μασάει ενεργά το δέρμα έτσι ώστε το γαλάκτωμα να απορροφάται. Η διαδικασία γίνεται τα βράδια για 3 ημέρες, μετά την οποία πρέπει να πλύνετε ξανά και να αλλάξετε τα εσώρουχά σας. Υπάρχει μια πιθανότητα ότι η πορεία της θεραπείας θα πρέπει να επαναληφθεί μετά από 1,5 εβδομάδες.

Συνιστάται η έναρξη της θεραπείας με χέρια που δεν πλένουν για τουλάχιστον 3 ώρες μετά τη διαδικασία. Συνήθως η θεραπεία δεν συνοδεύεται από δυσάρεστες εντυπώσεις, αλλά αν εκδηλωθούν οι πτυχές του προσώπου ή του δέρματος στην περιοχή της βουβωνικής χώρας, μπορεί να γίνει αισθητή ελαφρά κάψιμο και υπεραιμία της περιοχής που έχει υποστεί αγωγή του σώματος. Οι αλλεργικές αντιδράσεις είναι σπάνιες.

Το φάρμακο δεν χρησιμοποιείται αν υπάρχουν φλύκταινες στο σώμα. Άλλες αντενδείξεις για χρήση είναι η υπερευαισθησία στο φάρμακο, οι περίοδοι εγκυμοσύνης και ο θηλασμός. Το φάρμακο συνταγογραφείται για παιδιά από την ηλικία των 3 ετών.

Παρόλο που δεν υπάρχουν συστημικές επιδράσεις κατά την εφαρμογή του φαρμάκου στο δέρμα, το φάρμακο εξακολουθεί να θεωρείται τοξικό και γι 'αυτό επηρεάζεται αρνητικά στο εξωτερικό.

Παρασκευή « Medifoks » πωλείται σαν ένα συμπύκνωμα, από το οποίο εν συνεχεία παρασκευή ενός γαλακτώματος, αραίωση 8 ml του φαρμάκου ½ φλιτζάνι νερό.

Το φάρμακο έχει άλλο δραστικό συστατικό - την περμεθρίνη, η οποία θεωρείται λιγότερο τοξική από βενζοϊκό βενζύλιο, γεγονός που καθιστά δυνατή τη χρήση της για τη θεραπεία παιδιών, αρχίζοντας από την ηλικία ενός έτους.

Όπως στην πρώτη περίπτωση, η θεραπεία διαρκεί 3 ημέρες, κατά την οποία τα βράδια η αλοιφή πρέπει να εφαρμόζεται στις πληγείσες περιοχές και να τρίβεται προσεκτικά στο δέρμα. Πρέπει να πλύνετε πριν και μετά το τέλος της θεραπείας.

Δεν συνιστάται η εφαρμογή του γαλακτώματος στην περιοχή των μαλλιών, του προσώπου και του λαιμού. Παρεμπιπτόντως, το Medifox θεωρείται ως αποτελεσματικότερο φάρμακο, καθώς έχει επίσης βλαβερή επίδραση στα ωάρια των ακάρεων. Απαιτείται συνήθως μια επαναλαμβανόμενη πορεία.

Τα ίδια φάρμακα μπορούν να βρεθούν στην πώληση και με τη μορφή πηκτής. Αλλά οι γέλες από ψώρα εφαρμόζονται λιγότερο συχνά από τα γαλακτώματα. Το Medifox με τη μορφή πηκτής χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία του τριχωτού της κεφαλής. Ένα "βενζοϊκό βενζύλιο" με τη μορφή ενός πηκτώματος σπάνια χρησιμοποιείται επειδή μπορεί να αφήνει ίχνη σε ρούχα και δεν απορροφάται τόσο καλά ως γαλάκτωμα.

trusted-source[11], [12], [13]

Αλοιφές και κρέμες για τη φλούδα

Για τη θεραπεία της ψώρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ίδια φάρμακα που είναι αποτελεσματικά κατά της τριχόπτωσης, για παράδειγμα, θειική αλοιφή. Αυτό είναι ένα αρκετά αποτελεσματικό φάρμακο, αλλά έχει 3 μειονεκτήματα: μια δυσάρεστη οσμή, ίχνη για τα ρούχα και την πιθανότητα τοξικών επιδράσεων στα νεφρά.

Η θεραπεία με αλοιφή γίνεται για μια εβδομάδα, τα βράδια καθημερινά τρίβοντας το φάρμακο στο δέρμα. Το πλύσιμο είναι απαραίτητο αμέσως μετά τη λήξη της θεραπείας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η θεραπεία μπορεί να συνοδεύεται από εμφάνιση αλλεργικών αντιδράσεων. Παιδική αλοιφή μπορεί να είναι από 3 χρόνια.

Η αλοιφή του Wilkinson είναι ένας συνδυασμός αλοιφής ναφθαλάνης, θείου και πίσσας. Και επειδή τόσο το θείο όσο και η πίσσα καταστρέφουν τη ψώρα, αυτή η αλοιφή θεωρείται μια εναλλακτική λύση σε μια απλή θειική αλοιφή.

Η αγωγή με αλοιφή διαρκεί 3 ημέρες. Και κάθε βράδυ τα βράδια θα πρέπει να τρίψετε την κρέμα στο δέρμα σας.

Η θεραπεία με αυτή την αλοιφή θα ευχαριστήσει μερικά, αλλά όχι επειδή το φάρμακο δεν είναι αποτελεσματικό, αλλά λόγω της τρομερής οσμής και πάλι της αρνητικής επίδρασης στους νεφρούς, ειδικά εάν το έργο τους έχει ήδη σπάσει.

Ένα άλλο φάρμακο με τη μορφή μιας αλοιφής ονομάζεται " Crotamiton " (υπάρχει ακόμα μια μορφή απελευθέρωσης με τη μορφή λοσιόν). Αυτό είναι ένα εξειδικευμένο φάρμακο για ψώρα, το οποίο εξακολουθεί να θεωρείται λιγότερο αποτελεσματικό από το Modofox, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την ηλικία των 2 μηνών.

Στην αρχή της θεραπείας διεξάγονται διαδικασίες υγιεινής. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το φάρμακο στο δέρμα 1 φορά την ημέρα για 2 ημέρες. Το μπάνιο είναι δυνατό μόνο 48 ώρες μετά τη δεύτερη θεραπεία.

Δεν είναι τόσο συχνά στα φαρμακεία μπορεί να βρεθεί και μια φορά το δημοφιλές φάρμακο " Lindan " με τη μορφή μιας κρέμας ή γαλάκτωμα. Αλλά η δραστική του ουσία - hexafloran - θεωρείται το πιο τοξικό από όλα τα παραπάνω, επομένως το εντομοκτόνο συνταγογραφείται μόνο σε σοβαρές περιπτώσεις.

Ένα φάρμακο συνταγογραφείται για ασθενείς ηλικίας άνω των 10 ετών. Εφαρμόστε τις στις πληγείσες περιοχές τα βράδια για 3 ημέρες, χωρίς έξαψη. Παιδιά ηλικίας άνω των 3 ετών του φαρμάκου εφαρμόζονται στο σώμα, υπό την προϋπόθεση ότι θα ξεπλένονται μετά από 3 ώρες.

Αναθεώρηση των αλοιφών από το ψωμί που διαβάζεται σε αυτό το άρθρο.

Λύσεις κατά της ψώρα

Μιλάμε για δύο λύσεις: εξήντα τοις εκατό διάλυμα θειοθειικού νατρίου και έξι τοις εκατό υδροχλωρικό οξύ (το ίδιο υδροχλωρικό οξύ). Η εφαρμογή αυτών των δύο λύσεων στο σύμπλεγμα είναι η κύρια ιδέα της μεθόδου του καθηγητή M.P. Demyanovich.

Πρώτον, ένα διάλυμα θειοθειικού άλατος εφαρμόζεται στο δέρμα και αφήνεται να στεγνώσει για ένα τέταρτο της ώρας. Τα σχηματισμένα μικρά σωματίδια κρυστάλλων τρίβονται στο δέρμα, γεγονός που προκαλεί την ψώρα της ψώρα για να γίνει πιο διαπερατό από το φάρμακο. Η διαδικασία γίνεται 2 φορές, αλλά για δεύτερη φορά 15 λεπτά μετά την εφαρμογή του θειοθειικού, το δέρμα υγραίνεται με υδροχλωρικό οξύ, πλένοντας προσεκτικά τα χέρια. Μετά από ένα τέταρτο της ώρας ο ασθενής μπορεί να ντυθεί.

Μια διαδικασία είναι συνήθως αρκετή για να σκοτώσει εντελώς τα ακάρεα, αν το δέρμα μετά τη θεραπεία δεν πλένεται για 3 ημέρες.

Η θεραπεία με τις παραπάνω λύσεις μπορεί να γίνει διαφορετικά. 3 ημέρες στο δέρμα το πρώτο διάλυμα τρίβεται μία φορά την ημέρα και στη συνέχεια εφαρμόζεται ένα διάλυμα υδροχλωρικού οξέος.

Χάος ψώρα

Αυτό δεν είναι για το «ομιλητές» αυτό ρακέτα στην τάξη και παγκάκια στην είσοδο, και ένα πολυ-συστατικών φάρμακα που είναι γνωστό στους ανθρώπους από την αρχαιότητα. Ονομάζεται κιβώτιο ταχυτήτων και όλα τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται σε αυτό πρέπει να αναμειχθούν ή να ανακινηθούν καλά.

Γλωσσοκοπάνα - δεν είναι ακριβώς μια εναλλακτική ιατρική επειδή μπορεί να αγοραστεί στο φαρμακείο να διατάξει, αν τα χέρια έχουν μια συνταγή από γιατρό. Ωστόσο, τέτοια αποτελεσματικά μέσα ψώρα (μερικές φορές ονομάζεται ομιλητής ψευδαργύρου) μπορεί να παρασκευασθεί ανεξάρτητα, έχοντας αγοράσει σε ένα φαρμακείο προηγουμένως απαιτούμενα συστατικά: οξείδιο του ψευδαργύρου (πάστα ψευδαργύρου), 2% βορικό οξύ και σαλικυλικό, θείο (θειικό πάστα).

Πώς να μαγειρέψετε ένα μπουλόνι από ψώρα στο σπίτι; Ναι, είναι πολύ απλό, αναμειγνύοντας όλα τα συστατικά με τις αναφερόμενες αναλογίες:

  • Βορικό και σαλικυλικό οξύ - 50 ml το καθένα,
  • Οξείδιο ψευδαργύρου και θείο - 4 g.

Σε ορισμένες πηγές, μπορείτε να βρείτε μια παρόμοια συνταγή, όπου το αντιβιοτικό ερυθρομυκίνη χρησιμοποιείται αντί του θείου. Πόσο αποτελεσματικότερο είναι να κρίνουμε μόνο εκείνους που το έχουν δοκιμάσει στον εαυτό τους. Όποια και αν είναι η χρήση τέτοιων φαρμάκων, πρέπει κανείς να συζητήσει απαραίτητα με τον γιατρό, ειδικά όταν πρόκειται για ισχυρά φάρμακα.

Όλα τα συστατικά πρέπει να αναμειγνύονται και να αναταράσσονται καλά, και στη συνέχεια να εφαρμόζονται στο δέρμα αρκετές φορές την ημέρα.

Στους ανθρώπους υπάρχουν πολλές διαφορετικές συνταγές για τη θεραπεία της ψώρας στο σπίτι. Μερικοί απ 'αυτούς μπορεί ακόμη να φαίνεται παράξενο, όπως μία αλοιφή με βάση 1 μέρος σκόνη και 3 μέρη ξινή κρέμα, η οποία μετά από 3 ώρες μετά το παρασκεύασμα γίνεται αποτελεσματική άκαρι θεραπεία φαγούρα. Αλλά αν μια τέτοια θεραπεία βοηθά πραγματικά, τότε γιατί να μην το δοκιμάσετε με το να σταματήσετε τα τοξικά φαρμακεία. Αλλά για να διακινδυνεύσουμε να δοκιμάσουμε νέους τρόπους θεραπείας ή να αντιμετωπίσουμε παλιές αποδεδειγμένες φαρμακευτικές μεθόδους, ο καθένας αποφασίζει ήδη για τον εαυτό του.

trusted-source[14], [15]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.