^

Υγεία

Διάγνωση υπερήχων (υπερήχων)

Διακοιλιακό υπερηχογράφημα πυελικών οργάνων

Το υπερηχογράφημα είναι μια διαγνωστική μέθοδος που επιτρέπει τη χρήση ανακλώμενου υπερήχου ορισμένων συχνοτήτων για την απεικόνιση εσωτερικών οργάνων που βρίσκονται, συμπεριλαμβανομένης της πυελικής κοιλότητας: της ουροδόχου κύστης και του ορθού, της μήτρας με τα εξαρτήματά της και τις ωοθήκες της.

Διαγνωστικός υπερηχογράφος: προετοιμασία, όπως και

Η υπερηχογραφική εξέταση θεωρείται μία από τις πιο ενημερωτικές και ασφαλείς μεθόδους μελέτης των εσωτερικών οργάνων ενός ατόμου.

Τροβακτομετρία του τραχήλου της μήτρας: πώς διεξάγεται και πόσο συχνά το κάνει

Τραχειομετρία σημαίνει μια διαδικασία σχεδιασμένη για τον προσδιορισμό του μήκους του τράχηλου. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιείται μια ειδική συσκευή υπερήχων.

Υπερεοχημικό σχηματισμό: με ανιογενή εγκλείσματα, ακουστική σκιά, ανομοιογενής, μη αγγειακή

Οποιαδήποτε περιοχή ιστού με αυξημένη πυκνότητα για υπερηχητικά κύματα είναι ένας υπερεχαιικός σχηματισμός. Εξετάστε τις αιτίες αυτού του φαινομένου, τους τύπους, τις μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας.

Υπερηχογράφημα οσχέου και όρχεων

Ο υπέρηχος των οργάνων όσχεου ξεκινά στη θέση του ασθενούς στην πλάτη με αισθητήρα υπερήχων με συχνότητα τουλάχιστον 7 MHz. Εάν είναι απαραίτητο να απεικονιστούν οι διευρυμένες φλέβες του λοβωτικού πλέγματος, η μελέτη εκτελείται επίσης και στην όρθια θέση του ασθενούς.

Υπερηχογράφημα του τράχηλου

Ο υπέρηχος του τραχήλου είναι μια μέθοδος που είναι μία από τις πιο ενημερωτικές μεθόδους που μας επιτρέπουν να προσδιορίσουμε τις κύριες αιτίες της παθολογικής εξέλιξης όχι μόνο των γυναικείων γεννητικών οργάνων αλλά και των πυελικών οργάνων.

Υπερηχογράφημα Doppler των αγγείων του προστάτη

Η υπερηχητική ντοπαρογραφία των αγγείων του προστάτη είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τη μη επεμβατική αξιολόγηση της ροής του αίματος στον προστάτη. Για την αξιολόγηση της ροής του αίματος στον αδένα του προστάτη, κατά κανόνα, η ταχύτητα χρώματος και η ενέργεια Doppler.

Υπερηχογραφικός υπέρηχος (TRUS)

Ο διαθλαστικός υπερηχογράφος (TRUS) θεωρείται πλέον η κύρια μέθοδος αναγνώρισης ασθενειών του προστάτη.

Ελαστομετρία (ινοσάρωση) του ήπατος

Η μέθοδος της ελαστομετρίας του ήπατος καθιστά δυνατή την εκτίμηση της παρουσίας ίνωσης με τη δημιουργία δονητικών παλμών και, κρίνοντας με τα αποτελέσματα της ανάλυσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, να κρίνουν τις αλλαγές στις ελαστικές ιδιότητες και τους ρυθμούς εξέλιξης της ίνωσης.

Υπερηχογράφημα στην ουρολογία

Ο υπερηχογράφος είναι μια από τις πιο προσιτές διαγνωστικές μεθόδους στην ιατρική. Στην ουρολογία, ο υπέρηχος χρησιμοποιείται για την ανίχνευση δομικών και λειτουργικών αλλαγών στα ουρογεννητικά όργανα.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.