^

Υγεία

Εξέταση του σώματος

Βιοψία λεμφαδένα

Προκειμένου να κατανοηθούν τα αίτια των μεγεθυσμένων λεμφαδένων, είναι απαραίτητο να διεξαχθεί μια σειρά διαγνωστικών μελετών. Η πιο κατατοπιστική και κοινή διαγνωστική μέθοδος θεωρείται σήμερα η βιοψία του λεμφαδένα.

Τρεπανοβιοψία μυελού των οστών

Η τρεπανοβιοψία συνταγογραφείται κυρίως για τη μελέτη των δομών του μυελού των οστών και του μαστικού αδένα. Εάν είναι απαραίτητο, κατά τη διάρκεια του χειρισμού, είναι δυνατόν να εξαλειφθούν τα κυστικά νεοπλάσματα.

Οφτακτομετρία

Η ολακτομετρία είναι απαραίτητη για τον προσδιορισμό των οσφρητικών διαταραχών - ειδικότερα, ανοσμία, υποσμία, παροσμία. Η διαδικασία εκτελείται χρησιμοποιώντας μια σειρά κυλίνδρων γεμάτων με ειδικές λύσεις, καθώς και μια συσκευή για την ποσοτική παροχή αυτών των λύσεων.

Ωτοσκόπηση αυτιού: τι είναι αυτό;

Στην ωτορινολαρυγγολογία, πραγματοποιείται ειδική διαγνωστική διαδικασία, η ωτοσκόπηση για την εξέταση του εξωτερικού ακουστικού καναλιού και την εξέταση της τυμπανικής μεμβράνης.

Σμήνη στη χλωρίδα: ενδείξεις, εκπαίδευση, τεχνική

Ένα επίχρισμα στη χλωρίδα είναι μία από τις σημαντικές διαγνωστικές μεθόδους που επιτρέπουν τη λήψη ενός βιοϋλικού για μικροσκοπικές εργαστηριακές εξετάσεις από την επιφάνεια του δέρματος και των βλεννογόνων. Τις περισσότερες φορές, αυτή η έννοια αναφέρεται στη λήψη υλικού από την επιφάνεια του κολπικού βλεννογόνου.

Οφθαλμολογία ολόκληρου του σώματος

Για την εφαρμογή της μεθόδου της πλετμισμογραφίας χρησιμοποιούνται ειδικές συσκευές - πλεισματογράφοι, διάφορες τροποποιήσεις - ηλεκτρικές, νερό, φωτογραφικές, μηχανικές.

Βιοψία όρχεων: διάτρηση, ανοικτή

Διαγνωστική διαδικασία - βιοψία όρχεων - είναι σχετικά σπάνια, αλλά θεωρείται πολύ χρήσιμη για τον προσδιορισμό των αιτιών της εξασθένισης της γονιμότητας στους άνδρες, καθώς και άλλων ασθενειών που συνδέονται με το αρσενικό αναπαραγωγικό σύστημα.

Μέτρηση της πίεσης του αίματος: αλγόριθμος, πρότυπο

Αρτηριακή πίεση είναι η πίεση που ασκεί το αίμα στους τοίχους των αγγείων. Αυτή η πίεση είναι κάπως μικρότερη στα περιφερειακά, μικρότερα σκάφη. Κυμαίνεται λόγω της συσταλτικής λειτουργίας της καρδιάς.

Μελέτη των αρτηριών

Οι διαταραχές της κυκλοφορικής αρτηριακής κυκλοφορίας είναι συνήθως πιο σοβαρές στους ηλικιωμένους λόγω της υποβάθμισης της παράπλευρης ροής αίματος.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.