^

Υγεία

A
A
A

Μύτη: συμπτώματα ασθενειών σε ενήλικες και παιδιά

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Η περιοχή της μύτης περιλαμβάνει την εξωτερική μύτη και τη ρινική κοιλότητα.

Η εξωτερική μύτη (nasus externus) αποτελείται από τη ρίζα, την πλάτη, την κορυφή και τα φτερά της μύτης. Η ρίζα της μύτης (radix nasi) βρίσκεται στο πάνω μέρος του προσώπου, που χωρίζει από το μέτωπο με μια εγκοπή - μια μετάδοση. Τα πλευρικά τμήματα της εξωτερικής μύτης κατά μήκος της διάμεσης γραμμής συνδέουν τη ραχιαία της μύτης (dorsum nasi), που καταλήγει στο μέτωπο με την κορυφή. Το κάτω μέρος των πλευρικών τμημάτων σχηματίζει τα φτερά της μύτης (alae nasi), που οριοθετούν τα ρουθούνια - τις οπές του αέρα. Τα νάρθηκα κατά μήκος της διάμεσης γραμμής διαχωρίζονται από το μεμβρανώδες τμήμα του ρινικού διαφράγματος. Η ρίζα της μύτης, το άνω μέρος της ράχης της εξωτερικής μύτης, έχει βάση οστού, που σχηματίζεται από τα ρινικά οστά και τις μετωπικές διαδικασίες της άνω γνάθου. Το μεσαίο τμήμα της πλάτης και την πλευρά του εξωτερικού μύτης διαχωρίζεται ως βάσεις είναι ζευγαρωμένα τριγωνική μορφή πλευρική ρινικού χόνδρου (cartilago nasi μηριαίος), η οποία μέση γραμμή είναι συνδεδεμένη με το ίδιο χόνδρου αντίθετη πλευρά. Το βιβλίο από τον πλευρικό χόνδρο είναι ένα μεγάλο χοιρινό alaris major (cartilago alaris major), το οποίο στο εμπρόσθιο και στο πλευρικό όριο ορίζει το ρουθούνι της αντίστοιχης πλευράς. Τα μικρά φτερά χόνδρου (cartilagines alares minores) σε μία ποσότητα από 2-3 σε κάθε πλευρά διατάσσεται πίσω από τον μεγάλο alar χόνδρο, μεταξύ αυτού και του άκρου των ανοιγμάτων σε σχήμα αχλαδιού. Μεταξύ των πλευρικών χόνδρων και μεγαλύτερη alar χόνδρου συχνά βρήκα πολλά διαφορετικά μεγέθους επιπλέον ρινικού χόνδρου (cortilagines nasales accessoriae).

Το καρτίλαο septi nasi (καρτίλαγος septi nasi) είναι δίπλα στην εσωτερική επιφάνεια της ράχης της μύτης. Δεν έχει ζεύγος, έχει ακανόνιστο τετράγωνο σχήμα. Ο χόνδρος του ρινικού διαφράγματος συνδέεται με την κατακόρυφη πλάκα του πλεγμένου οστού πίσω και άνω, και από πίσω και από κάτω με το όμβριο και την πρόσθια μύτη. Μεταξύ της κατώτερης ακμής του χόνδρου του διαφράγματος της μύτης και της πρόσθιας ακμής του ανοιχτήρι είναι ένας στενός ρινός-ρινικός χόνδρος (cartilago vomeronasalis). Οι χόνδροι της μύτης, που καλύπτονται με περιχόνδριο, συνδέονται μεταξύ τους με δομές με συνδετικό ιστό.

trusted-source[1], [2], [3]

Ποιες δοκιμές χρειάζονται;

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.