^

Υγεία

Helmintox

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 10.08.2022
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Το Helmintox έχει ανθελμινθικές ιδιότητες.

trusted-source[1]

Ενδείξεις Helmintox

Χρησιμοποιείται για την εξάλειψη της αγκυλοστομίας, της εντεροβιοσίας και της ασκαρίδωσης.

trusted-source[2], [3]

Τύπος απελευθέρωσης

Η απελευθέρωση γίνεται με τη μορφή δισκίων: (Μορφή 125 - 6 τεμάχια μέσα στη συσκευασία, Μορφή 250 - 3 τεμάχια μέσα στη συσκευασία).

Παράγεται επίσης με τη μορφή εναιωρήματος από το στόμα - σε φιάλες χωρητικότητας 15 ml.

trusted-source[4]

Φαρμακοδυναμική

Το Helmintox είναι ένα ανθελμινθικό φάρμακο που προκαλεί νευρομυϊκό αποκλεισμό σε ελμίνθους, καθώς και σπαστική μυϊκή παράλυση. Περαιτέρω, αυτές οι ελμίνθες εκκρίνονται από το σώμα με κόπρανα από εντερική περισταλτική.

Το φάρμακο δρα αποτελεσματικά τόσο στα ανώριμα όσο και στα ώριμα ελμίνθια και των δύο βιολογικών φύλων: στα ασκαρίδια με τους σκώληκες, καθώς και στους αγκυλόστοπους. Το φάρμακο δεν έχει συναρπαστικό αποτέλεσμα, επομένως δεν προκαλεί τη μετανάστευση παρασίτων. Δεν επηρεάζει τις μεταναστευτικές προνύμφες των παρασίτων.

Φαρμακοκινητική

Το φάρμακο δεν απορροφάται ουσιαστικά από το πεπτικό σύστημα. Οι κορυφαίοι δείκτες στο αίμα σημειώνονται κατά τη διάρκεια 1-3 ωρών.

Μέρος της δραστικής ουσίας υφίσταται τη διαδικασία του ηπατικού μεταβολισμού. Περίπου το 93% του LS εκκρίνεται από το έντερο και το υπόλοιπο 7% της ουσίας απεκκρίνεται μέσω των νεφρών.

Δοσολογία και χορήγηση

Χρήση δισκίων.

Τα δισκία χρησιμοποιούνται από το στόμα, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Δεν μπορεί να ληφθεί με άδειο στομάχι. Η ταυτόχρονη χορήγηση καθαρτικών δεν απαιτείται.

Για την εξάλειψη της ετεροβιοσίας ή της ασκαρίας - το μέγεθος της δόσης ενός παιδιού: 1 δισκίο με όγκο 125 mg / 10 kg. Για τους ενήλικες που ζυγίζουν λιγότερο από 75 kg απαιτείται δόση 3 δισκίων με όγκο 0,25 g. Τα άτομα με υψηλότερες τιμές βάρους θα πρέπει να παίρνουν 4 δισκία με όγκο 0,25 g.

Χρήση εναιωρήματος φαρμάκου.

Πριν από τη χρήση, ανακινήστε καλά το φιαλίδιο ανάρτησης. Εντός 1 ml LS περιέχει 50 mg του δραστικού συστατικού, και στο 1ο κουτάλι μέτρησης, 125 mg της ουσίας.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας με αναρρόφηση ή ετεροβίωση, το μέγεθος της δόσης του παιδιού είναι μία δόση ενός κουταλιού / 10 kg. Ένας ενήλικας με βάρος κάτω των 75 kg πρέπει να καταναλώνει 6 κουταλιές φαρμάκου και σε άτομα με βάρος μεγαλύτερο από 75 kg και 8 κουταλιές ανά 1 λήψη. Μετά από 3 εβδομάδες θεραπείας, θα πρέπει να επαναλάβετε τη χρήση φαρμάκων σε παρόμοιες μερίδες - προκειμένου να αποφευχθεί η νέα μόλυνση.

Η πορεία της θεραπείας για την αγκυλοστομία διαρκεί 3 ημέρες. Το μέγεθος της δόσης ενός παιδιού είναι 0,25 mg / 10 kg. Για τους ενήλικες με βάρος μεγαλύτερο από 75 kg, η ημερήσια δόση είναι 2 g.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου απολέπισης, απαιτείται καθαρισμός του χώρου και πλύση των παιδικών παιχνιδιών στο σπίτι. Επιπλέον, κάθε μέρα θα πρέπει να αλλάξετε τα εσώρουχα σας και να σιδερώσετε το κρεβάτι. Η θεραπεία πρέπει να διεξάγεται για κάθε μέλος της οικογένειας. Για να αποφύγετε την επανάσταση, πρέπει να αλλάζετε καθημερινά τα ρούχα σας, να πλένετε καλά τα χέρια σας και να αποφεύγετε το ξύσιμο των περιοχών του δέρματος στον καβάλο σας. Μετά το πέρας της πορείας, πραγματοποιείται έλεγχος των περιττωμάτων.

trusted-source[6]

Χρήση Helmintox κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Τα φάρμακα που περιέχουν πυραντέλη δεν συνιστώνται για τις έγκυες γυναίκες. Η χρήση του Helmintox επιτρέπεται μόνο σε καταστάσεις όπου δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί ασφαλέστερη εναλλακτική λύση για μια έγκυο γυναίκα.

Αντενδείξεις

Μεταξύ των αντενδείξεων:

  • η περίοδος θηλασμού ·
  • την παρουσία υπερευαισθησίας στο φάρμακο.
  • μυασθένεια.
  • ηπατική παθολογία ή ηπατική ανεπάρκεια.

Παρενέργειες Helmintox

Η χρήση του φαρμάκου προκαλεί περιστασιακά τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες:

  • εμετός με ναυτία, απώλεια της όρεξης, διάρροια, κοιλιακό άλγος,
  • ανάπτυξη κνίδωσης ή κνησμού.
  • αυξημένες τιμές τρανσαμινασών στο εσωτερικό του ήπατος,
  • το αίσθημα κόπωσης, η ανάπτυξη πονοκεφάλων, αϋπνία, και επιπλέον ζάλη.
  • ακουστικές διαταραχές.

trusted-source[5]

Υπερβολική δόση

Όταν δεν εμφανίζεται υπερβολική δόση σοβαρής δηλητηρίασης. Για την εξάλειψη των συμπτωμάτων, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί πλύση στομάχου.

trusted-source[7], [8], [9], [10]

Αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα

Το Pirantel αυξάνει την αξία της θεοφυλλίνης στο αίμα.

Η συνδυασμένη χρήση με ροφητικά μπορεί να οδηγήσει σε εξασθένιση των ιδιοτήτων του δραστικού στοιχείου του παρασκευάσματος.

Απαγορεύεται ο συνδυασμός φαρμάκου με πιπεραζίνη ή λεβαμισόλη.

trusted-source[11], [12]

Συνθήκες αποθήκευσης

Το Helminthox πρέπει να διατηρείται σε στάνταρντ για ιατρικές συνθήκες. Η θερμοκρασία είναι εντός 25 ° C.

trusted-source[13], [14], [15]

Διάρκεια ζωής

Το Helminthox (και τα δύο εναιωρήματα και τα δισκία) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για 3 χρόνια μετά την απελευθέρωση του φαρμάκου.

trusted-source[16]

Αίτηση για παιδιά

Το φάρμακο σε δισκία επιτρέπεται να συνταγογραφείται σε παιδιά ηλικίας άνω των 6 ετών.

Η αναστολή μπορεί να συνταγογραφηθεί σε παιδιά ηλικίας κάτω των 6 ετών με βάρος μεγαλύτερο από 12 κιλά.

Αναλόγους

Ανάλογα του φαρμάκου είναι τα παρασκευάσματα Pirantel, καθώς και το Nemocide (και τα δύο φάρμακα είναι σε εναιώρημα και δισκία).

trusted-source[17]

Κριτικές

Το Helmintox είναι το φάρμακο επιλογής κατά τη διάρκεια της θεραπείας της εντεροβιοσίας με αναρρόφηση (μαζί με το Pirantel). Οι ελμινθίες είναι μια αρκετά κοινή ασθένεια που αναπτύσσεται κυρίως στα παιδιά, επομένως αυτό το φάρμακο χρησιμοποιείται αρκετά συχνά. Κλινικές δοκιμασίες της αποτελεσματικότητάς της έδειξαν πολύ υψηλά ποσοστά (94-100%) στη θεραπεία των προαναφερθεισών προσβολών. Ένα άλλο πλεονέκτημα του φαρμάκου, που κρίνεται από τις πολλές κριτικές, είναι η καλή ανοχή του στα παιδιά.

Χάρη στην κατάλληλη μορφή δοσολογίας και ευχάριστη επίγευση (εναιώρημα), μπορεί να δοθεί χωρίς προβλήματα στα παιδιά χωρίς να προκαλέσει αρνητική αντίδραση. Με τις παραπάνω παθολογικές καταστάσεις αρκεί μια εφάπαξ χρήση φαρμάκων, έτσι ώστε μετά από δοκιμές για την παρουσία σκουληκιών στο παιδί να προκύψει ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Υπάρχουν μερικές αναφορές για την εμφάνιση ανεπιθύμητων συμπτωμάτων με τη μορφή ασθενών κοιλιακών πόνων και διάρροιας, καθώς και μικρής ναυτίας.

Συχνά η θεραπεία πραγματοποιήθηκε χωρίς την ανάπτυξη ανεπιθύμητων ενεργειών - Αυτό το γεγονός οφείλεται στο γεγονός ότι ακινητοποιεί μόνο Gelmintoks παράσιτα, και όπως είναι γνωστό, στο θάνατό τους επέρχεται εκπομπή τοξικών στοιχείων, προκαλώντας την ίδια την ανάπτυξη των ανεπιθύμητων συμπτωμάτων.

Ένας σημαντικός παράγοντας θεωρείται επίσης το γεγονός ότι πριν από τη χρήση των φαρμάκων δεν απαιτείται προετοιμασία ή διατροφή. το φάρμακο μπορεί να ληφθεί χωρίς να ληφθεί υπόψη η κατανάλωση.

Προσοχή!

Για να απλουστευθεί η αντίληψη των πληροφοριών, αυτή η οδηγία για τη χρήση του φαρμάκου "Helmintox" μεταφράστηκε και παρουσιάστηκε σε ειδικό έντυπο με βάση τις επίσημες οδηγίες για ιατρική χρήση του φαρμάκου. Πριν από τη χρήση, διαβάστε το σχόλιο που έρχεται απευθείας στο φάρμακο.

Η περιγραφή παρέχεται για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελεί οδηγό για αυτοθεραπεία. Η ανάγκη για αυτό το φάρμακο, ο σκοπός του θεραπευτικού σχήματος, οι μέθοδοι και η δόση του φαρμάκου καθορίζονται αποκλειστικά από τον θεράποντα ιατρό. Η αυτοθεραπεία είναι επικίνδυνη για την υγεία σας.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.