^

Υγεία

Λοιμώδη και παρασιτικά νοσήματα

Πνευμονιοκοκκική μηνιγγίτιδα: συμπτώματα, διάγνωση, θεραπεία

Εκτός από τη φλεγμονή των πνευμόνων και του υπεζωκότα, του μέσου ωτός και των παραρρινίων κόλπων, των μαλακών ιστών και των αρθρώσεων, η πνευμονιοκοκκική λοίμωξη μπορεί να προκαλέσει φλεγμονώδη διαδικασία στα μήνιγγα - πνευμονιοκοκκική μηνιγγίτιδα.

Μηνιγγίτιδα χωρίς πυρετό: συμπτώματα, θεραπεία

Σε σπάνιες περιπτώσεις, η μηνιγγίτιδα αναπτύσσεται χωρίς πυρετό, γεγονός που περιπλέκει πολύ τη διάγνωση και μπορεί να υποδηλώνει διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος. 

Εντεροϊική μηνιγγίτιδα σε παιδιά και ενήλικες

Οι εντεροϊοί θεωρούνται η πιο κοινή αιτία ιογενούς μηνιγγίτιδας σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, με μερικές χώρες υψηλού εισοδήματος να αναφέρονται ετησίως μεταξύ 12 και 19 περιστατικών ανά 100.000 πληθυσμού.

Ανθρώπινη κοκκιοκυτταρική αναπλασμώση

Η ανάπλαση έχει πολυμορφικά συμπτώματα και χαρακτηριστική εποχικότητα (κυρίως άνοιξη-καλοκαίρι), που σχετίζεται με περιόδους φυσικής δραστηριότητας που μεταδίδεται με τσιμπούρια. 

Μεταμυοειδές σύνδρομο σε ενήλικες και παιδιά

Σύνδρομο Postcoid - αυτή η διάγνωση εγείρει πολλά ερωτήματα. Κατά κανόνα, οι άνθρωποι σκέφτονται: είχαν μια λοίμωξη, ανάρρωσαν και δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχούν. Αλλά ο κορωνοϊός είναι πιο ύπουλος από ό, τι περίμεναν οι γιατροί: είναι σε θέση να θυμίζει τον εαυτό του για μεγάλο χρονικό διάστημα με διάφορα παθολογικά σημεία με τη μορφή ενός ακουστικού συνδρόμου.

Λοιμώδες ερύθημα

Όταν επηρεάζονται διάφορες λοιμώξεις, μπορεί να εμφανιστεί εστιακή ερυθρότητα στο δέρμα - μολυσματικό ερύθημα, το οποίο αποτελεί ένδειξη ότι η λοίμωξη έχει προκαλέσει αντίδραση με τη μορφή αυξημένης ροής αίματος στην περιοχή του δέρματος.

Τύποι streptoderma: συμπτώματα και ιδιαιτερότητες των διαφόρων μορφών της νόσου

Το Streptoderma είναι μια συλλογική έννοια με την οποία οι γιατροί ορίζουν την ποικιλία τύπων και μορφών δερματικής παθολογίας που προκαλείται από στρεπτοκοκκική λοίμωξη. Διαφορετικοί τύποι στρεπτοδερμάτων έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά συμπτώματα, χαρακτηριστικά και συνθήκες ανάπτυξης. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.