^

Υγεία

Διάγνωση αυτοάνοσων νόσων

Δείγματα Coombs

Άμεση Coombs - δοκιμή αντισφαιρίνης (συγκόλλησης στο πήκτωμα αποκαλύπτει πλήρη δισθενή αντισώματα), με τη βοήθεια της οποίας καθορίζουν την κλάση IgG αντίσωμα, και το συστατικό C3-συμπληρώματος επί της επιφανείας του ερυθροκυττάρου.

Αντισώματα στο Saccharomyces cerevisiae στο αίμα

Το Saccharomyces cerevisiae είναι μονοκύτταροι μύκητες, κοινώς γνωστοί ως "ζύμη αρτοποιίας". Saccharomyces cerevisiae αντισώματα προς IgG κατηγορίας και IgA που κατευθύνονται έναντι επιτόπου oligomannanovogo μαννάνη (fosfopeptidomannana) κύτταρο ζυμομύκητα μεμβράνης.

Αντισώματα στην τρανσγλουταμινάση ιστού στο αίμα

Η τρανσγλουταμινάση ιστού ανήκει σε μια οικογένεια εξαρτώμενων από ασβέστιο ακυλοτρανσφεράσες που καταλύουν το σχηματισμό διασυνδέσεων μεταξύ πρωτεϊνών. Έχει πλέον διαπιστωθεί ότι η τρανσγλουταμινάση ιστού είναι το κύριο, εάν όχι το μόνο ενδομυϊκό αντιγόνο σε ασθενείς με κοιλιοκάκη.

Αντισώματα στη γλιαδίνη στο αίμα

Αυξημένα επίπεδα αντισωμάτων έναντι της γλιαδίνης στον ορό του αίματος μπορούν να ανιχνευθούν σε 25% των ασθενών με ερπητοειδή δερματίτιδα και αυτοάνοσες ασθένειες.

Αντισώματα στη σωληνοειδή βασική μεμβράνη στο αίμα

Διάμεση σωληναριακή νεφρίτιδα είναι μία φλεγμονώδης νεφροπάθεια μολυσματική φύση με τον εντοπισμό της παθολογικής διαδικασίας στις νεφρώνες σωληνοειδή συσκευή διάμεση (διάμεση) ιστού και βλάβη.

Αντισώματα στη βασική μεμβράνη των σπειραμάτων στο αίμα

Η παρουσία αντισωμάτων στη βασική μεμβράνη των σπειραμάτων (αντι-ΒΜC) είναι πιο χαρακτηριστική για τους ασθενείς με ταχεία προοδευτική σπειραματονεφρίτιδα (σπειραματονεφρίτιδα κατά της BMC). Όλοι οι ασθενείς με σπειραματονεφρίτιδα αντι-ΒΜC μπορούν να χωριστούν σε δύο ομάδες: μόνο με παθολογία των νεφρών και ασθένεια Goodpasture (50%), όπου το τελευταίο συνδυάζεται με πνευμονική.

Εργαστηριακή διάγνωση αυτοάνοσης νεφρικής νόσου

Η σπειραματονεφρίτιδα είναι η πιο κοινή μορφή πρωτοπαθούς νεφροπάθειας με κυρίαρχη βλάβη των νεφρικών σπειραμάτων. Επί του παρόντος, η έννοια της ανοσοφλεγμονώδους γένεσης αυτής της ασθένειας είναι γενικά αναγνωρισμένη.

Αντισώματα στο ενδοθήλιο του ορού

Αντισώματα στο αγγειακό ενδοθήλιο βρίσκονται συχνά στη αγγειίτιδα, ειδικά με τη νόσο Kawasaki. Προτείνεται ότι αντισώματα στο ενδοθήλιο μπορεί να βλάψουν τα ενδοθηλιακά κύτταρα μέσω κυτταρικής κυτταροτοξικότητας εξαρτώμενης από το συμπλήρωμα ή εξαρτώμενης από αντισώματα κυτταρικής κυτταροτοξικότητας.

Αντισώματα στη μυελοϋπεροξειδάση ουδετερόφιλων στο αίμα

Η μυελοϋπεροξειδάση - μία πρωτεΐνη με ένα μοριακό βάρος 59.000, η οποία είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την εξασφάλιση της προστασίας της ανθρώπινης βακτηριοκτόνου. Αντισώματα στη μυελοϋπεροξειδάση των ουδετεροφίλων μπορεί να εμφανιστούν στη αγγειίτιδα

Αντισώματα σε μια πρωτεΐνη που ενισχύει το βακτηριοκτόνο αποτέλεσμα των ουδετεροφίλων

Η πρωτεΐνη, η οποία ενισχύει τη βακτηριοκτόνο δράση των ουδετεροφίλων, είναι μια μεμβρανική πρωτεΐνη ουδετερόφιλων και μονοκυττάρων. Η κύρια λειτουργία του είναι να δεσμεύει τα ενδογενή βακτηρίδια. Αντισώματα σε αυτή την πρωτεΐνη εντοπίζονται συχνότερα στη νόσο του Crohn και στην ελκώδη κολίτιδα.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.