^

Ανάλυση της λειτουργίας των νεφρών και του ήπατος: πώς να μειώσετε το βάρος;

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 19.10.2021
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Με τη βοήθεια τεστ ήπατος και νεφρών, το βάρος μπορεί να ελεγχθεί αποτελεσματικά. Συχνά οι άνθρωποι δεν πιστεύουν καν ότι το αποτέλεσμα της παχυσαρκίας είναι η διακοπή του έργου αυτών των ζωτικών οργάνων. Αλλά είναι έτσι.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11]

Ανάλυση της λειτουργίας του ήπατος

Το ήπαρ έχει ένζυμα, το επίπεδο και η κατάσταση των οποίων μπορεί να καθορίσει πόσο καλά λειτουργεί. Αυτά είναι τα ακόλουθα στοιχεία.

 • GOLD
 • Είναι
 • ΓΓΤ
 • Αλκαλικά φωσφορικά
 • Η χολερυθρίνη

Εάν όλα αυτά αφήσουν πάρα πολλά, τότε το έργο του ήπατος μπορεί να παραβιαστεί. Τι άλλο μπορεί να προκαλέσει ηπατική δυσλειτουργία ;

 1. Κατάχρηση αλκοόλ
 2. Συχνή χρήση ναρκωτικών, ιδιαίτερα ψυχοτρόπων φαρμάκων
 3. Ασθένειες ηπατίτιδας διαφόρων ειδών
 4. Υποδοχή των φυτικών τσαγιού και των εγχύσεων
 5. Έμφραγμα του μυοκαρδίου (χρόνια και οξεία μορφή)
 6. Άλλες χρόνιες ασθένειες
 7. Δηλητηρίαση

Εάν ένα άτομο παραμείνει σε δίαιτα για μεγάλο χρονικό διάστημα και έτσι εξαντλεί το σώμα του, μπορεί να έχει αυξημένο επίπεδο χολερυθρίνης του ήπατος, με αποτέλεσμα το ήπαρ να αρχίζει να λειτουργεί με διακοπές.

trusted-source[12], [13], [14], [15], [16], [17], [18], [19], [20], [21], [22], [23]

Πρωτεΐνη και ηπατική λειτουργία

Οι κύριες πρωτεϊνικές ουσίες του ήπατος είναι η σφαιρίνη και η λευκωματίνη. Παράγονται από το ίδιο το ήπαρ και μεταφέρονται μαζί με το αίμα.

Αυτές οι πρωτεΐνες βοηθούν στη δημιουργία αντισωμάτων, τα οποία, όπως κάποιες άλλες ουσίες, δεσμεύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Όσον αφορά την αλβουμίνη, βοηθά τους μύες και τα άλλα όργανα να λειτουργούν: ήπαρ, νεφρά, πνεύμονες. Βοηθά στον σχηματισμό των μυϊκών ινών.

Εάν η αλβουμίνη είναι χαμηλή στο σώμα, οι λόγοι για την έλλειψή της μπορεί να είναι:

 • Δίαιτες που εξασθενίζουν το σώμα
 • Ασθένειες του πεπτικού συστήματος
 • Ασθένειες του ήπατος και των νεφρών
 • Χρόνια φλεγμονή
 • Κακή πρωτεΐνες, λίπη και υδατάνθρακες μενού

Εάν οι δοκιμές έδειξαν ότι το επίπεδο λευκωματίνης είναι καταστροφικά υψηλό ή χαμηλό, απαιτούνται πρόσθετες δοκιμές για τον προσδιορισμό της ποιότητας των άλλων ενζύμων που παράγει το ήπαρ.

Οι ενδοκρινολόγοι συνιστούν να γίνονται δοκιμές για τα επίπεδα λευκωματίνης προτού ο ασθενής ομαλοποιήσει το βάρος. Αυτός είναι ένας αξιόπιστος δείκτης της ηπατικής λειτουργίας.

Πώς λειτουργούν τα νεφρά; Αναλύσεις

Για να προσδιοριστεί η ποιότητα των νεφρών, είναι σημαντικό να αναλυθεί το επίπεδο των ουσιών που επεξεργάζονται τα νεφρά. Εδώ είναι.

 1. Ουρικό οξύ
 2. Κρεατινίνη
 3. Ουρία ορού αίματος

Αυτές οι ουσίες εκκρίνονται από το σώμα με ούρα, είναι το προϊόν της διάσπασης των πρωτεϊνών στο σώμα. Εάν οι ουσίες αυτές στα ούρα εντοπιστούν πολύ, σημαίνει ότι τα νεφρά δουλεύουν ανεπαρκώς καλά.

Ουρία ορού αίματος

Εάν αυτή η ουσία στο σώμα δεν είναι αρκετή, αυτό σημαίνει ότι ένα άτομο έχει συσσωρεύσει πολλά υγρά μέσα. Ο δείκτης αυτής της κατάστασης είναι οίδημα ή κακή μενού με μικρή ποσότητα πρωτεϊνικής τροφής και υπερβολική ποσότητα υδατανθράκων.

Αν η ουρία στο σώμα είναι μικρή, μπορεί να υποδηλώνει χρόνιες ασθένειες ή φλεγμονώδεις διεργασίες.

Ως εκ τούτου, χρειάζεστε επιπλέον δοκιμές νεφρικής λειτουργίας.

Κρεατινίνη

Ένα χαμηλό επίπεδο κρεατινίνης στο αίμα είναι πιθανό να υποδεικνύει νεφρική νόσο και δυσλειτουργία στην εργασία τους. Αν αυτό το επίπεδο είναι μικρότερο από 1,5 μονάδες, τότε έχετε λόγο να πιστεύετε ότι η εργασία των νεφρών είναι σπασμένη.

Εάν το επίπεδο κρεατινίνης είναι υψηλότερο ή ίσο με 29 μονάδες, τότε πίνετε λίγο υγρό και τα νεφρά σας υποφέρουν από αυτό. Επιπλέον, πρέπει να εξισορροπήσετε το μενού. Συγκεκριμένα - για την αύξηση της περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες στη διατροφή.

trusted-source[24], [25], [26]

Ουρικό οξύ

Εάν υπάρχει πολύ ουρικό οξύ στο σώμα - έχετε πρόβλημα κατάχρησης αλκοόλ. Επιπλέον, το σώμα έχει ένα αυξημένο επίπεδο τριγλυκεριδίων, πάρα πολύ πρωτεΐνη, αλλά πολύ λίγο υγρό.

Εάν υπάρχει πολύ ουρικό οξύ, αυτό είναι επίσης μια δικαιολογία για να δείτε έναν γιατρό. Αυτό σημαίνει ότι ένα άτομο μπορεί να αναπτύξει ουρική αρθρίτιδα, καθώς και αρθρίτιδα. Και οι δύο αυτές ασθένειες μπορούν να φέρουν πόνο - στα δάκτυλα των ποδιών και των χεριών, των ποδιών. Στη συνέχεια, πρέπει να εξαλείψετε το αλκοόλ από το μενού και επίσης να επικοινωνήσετε με τον γαστρεντερολόγο για την ισορροπία του μενού.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.