^

Σώματα κετονών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 19.10.2021
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Τα σώματα κετονών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι μια άλλη ανάλυση που πρέπει να περάσει στην μέλλουσα μητέρα. Τα σώματα κετονών βρίσκονται στα ούρα και σας επιτρέπουν να καθορίσετε τον τρόπο με τον οποίο προχωρά η εγκυμοσύνη, εάν υπάρχει λοίμωξη στο σώμα ή εάν όλα είναι εντάξει. Θα είναι χρήσιμο για κάθε γυναίκα να ανακαλύψει γιατί, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τόσο συχνά να περάσει τις εξετάσεις ούρων και τι μπορεί να μάθει από αυτήν. Ας δούμε τι είναι τα κετόνια, πώς επηρεάζουν την εγκυμοσύνη και ποιο είναι το ποσοστό τους στα ούρα μιας εγκύου γυναίκας.

Τα σώματα κετονών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα πρέπει να περιέχονται σε μικρές ποσότητες στα ούρα. Κατά κανόνα, η απελευθέρωση των σωμάτων ketov σε χτυπήματα από 20 έως 50 mg. Σε γενικές γραμμές, η ανάλυση των ούρων, οι δείκτες αυτοί είναι σχεδόν αόρατοι. Συνεπώς, κάθε έγκυος πρέπει να περάσει ειδικές εξετάσεις για να προσδιορίσει αυτόν τον δείκτη.

 • Η αυξημένη αξία των κετονικών σωμάτων στα ούρα θεωρείται παθολογία, δηλαδή η κετονουρία. Τα σώματα κετονών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης εκδηλώνονται εάν υπάρχει μόλυνση και στο γυναικείο σώμα, μπορούν να μιλήσουν για την πρώιμη τοξικότητα.
 • Τα σώματα κετονών δηλητηριάζουν το σώμα μιας εγκύου γυναίκας με ακετόνη, γεγονός που περιπλέκει τη διαδικασία μεταφοράς ενός μωρού. Το άλμα των κετονικών σωμάτων μπορεί να παρατηρηθεί με απότομη μείωση του βάρους της εγκύου γυναίκας, αλλά αυτό παρατηρείται κατά τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης, κατά την περίοδο της τοξικότητας.
 • Μερικές φορές τα σώματα κετονών λένε ότι μια έγκυος γυναίκα έχει προβλήματα με το συκώτι, καθώς και το πεπτικό σύστημα λόγω ακατάλληλης, μη ισορροπημένης διατροφής.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7]

Ποιος θα επικοινωνήσει;

Κανονικά κετονικά σώματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Ο ρυθμός των κετονικών σωμάτων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι η απουσία τους. Αν και, την ημέρα που το σώμα παράγει περίπου 20-50 mg κετονών, τα οποία εκκρίνονται στα ούρα. Εάν τα σώματα κετονών εντοπίστηκαν στις αναλύσεις μιας εγκύου γυναίκας, αυτό μπορεί να υποδεικνύει:

 • Εκτός από τα σώματα κετόνης, υπάρχει ζάχαρη στο γυναικείο σώμα, δηλαδή, πιθανότατα, η έγκυος γυναίκα πάσχει από διαβήτη.
 • Τα σώματα κετονών στα ούρα μπορεί να υποδηλώνουν ότι πριν από τη δοκιμή, η γυναίκα είχε διατροφικές διαταραχές. Μια έγκυος έφαγε λιπαρά τρόφιμα, η οποία ήταν ο λόγος για την αύξηση αυτών των κετονών.

Τα σώματα κετονών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ένας δείκτης που βοηθά στον έλεγχο της πορείας της εγκυμοσύνης. Προκειμένου τα κετόνια να είναι φυσιολογικά, είναι απαραίτητο να διατηρήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και να διατηρήσουμε μια ισορροπημένη διατροφή.

trusted-source[8], [9], [10], [11], [12], [13], [14], [15], [16]

Στοιχεία κετονών στα ούρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Στοιχεία κετονών στα ούρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης - μια ουσία που σχηματίζεται κατά την οξείδωση πρωτεϊνών και λιπών στο σώμα. Γι 'αυτό, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι απαραίτητο να παρακολουθεί προσεκτικά τη διατροφή και να μην φάει αλατισμένο, καπνιστό ή τηγανισμένο. Εάν ο δείκτης είναι πολύ υψηλός, αλλά όλα είναι εντάξει με το θηλυκό σώμα, τότε το πρόβλημα μπορεί να είναι η λήψη φαρμάκων ή βιταμινών. Σε αυτή την περίπτωση, η έγκυος πρέπει να σταματήσει να παίρνει το φάρμακο και να περάσει την επαναλαμβανόμενη ανάλυση.

Τα σώματα κετόνης περιλαμβάνουν ακετοξικό οξύ, β-υδροξυβουτυρικό οξύ και ακετόνη. Στο σώμα μιας εγκύου γυναίκας, ο ρυθμός των κετονικών σωμάτων μπορεί να αυξηθεί λόγω της έλλειψης γλυκόζης, γεγονός που οδηγεί σε διάφορες παθολογίες. Προβλήματα με κετονικά σώματα μπορεί να υποδηλώνουν ότι μια έγκυος γυναίκα είναι άρρωστη με:

 • Σακχαρώδης διαβήτης (μη αντιρροπούμενος).
 • Σοβαρές λοιμώδεις διεργασίες στο σώμα.
 • Αυξημένα επίπεδα κορτικοστεροειδών.
 • Τυρεοτοξικότης.
 • Τρώτε με μια μικρή ποσότητα υδατανθράκων ή ακόμα και λιμοκτονία.
 • Ασθένεια Girke ή κώμα.

Μην ξεχνάτε ότι οι ενεργειακές διεργασίες στο σώμα μιας εγκύου γυναίκας συμβαίνουν πολύ γρήγορα, έτσι το αγέννητο μωρό, όπως και η μητέρα του, μπορεί να έχει έλλειψη γλυκόζης. Για να αποφευχθεί αυτό, και όλες οι εξετάσεις ήταν φυσιολογικές, μια έγκυος πρέπει να εξασφαλίσει ότι η διατροφή της είναι πλήρης, ισορροπημένη και κανονική.

trusted-source[17], [18]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.