^

Παιδικό δωμάτιο για το αγόρι: πώς να μην συγχέεται με το σχέδιο;

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 19.10.2021
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Πώς να κανονίσετε ένα παιδικό δωμάτιο για ένα αγόρι; Υπάρχουν πολλές επιλογές, ειδικά αφού τώρα κατασκευάζονται πολλά ειδικά παιχνίδια, τα οποία μπορεί να είναι διακοσμητικά του παιδικού δωματίου. Αλλά το κύριο πράγμα είναι ότι αυτό το δωμάτιο - το δωμάτιο του μελλοντικού άνδρα - δεν ήταν μόνο όμορφα σχεδιασμένο, αλλά και λειτουργικό και φιλικό προς το περιβάλλον.

Χρωματικό σχέδιο για το δωμάτιο για αγόρια

Χρωματικό σχέδιο για το δωμάτιο για αγόρια

Το δωμάτιο για το αγόρι, κατά κανόνα, γίνεται μπλε. Αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για αυτό το δωμάτιο όλες τις αποχρώσεις του μπλε και του μπλε, καθώς και ευγενή καφέ, έξυπνο κίτρινο, φωτεινό λευκό.

Επιλέγοντας το χρώμα των τειχών στο δωμάτιο για το αγόρι, μπορείτε να ακολουθήσετε τις επιθυμίες του. Εάν το παιδί προτιμά κίτρινο ή μπλε, μην το συζητάτε. Προσπαθήστε μόνο να αποτρέψετε το παιδί από υπερβολικά επιθετικά χρώματα, θα ενθουσιάσει το νευρικό σύστημα του παιδιού και θα τον εμποδίσει να πάρει αρκετό ύπνο.

Είναι ενδιαφέρον ότι μπορείτε να διακοσμήσετε με ορισμένα χρώματα όχι μόνο τους τοίχους, αλλά και το ανώτατο όριο. Στο ανώτατο όριο μπορείτε να κάνετε ενδιαφέροντα αστεία σχέδια στο στυλ ολόκληρου του δωματίου. Αυτό θα δώσει την ευκαιρία να τους παρακολουθήσετε μωρό, όταν βρίσκεται στο κρεβάτι ή στο πάτωμα, στο χαλί.

Διαφορετικά στυλ διακόσμησης ενός παιδικού δωματίου για ένα αγόρι

Διαφορετικά στυλ διακόσμησης ενός παιδικού δωματίου για ένα αγόρι

Το δωμάτιο για το αγόρι μπορεί να γίνει με διαφορετικό στυλ. Μπορεί να είναι στυλ σαφάρι με λιοντάρια και ζέβρες σε ένα δωμάτιο διακοσμημένο σε ζεστούς τόνους άμμου. Μπορεί να είναι ένα στυλ με αυτοκίνητα και ρόδες στους τοίχους. Μπορείτε να επιλέξετε ένα στυλ με ζωγραφισμένες οροφές και τοίχους - μπορεί να απεικονίζονται ασυνήθιστα ζώα ή έντομα, εκτός αν το παιδί τους φοβάται.

Πριν επιλέξετε ένα δωμάτιο για ένα αγόρι, συμβουλευτείτε τον εαυτό σας. Ίσως θέλει να δει έναν αράχνη ή άλλους αγαπημένους ήρωες στους τοίχους του δωματίου του. Μην αρνηθείτε αυτό το παιδί, διακοσμήστε το δωμάτιο σύμφωνα με τις επιθυμίες του.

Λειτουργικότητα του παιδικού δωματίου για το αγόρι

Λειτουργικότητα του παιδικού δωματίου για το αγόρι

Το δωμάτιο για το αγόρι πρέπει να σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να αναπτυχθεί κανονικά σε αυτό και ότι είναι άνετα. Οι ψυχολόγοι υπογραμμίζουν τη μεγάλη σημασία του περιβάλλοντος του παιδιού. Έχει πολύ ισχυρή επίδραση στην ψυχή του παιδιού και μπορεί να ενισχύσει ή να υπονομεύσει το νευρικό σύστημα του μωρού. Σύμφωνα με αυτό που βλέπει το παιδί, αναπτύσσεται ο χαρακτήρας και οι συνήθειες του. Επιπλέον, ο σχεδιασμός του δωματίου για το αγόρι πρέπει να φέρει τη λεπτή γεύση του, και να μην χαλάσει.

Έτσι, τα έπιπλα στο παιδικό δωμάτιο για το αγόρι πρέπει να είναι νέα, ανθεκτικά, λειτουργικά και φιλικά προς το περιβάλλον. Τα έπιπλα πρέπει να είναι ευρύχωρα, αλλά να χωρούν λίγο. Εάν το δωμάτιο είναι μικρό για το αγόρι, τα έπιπλα θα πρέπει να είναι σε μορφή Μετασχηματιστές - Διάδοση, συμπαγές, με πολλά κουτιά, τα οποία μπορεί να διπλωθεί και τα παιχνίδια, και πιστόλια, και όλα όσα χρειάζεστε αγόρι.

Έτσι ώστε το αγόρι να μπορεί να βρει αμέσως αυτό που χρειάζεται στο δωμάτιό του, τα συρτάρια και τα ντουλάπια του να είναι βαμμένα σε διαφορετικά χρώματα. Έτσι το παιδί θα βρει αμέσως τα βιβλία ή τα παιχνίδια του.

Παιχνίδια στο παιδικό δωμάτιο για το αγόρι

Παιχνίδια στο παιδικό δωμάτιο για το αγόρι

Στο δωμάτιο για ένα αγόρι μπορεί να είναι τα αγαπημένα σας παιχνίδια - αυτοκίνητα, σκούτερ, αρκούδα ή κάποιο όμορφο μεγάλο λιοντάρι. Ένα παιχνίδι μπορεί να είναι ακόμη και ένα κρεβάτι. Τώρα παράγουν ειδικά κρεβάτια με τη μορφή παιχνιδιών, στα οποία το μωρό μπορεί ακόμη και να κοιμηθεί.

Αν το παιδί ζει σε ένα δωμάτιο με ένα αγαπημένο περιβάλλον, θα νιώθει πάντα ασφαλές και σε καλή διάθεση.

Έπιπλα σε παιδικό δωμάτιο για ένα αγόρι

Όσον αφορά τα έπιπλα - θα πρέπει να είναι ανάλογα με την ανάπτυξη και την ηλικία του παιδιού. Εάν υπάρχουν τεράστια ντουλάπια στο δωμάτιο ενός μικρού παιδιού, θα ασκήσουν πίεση στην ψυχή του παιδιού, θα χαθούν μέσα τους και θα αισθάνονται άβολα. Τα έπιπλα στο παιδικό δωμάτιο για το αγόρι πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ασφαλέστερα, ώστε να μπορείτε να παραγγείλετε ειδικά μαλακά καλύμματα για τέτοια έπιπλα. Τότε το παιδί, ακόμη και τρέχει γύρω από το δωμάτιο και frolicking, δεν θα χτυπήσει σε αιχμηρές γωνίες.

Επιπλέον, για την ασφάλεια του αγοριού, μπορείτε να επιλέξετε έπιπλα με στρογγυλεμένες γωνίες.

Ο αριθμός των επίπλων περιλαμβάνει μια αθλητική γωνία. Μπορεί να είναι σουηδικό τοίχο, οριζόντιο μπαρ ή ολόκληρο συγκρότημα, αν το επιτρέπει το μέγεθος του δωματίου. Στη σπορ γωνιά, το παιδί μπορεί πάντα να παίζει και να παίζει, ακόμα και όταν είναι κρύο έξω. Έτσι μπορείτε να εξασφαλίσετε τη σωματική ανάπτυξη του αγοριού.

Σεξ στο παιδικό δωμάτιο

Σεξ στο παιδικό δωμάτιο

Για το αγόρι ήταν ζεστό και άνετο, στο φυτώριο μπορείτε να εγκαταστήσετε θερμαινόμενο δάπεδο. Ή τοποθετήστε τα δάπεδα στο υλικό του δαπέδου, το οποίο θα εξασφαλίσει ένα κανονικό περπάτημα πάνω του. Η τοποθέτηση παρκέ στο φυτώριο είναι ανεπιθύμητη - μπορεί να γλιστρήσει και αυτό είναι τραυματικό. Το δάπεδο είναι κατά προτίμηση κατασκευασμένο από υλικό που καθαρίζεται εύκολα και δεν φοβάται το νερό. Για το σκοπό αυτό είναι κατάλληλο το λινέλαιο με διάφορα συστήματα προστασίας. Για να μην συσσωρευτεί πολλή σκόνη, τα μεγάλα χαλιά στο δωμάτιο των παιδιών είναι ανεπιθύμητα. Κατάλληλα είναι τα μικρά θερμά χαλιά, τα οποία είναι άνετα να καθίσουν, αλλά τα οποία μπορούν εύκολα και γρήγορα να κεντρωθούν ή να μετακινηθούν κάπου αλλού ή να χτυπήσουν έξω.

Χαλιά στο πάτωμα στον παιδικό σταθμό του αγοριού μπορούν επίσης να αποτελέσουν στοιχείο εσωτερικού σχεδιασμού. Μπορούν να επιλεγούν με τον ήχο ολόκληρου του σκηνικού ή να παραγγελθούν ως ξεχωριστό στοιχείο διακόσμησης, όπως φωτεινά ενδιαφέροντα σημεία στο πάτωμα. Στις χαλάκια μπορεί να απεικονιστεί ένας αγαπημένος χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων ενός αγόρι ή ένα αγαπημένο αντικείμενο - μια γραφομηχανή, μια ατμομηχανή, ένα σκαθάρι. Με ένα τέτοιο χαλί το παιδί θα είναι πολύ συναρπαστικό για να παίξει. Χαλιά πρέπει να είναι με ένα μικρό σωρό, θα πρέπει να είναι εύκολο να καθαριστεί και να χτυπήσει έξω.

Υπολογιστής στο δωμάτιο του αγοριού

Δεν είναι επιθυμητό να τοποθετήσετε έναν υπολογιστή και τηλεόραση στο ίδιο δωμάτιο με το παιδί να κοιμάται. Μπορεί να παίξει για αυτόν για μεγάλο χρονικό διάστημα, από αυτό το όνειρο μπορεί να σπάσει. Αλλά αν το δωμάτιο είναι μεγάλο, μπορείτε απλά να οριοθετήσετε χώρο: βάλτε την τηλεόραση και τον υπολογιστή όσο πιο μακριά από τον τόπο όπου το παιδί κοιμάται. τότε ο ύπνος του θα είναι πιο ήρεμος και γαλήνιος.

Για να κανονίσετε ένα παιδικό δωμάτιο για ένα αγόρι μπορεί να είναι πολύ ενδιαφέρουσα, αν ισχύει μόνο η φαντασία και η γεύση.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.