^

Προσαρμογή του παιδιού στο νηπιαγωγείο

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 19.10.2021
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Οι γονείς δίνουν λίγη προσοχή στο πρόβλημα της προσαρμογής στο νηπιαγωγείο, δυστυχώς, αυτό είναι αλήθεια. Γιατί το παιδί έχει συχνά κρυολογήματα, αναπνευστικές νόσους, κακή διάθεση και δυνατά, μακρύ κλάμα, υστερία πριν πάει στο νηπιαγωγείο;

Διαβάστε επίσης:

Οι γονείς δίνουν λίγη προσοχή στο πρόβλημα της προσαρμογής στο νηπιαγωγείο

trusted-source[1]

Δεν θέλω να πάω στο νηπιαγωγείο!

Τα παιδιά είναι πολύ χειρότερα από τα νηπιαγωγεία χειρότερα από το σχολείο. Επειδή αυτή είναι η πρώτη τους επαφή με ξένα παιδιά για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίζοντας τους γονείς τους και το πρώτο ξένο φαγητό.

Εάν δίνετε παιδιά σε νηπιαγωγείο από τα μικρά παιδιά τους, εξακολουθούν να συνηθίζουν σε αυτό το ίδρυμα, αλλά μπορούν να αρχίσουν να καλούν τους δασκάλους της μητέρας τους. Εάν η συνήθης συνήθεια να δίνετε παιδιά σε ένα νηπιαγωγείο γίνεται πιο συχνή - αυτό μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για την αίσθηση της εγγύτητας στην οικογένεια στα παιδιά και την αίσθηση της παρουσίας των γονέων. Οι συνέπειες γίνονται αισθητές ακόμη και στην ενήλικη ζωή των παιδιών που μεγαλώνουν.

Εάν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να μείνετε με ένα μωρό τουλάχιστον μέχρι την ηλικία των 3 έως 4 ετών, μην χάσετε αυτή την ευκαιρία. Ακόμη και κατά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού, δεν πρέπει να δώσετε τον αρχαιότερο στον κήπο. Μπορεί να κάνει πολύ χρήσιμες λειτουργίες: αφαιρέστε τα παιχνίδια, τις κουβέρτες, διασκεδάστε με το μικρότερο παιδί, παίξτε με μια κουδουνίστρα με έναν μικρότερο αδελφό ή αδελφή. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε το γεγονός ότι τα παιδιά πρέπει να μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους και αν χωρίζονται σε νηπιαγωγεία και διαφορετικές γιαγιάδες, μπορεί να υπάρχει ένα συναισθηματικό κενό.

Εάν εξακολουθείτε να πρέπει να πάτε στο νηπιαγωγείο, πρέπει να προετοιμαστείτε μαζί.

Ετοιμάζοντας για νηπιαγωγείο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μην ανησυχείτε. Εάν πριν πάτε στο νηπιαγωγείο θα ανησυχήσετε πάρα πολύ - το παιδί θα αρχίσει επίσης να ανησυχεί και να συνηθίζει να είναι νευρικός πριν πάει στον κήπο. Μην πείτε στο παιδί ότι μπορεί να περιπλέξει τη ζωή στον κήπο, και ακόμη περισσότερο, μην του πείτε ότι θα είναι καλύτερα από το δυνατόν. Δοκιμάστε το παιδί να εξηγήσει τα πάντα σωστά, ρεαλιστικά, ως μια συνηθισμένη ανάγκη με τα πλεονεκτήματά του.

Πριν πάτε στον κήπο, προσπαθήστε να βεβαιωθείτε ότι το παιδί είναι συνηθισμένο να τρώει τα πάντα, χωρίς συχνές και εύκολες σνακ. Τροφοδοτήστε τον την ίδια στιγμή της ημέρας, 3-4 φορές την ημέρα, ανάλογα με την όρεξη του μωρού. Εάν τροφοδοτείτε το παιδί σας όχι με πολύ θερμιδικά τρόφιμα, τότε η όρεξή του βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου .

Μιλήστε στο μωρό με σίγουρη, αυστηρή φωνή. Αν, με μια τέτοια επείγουσα επικοινωνία με το παιδί, αρνείται να φάει καθόλου, ή αρχίζει να τρώει κάτω από μεγάλη πίεση, σκεφτείτε σοβαρά. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να μιλήσετε με τον εκπαιδευτικό στο νηπιαγωγείο έτσι ώστε αυτό το άτομο να μην αναγκάσει το παιδί σας να φάει, αλλά περιμένει υπομονετικά.

Μην οδηγείτε ένα παιδί ενώ τρώτε. Πολύ συχνά, τα παιδιά δεν θέλουν να πηγαίνουν στα νηπιαγωγεία γιατί αναγκάζονται να τρώνε, επιπλέον, αυτά που δεν τους αρέσουν πραγματικά, στο σπίτι είναι πιο γευστικά. Τροφοδοτήστε το παιδί σας με τον ίδιο τρόπο όπως στο νηπιαγωγείο, έτσι ώστε να είναι συνηθισμένο στο μενού. Αν το παιδί αρνείται πανικά να πάει στο νηπιαγωγείο, ίσως είναι καιρός να σκεφτεί κανείς αν το χρειάζεται.

Σκλήρυνση πριν από το νηπιαγωγείο

Βυθίστε το μωρό σας, ειδικά αν πρόκειται να πάτε στο νηπιαγωγείο. Στο παιδικό σταθμό βρέθηκαν συχνά παιδιά με κακή προσαρμογή και κακή ανοσία, έτσι ώστε το παιδί σας να είναι ισχυρό στην υγεία. Στη ζεστή εποχή, δηλαδή την άνοιξη και το καλοκαίρι, πηγαίνετε ξυπόλητος με το μωρό, μην δίνετε προσοχή στις καιρικές συνθήκες.

Μην μετράτε πολύ συχνά το μωρό σας στη θερμοκρασία και μην του πείτε ότι το παιδί σας μπορεί να αρρωστήσει. Το παιδί πρέπει να είναι σίγουρο για την αδυναμία του, πρέπει να αισθάνεται προστατευμένος. Προσπαθήστε να διδάξετε το παιδί σας σε κρύο: τσάι, γάλα, χυμούς, νερό, κεφίρ κλπ. Τα παιδιά είναι πολύ χρήσιμα σε μικρές ποσότητες για να τρώνε παγωτό. Λόγω της διαφοράς στη θερμοκρασία, το παιδί θα αναπτύξει ασυλία με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον, τα παιδιά είναι πολύ λάτρης του παγωτού, έτσι απαγορευμένη, τόσο νόστιμο. Αποδεικνύεται ότι είναι επίσης πολύ χρήσιμο.

Διασκέδαση με τη μαμά

Πολλά παιδιά είναι πολύ ευαίσθητα στο χωρισμό με τους γονείς τους, ακόμη και για ένα μικρό χρονικό διάστημα, που δεν αντιλαμβάνονται καν έπεισε να μείνει με τους στενούς τους από τους ανθρώπους, επειδή είναι δύσκολο να επιβιώσει το χωρισμό από τη μητέρα και τον πατέρα του.

Μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους: Υπάρχει απροθυμία να φάει ή κακή όρεξη, ένα κακό όνειρο ή έλλειψη ύπνου, η διάθεση εξαφανίζεται, τα παιδιά συνεχώς ρωτούν πού μαμά, μπαμπάς, ρωτάνε πόσο καιρό. Ο λόγος αυτής της συμπεριφοράς των παιδιών τους τίθεται από τους γονείς.

Αν η μητέρα δεν αντιληφθεί πώς μπορεί να συμπεριφερθεί το παιδί, είναι πολύ ανήσυχος, κρίνει εσφαλμένα τη θέση της στην οικογένεια. Εάν τα παιδιά συμπεριφέρονται πολύ αγχωμένα όταν χωρίζουν με τους γονείς τους, μπορείτε να απευθυνθείτε σε ψυχολόγο, αλλά μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να λύσετε το πρόβλημα μόνοι σας.

Πώς να αντιμετωπίσετε σωστά το παιδί;

Προσπαθήστε να αφήσετε το παιδί, για παράδειγμα, στο κατάστημα, όταν είναι απασχολημένος με κάτι: ένα συναρπαστικό παιχνίδι με φίλους, σχέδιο. Μπορείτε να πάτε μακριά σε μια εποχή που το παιδί κατασκευάζει μια έκπληξη για τους γονείς του. Αν σκοπεύετε συχνά να φύγετε από το σπίτι και να αφήσετε το παιδί μόνο του - τον εξοικειώστε με τον ίδιο τον εαυτό του που σκέφτηκε ότι πριν πάει για ύπνο και πήγε για ύπνο, το ίδιο αφορά την ώρα του φαγητού.

Βάλτε πρόσθετες ευθύνες σε αυτόν. Για παράδειγμα, για να σας βοηθήσει να αναζητήσετε κάτι ή να πλύνετε τα πιάτα, καθαρίστε τον εαυτό σας κ.λπ., τότε το παιδί θα αισθάνεται υπεύθυνο και το μωρό δεν θα είναι μοναχικό όταν είναι στο σπίτι του.

Πείτε του ότι χάρη στην ανεκτίμητη βοήθεια του είστε πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπίσετε το σπίτι και είναι ένας καλός συνάδελφος, γεγονός που το καθιστά εύκολο για τη ζωή μαμά ή μπαμπά.

Μπορείτε να σκεφτείτε τελετουργίες, για παράδειγμα, όταν φεύγετε για τη δουλειά, έτσι ώστε το μωρό σας θα κυματίζει αντίο από το παράθυρο του διαμερίσματος, που συνοδεύεται με την πόρτα ή το ασανσέρ. Αν σας φέρει ένα παιδί ή ένα νόστιμο εκπλήξεις, που προέρχονται από την εργασία, προσπαθεί, επίσης, να ευχαριστήσει εσάς, άλλωστε, θα χαρούμε να σας τόσο πρόθυμοι να μιλήσουμε για το τι συνέβη κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η εκπαίδευση είναι πολύ σημαντική

Αυτό που δίνετε στα παιδιά σας σε νεαρή ηλικία θα επηρεάσει ολόκληρη την ενήλικη ζωή τους, μερικά πράγματα θα αλλάξουν ελάχιστα. Καταβάλλετε κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσετε ότι το παιδί σας είναι ανεξάρτητο, υπεύθυνο και σας εκτιμά. Δοξάστε τον για την επιτυχία και πείτε του για ενδιαφέροντα πράγματα με ενθουσιασμό, ξυπνήστε το ενδιαφέρον του. Η διαβίωση με ένα τέτοιο παιδί θα είναι μια ευχαρίστηση. Και τα προβλήματα προσαρμογής στο νηπιαγωγείο θα παραμείνουν στο παρελθόν.

trusted-source[2], [3]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.