^

Οργασμός κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 20.11.2021
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το σώμα της γυναίκας είναι εντελώς υπερφορτωμένο, αρχίζει να αντιλαμβάνεται πολλά πράγματα με έναν νέο τρόπο, συμπεριλαμβανομένων. και το σεξ.

Η εγκυμοσύνη οδηγεί σε έντονες ορμονικές αλλαγές, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν ισχυρότερη σεξουαλική ορμή και να μειώσουν εντελώς τη λίμπιντο μιας γυναίκας. Στην ιατρική, η αυξημένη διέγερση των εγκύων θεωρείται μια αρκετά φυσική διαδικασία, καθώς η γυναίκα αρχίζει να αυξάνει τη μήτρα, την κλειτορίδα και η κυκλοφορία του αίματος στη μικρή πύελο αυξάνεται. Πολλές γυναίκες παρατηρούν ότι ο οργασμός κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ισχυρότερος και φωτεινότερος και ένα ορισμένο ποσοστό γυναικών εμφανίζει τέτοια αισθήματα για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Μαιευτήρες δεν απαγορεύουν έγκυος σεξ, αν η διαδικασία που μεταφέρουν το παιδί πηγαίνει καλά και χωρίς επιπλοκές, αλλά πολλές γυναίκες υπάρχει ο φόβος ότι θα μπορούσε να βλάψει το μέλλον του μωρού, και σκόπιμα να επιδοθούν σε λήψη ευχαρίστηση. Ορισμένες γυναίκες πιστεύουν ότι αυτού του είδους οι αισθήσεις μπορούν να διαταράξουν την ανάπτυξη του εμβρύου, να επηρεάσουν την ανάπτυξή του κλπ., Αλλά οι ειδικοί βεβαιώνουν ότι μια τέτοια άποψη είναι μια πλήρη αυταπάτη. Οργασμός, τον οποίο μια γυναίκα βιώνει όταν είναι έγκυος, ωφελεί όχι μόνο τον εαυτό της, αλλά και το παιδί μέσα σε αυτήν (με την προϋπόθεση ότι το φύλο δεν είναι πάρα πολύ σκληρό).

Οι ειδικοί διαβεβαιώσω ότι οργασμούς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ιδιαίτερα χρήσιμο για το έμβρυο, επειδή κατά το χρόνο της κυκλοφορίας του αίματος στα μήτρας αυξάνεται, η οποία βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στον πλακούντα, ο οποίος με τη σειρά του σας επιτρέπει να παραδώσει το μωρό περισσότερα θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο. Επιπλέον, οι ενδορφίνες, που παράγονται από τον οργανισμό υπό οργασμό, έχουν θετική επίδραση τόσο στη μελλοντική μητέρα όσο και στο παιδί της. Επίσης, οι συστολές της μήτρας είναι ένα είδος κατάρτισης πριν από την εργασία.

Οργασμός αντενδείκνυται σε έγκυες γυναίκες, όταν υπάρχει κίνδυνος αποβολής, οπότε σε αυτή την κατάσταση, οι γιατροί συστήνουν να είναι προσεκτικοί και να αποφασίσει να συνεχίσει σεξ ή να απόσχει προσωρινά από το σεξ μαζί με το γυναικολόγο σας. Δεν πρέπει να κάνετε σεξ δύο ή τρεις εβδομάδες πριν από την εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης, επειδή σε αυτή την περίπτωση, ο οργασμός μπορεί να προκαλέσει μάχες. Σε περίπτωση που η ημερομηνία του αναμενόμενου τοκετού έγινε, αλλά το παιδί δεν διστάζει να βγει στο φως, ο οργασμός μπορεί να βοηθήσει το σώμα να ξεκινήσει εργασίας και οι γιατροί συνιστούν κάποιες φορές ότι οι ίδιες οι γυναίκες σεξουαλικά ενεργές.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Ο οργασμός είναι επικίνδυνος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Ο οργασμός κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι επικίνδυνος μόνο εάν υπάρχει κίνδυνος αποβολής ή πρόωρης γέννησης, καθώς και σε ορισμένες άλλες περιπτώσεις. Εάν η εγκυμοσύνη είναι φυσιολογική, χωρίς επιπλοκές, τότε προκαλεί την απόρριψη του εμβρύου ή η διαδικασία γεννήσεως του οργασμού δεν είναι σε θέση. Τις τελευταίες εβδομάδες, όταν η μήτρα και το μωρό είναι πλήρως ώριμα, αυξάνει τον κίνδυνο της εργασίας μπροστά από το χρόνο, οπότε σε αυτή την περίοδο, οι γυναίκες ενθαρρύνονται να τηρούν τα χαρακτηριστικά της πλήρους σεξουαλικής υπόλοιπα.

Οι γιατροί συστήνουν να απέχουν από τις σεξουαλικές σχέσεις σε περίπτωση που:

  • Υπάρχει κίνδυνος αυθόρμητης έκτρωσης.
  • μια γυναίκα είχε προηγουμένως αποβολές ή πρόωρες γεννήσεις.
  • παρουσίαση ή χαμηλή προσκόλληση του πλακούντα.
  • μια γυναίκα είναι έγκυος με περισσότερα από ένα παιδιά.
  • Σεξουαλικές λοιμώξεις.

Το ίδιο το παιδί στη μήτρα δεν αισθάνεται τίποτα καθόλου, γιατί προστατεύεται από ένα βλεννώδες βύσμα, ένα παχύ τοίχωμα της μήτρας και ένα αμνιακό υγρό. Ακόμα κι αν μετά από έναν οργασμό αισθάνεστε ότι το παιδί έχει γίνει πιο ενεργό μέσα σε σας, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι άβολα και "ξέρει" για το τι συνέβη. Ο ενθουσιασμός και η ευχαρίστηση που βιώνει μια έγκυος γυναίκα είναι ωφέλιμη για το μελλοντικό μωρό, καθώς αυξάνεται η παροχή θρεπτικών ουσιών και οξυγόνου σε αυτόν, και αυτό μπορεί να οφείλεται στην αυξημένη του δραστηριότητα.

Στην κανονική πορεία της εγκυμοσύνης, μπορείτε να κάνετε σεξ σε εκείνες τις θέσεις που είναι άνετες για μια μελλοντική μητέρα, αλλά και με έναν όρο. Μετέπειτα, είναι απαραίτητο να αποκλειστεί η πίεση στην κοιλιακή χώρα, καθώς και να αποφευχθεί η έντονη και βαθιά διείσδυση.

Κλασσικός οργασμός κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Στον πυρήνα της, η κλειτοριδικό οργασμό είναι πολύ πιο φωτεινή και ισχυρότερο του κόλπου, έτσι ώστε να μπορεί να είναι μεγαλύτερη απειλή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά μόνο εάν μια έγκυος γυναίκα έχει ιατρικές αντενδείξεις για σεξ. Ευχάριστα συναισθήματα που μια γυναίκα λαμβάνει επίσης κάτω από τον κλειστό οργασμό, έχουν θετική επίδραση στο μελλοντικό παιδί, οπότε μην περιορίζετε τις επιθυμίες σας.

Η σεξουαλική ενέργεια πρέπει να βρει μια διέξοδο, αυτό ισχύει και για τις γυναίκες που είναι σε θέση. Εάν για κάποιο λόγο μια γυναίκα δεν έχει σεξουαλική ευχαρίστηση, τα ερωτικά όνειρα μπορεί να εμφανιστούν ότι τελειώνουν με κλειστό οργασμό, ανεξάρτητα από την επιθυμία της γυναίκας. Επίσης, η έλλειψη ικανοποίησης μπορεί να προκαλέσει οδυνηρές αισθήσεις στην κάτω κοιλιακή χώρα, η οποία συμβάλλει στον τόνο της μήτρας (ένταση της μήτρας).

Σε μερικές περιπτώσεις, ο οργασμός κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ειδικά του κλειτορίμου, οδηγεί σε ένα αίσθημα πετρώδους κοιλίας. Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να είναι εξαιρετικά πικάντικο. Μια "πέτρινη" κοιλιά εμφανίζεται όταν το σώμα προετοιμάζεται για εργασία, έτσι ώστε η μήτρα να είναι έτοιμη για τη διαδικασία ώθησης του ώριμου παιδιού έξω. Στα πρώιμα στάδια, το "πέτρινο" στομάχι μπορεί να υποδεικνύει απειλή άμβλωσης, σε πρόσφατες περιπτώσεις, πρόωρης γέννησης. Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε τη συγκεκριμένη πάθηση με τον γυναικολόγο σας και να υποβληθείτε στην απαραίτητη εξέταση.

Οργασμός κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αν δεν υπάρχουν αντενδείξεις, είναι χρήσιμο για την καλή συναισθηματική κατάσταση μιας γυναίκας, μειώνοντας το άγχος και το άγχος. Όπως γνωρίζετε, ό, τι φέρνει την ευτυχία και την ευχαρίστηση της μελλοντικής μητέρας, έχει επίσης θετική επίδραση στο παιδί μέσα στη γυναίκα.

trusted-source[6], [7], [8], [9]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.