^
A
A
A

Το λαιμό του κόκκινου παιδιού

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 19.11.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Ο κόκκινος λαιμός σε ένα παιδί μπορεί να παρατηρηθεί με διαφορετικές ασθένειες - ιογενείς ή βακτηριακές. Αυτό μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι αλλεργίας. Ποιες είναι οι αιτίες του κόκκινου λαιμού του παιδιού και πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί σωστά;

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Προκαλεί το λαιμό του παιδιού να γίνει κόκκινο

Με τη στηθάγχη - μια οξεία ασθένεια αλλεργικής ή μολυσματικής φύσης - ο βλεννογόνος των αμυγδαλών, ο οποίος βρίσκεται στον ουρανό, ερυθρώνει στο λαιμό. Blush επίσης παλατινή αψίδα.

Μια άλλη αιτία του κόκκινου λαιμού μπορεί να είναι διφθερίτιδα. Με αυτή την ασθένεια, μια μεμβράνη μπορεί να εμφανιστεί στην βλεννογόνο μεμβράνη του λαιμού, ονομάζεται ινώδες φιλμ. Επίσης, οι βλεννώδεις μεμβράνες είναι γκρίζες, υπάρχουν κηλίδες που μοιάζουν με πληγές.

Άλλα αίτια του πονόλαιμου στα παιδιά μπορεί να είναι:

  • ερυθράς
  • οστρακιά
  • φαρυγγίτιδα
  • φλεγμονή των αμυγδαλών
  • ερεθισμό του λαιμού με καπνό ή βαφή καπνού ή οικιακές χημικές ουσίες

trusted-source[6], [7], [8]

Για διαφορετικές περιπτώσεις - διαφορετική θεραπεία

Αν είναι καλά τεκμηριωμένο ότι το λαιμό του παιδιού ήταν κόκκινο οφείλεται στο γεγονός ότι είχε ένα κρύο ή υπερψυχθεί, είναι δυνατόν να την αντιμετωπίσουμε με ξέπλυμα, σπρέι εκκίνησης, τοποθετήστε τα πόδια, δίνουν το τσάι του μωρού σας με βατόμουρο - δηλαδή να χρησιμοποιήσει δοκιμασμένες μεθόδους γιαγιά. Εάν η αιτία ερυθρότητας του λαιμού στο παιδί είναι άγνωστη, τότε είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Αξίζει να γνωρίζουμε ότι σε διάφορες περιπτώσεις ο λαιμός του παιδιού αντιμετωπίζεται με διαφορετικά φάρμακα. Αντιβιοτικά για βοήθεια με πονόλαιμο καλά, και στην περίπτωση μιας ιογενούς λοίμωξης μπορεί να είναι άχρηστο ή ακόμη και επιβλαβή, γιατί τα αντιβιοτικά δεν επηρεάζουν τους ιούς.

trusted-source[9], [10], [11], [12], [13]

Τρόποι αντιμετώπισης του κόκκινου λαιμού ενός μωρού

Ξεπλένεται

Τα ξεπλύματα είναι ο πρώτος και κύριος τρόπος αντιμετώπισης του λαιμού, που έχει γίνει κόκκινο για έναν ή άλλο λόγο. Για να ξεπλύνετε το λαιμό χρησιμοποιήστε αλατούχα διαλύματα, διαλύματα σόδας, ζωμό χαμομηλιού, φασκόμηλο, μητέρα και μητέρα. Μπορείτε να κάνετε τσάι από ένα βατόμουρο και ξεπλύνετε πρώτα το λαιμό με αυτή τη λύση, και στη συνέχεια να κάνετε ένα ξεχωριστό φλιτζάνι τσάι και το ποτό δεν είναι πολύ ζεστό. Σε ένα άρρωστο λαιμό στο παιδί γενικά οτιδήποτε ζεστό για να πιει είναι αδύνατο - είναι απαραίτητο να δώσει στο παιδί μόνο ζεστό ρόφημα. Εκτός από το ξέπλυμα, είναι σημαντικό να σκοτώνετε τα επιβλαβή βακτήρια ή τους ιούς στο στόμα με συχνό βούρτσισμα των δοντιών.

Lollipops

Το μωρό μπορεί επίσης να σας δώσει τα χάπια από το λαιμό και τα νόστιμα γλειφιτζούρια. Είναι πολύ ευχάριστο, αν και με οξεία ασθένεια δεν είναι αρκετά αποτελεσματικό - μάλλον ως βοηθητικό, και όχι ως πρωταρχικό. Τα γλειφιτζούρια μπορούν να είναι με μέντα, λεμόνι, χαμομήλι, φασκόμηλο - τα ίδια βότανα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ξέβγαλμα. Το ξέπλυμα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλα τα μωρά και η διδασκαλία του παιδιού σε γαργάρες είναι μια μακρά και όχι πάντα αποτελεσματική διαδικασία. Ως εκ τούτου, μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει εκείνες τις μεθόδους θεραπείας του λαιμού που είναι διαθέσιμες στο παιδί.

Σημειώστε ότι τα γλειφιτζούρια και τα πιπίλισμα πιπιλίζουν καλύτερα μεταξύ των γευμάτων. Στη γλώσσα που διατηρούνται μέχρι να διαλυθούν τελείως, δεν χρειάζεται να πίνετε - έτσι τα πιπίματα (αλλά όχι τα συνηθισμένα) χάπια και καραμέλες θα λειτουργούν πιο αποτελεσματικά. Και θα ενεργούν περισσότερο.

Αερόλυμα

Τα αερολύματα για παιδιά πρέπει να χρησιμοποιούνται πολύ προσεκτικά, μόνο με τη συμβουλή ενός γιατρού. Πριν από τη χρήση αερολύματος. Διαβάστε τις οδηγίες - πολλά αερολύματα δεν είναι κατάλληλα για παιδιά κάτω των 3 ετών.

trusted-source[14]

Λίπανση του λαιμού

Η λίπανση του λαιμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν το παιδί έχει έντονο πονόλαιμο. Αυτή η μέθοδος είναι επίσης καλή επειδή είναι κατάλληλη για μεγάλα παιδιά και για τους νεότερους, εκείνους που δεν ξέρουν πώς να χειρίζονται το λαιμό τους. Ειδικότερα, δεν ξέρει να ξεπλένει. Η λίπανση του κόκκινου λαιμού είναι ένας καλός τρόπος για να την απολυμάνετε.

Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να ενεργεί προσεκτικά και προσεκτικά, ώστε να μην βλάψει την ευαίσθητη βλεννογόνο του στόματος του μωρού. Σημειώστε ότι η λίπανση του μωρού με άρρωστο λαιμό είναι καλύτερη πριν από το φαγητό και το ποτό. Είναι καλύτερο να μην το νερό μετά από αυτό το παιδί για περίπου 15 λεπτά, έτσι ώστε το φάρμακο να μπορεί να απορροφήσει καλά.

Πώς να λιπάνετε το κόκκινο λαιμό του μωρού; Καλύτερα γι 'αυτό είναι μια βάση με ιώδιο lugol, χλωροφυλλίτης, διάλυμα σόδα, λάδι από μοσχοκάρυδο, λάδι από πρόπολη, λάδι από τριαντάφυλλο, στην οποία υπάρχουν πολλές χρήσιμες βιταμίνες. Πρέπει να υγρανθεί ένα βαμβάκι ή ένα γάζα σε αυτή την ουσία, να ζητήσετε από το παιδί να ανοίξει το λαιμό του, να κρατήσει τη γλώσσα του με ένα κουτάλι και να λιώσει τον λαιμό του. Δώστε προσοχή και στο γεγονός ότι το παιδί δεν έχει αλλεργία στο φάρμακο ή στο φάρμακο, το οποίο λιπαίνετε στο λαιμό στο παιδί.

Ο κόκκινος λαιμός στο παιδί είναι αναμφισβήτητα ένα ανησυχητικό σημάδι κάποιου είδους ασθένειας. Και αυτή η ασθένεια δεν θα περάσει από μόνη της, γι 'αυτό είναι σημαντικό να παρέχετε στο παιδί έγκαιρη θεραπεία.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.