^

Γενική ανάλυση των ούρων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 19.10.2021
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Η γενική ανάλυση των ούρων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αναφέρεται σε υποχρεωτικές εξετάσεις και δίνεται πριν από κάθε επίσκεψη στο γιατρό που επιβλέπει την εγκυμοσύνη.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα από μια γενική εξέταση ούρων, μπορείτε να μάθετε για τις αποκλίσεις στο σώμα στα αρχικά στάδια. Η υπέρβαση του επιπέδου της ακετόνης θα μιλήσει για παθολογίες του ήπατος, τοξίκωση. Η παρουσία σακχάρου στα ούρα δείχνει την ανάπτυξη του διαβήτη και τα πρωτεϊνικά κλάσματα στα ούρα - τα πρώτα σημάδια της τοξικότητας.

Πρότυπα για τη γενική ανάλυση των ούρων:

 • Ο όγκος του πρωινού τμήματος των απεκκριμένων ούρων είναι 150-250 ml.
 • Το χρώμα των ούρων μπορεί να κυμαίνεται από ανοικτό κίτρινο έως πλούσιο κίτρινο (ορισμένα προϊόντα και φάρμακα μπορούν να επηρεάσουν το χρώμα του).
 • Τα φυσιολογικά ούρα πρέπει να είναι απολύτως διαφανή, τα ούρα καθίσταται θολά με οποιαδήποτε φλεγμονή, όταν εμφανίζονται σε αυτό κλασματικά πρωτεΐνες.
 • Ο κανόνας της πυκνότητας ούρων είναι 1010-1030 g / l. Η τιμή αυτή μπορεί να αυξηθεί με νεφρική νόσο (σπειραματονεφρίτιδα, σακχαρώδης διαβήτης) και να μειωθεί με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια.
 • Η οξύτητα των ούρων μπορεί να είναι αλκαλική (με τη χρήση κυρίως φυτικών τροφών) ή όξινη, σε κανονικό pH είναι 5-7. Εάν η έγκυος γυναίκα δεν είναι χορτοφάγος, η αλκαλική αντίδραση των ούρων μπορεί να προκληθεί από τη χρόνια φλεγμονώδη διαδικασία της ουρογεννητικής σφαίρας. Στον σακχαρώδη διαβήτη, το pH των ούρων μετατοπίζεται στην όξινη πλευρά.
 • Τα λευκοκύτταρα σύμφωνα με τον κανόνα δεν πρέπει να είναι λιγότερα από 5 μονάδες.
 • Τα ερυθροκύτταρα δεν πρέπει να είναι κανονικά, είναι αποδεκτά 3 μονάδες. στο θέαμα.
 • Τα βακτήρια και η πρωτεΐνη δεν πρέπει κανονικά να περιέχονται σε δείγμα ούρων και η παρουσία τους υποδεικνύει βακτηριακή φλεγμονή.
 • Επίσης, τα ούρα δεν πρέπει να περιέχουν χολερυθρίνη, κετόνες, γλυκόζη ή ηφαιστειακούς κυλίνδρους (όχι περισσότερο από 1-2 στο οπτικό πεδίο).

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12]

Ποιος θα επικοινωνήσει;

Ανάλυση του Nechiporenko κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Ανάλυση από Nechiporenko κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να παρέχει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της ουροποιητικό σύστημα και οι γυναίκες σε πρώιμο στάδιο για να προσδιορίσει τις πιθανές ασθένειες ειδικά για αυτή την κατάσταση - πυελονεφρίτιδα, κυστίτιδα. Κατά την εγκυμοσύνη, το φορτίο στους νεφρούς και το σύστημα απέκκρισης είναι ιδιαίτερα υψηλή, γι 'αυτό είναι σημαντικό να παρακολουθεί τις εργασίες της, ειδικά εάν ανησυχούν για τον πόνο στο ιερό οστό, την οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης, προτρέπουν να υπάρχει συχνή ούρηση.

Πριν συλλέξετε τα ούρα για ανάλυση, πρέπει να κρατήσετε την τουαλέτα περινέουμ και να συλλέξετε το μεσαίο τμήμα των ούρων σε ένα ειδικό φιαλίδιο, το οποίο μπορείτε να αγοράσετε στο φαρμακείο. Αμέσως μετά τη συλλογή του υλικού, πρέπει να στείλετε ένα δείγμα ούρων στο εργαστήριο.

Με τη βοήθεια της ανάλυσης Nechiporenko, είναι δυνατόν να προσδιοριστεί το περιεχόμενο ομοιόμορφων στοιχείων στα ούρα. Αύξηση του ποσοστού κράτησης των λευκοκυττάρων υποδηλώνει φλεγμονή (πιθανότητα κυστίτιδα, πυελονεφρίτιδα), αυξημένη νόρμα ερυθροκυττάρων υποδηλώνει πέτρες στα νεφρά, οι όγκοι, οι κύλινδροι εμφάνιση gealinovyh στα ούρα, υποδηλώνει σπειραματονεφρίτιδα, δηλητηρίαση.

Η ανάλυση ούρων από Nechiporenko κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πρέπει να λάβουν τα απαραίτητα - να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πρώιμα στάδια της κύησης για τον εντοπισμό νεφρικής νόσου, αργά τοξίκωση, διενεργούν την απαραίτητη θεραπεία και να προστατεύσουν τον εαυτό τους και το αγέννητο μωρό από επιπλοκές.

Ανάλυση ούρων Ακετόνη κατά την εγκυμοσύνη

Η ανάλυση ακετόνης κατά την κύηση γίνεται με σκοπό την λεπτομερέστερη διάγνωση πιθανών εσωτερικών ασθενειών. Όταν το επίπεδο της ακετόνης στα ούρα αυξάνεται, η έγκυος γίνεται υποτονική, υπνηλία, χάνει την όρεξη, αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος και αναπτύσσεται η δίψα. Κατά την εγκυμοσύνη, αυτή η κατάσταση, όπως και κάθε άλλη κακουχία, είναι απαράδεκτη. Η ακετόνη εμφανίζεται με έλλειψη σιδήρου, σοβαρές παθήσεις του πεπτικού συστήματος. Μια παρόμοια κακουχία παρατηρείται σε εκείνους που έχουν από καιρό ακολουθήσει δίαιτα και περιορισμένους υδατάνθρακες. Εάν η μελλοντική μητέρα στα ούρα εμφανιστεί ακετόνη, τότε είναι πολύ επικίνδυνη για το έμβρυο.

Οι αιτίες εμφάνισης της ακετόνης στα ούρα:

 • Μια ακατάλληλη διατροφή, με μια υπεροχή γλυκό.
 • Αγχωτικές καταστάσεις.
 • Αδυναμία λόγω ισχυρής πρώιμης τοξικότητας.

Για να διευκολυνθεί η κατάσταση της γυναίκας, δεν απαιτείται σοβαρή θεραπεία, μια καλά σχεδιασμένη διατροφή και δοκιμή περιοδικών ούρων για ακετόνη. Δεν είναι δύσκολο να περάσει η ανάλυση, οι κανόνες προετοιμασίας και παράδοσης του υλικού είναι οι ίδιοι όπως για τη γενική ανάλυση. Το κύριο πράγμα - μην ξεχάσετε την προσωπική υγιεινή πριν συλλέξετε δείγμα ούρων για έρευνα.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.