^
A
A
A

Εγκυμοσύνη: Σχεδιάζετε μια υγιή εγκυμοσύνη

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Εάν σχεδιάζετε μια εγκυμοσύνη, φροντίστε την υγεία σας εκ των προτέρων. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει προηγουμένως χάπια ελέγχου της γεννήσεως, περιμένετε μέχρι να γίνει ο κανονικός κύκλος της εμμηνόρροιας σας.

Η γονιμότητα μετά την κατάργηση αντισυλληπτικών μερικές φορές δεν έρχεται αμέσως.

Τώρα περισσότερο από ποτέ, πρέπει να παίζετε αθλήματα, να τρώτε ένα ισορροπημένο υγιεινό φαγητό, να πίνετε άφθονο νερό και να μειώσετε την πρόσληψη ή να εγκαταλείψετε εντελώς την καφεΐνη. Αποφύγετε τα ναρκωτικά, τα τσιγάρα και τα αλκοολούχα ποτά. Επίσης, πρέπει να αποκλείσετε τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα από το στήθος του ιατρού σας, όπως η ιβουπροφαίνη ή η ασπιρίνη.

Εάν δεν έχετε επιλέξει γιατρό που θα σας καθοδηγήσει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κατά τη διάρκεια του τοκετού και μετά από αυτές, χρησιμοποιήστε τη συμβουλή φίλων ή πάρτε τις απαραίτητες πληροφορίες στην κλινική.

Για άλλη μια φορά, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τους εμβολιασμούς που κάνατε προηγουμένως. γενετικές ανωμαλίες, αποβολή ή θνησιγένεια μπορεί να είναι η αιτία αυτών των λοιμώξεων, όπως η ερυθρά ή ιλαρά, τόσο πριν από την έναρξη της εγκυμοσύνης, θα πρέπει να κάνετε τα απαραίτητα εμβόλια και να περιμένουν για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

Συζητήστε με τον θεράποντα γιατρό την ανάγκη για εξετάσεις εξετάσεων για οικογενειακές παθήσεις (γενετικές διαταραχές). Τέτοιες εξετάσεις δίνονται εάν ένας από τους μελλοντικούς γονείς έχει οικογενειακές ασθένειες ή άλλες παραβιάσεις μεταξύ των ανθρώπων της φυλής ή της εθνοτικής σας ομάδας. Η εξέταση γενετικών διαταραχών διεξάγεται με σκοπό την αποκάλυψη:

  • η δρεπανοκυτταρική νόσο, η οποία παρατηρείται συχνά στους Αφρικανούς.
  • η αμαυροτική ντροπή της πρώιμης παιδικής ηλικίας, η ασθένεια που παρατηρείται στους Ασκενάζι (απόγονοι Εβραίων μεταναστών από τη Γερμανία), οι Cajuns ή οι Γάλλοι Καναδοί.
  • ο ινωδο-κυστικός εκφυλισμός είναι μια ασθένεια που παρατηρείται συχνά στους ανθρώπους της καυκάσιας ή της ευρωπαϊκής υπηκοότητας, καθώς και στους Ασκενάζι (απόγονοι Εβραίων μεταναστών από τη Γερμανία).

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.