^
A
A
A

Ο συνδυασμός της κοιλιοπλαστικής και της λιποαναρρόφησης

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Παραλλαγές της λιποαναρρόφησης και η επίδρασή τους στα αποτελέσματα της κοιλιοπλαστικής

Η εισαγωγή της λιποαναρρόφησης στην κλινική πρακτική αύξησε σημαντικά τις δυνατότητες των πλαστικών χειρουργών στην αισθητική διόρθωση των περιγραμμάτων του σώματος. Υλοποιήσεις κοιλιοπλαστική και λιποαναρρόφηση διάφορους συνδυασμούς και την επιλογή του χειρουργού βασίζεται στην κατανόηση των χαρακτηριστικών της επίδραση στα αποτελέσματα των κοιλιοπλαστική λιποαναρρόφηση που είναι συνυφασμένες με τη συγκεκριμένη λειτουργία που εκτελείται.

Πρώτα απ 'όλα, είναι προφανές ότι ο συνδυασμός της λιποαναρρόφησης και της κοιλιοπλαστικής, βελτιώνοντας τη δυνατότητα διόρθωσης των περιγραμμάτων του σώματος, μπορεί να επιδεινώσει σημαντικά τις συνθήκες επούλωσης της κύριας πληγής. Οι παθογενετικοί μηχανισμοί αυτού του αποτελέσματος είναι:

  • γενική επίδραση επιπρόσθετου τραυματισμού ιστού (που σχετίζεται με λιποαναρρόφηση) στη γενική κατάσταση του ασθενούς και, συνεπώς, στην πορεία των επανορθωτικών διεργασιών στο κύριο τραύμα.
  • άμεση επίδραση στις διαδικασίες της επούλωσης του κύριου τραύματος (που σχηματίζεται μετά από κοιλιοπλαστική) σε εκείνες τις περιπτώσεις που εκτός από αυτό υπάρχει μια κατεστραμμένη ζώνη κατά τη διάρκεια της λιποαναρρόφησης.

Αυτό προσδιόρισε τρεις κύριες τακτικές επιλογές χειρουργός που αφορούν την εκτέλεση των λιποαναρρόφηση πριν κοιλιοπλαστική (ξεχωριστό στάδιο), κατά τη διάρκεια πλαστικά πρόσθιο κοιλιακό τοίχωμα και στη συνέχεια παρέμβαση (δεύτερο στάδιο).

Προκαταρκτική λιποαναρρόφηση

Προσωρινή λιποαναρρόφηση ενδείκνυται σε ένα υπερβολικά μεγάλο πάχος του στρώματος του υποδόριου λίπους στο μπροστινό κοιλιακό τοίχωμα, η οποία μπορεί να υποβαθμίσει την αισθητικό αποτέλεσμα της λειτουργίας και αυξάνει τον κίνδυνο των μετεγχειρητικών επιπλοκών. Αυτό ισχύει και για μια κατάσταση όπου ουσιαστικά λίπη «παγίδα» βρίσκεται κατά μήκος της μέσης γραμμής της κοιλιάς, αλλά ο ασθενής αρνείται κάθετη κοιλιοπλαστική. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η κοιλιά λιποαναρρόφηση (ιδιαίτερα επιγάστριο) σε συνδυασμό με τις πλευρές της θεραπείας και πλευρικές επιφάνειες του σώματος μπορεί να μειώσει σημαντικά το πάχος του δέρματος και του λίπους του πτερυγίου και έτσι να βελτιώσουν τα αποτελέσματα ακολουθούν κοιλιοπλαστική. Είναι κατανοητό ότι η περίοδος μεταξύ αυτών των δύο παρεμβάσεων πρέπει να είναι τουλάχιστον 3-4 μήνες.

Λιποαναρρόφηση κατά την κοιλιοπλαστική

Έχει πλέον διαπιστωθεί ότι η λιποαναρρόφηση σε περιοχές παρακείμενες στο κύριο τραύμα επιδεινώνει σημαντικά τις καταστάσεις της επούλωσής της και αυξάνει την πιθανότητα επιπλοκών. Εάν η λιποαναρρόφηση πραγματοποιείται μέσω του τοιχώματος του κύριου τραύματος (για παράδειγμα, θεραπεία της πλευρικής κοιλίας και των πλευρών), τότε η τελευταία συνδέεται με πολυάριθμα κανάλια στη ζώνη λιποαναρρόφησης.

Ως αποτέλεσμα, το εξίδρωμα τραύματος, το οποίο σχηματίζεται σε σημαντική ποσότητα στην περιοχή απομάκρυνσης λιπώδους ιστού, είναι ικανό να κινηθεί στην κύρια πληγή του πρόσθιου κοιλιακού τοιχώματος, πράγμα που καθορίζει την υψηλή πιθανότητα σχηματισμού θείου.

Για τους λόγους αυτούς, μόνο τρεις παραλλαγές της επέμβασης έγιναν διαθέσιμες στην κλινική πρακτική:

  • περιορισμένη σε ακμές πεδίο λιποαναρρόφηση του πυρήνα τραύματος (σε οποιαδήποτε πραγματοποίηση της κοιλιοπλαστικής) για την εξάλειψη (μείωση) του σχηματισμού «αυτιά» στα άκρα της οριζόντιας πρόσβασης, και (ή) την κυρτότητα του επιγάστριο ράμματος δέρματος που προκύπτουν κατά την κατακόρυφη κοιλιοπλαστική?
  • μεγάλης κλίμακας κατά τη διάρκεια λαγόνες λιποαναρρόφηση και τις πλευρές του κορμού, η οποία είναι κατασκευασμένη από περισσότερο απομακρυσμένες από τα κύρια πληγή προσβάσεις, και ως εκ τούτου η λιποαναρρόφηση περιοχή της πληγής δεν συνδέεται άμεσα με τον πυρήνα πληγή?
  • μέτρια λιποαναρρόφηση, η οποία πραγματοποιείται μέσω του τοιχώματος του κύριου τραύματος με ελάχιστη αποσύνδεση πτερυγίων λίπους δέρματος και σχηματίζεται στο τραύμα του "νεκρού" χώρου.

κλίμακα πυρήνα Σημαντικές λιποαναρρόφηση τραύματος διαμέσου του τοιχώματος σε ένα μεγάλο αποκόλληση cellulocutaneous πτερύγια (κατά τη διάρκεια κοιλιοπλαστική) εκτελεί επικίνδυνες λόγω της υψηλής συχνότητας εμφάνισης των μετεγχειρητικών επιπλοκών.

Λιποαναρρόφηση μετά από κοιλιοπλαστική

Εκτέλεση λιποαναρρόφηση μετά κοιλιοπλαστική, είναι γενικά η λιγότερο προτιμώμενη επιλογή της διορθώσεως κυκλωμάτων, δεδομένου ότι λέπτυνση της υποδόριο στρώμα λίπους του προσθίου κοιλιακού τοιχώματος οδηγεί στην χαλάρωση του δέρματος και υποβαθμίζει το αισθητικό αποτέλεσμα κοιλιοπλαστική. Εξαιρέσεις από αυτόν τον κανόνα προκύπτουν με μια σημαντική διαφορά στο πάχος των ιστών, που βρίσκεται πάνω και κάτω από τη γραμμή ουλή. Η πρόσθετη λιποαναρρόφηση μπορεί επίσης να είναι κατάλληλη όταν σχηματίζονται τα "αυτιά" στα ακραία σημεία της οριζόντιας ουλή.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.