^
A
A
A

10 συμβουλές για νεαρές μητέρες

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

24 October 2012, 17:52

Το πρώτο έτος της μητρότητας - μια άγρυπνη νύχτα και ταυτόχρονα μεγάλη διασκέδαση, καθώς και πολλές συμβουλές συγγενείς, παιδιάτρους και φίλους, πώς να φροντίσει για το παιδί σας τι πρέπει να κάνουμε και τι να μην κάνει. Μπορεί απλά να συγχέει τη νεαρή μητέρα, δεν είναι σαφές ποιες συστάσεις είναι χρήσιμες και ποια δεν πρέπει να ακολουθηθεί. Βοήθεια για να κατανοήσουμε αυτή την κατάσταση αποφάσισε τις ίδιες νεαρές μητέρες που συμμετείχαν στην έρευνα και απάντησαν σε ερωτήσεις και ενδιαφέρονται για όλες τις εγκύους. Αντιπροσωπεύουμε τις 10 κορυφαίες συμβουλές των γυναικών που έχουν γίνει ήδη μητέρες και έχουν βιώσει όλη τη χαρά της μητρότητας.

Μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλες μητέρες

Συχνά βλέπουμε μικρές μητέρες να περπατούν με περιπατητές. Οι γυναίκες μοιράζονται χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές μεταξύ τους. Φυσικά, δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτό και η λήψη συμβουλών από το άτομο που έχει ήδη συναντήσει το πρόβλημα που σας ενδιαφέρει είναι πολύ χρήσιμο. Ωστόσο, μην κάνετε ό, τι είναι δυνατόν για να ταιριάζει με κάποιον. Όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί και όλοι έχουν τη δική τους προσέγγιση στην εκπαίδευση.

Εμπιστευθείτε τα ένστικτά σας

Σίγουρα έχετε ήδη μάθει πολλές χρήσιμες συμβουλές από βιβλία για τη φροντίδα των παιδιών, όπου, για παράδειγμα, συνιστάται να μην παίρνετε το παιδί στην αγκαλιά του, αν φώναξε για να μην τον χαλάσει. Ωστόσο, εάν αισθάνεστε ότι η ψυχή σας είναι εκτός τόπου, όταν το παιδί κλαίει, τότε παραιτείται από όλες αυτές τις συστάσεις και ακολουθεί το ένστικτό σας.

Μην αγοράζετε πάρα πολλά πράγματα

Αναμφίβολα, είναι πολύ ευχάριστο να ασχολείσθε με τα ψώνια, ειδικά όταν επιλέγετε μικροσκοπικά ρυθμιστικά, ryoshonki και καπέλα. Ωστόσο, οι μητέρες με εμπειρία λένε ότι ένα τεράστιο ποσό για ένα νεογέννητο θα εγκατασταθεί μόνο σε ντουλάπες, επειδή ένα παιδί μεγαλώνει γρήγορα και πολλά πράγματα δεν έχουν καν χρόνο να το δοκιμάσουν. Επομένως, να είστε συνετός, μην αγοράζετε τα παιδικά πράγματα με τις βαλίτσες.

Μείνετε ήρεμοι

Ήρεμη μητέρα - γαλήνιο μωρό. Λιγότερο νευρικό, επειδή το παιδί είναι ωραία και αναστατωμένος από σας. Φροντίστε τα νεύρα του παιδιού σας και τα δικά σας.

Μην ξεχάσετε τον σύζυγό σας

Αν πριν από τη σύζυγο πήρε όλη την προσοχή και την αγάπη σας, τότε με τη γέννηση του παιδιού πολλές γυναίκες αλλάζουν απότομα το ορόσημο και μεταβούν στο παιδί. Προσπαθήστε να μην παραβιάσετε τον σύζυγό σας, επειδή αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση σας. Επίσης, οι νεαρές μητέρες συμβουλεύουν να μην ξεχάσετε τον εαυτό σας. Δώστε χρόνο στην εμφάνισή σας, επειδή δεν είστε μόνο μια φροντίδα μητέρα, αλλά και μια όμορφη νεαρή γυναίκα.

Ημερήσια αγωγή

Με την τήρηση ενός τρόπου το παιδί δεν απαιτεί επιπλέον ηρεμία, σε αυτόν ή τον ήδη περίπου ένα χρόνο η απαίτηση για γεύμα και ένα όνειρο σε ορισμένες ώρες αναπτύσσεται. Και ο χρόνος του ξύπνημα αυξάνεται σταδιακά το απόγευμα, και ο ύπνος - τη νύχτα.

trusted-source[1], [2], [3]

Απολαύστε το χρόνο

Απολαύστε τα λεπτά που πέρασατε με τα παιδιά, αφού θα έρθει όλη η ώρα που θα μεγαλώσουν και πάλι θέλεις να νιώθεις εκείνες τις στιγμές ευτυχίας όταν τα παιδιά ήταν πολύ ψίχουλα.

Μην προσπαθήσετε να είστε υπεράνω

Μην ρωτάς τον εαυτό σου πάρα πολύ, γιατί δεν είσαι σίδηρος. Η αύξηση των παιδιών είναι ένας μακρύς και ακανθώδης δρόμος και αν δεν έχετε χρόνο, το παιδί δεν θα σε αγαπάει εξαιτίας αυτού.

Υπομονή και πάλι υπομονή

Μερικές φορές είναι δύσκολο να είστε υπομονετικοί, ειδικά αν είστε νεαρή μητέρα. Φροντίστε τα νεύρα σας και γίνετε λιγότερο νευρικοί, γιατί δεν υπάρχουν απεγνωσμένες καταστάσεις και η εμπειρία έρχεται με το χρόνο.

Διαβάστε

Το καλύτερο που μπορούν να κάνουν οι γονείς για να εκπαιδεύσουν το παιδί τους είναι να διαβάσουν. Μην αγοράζετε μόνο παιδικά βιβλία με όμορφες εικόνες, αλλά δείχνετε έναν ενδιαφέρον κόσμο των παραμυθιών, που σιγά-σιγά ενσταλάζουν την αγάπη για τη λογοτεχνία.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.