Τύποι και συμπτώματα του πόνου στην πλάτη

Θωρακοολωμική Σκολίωση

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, η σπονδυλική σκολίωση εντοπίζεται συχνότερα σε παιδιά σχολικής ηλικίας και κυρίως σε κορίτσια (πάνω από το 85% όλων των περιπτώσεων).

Πόνος σκολίωσης

Η σταδιακή ανάπτυξη σκολιωτικής σπονδυλικής παραμόρφωσης εκδηλώνεται με μια σειρά συμπτωμάτων και ο πόνος με σκολίωση - με διαφορετικό εντοπισμό και ένταση - αποτελεί μέρος της κλινικής εικόνας αυτής της νόσου. Ωστόσο, ο πόνος δεν εμφανίζεται σε όλους.

Οσφυϊκή κύφωση

Στην ξένη λογοτεχνία, αυτή η ασθένεια αναφέρεται ως οσφυϊκή εκφυλιστική κύφωση (LDK), η οποία είναι μια υποομάδα του συνδρόμου επίπεδης πλάτης.

Σκολίωση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης

Η σπονδυλική στήλη παίρνει μια παθολογική θέση συχνότερα κατά την παιδική ηλικία ή την εφηβεία κατά την περίοδο της ενεργού ανάπτυξης του χόνδρου και του οστικού ιστού, αν και ένα τέτοιο ελάττωμα μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε ενήλικες. Ο ίδιος ο όρος σκολίωση υποδηλώνει ότι το επίπεδο καμπυλότητας είναι μετωπικό, σε αντίθεση με την λόρδωση και την κύφωση - στροφές στο ισχνό επίπεδο. 

Δυσπλαστική σκολίωση

Σύμφωνα με την έρευνα της Scoliosis Society, η νεανική σκολίωση αντιπροσωπεύει το 12-25% των περιπτώσεων · τα κορίτσια διαγιγνώσκονται συχνότερα από τα αγόρια.

Σπονδυλική σκολίωση 1 βαθμού: πώς να θεραπεύσει στο σπίτι, μασάζ

Η σκολίωση είναι μια πλευρική παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης. Μπορεί να εντοπιστεί σε διάφορα μέρη της σπονδυλικής στήλης ή σε μερικές ταυτόχρονα, ώστε να έχει διάφορες μορφές καμπυλότητας. 

Λωρίωση της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης

Κανονικά, κάθε άτομο έχει μια αρκετά σαφή οσφυϊκή λόρδωση. Αντιπροσωπεύεται από μια καμπή στην αντίθετη κατεύθυνση στην οσφυϊκή περιοχή. Λειτουργεί ως αμορτισέρ και προστατεύει το νωτιαίο μυελό από μηχανικές βλάβες. 

Σκολίωση σχήματος S

Οποιαδήποτε σκολίωση είναι σπονδυλική παραμόρφωση και  σκολίωση σχήματος S  καθορίζεται όταν, μαζί με μια μετωπική καμπυλότητα που μοιάζει με το γράμμα C, υπάρχει μια δεύτερη πλάγια καμπυλότητα - αντισταθμίζοντας, δίνοντας στη σπονδυλική στήλη το σχήμα του γράμματος S.

Κύφωση της θωρακικής σπονδυλικής στήλης: τι σημαίνει αυτό;

Μιλώντας για θωρακική κύφωση, οι ιατροί εξειδικεύουν την λανθασμένη θέση του αντίστοιχου σπονδυλικού μέρους - δηλαδή την λανθασμένη κλίση του προθερμυκτικού επιπέδου του.

Η πύλη iLive δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία.
Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στην πύλη είναι μόνο για αναφορά και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται χωρίς τη συμβουλή ειδικού.
Διαβάστε προσεκτικά τους κανόνες και πολιτικές του ιστότοπου. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Πνευματικά δικαιώματα © 2011 - 2020 iLive. Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται.