^

Υγεία

Λειτουργία συνδέσμου

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 17.10.2021
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Η πιο αποτελεσματική από όλες τις γνωστές σήμερα μεθόδους αύξησης του μεγέθους του πέους είναι η χειρουργική διόρθωσή του. Άλλες μέθοδοι είτε δεν λειτουργούν (θαύματα αλοιφές, συμπιέσεις, βιο-πρόσθετα) είτε δίνουν βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα (αντλία κενού - εφάπαξ, ενέσεις - έως 12 μήνες + πιθανότητα παρενεργειών). Η συντηρητική μέθοδος είναι η χρήση μιας ειδικής διάταξης για την επιμήκυνση του πέους, του επεκτατήρα, ο οποίος εκθέτει τους μαλακούς ιστούς του σπηλαιώδους σώματος και των αιμοφόρων αγγείων σε σταδιακή τέντωμα, αλλά είναι απαραίτητο να το φορέσει χωρίς λειτουργία για μεγάλο χρονικό διάστημα (περισσότερο από έξι μήνες).[1]

Η δερματική πέψη του πέους είναι μια σχετικά απλή φαλλοπλαστική επέμβαση, επιτρέποντας την αύξηση του μήκους ενός κανονικά λειτουργούντος γεννητικού οργάνου.

Η χειρουργική επέμβαση είναι η απελευθέρωση του εσωτερικού τμήματος του πέους που είναι κρυμμένη στον υποδόριο λιπώδη ιστό με την τομή του χόνδρινου συνδέσμου που το στερεώνει στο ηβικό οστό. Ο περιορισμός που απομακρύνεται με αυτόν τον τρόπο καθιστά δυνατή την επιμήκυνση του σεξουαλικού οργάνου κατά 3-5 cm. Μετά την επέμβαση, προκειμένου να αποφευχθεί η ανάπτυξη των συνδέσμων κατά μήκος της γραμμής τομής στην προηγούμενη θέση, χρησιμοποιούνται συσκευές για τέντωμα, αλλά για πολύ μικρότερη περίοδο από ότι με την συντηρητική θεραπεία.[2]

Η συνδέσμου πέους σας επιτρέπει να αλλάξετε τις φυσιολογικές παραμέτρους του πέους για τη ζωή. Αυτό έχει θετική επίδραση στην ψυχο-συναισθηματική σφαίρα του ανθρώπου και στη σεξουαλική του ζωή.

Εκτιμάται ότι εκτελέστηκαν συνολικά 15.414 διαδικασίες συνδέσμου παγκοσμίως, σχεδόν μία στις πέντε από όλες τις επεμβάσεις πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία. [3]

Αυτή η λειτουργία είναι πολύ απλούστερη, ασφαλέστερη και φθηνότερη από την φαλλοπαθητική, ωστόσο, όταν ένας άνθρωπος πάσχει από σοβαρές μορφές στυτικής δυσλειτουργίας εκτός από το μικρό μέγεθος πέους, μπορεί να μην είναι αποτελεσματική.

trusted-source[4]

Ενδείξεις για τη διαδικασία

Η δερματική δερματίτιδα εκτελείται μόνο για ασθενείς που έχουν φθάσει στην πλειοψηφία και μπορεί να ενδείκνυται για λόγους υγείας σε παθολογικές περιπτώσεις:

  • ο συγγενής ή επίκτητος πολλαπλασιασμός του συνδετικού ιστού του συνδέσμου του πέους, ο οποίος δεν επιτρέπει στο όρθιο μέλος να ισιώσει και να κάνει την στύση επώδυνη (νόσο του Peyronie).
  • αντικατάσταση των κυττάρων του σπηλαιώδους ιστού του σώματος του πέους με κύτταρα συνδετικού ιστού (σπηλαιώδης ίνωση).
  • micropenis, όταν ένα μεγάλο μέρος του κορμού του είναι κρυμμένο στον υποδόριο λιπώδη ιστό - το ορατό τμήμα του όρθιου οργάνου είναι μικρό σε μέγεθος, το οποίο αντικειμενικά εμποδίζει τη σεξουαλική ζωή. [5], [6]
  • τραυματισμός του πέους.
  • Δυσμορφοφοβία - Ψυχική δυσαρέσκεια ενός άνδρα με το μέγεθος του πέους (αρκετά φυσιολογική από την άποψη της ανατομίας) απουσία πιο σοβαρών ψυχικών ασθενειών (αν το μήκος του ορθοστατικού πέους είναι 180 mm ή περισσότερο, ο ασθενής μπορεί να στερηθεί χειρουργικής διόρθωσης). [7

Οι άνδρες που διαμαρτύρονται για ένα μικρό πέος, παρά το γεγονός ότι έχουν αρκετό μήκος, συνήθως υποφέρουν είτε από μια διαταραχή της δυσμορφφοβίας του πέους (PDD) είτε από το άγχος για το μικρό πέος (SPA). Και στις δύο αυτές διαταραχές, οι άνδρες υποτιμούν συνεχώς το μέγεθος του πέους τους και υπερεκτιμούν το μέσο μέγεθος για άλλους άνδρες. [8]

Μια ένδειξη για πλαστική χειρουργική επέμβαση για την αύξηση του μήκους του ανδρικού σεξουαλικού οργάνου μπορεί να είναι η επιθυμία του ασθενούς που προκαλείται από τις αισθητικές του σκέψεις (αν δεν έχει αντενδείξεις), για παράδειγμα, το εμφανές μήκος του στύση πέους είναι μικρότερο από 120 mm.

Παρασκευή

Η προπαρασκευαστική διαδικασία ξεκινά με τη διαβούλευση με τον ουρολόγο, ο οποίος θα εξετάσει τον ασθενή, θα ανακαλύψει τους λόγους που τον ώθησαν να καταφύγει σε χειρουργική διόρθωση, βεβαιωθείτε ότι δεν έχει καμία ασθένεια των ουροφόρων οργάνων. Στο πλαίσιο της προεγχειρητικής εξέτασης, ο ασθενής υποβάλλεται σε εξετάσεις αίματος: κλινική, γλυκόζη, βιοχημική σύνθεση, πήξη, ομάδα αίματος και παράγοντα Rh, παρουσία σύφιλης, ηπατίτιδας Β και C, μόλυνσης με HIV. Προηγουμένως, θα κάνει φθοριογραφία και ηλεκτροκαρδιογραφία.

Ο κατάλογος των μελετών πριν από τη λειτουργία μπορεί να επεκταθεί, με βάση την παρουσία ασθενούς χρόνιων ασθενειών.

Ο ασθενής θα μιλήσει με τον αναισθησιολόγο, θα ειδοποιηθεί ότι από τη στιγμή που η επέμβαση γίνεται υπό γενική αναισθησία, για να αποφευχθεί η ασφυξία του εμετού, δεν πρέπει να φάτε και να πιείτε για τις επόμενες οκτώ ώρες.

Την παραμονή της επιχείρησης θα πρέπει να ξυρίσετε τα ηβική τρίχα.

Τεχνική συνδέσμους

Η άμεση χειρουργική επέμβαση έγκειται στην τομή του επιφανειακού χόνδρινου συνδέσμου που κρατάει το πέος σε μια συγκεκριμένη θέση. Αυτός ο χειρισμός σας επιτρέπει να τραβήξετε το πέος από κάτω από τη μήτρα, χωρίς να παραβιάσετε την ανατομική του ακεραιότητα.

Η λειτουργία γίνεται με ανοιχτό τρόπο μέσω μιας τομής, η οποία γίνεται συχνά στο όσχεο (στη μέση γραμμή) ή στο κάτω μέρος της κόρης, όταν απαιτείται η μεγαλύτερη απελευθέρωση του κρυμμένου τμήματος του πέους. Συνήθως, η πρόσβαση συζητείται πριν από τη χειρουργική επέμβαση και καθορίζεται ανάλογα με την επίλυση της εργασίας.

Τα σύγχρονα χειρουργεία είναι συχνά εξοπλισμένα με ενδοσκοπικό εξοπλισμό, οπότε κατασκευάζονται μικρο τομές.

Η κλασική μέθοδος είναι να κόψετε τον σύνδεσμο και να τραβήξετε το πέος σε ένα συγκεκριμένο μήκος μέχρι τα 25-50mm (ανάλογα με το μήκος του κρυμμένου τμήματος του κορμού). Συρραφή και στερέωση του επιμήκους οργάνου με φορείο.

Μια πιο σύγχρονη μέθοδος περιλαμβάνει τη χρήση του λίπους του ασθενούς, που λαμβάνεται από τους τόπους συσσώρευσης του κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Το λίπος τοποθετείται στην κοιλότητα του διαχωρισμένου συνδέσμου (λιποφιλίωση), που προάγει την επούλωση των ιστών και αποτελεί πρόληψη των κολλητικών κορδονιών. Στη συνέχεια επιβάλλεται η ραφή. Ο δεύτερος τύπος παρέμβασης διαρκεί λίγο περισσότερο.[9]

Μια πλήρης απελευθέρωση των σπηλαιωδών σωμάτων από τον ηβικό κλάδο συνδέεται με σημαντικό κίνδυνο για τη διάσπαση των νευροβλαστικών δεσμών του πέους, προκαλώντας απονεύρωση και αποαγγείωση του πέους. [10]

Αμέσως η ίδια η λειτουργία διαρκεί περίπου 30-60 λεπτά, ο ασθενής παραμένει στην κλινική για 24 ώρες, ωστόσο η επιτυχία του διευκολύνεται από την κατάλληλη μετεγχειρητική φροντίδα, η οποία αποτελεί το δεύτερο και απαραίτητο βήμα για την επιμήκυνση του πέους.

Αντενδείξεις στη διαδικασία

Η ικανότητα εκτέλεσης της θεραπείας δεν λαμβάνεται υπόψη έως ότου ο ασθενής είναι 18 ετών.

Δεν πρέπει να έχει ψυχικές ασθένειες, αιμορραγική τάση, ουρογεννητικές ασθένειες, κακοήθεις όγκους και σακχαρώδη διαβήτη.

Η λειτουργία δεν εκτελείται κατά τη διάρκεια της περιόδου οξείας μολυσματικής νόσου σε έναν ασθενή και / ή επιδείνωση χρόνιων ασθενειών.

Συνέπειες μετά τη διαδικασία

Μετά τη συνδέσμου, συντηρούνται πλήρως οι λειτουργίες του σεξουαλικού οργάνου (ούρηση και στύση) · ο μυϊκός ιστός, οι σύνδεσμοι και τα αγγεία που ευθύνονται για αυτές τις λειτουργίες δεν επηρεάζονται κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Η λεμφική αποστράγγιση κατά τη διάρκεια της συνδέσμου δεν πρέπει να διαταραχθεί, καθώς τα λεμφικά αγγεία, όταν εκτελούνται σωστά, δεν πρέπει να υποφέρουν. Ωστόσο, είναι δυνατή μια μικρή διόγκωση στην περιοχή της λειτουργίας, καθώς και τα αιματώματα. [11]Είναι ευκολότερο να μεταφερθεί η πρόσβαση μέσω του όσχεου, το ράμμα θεραπεύεται γρηγορότερα, η τομή στο pubis συχνά περιπλέκεται από αιματώματα και πρήξιμο.

Το αποτέλεσμα της χρήσης γενικής αναισθησίας είναι η υπνηλία, η έλλειψη συντονισμού της προσοχής συνήθως εξαφανίζεται μέσα σε μια μέρα, ακόμη και στους πιο ευαίσθητους ασθενείς.

Επιπλοκές μετά τη διαδικασία

Παραδόξως, οι κύριες παρενέργειες αυτής της διαδικασίας είναι η υποτροπή, η πτώση του πέους και η έλλειψη υποστήριξης του πέους κατά τη διάρκεια της ανέγερσης, γεγονός που οδηγεί σε δυσκολίες κατά τη σεξουαλική επαφή και τη διείσδυση [12]. 

Οι επιπλοκές μετά τη διαδικασία είναι σίγουρα δυνατές. Όλοι οι ίδιοι - αυτή είναι μια πράξη. Σε περίπτωση ανεπιθύμητων συνεπειών, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε γιατρό για τη λήψη συμβουλών σχετικά με τη λήψη των απαραίτητων μέτρων.

Η σταθεροποίηση του ράμματος μετά τη σύνδεση είναι μια φυσιολογική διαδικασία. Η σχηματισμένη ουλή είναι πάντα πυκνή, αργότερα μαλακώνει. Τα ράμματα θεραπεύονται σε περίπου τρεις εβδομάδες. Κάποιος νωρίτερα, άλλοι αργότερα.

Η παρατήρηση των ραμμάτων μιλά για βακτηριακή λοίμωξη και δεν είναι καθόλου απαραίτητο το γεγονός ότι "έφεραν τη λοίμωξη κατά τη διάρκεια της επέμβασης". Ο ασθενής μπορεί να έχει μια διαδικασία χρόνιας λοίμωξης. Τα αντιβακτηριακά φάρμακα συνήθως αντιμετωπίζουν τη λοίμωξη. Για το διορισμό τους, πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Οι πλάκες μετά τη συνδέσμου δεν πρέπει να εμφανίζονται. Από αυτά, προκαλώντας την καμπυλότητα του πέους και τον πόνο του, ξεφορτωθείτε τον επιχειρησιακό τρόπο κατά την εκτέλεση αυτής της ενέργειας. Αυτή είναι η ανάπτυξη ινώδους ιστού στο λεύκωμα των σπηλαιωδών σωμάτων. Η κύρια αιτία της εμφάνισής τους ονομάζεται μικροτραυματισμοί πέους (συχνότερα κατά τη συνουσία) με την ανάπτυξη μικροχρωμοσωμάτων, στη θέση της δημιουργίας θέσεων συνδετικού ιστού. Αν οι πλάκες εμφανιστούν ξανά, είναι απαραίτητο, πρώτα απ 'όλα, να εμφανιστούν στον γιατρό και, δεύτερον, να σκέφτονται μαζί με το γιατρό τι προκαλεί την εμφάνισή τους.

Μπορεί να εμφανιστεί μια ουλή μετά από συνδέσμους, καθώς σχηματίζονται μετεγχειρητικές ουλές κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε επέμβασης. Με την πάροδο του χρόνου, γίνονται πιο μαλακά και αποκλίνουν. Πολλά εξαρτώνται από την ποιότητα του δέρματος του ασθενούς και την τέχνη του χειρούργου. Για την απορρόφηση των μετεγχειρητικών ουλών χρησιμοποιήθηκε φυσιοθεραπεία και άλλες μέθοδοι. Εάν η ουλή είναι πολύ ενοχλητική, μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν γιατρό για αυτό.

Φροντίστε μετά τη διαδικασία

Στην μετεγχειρητική περίοδο, μπορούν να συνταγογραφηθούν αναλγητικά για να ανακουφίσουν τον πόνο. Τα επιθέματα γίνονται κάθε 2-3 ημέρες, τα ράμματα συνήθως αφαιρούνται 14 ημέρες μετά το χειρουργείο. Αποφύγετε τη σεξουαλική επαφή συνιστάται για 1-1,5 μήνες.[13]

Υποχρεωτικό μετεγχειρητικό στάδιο με οποιαδήποτε μέθοδο χειρισμού - με το πρώτο φορείο (τις πρώτες τρεις εβδομάδες, μερικές φορές περισσότερο χρόνο) και μετά με τον επεκτατήρα χωρίς αυτή τη λειτουργία μπορεί να μην έχει νόημα, επειδή ο σύνδεσμος αναπτύσσεται κατά μήκος της γραμμής ρήξης και το πέος επιστρέφει στην αρχική του θέση. Επιπλέον, η τέντωμα του πέους του επιτρέπει να επεκτείνει επιπλέον 15-25 mm.

Η ελάχιστη περίοδος φθοράς του μέσου επέκτασης είναι δύο μήνες. Στις μετεγχειρητικές μέρες, φοριέται μόνο μία έως δύο ώρες και αργότερα φοριέται για έξι έως οκτώ ώρες κάθε μέρα. Τη νύχτα, φροντίστε να απογειωθείτε.

Ο σύνδεσμος υπό την επίδραση του φορείου θεραπεύει, αλλά όχι κατά μήκος της γραμμής τομής, αλλά στην τεντωμένη θέση. Η παρουσία του λίπους του ίδιου του ασθενούς στην κοιλότητα της τομής συμβάλλει στην ταχεία κοκκοποίηση των ιστών.

Τραβήξτε το πέος σταδιακά, προσεκτικά, αποφεύγοντας τον πόνο, ακολουθώντας τις συστάσεις του γιατρού. Θα πρέπει να γίνεται αισθητή μόνο ελαφριά ένταση.

Κριτικές

Οι ανασκοπήσεις της λειτουργίας είναι διαφορετικές. Κάποιοι παραπονούνται για επιπλοκές, αιματώματα, πυρετό. Βασικά, τέτοιες καταγγελίες είναι χαρακτηριστικές στην πρώιμη μετεγχειρητική περίοδο και πρέπει να αντιμετωπίζονται από γιατρό. Κάθε οργανισμός είναι ατομικός και για την επούλωση των ραμμάτων χρειάζεστε τουλάχιστον 10-14 ημέρες.

Τα αποτελέσματα της συνδέσμου δεν ήταν πάντοτε ευνοϊκά. Το επίπεδο ικανοποίησης των ασθενών και των εταίρων κυμαίνεται από 30 έως 65%. Κατά μέσο όρο, η λειτουργία αυξάνει το μήκος του πέους σε χαλαρή κατάσταση κατά 1-3 cm. Τα [14] χαμηλά ποσοστά ικανοποίησης καθιστούν αυτήν την χειρουργική τεχνική ασύμφορη για πολλούς ασθενείς.

Επιπλέον, ρωτάται συχνά εάν είναι δυνατό να επιμηκυνθεί ταυτόχρονα το πέος και να αυξηθεί το πάχος του. Αυτό δεν συνιστάται. Οι εμπειρογνώμονες προτείνουν πρώτα μια σύνδεση και μετά από όλα τα μέτρα για να τεντώσουν το μήκος του πέους χρησιμοποιώντας ένα αραίωμα, το οποίο σφίγγει το όργανο σφιχτά, σταματά, κάτι που είναι απαράδεκτο μετά την αύξηση του πάχους του πέους, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.