^

Υγεία

A
A
A

Κρυφό πέος

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 27.11.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Ένα άλλο άλυτο πρόβλημα στην παιδιατρική ουρολογία είναι το λεγόμενο κρυφό πέος. Σε αυτό το πρόβλημα κυριαρχεί η κοινωνική πλευρά παρά το λειτουργικό.

Οι ενήλικες ασθενείς με κρυμμένο πέος έχουν καλλυντικό ελάττωμα, αλλά ούτε και η πράξη της ούρησης ούτε η σεξουαλική τους ζωή παραβιάζονται συνήθως, εκτός από την περίπτωση που η ανωμαλία συνδυάζεται με τη φάση.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Έντυπα

Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει ενιαία άποψη για την ταξινόμηση αυτής της παθολογίας, δεδομένου ότι ορισμένοι ουρολόγοι θεωρούν γενικά αυτή την παθολογία μια επιλογή για την ανάπτυξη του πέους και κατά συνέπεια δεν εκτελούν καμία χειρουργική παρέμβαση. Από την άποψη των περισσότερων ουρολόγων, το λανθάνον πέος είναι μια δυσπλασία των αρσενικών γεννητικών οργάνων, που απαιτεί στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων χειρουργική διόρθωση.

Στις περισσότερες κλινικές έχει αναπτυχθεί και εφαρμοστεί μια ταξινόμηση αυτής της παθολογίας.

Ένα πραγματικά κρυμμένο πέος, στο οποίο υπάρχει έντονο δερματικό έλλειμμα του πραγματικού φαλλού, μια απομακρυσμένη ανάρτηση του φαλλούμιου συνδέσμου και ένας βραχύς, ελικοειδής σύνδεσμος.

"Πιασμένο" πέος, στο οποίο υπάρχει κάποια ανεπάρκεια του εξωτερικού δέρματος του πέους σε συνδυασμό με τη στένωση της ακροποσθίας, η οποία στην πραγματικότητα οδηγεί σε κατάσταση πνιγμένου φαλλού.

Δεύτερη απέκρυψε πέος - ως μια εκδήλωση της συνολικής  παχυσαρκίας, το λιπώδη ιστό του ηβική περιοχή εκτοπίζει το δέρμα και μοιάζει με ένα πλισέ ύφασμα, και κατά τη διάρκεια της στύσης φαλλού επετέθησαν σχεδόν εντελώς.

Συνδυασμένη αντικατάσταση, στην οποία είναι εφικτός ο συνδυασμός των τριών παραπάνω επιλογών.

Συνδυασμένη παραλλαγή των αναπτυξιακών δυσμορφιών με υποσπαδία, επισπαπάδες, κρυπτορθίδια, βουβωνική κήλη κλπ.

trusted-source[6], [7], [8], [9], [10], [11], [12], [13], [14]

Ποιος θα επικοινωνήσει;

Θεραπεία λανθάνουσα πέος

Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, η χειρουργική παρέμβαση με την τρίτη μορφή δυσπλασίας δεν παρουσιάζεται. Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις - μετά από επείγοντα αίτημα του ασθενούς με σκοπό τη βέλτιστη προσαρμογή του στην κοινωνία - είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί η λειτουργία.

Λειτουργικής παρέμβασης αρχίζουν με κρόσια τομή γύρω από το κεφάλι του πέους, και στη συνέχεια πλήρως κινητοποιηθεί για το δέρμα penosimfizarnogo γωνία και τέμνει τον σύνδεσμο ανασταλτικό φαλλό (lig. Suspensorium πέους) και δέσμη σφεντόνα. Στη συνέχεια, στις 9, και στις 3 η ώρα του καντράν μέσα σε ένα κλιματιζόμενο επιβάλει δύο κομβικά ραφή μεταξύ προέρχεται χιτώνα σηραγγώδες σώμα και το κάλυμμα του δέρματος του πέους κατά τη διεπαφή του χορίου στο όσχεο της κάννης. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιείται ένα μονόινο μη απορροφούμενο υλικό ραφής. Το εσωτερικό φύλλο της ακροποσθίας χωρίζεται και καλύπτεται από τα κινητά σπυράκια από το ίδιο το δέρμα.

Το λανθάνον πέος με τη δεύτερη μορφή αντιμετωπίζεται με την εξάλειψη της ουλής της ακροποσθίας, εμποδίζοντας το κεφάλι να εγκαταλείψει ολόκληρο τον κορμό.

Το πιο προβληματικό είναι το κρυφό πέος της πρώτης παραλλαγής. Το πραγματικό έλλειμμα του δέρματος του κορμού σε ορισμένες περιπτώσεις δεν επιτρέπει την επίλυση του προβλήματος κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μερικές φορές οι χειρουργοί αναγκάζονται να καταφεύγουν στη χρήση ορμονικής θεραπείας για να αυξήσουν το απόθεμα πλαστικού υλικού. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιήστε μια γέλη διυδροτεστοστερόνης με τη μορφή εφαρμογών, η οποία επιτρέπει σε μια σύντομη περίοδο (3-4 εβδομάδες) να δημιουργήσει αρκετές πτυχές δέρματος για πλαστικό φάλιο.

Μετά από αρκετές εβδομάδες χρήσης ορμονικών εφαρμογών, εκτελείται η παραπάνω εργασία.

Στην μετεγχειρητική περίοδο, τα ούρα απομακρύνονται με καθετήρα ουρήθρας για 5-7 ημέρες. Χρησιμοποιήστε επίσης επίδεσμο συμπίεσης, συνιστάται η σπορά για έως και 6 μήνες, διότι σε αυτή την περίπτωση εκτελεί ένα ρόλο καθορισμού. Σε ενήλικες ασθενείς για αυτό το σκοπό, χρησιμοποιήστε ειδικά penial expostors, που χρησιμοποιούνται για 4 ώρες την ημέρα για 6 μήνες.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.