^

Υγεία

A
A
A

Επισκόπηση πληροφοριών Υποσπαδίας

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 19.11.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Υποσπαδία - συγγενή δυσπλασία του πέους, η οποία χαρακτηρίζεται από τη διαίρεση του οπίσθιου τοιχώματος της ουρήθρας εντός της περιοχής από την κεφαλή προς το περίνεο, διάσπαση κοιλιακό ακροποσθίας άκρη, κοιλιακό πέους καμπυλότητα του κυλίνδρου ή την παρουσία ενός από τα ακόλουθα χαρακτηριστικά.

Τα τελευταία 30 χρόνια, η συχνότητα γέννησης παιδιών με υποσπαδία αυξήθηκε από 1: 450-500 σε 1: 125-150 νεογνών. Η αύξηση της συχνότητας της γέννησης των παιδιών με διάφορες μορφές υποσπαδία, και μια υψηλή συχνότητα εμφάνισης των μετεγχειρητικών επιπλοκών, που φτάνει το 50%, είχε ως αποτέλεσμα την αναζήτηση για τη βέλτιστη μεθόδους της χειρουργικής θεραπείας των ουρολογικών παθήσεων σε όλο τον κόσμο.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Αιτίες υποσπαδία

Τα αίτια της υποσπατίας είναι παθολογικές αλλαγές στο ενδοκρινικό σύστημα, ως αποτέλεσμα των οποίων τα αρσενικά γεννητικά όργανα του εμβρύου δεν είναι επαρκώς βιοσιωμένα. Επί του παρόντος, έχει αποδειχθεί η συμμετοχή του κληρονομικού παράγοντα στην ανάπτυξη υποσπαδίας σε παιδιά. Σύμφωνα με τους ουρολόγους, η συχνότητα των οικογενειακών υποσπαδικών κυμαίνεται μεταξύ 10-20%. Επί του παρόντος, είναι γνωστά πολλά σύνδρομα στα οποία αυτή ή αυτή η μορφή παραβίασης της σεξουαλικής διαφοροποίησης των εξωτερικών γεννητικών οργάνων οδηγεί στο σχηματισμό υποσπαδίας σε αγόρια.

Μερικές φορές η διατύπωση της σωστής διάγνωσης δεν είναι εύκολη υπόθεση, η λάθος απόφαση της οποίας μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένες τακτικές στην ιατρική διαδικασία και να οδηγήσει σε ορισμένες περιπτώσεις σε οικογενειακή τραγωδία. Σε σχέση με αυτό, αποκαλύπτοντας το επίπεδο στο οποίο παρουσιάστηκε ένα σφάλμα στην περίπλοκη διαδικασία σχηματισμού γεννητικών οργάνων είναι η καθοριστική στιγμή στο στάδιο της διάγνωσης σε έναν ασθενή με υποσπαδία.

trusted-source[5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12]

Έντυπα

Οι πρωτογενείς γονάδες σχηματίζονται μεταξύ της 4ης και 5ης εβδομάδας ανάπτυξης εμβρύου. Η παρουσία του χρωμοσώματος Υ εξασφαλίζει τον σχηματισμό των όρχεων. Προτείνεται ότι το Υ-χρωμόσωμα κωδικοποιεί την σύνθεση της πρωτεΐνης Υ-αντιγόνου, η οποία προάγει τον μετασχηματισμό της πρωτογενούς γονάδας στον ιστό των όρχεων. Οι εμβρυογενείς φαινοτυπικές διαφορές αναπτύσσονται σε δύο κατευθύνσεις: οι εσωτερικοί αγωγοί και τα εξωτερικά γεννητικά όργανα διαφοροποιούνται. Στα πρώιμα στάδια ανάπτυξης, το έμβρυο περιέχει και θηλυκό (παραμετρικό). και αρσενικών (μεσο-νευρικών) αγωγών.

Τα εσωτερικά γεννητικά όργανα σχηματίζονται από τους λύκους και τους μουλλεριανούς αγωγούς, οι οποίοι στα αρχικά στάδια της εμβρυϊκής ανάπτυξης και στα δύο φύλα βρίσκονται παραπλεύρως. Στα αρσενικά έμβρυα, τα κανάλια λύκων προκαλούν την επιδιδυμίδα, τα αγγεία και τα σπερματοζωάρια, και οι αγωγοί του Mullerian εξαφανίζονται. Τα θηλυκά έμβρυα από τους αγωγούς Mullerian αναπτύσσουν τους σωλήνες της μήτρας, τη μήτρα και το άνω μέρος του κόλπου και τα κανάλια των λύκων υποχωρούν. Τα εξωτερικά γεννητικά όργανα και η ουρήθρα από τους καρπούς οποιουδήποτε φύλου αναπτύσσονται από ένα κοινό σελιδοδείκτη - τον ουρογεννητικό ιγμόρειο και γεννητικό σωλήνα, τις πτυχές των γεννητικών οργάνων και τις ανυψώσεις.

Εμβρυϊκή όρχεις είναι ικανά να συνθέτουν την ουσία της πρωτεΐνης φύσης (antimyullerov παράγοντας), μια μείωση αγωγούς paramezonefralnye σε άρρεν έμβρυο. Επιπλέον, ξεκινώντας με την 10η εβδομάδα της εμβρυϊκής ανάπτυξης Εμβρύου όρχεων πρώτα κάτω από την επίδραση της ανθρώπινης χοριονικής γοναδοτροπίνης (hCG), και στη συνέχεια το δικό ωχρινοτρόπου ορμόνης (LH) συνθέτει μεγάλες ποσότητες τεστοστερόνης που επηρεάζει τα αδιάφορους εξωτερικά γεννητικά όργανα, προκαλώντας τους να αρρενοποίηση. Γεννητικών φυματίωσης, την καλλιέργεια, μετατράπηκε στο πέος, ουρογεννητικό κόλπο - ο προστάτης και προστατική ουρήθρα, και των γεννητικών οργάνων πτυχές συγχωνεύονται. σχηματίζοντας την αρσενική ουρήθρα. Ουρηθρικό στόμιο που σχηματίζεται από vtjazhenija επιθηλιακών ιστών της κεφαλής και συγχωνεύεται μέσα στο περιφερικό άκρο της ουρήθρας που σχηματίζεται στο σκαφοειδούς βοθρίου. Έτσι, μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου, τελικά σχηματίζονται τα γεννητικά όργανα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για τον σχηματισμό εσωτερικών ανδρικά γεννητικά όργανα (αγωγοί φύλο) επαρκώς άμεση δράση της τεστοστερόνης, ενώ για την ανάπτυξη των εξωτερικών γεννητικών οργάνων πρέπει αποτέλεσμα ενεργό μεταβολίτη, διυδροτεστοστερόνη του, σχηματίζεται άμεσα στο κύτταρο υπό την επίδραση ενός συγκεκριμένου ενζύμου - 5-α-αναγωγάσης.

Επί του παρόντος προτείνονται είναι πολλές ταξινομήσεις του υποσπαδία, αλλά μόνο Barcat ταξινόμησης επιτρέπει την αντικειμενική αξιολόγηση του βαθμού του υποσπαδία από την αξιολόγηση της μορφής βλάβης της άσκησης μόνο μετά από χειρουργική διόρθωση του άξονα του πέους.

trusted-source[13], [14], [15], [16], [17]

Ταξινόμηση της υποσπατίας από το Barcat

 • Προγενέστερες υποσπαδίες.
  • Πονοκέφαλος
  • Φωτεινό.
  • Αντερουπληγία.
 • Μέση υποσπαδία.
  • Μέση βαρέλι.
 • Υστεροσποπία.
  • Zapadstvolovaya.
  • Το στέλεχος-και-υποδοχή.
  • Scrotal.
  • Perineal.

Παρά το προφανές πλεονέκτημα, η κατάταξη του Barcat έχει σημαντικό μειονέκτημα. Δεν περιλαμβάνει μια ειδική μορφή αυτής της ανωμαλίας - υποσπαδία χωρίς υποσπαδία, το οποίο μερικές φορές ονομάζεται τύπος υποσπαδία της χορδής. Ωστόσο, με βάση την παθογένεση της νόσου «υποσπαδία χωρίς υποσπαδία» - περισσότερο κατάλληλος όρος για αυτό το είδος της ανωμαλίας, επειδή σε ορισμένες περιπτώσεις η αιτία του κοιλιακού απόκλισης άξονα του πέους είναι αποκλειστικά Dysplastic δέρμα της κοιλιακής επιφάνειας χωρίς προφέρεται ινώδη χορδές και μερικές φορές ινώδη χορδή σε συνδυασμό με διαδικασίες βαθιά δυσπλαστικών το ίδιο το στόμα της ουρήθρας.

Από αυτή την άποψη, η ταξινόμηση του Barcat είναι λογικό να επεκταθεί, συμπληρώνοντάς τον με μια ξεχωριστή νοσολογική μονάδα - υποσπαδία χωρίς υποσπαδία.

Με τη σειρά τους, υπάρχουν τέσσερις τύποι υποσπαδίας χωρίς υποσπαδία:

 • Τύπος - η κοιλιακή απόκλιση του κορμού του πέους προκαλεί αποκλειστικά δυσπλαστικό δέρμα της κοιλιακής του επιφάνειας.
 • ΙΙ τύπου - στην καμπυλότητα του κορμού του πέους οδηγεί την ινώδη χορδή, που βρίσκεται μεταξύ του δέρματος της κοιλιακής επιφάνειας του πέους και της ουρήθρας.
 • ΙΙΙ τύπου - στην καμπυλότητα του κορμού του πέους οδηγεί την ινώδη χορδή, που βρίσκεται μεταξύ της ουρήθρας και των σπηλαιωδών σωμάτων του πέους.
 • Τύπος IV στρέβλωση στέλεχος του πέους με αποτέλεσμα σοβαρή ινώδη χορδή σε συνδυασμό με μία ταχεία αραίωση του τοιχωμάτων της ουρήθρας (ουρήθρας δυσπλασία).

trusted-source[18], [19], [20], [21], [22]

Διαγνωστικά υποσπαδία

Η βαθιά κλινική ανάλυση, συμπεριλαμβανομένης μιας πλήρους σειράς ουροδυναμικών εξετάσεων, καθώς και η ακτινογραφία, η ακτινολογική και η ενδοσκοπική διάγνωση υποσπαδίας, μας επιτρέπουν να καθορίσουμε τις τακτικές για την περαιτέρω θεραπεία του ασθενούς.

Μερικές φορές στην πράξη, παιδιατρική ουρολογία υπάρχουν περιπτώσεις, όταν ένα παιδί λόγω διαγνωστικά λάθη με καρυότυπο 46 XX, αλλά με τα γεννητικά όργανα ανδρισμού καταγράφηκαν στον τομέα των ανδρών, όπως ένα παιδί με 46 ΧΥ καρυότυπο, αλλά feminized γεννητικά όργανα - στις γυναίκες. Η πιο συνηθισμένη αιτία προβλημάτων σε αυτή την ομάδα ασθενών είναι ο εσφαλμένος καρυοτύπος ή ακόμα και η απουσία του. Η αλλαγή του φύλου διαβατήριο σε παιδιά σε κάθε ηλικία συνδέεται με σοβαρή ψυχολογική και συναισθηματική τραύμα από τους γονείς και το παιδί, ειδικά αν ο ασθενής έχει ήδη λάβει χώρα ψυχοσεξουαλική προσανατολισμό.

Υπάρχουν περιπτώσεις, όταν τα κορίτσια με συγγενή υπερπλασία των επινεφριδίων και υπερτροφία της κλειτορίδας έχει διαγνωσθεί «υποσπαδία», με όλες τις επακόλουθες συνέπειες, και, από την άλλη πλευρά, το αγόρι με το σύνδρομο των όρχεων θηλυκοποίηση μεγάλωσε ως κορίτσι πριν την εφηβεία. Συχνά είναι η έλλειψη έγκαιρης εφηβεία εμμήνου ρύσεως επέστησε την προσοχή των ειδικών, αλλά αυτή τη φορά το παιδί έχει ήδη σχηματίσει τη σεξουαλική ταυτότητα, ή με άλλο τρόπο - κοινωνικό φύλο.

Έτσι, κάθε παιδί με ανωμαλίες των εξωτερικών γεννητικών οργάνων θα πρέπει να εξεταστεί σε ένα εξειδικευμένο ίδρυμα. Επιπλέον, ακόμη και σε παιδιά με αμετάβλητα γεννητικά όργανα είναι απαραίτητο να εκτελείται υπερηχογράφημα των πυελικών οργάνων αμέσως μετά τη γέννηση. Επί του παρόντος, περισσότερα από 100 γενετικά σύνδρομα σχετίζονται με υποσπαδία. Ξεκινώντας από αυτό το γεγονός έχει ήδη κατάλληλη γενετική διαβούλευσης, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις βοηθά να επιβεβαιωθεί η διάγνωση και να επικεντρωθεί στις ιδιαιτερότητες της Ουρολογίας εκδηλώσεις του συνδρόμου κατά τη διαδικασία επεξεργασίας.

Στην επίλυση αυτού του προβλήματος η σημαντικότερη πτυχή ενδοκρινολογία, επειδή η βάση του υποσπαδία αιτίες, είναι διαταραχές του ενδοκρινικού συστήματος, το οποίο με τη σειρά του εξηγεί τον συνδυασμό υποσπαδία με μικροαφρού, υποπλασία του όσχεου, οι διάφορες μορφές της κρυψορχίας και σε παραβιάσεις της εξάλειψη του κολπικού διαδικασίας του περιτοναίου (βουβωνοκήλης και διάφορες μορφές πτώσης και όρχεων).

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα παιδιά με gipocpadiey ανιχνεύσει γενετικές ανωμαλίες των νεφρών και των ουροφόρων οδών, έτσι ώστε ο υπέρηχος του ουροποιητικού συστήματος θα πρέπει να γίνεται σε ασθενείς με οποιαδήποτε μορφή υποσπαδία. Οι ουρολόγοι συχνά συναντούν το PMR, καθώς και την υδρόφιψη, την ουρητηροϋδρονεφρόρφα και άλλες ανωμαλίες του ουροποιητικού συστήματος. Όταν οι υποσπαδίες συνδυάζονται με την υδρόνηφρωση ή την ουρητηρογλολονεφρόνηση, αρχικά πραγματοποιείται η πλαστικότητα του προσβεβλημένου τμήματος του ουρητήρα και μόνο μετά από 6 μήνες. συνιστάται η θεραπεία με υποσπαδία. Εάν, ωστόσο, ένας ασθενής με υποκαία έχει κυψελιδική παλινδρόμηση, είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί η αιτία και να εξαλειφθεί. 

trusted-source[23], [24], [25], [26], [27], [28], [29]

Τι χρειάζεται να εξετάσετε;

Πώς να εξετάσετε;

Ποιος θα επικοινωνήσει;

Θεραπεία υποσπαδία

Η κατανόηση της παθογένειας της υποσπαδίας καθορίζει τη σωστή τακτική του χειρουργού και συμβάλλει στην επιτυχή αντιμετώπιση της υποσπαδίας.

Η θεραπεία της υποσπαδίας διεξάγεται αποκλειστικά λειτουργικά. Πριν από τη χειρουργική επέμβαση, είναι απαραίτητο να διεξαχθεί μια ολοκληρωμένη εξέταση του ασθενούς, η οποία καθιστά δυνατή τη διαφοροποίηση της υποσπαδίας από άλλες διαταραχές του σεξουαλικού σχηματισμού. Για το σκοπό αυτό, πέρα από μια γενική εξέταση του ασθενούς, ο καρυοτύπος είναι υποχρεωτικός (ειδικά σε περιπτώσεις όπου οι υποσπαδίες συνδυάζονται με κρυπτοχριστισμό).

Η λειτουργική αντιμετώπιση της υποσπαδίας έχει τους ακόλουθους στόχους:

 • πλήρης επέκταση των καμπύλων σπηλαιωδών σωμάτων που παρέχουν μια στύση επαρκή για τη σεξουαλική πράξη.
 • τη δημιουργία επίσημης ουρήθρας από ιστούς που δεν έχουν θυλάκια τρίχας επαρκούς διαμέτρου και μήκους χωρίς συρίγγια και στενώσεις ·
 • η ουρητηροπλαστική χρησιμοποιώντας τον ιστό του ασθενούς με επαρκή παροχή αίματος, παρέχοντας ανάπτυξη της δημιουργούμενης ουρήθρας ως φυσιολογική ανάπτυξη σαρκώδους σώματος.
 • μετακινώντας το εξωτερικό άνοιγμα της ουρήθρας στην κορυφή του πέους της βλεφαρίδας με τη διαμήκη θέση του πόρου.
 • τη δημιουργία ελεύθερης ούρησης χωρίς απόκλιση και ψεκασμό του αεριωθούμενου αερίου.
 • τη μέγιστη εξάλειψη των καλλυντικών ελαττωμάτων του πέους με σκοπό την ψυχοεκλογική προσαρμογή του ασθενούς στην κοινωνία, ειδικά όταν εισέρχονται σε σεξουαλικές σχέσεις.

Μετά την εισαγωγή των τελευταίων επιστημονικών επιτευγμάτων στη σύγχρονη ιατρική, υπάρχουν ευρείες ευκαιρίες για την αναθεώρηση ορισμένων εννοιών στην πλαστική χειρουργική του πέους. Η παρουσία μικροχειρουργικών οργάνων, η οπτική μεγέθυνση και η χρήση αδρανούς υλικού ράμματος επέτρεψε την ελαχιστοποίηση του λειτουργικού τραύματος και την επιτυχή λειτουργία των παιδιών από 6 μήνες. Οι περισσότεροι σύγχρονοι ουρολόγοι σε όλο τον κόσμο προτιμούν μια μονοβάθμια διόρθωση υποσπαδίας σε νεαρή ηλικία. Οι προσπάθειες ορισμένων ουρολόγων να πραγματοποιήσουν μία μονοβάθμια λειτουργία σε νεογέννητα αγόρια ή σε παιδιά ηλικίας 2-4 μηνών δεν δικαιολογούνταν. Τις περισσότερες φορές, η διόρθωση της υποσπαδίας πραγματοποιείται σε 6-18 μήνες. διότι σε αυτή την ηλικία η αναλογία του μεγέθους των σπηλαιωδών σωμάτων και του υλικού πλαστικού υλικού (στην πραγματικότητα του δέρματος του πέους) είναι η βέλτιστη για την εκτέλεση του λειτουργικού βοηθήματος.

Επιπλέον, σε αυτή την ηλικία, οι διορθωτικές ενέργειες επηρεάζουν ελάχιστα την ψυχή του παιδιού. Κατά κανόνα, ένα παιδί ξεχνάει γρήγορα τις αρνητικές πτυχές της μετεγχειρητικής θεραπείας, η οποία στο μέλλον δεν επηρεάζει την προσωπική του ανάπτυξη. Σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις για υποσπαδία, σχηματίζεται συχνά ένα σύμπλεγμα κατωτερότητας.

Όλοι οι τύποι αναπτυγμένων τεχνολογιών των χειρουργικών επεμβάσεων μπορούν να χωριστούν σε τρεις ομάδες:

 • μεθόδους που χρησιμοποιούν τον ιστό του πέους.
 • μεθόδους που χρησιμοποιούν τους ιστούς του ασθενούς που βρίσκονται έξω από το πέος.
 • μεθόδους που χρησιμοποιούν τα επιτεύγματα της μηχανικής ιστών.

Η επιλογή της μεθόδου εξαρτάται συχνά από τον τεχνικό εξοπλισμό της κλινικής, την εμπειρία του χειρουργού, την ηλικία του ασθενούς, την αποτελεσματικότητα της προεγχειρητικής προετοιμασίας και τα ανατομικά χαρακτηριστικά των γεννητικών οργάνων.

Αλγόριθμος για την επιλογή της μεθόδου της λειτουργικής θεραπείας της υποσπαδίας

Η επιλογή της μεθόδου της χειρουργικής αγωγής εξαρτάται άμεσα από τον αριθμό των μεθόδων που ο χειρούργος έχει τον τέλειο έλεγχο, καθώς μια ποικιλία τεχνικών μπορεί να χρησιμοποιηθεί με την ίδια μορφή ελαττώματος με την ίδια επιτυχία. Μερικές φορές για την επίλυση του προβλήματος υπάρχει αρκετή κρεατομετρία και μερικές φορές είναι απαραίτητο να εκτελούνται πολύπλοκες μικροχειρουργικές επεμβάσεις, επομένως οι καθοριστικές στιγμές για την επιλογή της μεθόδου είναι οι ακόλουθες:

 • τη θέση του υποσπαδικού φλοιού.
 • στένωση του πόρου.
 • μέγεθος του σάκκου προπληρωτή.
 • η αναλογία του μεγέθους των σπηλαιωδών σωμάτων και του δέρματος του πέους.
 • δυσπλασία του δέρματος της κοιλιακής επιφάνειας του πέους.
 • βαθμός καμπυλότητας των σπηλαιωδών σωμάτων.
 • το μέγεθος του πέους της γλωσσίδας.
 • το βάθος του αυλακιού στην κοιλιακή επιφάνεια του πέους της βλεφαρίδας.
 • βαθμός περιστροφής του πέους.
 • το μέγεθος του πέους.
 • την παρουσία των συνήθειας της ακροποσθίας και το βαθμό της σοβαρότητάς τους.
 • θέμα του κορμού του πέους, κλπ.

Επί του παρόντος, είναι γνωστές περισσότερες από 200 μέθοδοι για τη λειτουργική διόρθωση των υποσπαδιών. Ωστόσο, αυτό το άρθρο παρουσιάζει λειτουργίες που έχουν μια ριζικά νέα κατεύθυνση στην πλαστική χειρουργική των γεννητικών οργάνων.

Η πρώτη απόπειρα χειρουργικής διόρθωσης υποσπαδίας το 1837 αναλήφθηκε από τον Dieffenbach. Παρά την ενδιαφέρουσα ιδέα της ίδιας της επιχείρησης, δυστυχώς, δεν ήταν επιτυχής.

Η πρώτη επιτυχής προσπάθεια για την ουρηθροπλαστική εκτελέστηκε από τη Bouisson το 1861 χρησιμοποιώντας περιστρεφόμενο δέρμα όσχεου.

Το 1874 ο Άντζερ χρησιμοποίησε ένα ασύμμετρο εκτοπισμένο πτερύγιο της κοιλιακής επιφάνειας του κορμού του πέους για να δημιουργήσει μια επίσημη ουρήθρα.

Την ίδια χρονιά Duplay χρησιμοποιούνται για πλαστικά ουρήθρα tubulyarizirovanny κοιλιακό δέρμα πτερύγιο στην αρχή της Thiers, προτεινόμενων επισπαδίας διόρθωσης βλαστικά στα 60 έτη του αιώνα. Η επέμβαση διεξήχθη σε ένα ή δύο στάδια. Όταν το σχήμα της άπω λειτουργίας υποσπαδία διεξάγεται σε ένα στάδιο, στην περίπτωση των πλαστικών σχηματίζει το εγγύς ουρήθρα διεξήχθη αρκετούς μήνες μετά την προκαταρκτική ευθυγράμμιση άξονα του πέους. Αυτή η επέμβαση έχει γίνει ευρέως διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο και τώρα πολλοί χειρουργοί που δεν γνωρίζουν την τεχνική μιας μονοδιαβάθμιας διόρθωσης υποσπαδίας χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία.

Το 1897, ο Nove και ο Josserand περιέγραψαν τη μέθοδο δημιουργίας μιας επίσημης ουρήθρας χρησιμοποιώντας μια αυτόλογη ελεύθερη πτέρνα του δέρματος. αποσύρεται από το μη μαλλιαρό μέρος της επιφάνειας του σώματος (εσωτερική επιφάνεια του αντιβραχίου, της κοιλιάς).

Το 1911, L. Ombredan απόπειρα διόρθωση polnoetapnoy του υποσπαδία κατά την οποία η τεχνητή ουρήθρα δημιουργήθηκε στην αρχή της flip-πτερυγίου με το δέρμα του κοιλιακή επιφάνεια του πέους. Το προκύπτον ελάττωμα του τραύματος καλύφθηκε με ένα μετατοπισμένο διαχωριστικό προφυλακτικό πτερύγιο σύμφωνα με την αρχή που αναπτύχθηκε από την Thiersch.

Το 1932, ο κ. Mathieu. χρησιμοποιώντας την αρχή της Bouisson. πραγματοποίησε επιτυχή διόρθωση της περιφερικής μορφής υποσπαδίας.

Το 1941, ο Humby πρότεινε τη χρήση ενός βλεννογόνου μάγου για να δημιουργήσει μια νέα ουρήθρα.

Το 1946, Cecil, χρησιμοποιώντας την αρχή Duplay και Rosenberger 1891 εκτελείται σε τρεις φάσεις πλαστική ουρήθρας όταν το έντυπο stvolomoshonochnoy χρησιμοποιώντας stvolomoshonochnogo αναστόμωση στο δεύτερο στάδιο των λειτουργικά οφέλη.

Το Memmelaar το 1947 περιγράφει τη μέθοδο δημιουργίας μιας επίσημης ουρήθρας χρησιμοποιώντας ένα ελεύθερο πτερύγιο του βλεννογόνου της ουροδόχου κύστης. Το 1949, Browne περιέγραψε τη μέθοδο άπω ουρηθροπλαστική χωρίς εσωτερικά περιοχή κύκλωμα μιας τεχνητής ουρήθρας, στηριζόμενη σε αυτο-επιθηλίωση επιφάνεια netubulyarizirovannoy του τεχνητού ουρήθρας.

Ο ιδρυτής μιας σειράς ενεργειών που αποσκοπούσαν στη δημιουργία μιας επίσημης ουρήθρας χρησιμοποιώντας μια αγγειακή δέσμη ήταν η Broadbent, η οποία το 1961 περιέγραψε αρκετές παραλλαγές τέτοιων εγχειρημάτων.

Το 1965, ο Mustarde ανέπτυξε και περιέγραψε μια ασυνήθιστη μέθοδο ουρηθοπροστασίας χρησιμοποιώντας ένα σωληνοειδές περιστρεφόμενο κοιλιακό πτερύγιο δέρματος με σήραγγα του πελματικού βλεφάρου.

Κατά τα έτη 1969-1971. Ο N. Hodgson και ο Asopa ανέπτυξαν την ιδέα του Broadbent και δημιούργησαν μια σειρά πρωτοτύπων τεχνολογιών που επιτρέπουν τη διόρθωση σοβαρών μορφών υποσπαδίας σε ένα στάδιο.

Το 1973 Durham Smith έχει αναπτύξει και εισήγαγε την αρχή της smeshonnogo deepitepizirovainogo πτερύγιο, το οποίο αργότερα έγινε ευρέως διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο για τη διόρθωση του υποσπαδία και της ουρήθρας συρίγγιο εκτομή.

Το 1974 g. Οι πόλεις και Maclaughlin χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά και περιγράφονται τεχνητή δοκιμή στύσης στο οποίο χλωριούχο νάτριο προστέθηκε μετά από ανάμειξη vnutrnkavernozno περιστροφική πόρτα για τη βάση του πέους (χλωριούχο νάτριο ισοτονικό διάλυμα 0,9% για ένεση). Αυτή η δοκιμή επέτρεψε αντικειμενική αξιολόγηση του βαθμού καμπυλότητας του κορμού του πέους.

Το 1980, ο Ντούκετς περιέγραψε την επιλογή μιας μονόπλευρης διόρθωσης υποσπαδίας χρησιμοποιώντας το δέρμα του εσωτερικού φύλλου στο αγγειακό μίσχο. Το 1983, ο Koyanagi περιγράφει την αρχική μέθοδο μιας διόρθωσης ενός σταδίου της εγγύς μορφής υποσπαδίας με ένα διπλό κάθετο ουρηθρικό ράμμα.

Το 1987, Snyder εργάστηκε metol ουρηθροπλαστική χρησιμοποιώντας το εσωτερικό στρώμα της ακροποσθίας επί του αγγειακού μίσχου στην αρχή των δύο πτερυγίων, ή επιθέματος-ουρηθροπλαστική.

Το 1989, Rich εφάρμοσε την αρχή μιας διαμήκους τομής του κοιλιακού πτερυγίου με υποσπαδία σε συνδυασμό με την τεχνολογία Mathieu, που εκτελεί ουρηθροπλαστική με λιγότερο ύφασμα ένταση, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα μετεγχειρητικών επιπλοκών.

Το 1994, η Snodgrass ανέπτυξε την ιδέα, χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο αποκοπής της κοιλιακής επιφάνειας σε συνδυασμό με τη μέθοδο Duplay.

trusted-source[30], [31], [32], [33], [34], [35], [36], [37]

Τεχνική λειτουργίας

Να παρέχει τεχνική βοήθεια για τη χειρουργική διόρθωση του υποσπαδία ουρολόγος πρέπει να διαθέτει σε βάθος γνώση της ανατομίας του πέους Αυτή η γνώση επιτρέπει τη βέλτιστη διάδοση σπηλαιώδης σώμα, να χαράξει ένα πτερύγιο του δέρματος που πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει μια τεχνητή ουρήθρα, διατηρώντας παράλληλα την αγγειακή δέσμη, και να κλείσει την επιφάνεια του τραύματος χωρίς βλάβη σε σημαντικές ανατομικές δομές . Υποτίμηση του προβλήματος μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές μέχρι την αναπηρία. Με πολλούς τρόπους, η επιτυχής αντιμετώπιση του υποσπαδία εξαρτάται από τον τεχνικό εξοπλισμό. Τυπικά, για τη χειρουργική διόρθωση της ουρολόγους υποσπαδία χρησιμοποιώντας διοπτρικό φακό με 2,5-3,5-πλάσια αύξηση ή ένα μικροσκόπιο και μικροχειρουργικά εργαλεία. Urn χρησιμοποιούνται bryushisty νυστέρι 15. ανατομικά και χειρουργικών λαβίδων με ελάχιστο μέγεθος των ιστών πιασίματος κατόχου ατραυματική βελόνα, «Hummingbird», unidentate και δισχιδείς άγκιστρα μικρές και ατραυματική απορροφήσιμο ράμμα μονόινα 6 0-8 0 θα πρέπει να αποφεύγεται λαβίδα τύπου Η λειτουργία σύνθλιψη του ιστού που χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει μια τεχνητή ουρήθρα. Για το σκοπό αυτό, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε μικρά αγκίστρια ή μικροχειρουργική μπρελόκ. Για μακροπρόθεσμη στερέωση του ιστού σε μια ορισμένη θέση σκόπιμο να χρησιμοποιηθεί το νήμα-μαγνητοσκοπημένο χωρίς να προκαλεί βλάβη στο πτερύγιο του δέρματος.

Όταν διορθώνουμε οποιαδήποτε μορφή υποσπαδίας, είναι επιθυμητό να διεξάγουμε πλήρη κινητοποίηση των σπηλαιωδών σωμάτων στο διάστημα μεταξύ της επιφανειακής περιτονίας του πέους και της περιτονίας του Buck. Αυτός ο χειρισμός σας επιτρέπει να εκτελέσετε μια πλήρη αναθεώρηση των σπηλαιωδών σωμάτων και να αφαιρέσετε προσεκτικά την ινώδη χορδή, η οποία ακόμα και στις άπω μορφές υποσπασίας μπορεί να εντοπιστεί από το κεφάλι προς την πεσσοειδή γωνία, περιορίζοντας την περαιτέρω ανάπτυξη του πέους. Το κινητοποιημένο δέρμα του πέους καθιστά δυνατή την πιο ελεύθερη εκτέλεση του σταδίου κλεισίματος των σπηλαιωδών σωμάτων, αποκλείοντας την πιθανότητα έντασης ιστού. Μια από τις κύριες αρχές της πλαστικής χειρουργικής των γεννητικών οργάνων, που συμβάλλουν στην επίτευξη ενός επιτυχούς αποτελέσματος, παραμένει η αρχή των χαλαρά τοποθετημένων πτερυγίων χωρίς ένταση των ιστών.

Μερικές φορές, μετά την κινητοποίηση του δέρματος του πέους, παρατηρούνται σημάδια διαταραχής της μικροκυκλοφορίας στο πτερύγιο. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητο να μετατεθούν οι πλαστικών βήμα ουρήθρα για την επόμενη φορά ή εκτελώντας πλαστικής ζώνης μετατόπισης ουρήθρα ισχαιμικού ιστού προς την κατεύθυνση του μίσχου τροφοδοτεί την ουρήθρα για την αποφυγή θρόμβωσης.

Μετά το στάδιο της πλαστικής χειρουργικής της ουρήθρας, είναι επιθυμητό να μετατοπιστεί η γραμμή των επακόλουθων ραμμάτων για να αποφευχθεί ο σχηματισμός των ουρηθρικών συριγγίων στην μετεγχειρητική περίοδο. Αυτή η μέθοδος πριν από περισσότερα από 100 χρόνια χρησιμοποιήθηκε από τον Thiersch κατά τη διόρθωση του triceps eppispadia.

Οι περισσότεροι ουρολόγοι συμφωνούν ότι κατά τη διεξαγωγή ενός επιχειρησιακού εγχειριδίου, είναι απαραίτητο να ελαχιστοποιηθεί η χρήση ενός ηλεκτροσυμπλεγτού ή να εφαρμοστούν ελάχιστα σχήματα θρομβώσεως. Μερικοί χειρουργοί χρησιμοποιούν 0,001% διάλυμα επινεφρίνης (επινεφρίνη) για τη μείωση της αιμορραγίας των ιστών. Ο σπασμός των περιφερειακών αγγείων εμποδίζει σε ορισμένες περιπτώσεις μια αντικειμενική αξιολόγηση της κατάστασης των πτερυγίων του δέρματος και μπορεί να οδηγήσει σε εσφαλμένες τακτικές κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να χρησιμοποιούμε ένα turniquet που τοποθετείται πάνω στη βάση των σπηλαιωδών σωμάτων προκειμένου να επιτευχθεί το ίδιο αποτέλεσμα. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί το turniquet από τα σπηλαιώδη σώματα κάθε 10-15 λεπτά για λίγο. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης συνιστάται να ποτίσετε το τραύμα με αντισηπτικά διαλύματα. Μερικές φορές οι ουρολόγοι με προφυλακτικό στόχο χρησιμοποιούν μία εφάπαξ ένεση ημερήσιας δόσης αντιβιοτικού ευρέος φάσματος σε δόση κατάλληλη για την ηλικία.

Στο τέλος του λειτουργικού επιδόματος, εφαρμόζεται ένα άσηπτο επίδεσμο στο πέος. Οι περισσότεροι χειρουργοί τείνουν να χρησιμοποιούν επιδέσμους με γλυκερόλη (γλυκερίνη) σε συνδυασμό με έναν πορώδη ελαστικό επίδεσμο. Ένα σημαντικό σημείο - η επιβολή ενός χαλαρού επίδεσμου γάζας, εμποτισμένου με αποστειρωμένη γλυκερόλη (γλυκερίνη), σε ένα στρώμα σε σπείρα από το κεφάλι μέχρι τη βάση του πέους. Έπειτα, εφαρμόζεται ένας λεπτός, πορώδης, ελαστικός επίδεσμος πάνω από τον επίδεσμο γάζας (για παράδειγμα, ένας επίδεσμος του ΜΜ C Mon). Μια ταινία πλάτους 20-25 mm κόβεται από τον επίδεσμο. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ίδια αρχή, ένα στρώμα επίδεσμου εφαρμόζεται σπειροειδώς από το κεφάλι στη βάση του πέους. Κατά τη διαδικασία εφαρμογής του επίδεσμου, δεν πρέπει να υπάρχει ένταση επίδεσμου. Θα πρέπει να επαναλάβει μόνο τα περιγράμματα του κορμού του πέους. Αυτή η τεχνική σας επιτρέπει να διατηρήσετε επαρκή παροχή αίματος στην μετεγχειρητική περίοδο, περιορίζοντας παράλληλα το πρήξιμο του πέους. Την 5η-7η ημέρα της μετεγχειρητικής περιόδου, η διόγκωση του πέους σταδιακά μειώνεται και ο επίδεσμος συντομεύεται λόγω των ελαστικών ιδιοτήτων του. Η πρώτη αλλαγή των επιδέσμων γίνεται κατά κανόνα την 7η ημέρα σε περίπτωση που δεν εμποτιστεί με αίμα και διατηρεί την ελαστικότητά του. Η κατάσταση των επιδέσμων αξιολογείται οπτικά και με τη βοήθεια της ψηλάφησης. Ο επίδεσμος, εμποτισμένος με αίμα ή λεμφαδένα, μαραίνει γρήγορα και δεν εκπληρώνει τη λειτουργία του. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να αλλάξει, προ-βρεγμένο με αντισηπτικό διάλυμα και να μουλιάσει για 5-7 λεπτά.

Αφαίρεση ούρων στην μετεγχειρητική περίοδο

Μια σημαντική πτυχή της πλαστικής χειρουργικής των γεννητικών οργάνων παραμένει η παραγωγή ούρων στην μετεγχειρητική περίοδο. Για ένα μακρύ ιστορικό χειρουργικής των γεννητικών οργάνων, το πρόβλημα αυτό επιλύθηκε με διάφορες μεθόδους - από τα πιο περίπλοκα συστήματα αποστράγγισης έως μεταφορικές ανωμαλίες. Μέχρι σήμερα, οι περισσότεροι ουρολόγοι θεωρούν απαραίτητο να αποστραγγίσουν την ουροδόχο κύστη για περίοδο 7 έως 12 ημερών.

Πολλοί ουρολόγοι χρησιμοποιούν την αποστράγγιση της κυστεοστομίας στην μετεγχειρητική περίοδο, μερικές φορές σε συνδυασμό με τη διουρηθρική αποικοδόμηση. Μερικοί συγγραφείς θεωρούν τη βέλτιστη μέθοδο για την επίλυση αυτού του προβλήματος ουρήθρου, η οποία παρέχει επαρκή αποστράγγιση των ούρων.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ουρολόγων πιστεύουν αποτελεσματική εκτροπή των ούρων, που επιτρέπει να κρατήσει τον επίδεσμο στο πέος χωρίς επαφή με τα ούρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, η υποχρεωτική συνιστώσα των πολύπλοκων μέτρα για την πρόληψη πιθανών επιπλοκών.

Η μακροχρόνια εμπειρία της λειτουργικής διόρθωσης της υποσπαδίας αποδεικνύει αντικειμενικά τη λογικότητα της χρήσης της διουρηθρικής εκτροπής ούρων σε ασθενείς με οποιαδήποτε μορφή ελαττώματος.

Μια εξαίρεση μπορεί να είναι οι ασθενείς που έχουν χρησιμοποιήσει τα επιτεύγματα της μηχανικής ιστών με σκοπό τη δημιουργία μιας επίσημης ουρήθρας. Σε αυτή την ομάδα ασθενών είναι λογικό να χρησιμοποιείται συνδυασμένη εκτροπή ούρων - κυστοστομία παρακέντησης σε συνδυασμό με διαυδροειδές μόλυβδο έως και 10 ημέρες.

Ως βέλτιστος καθετήρας για την αποστράγγιση της ουροδόχου κύστης, συνιστάται η χρήση καθετήρα ουρήθρας με ακραίες και πλευρικές οπές Νο 8 CH. Ο καθετήρας πρέπει να εισάγεται στην κύστη όχι περισσότερο από 3 cm, προκειμένου να αποφευχθεί η ακούσια συστολή του εξωστήρα και η διαρροή των ούρων.

Μην συνιστούμε να χρησιμοποιείτε καθετήρες με ένα μπαλόνι που προκαλεί ερεθισμό του λαιμού της ουροδόχου κύστης και μια σταθερή μείωση του εξωστήρα. Επιπλέον, η εξαγωγή ενός καθετήρα τύπου Foley αυξάνει τον κίνδυνο βλάβης της επίσημης ουρήθρας. Ο λόγος για αυτό είναι ότι το μπαλόνι, φουσκωμένο μέσα σε 7-10 ημέρες, στην μετεγχειρητική περίοδο δεν είναι σε θέση να αποσυντεθεί στην αρχική του κατάσταση. Το υπερβολικά τεταμένο τοίχωμα του μπαλονιού οδηγεί σε αύξηση της διαμέτρου του εξαγόμενου καθετήρα, γεγονός που μπορεί να συμβάλει στη μερική ή πλήρη ρήξη της επίσημης ουρήθρας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, διατηρείται διαρροή ούρων εκτός από τον ουρηθρικό καθετήρα, παρά τη βέλτιστη τοποθεσία αποστράγγισης. Αυτή η κατάσταση συνήθως συνδέεται με οπίσθιο αυχένα της ουροδόχου κύστης, με αποτέλεσμα τη συνεχή καθετήρα κύστης ερεθισμό τοίχο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η αποτελεσματική θέση στο εγγύς στεντ ουρήθρα zavedonny gipospadicheskogo ακουστικού πόρου, σε συνδυασμό με την αποστράγγιση της ουροδόχου κύστης μέσω της διατρήσεως κυστεοστομία [Fayzulin AK .. 2003].

Ο καθετήρας της ουρήθρας στερεώνεται στην κεφαλή του πέους σε απόσταση (15-20 mm) για ευκολότερη διασταύρωση του συνδέσμου όταν αφαιρείται ο καθετήρας. Συνιστάται να εφαρμόσετε ένα διπλό κομβικό ράμμα στην άκρη του επίδεσμου και να το συνδέσετε με έναν επιπλέον κόμβο με καθετήρα ουρήθρας. Έτσι, ο καθετήρας της ουρήθρας δεν θα τραβήξει πίσω από το πέος της γλωσσίδας, προκαλώντας πόνο στον ασθενή. Το εξωτερικό άκρο του καθετήρα συνδέεται με τον ουροδόχο δέκτη ή μεταφέρεται σε πάνα ή πάνα.

Συνήθως ο καθετήρας της ουρήθρας αφαιρείται στο διάστημα από 7 έως 14 ημέρες, προσέχοντας τη φύση του αεριωθούμενου αεραγωγού. Σε πολλές περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να ξεσηκωθεί μια επίσημη ουρήθρα. Επειδή αυτός ο χειρισμός είναι εξαιρετικά οδυνηρός, γίνεται υπό αναισθησία. Αφού ο ασθενής αποφορτιστεί από το νοσοκομείο, πρέπει να διενεργηθεί έλεγχος παρακολούθησης μετά από 1, 2 εβδομάδες μετά από 1, 3 και 6 μήνες. και στη συνέχεια - μία φορά το χρόνο μέχρι το τέλος της ανάπτυξης του πέους, δίνοντας έμφαση στην προσοχή των γονέων στη φύση του αεριωθούμενου αεροσκάφους και της ανέγερσης.

Έκλυση πληγών

Μετεγχειρητική παροχέτευση τραύματος παράγεται μόνο σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου είναι αδύνατο να εφαρμοστεί έναν επίδεσμο συμπίεσης σε ολόκληρη την περιοχή της χειρουργικής επέμβασης: για παράδειγμα, εάν η αναστόμωση της ουρήθρας εφαρμόζεται εγγύτατα penoskrotalnogo γωνία.

Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιήστε ένα λεπτό σωλήνα Νο 8 CH με πολλαπλές πλευρικές οπές ή έναν καουτσούκ που απομακρύνεται από την πλευρά της γραμμής ραφής δέρματος. Συνήθως, η αποστράγγιση αφαιρείται την επόμενη ημέρα μετά τη λειτουργία.

Χαρακτηριστικά των επιμέρους μεθόδων της λειτουργικής διόρθωσης των υποσπαδιών

trusted-source[38], [39], [40], [41], [42], [43], [44], [45]

Μέθοδος MAGPI

Η ένδειξη για τη χρήση αυτής της τεχνικής είναι η θέση του υποσπαδικού πύου στην περιοχή του στεφανιαίου σαλκού ή του πελματικού βλεφάρου χωρίς κοιλιακή παραμόρφωση του τελευταίου.

Η λειτουργία αρχίζει με κρόσια κοπεί γύρω από το κεφάλι του πέους, υποχωρώντας 4-5 mm από το στεφανιαίο αύλακα, με στην κοιλιακή επιφάνεια της τομής γίνεται στο εγγύς 8 mm έως gipospadicheskogo ακουστικού πόρου.

Κατά την εκτέλεση της τομής, πρέπει να δίνεται η μέγιστη προσοχή σε σχέση με την αραίωση του ιστού του περιφερικού τμήματος της ουρήθρας πάνω από την οποία γίνεται η τομή και με την απειλή σχηματισμού του ουρηθρικού συρίγγιου στην μετεγχειρητική περίοδο.

Κόψτε το δέρμα σε όλο το πάχος πριν από το Buck της περιτονίας. Μετά από αυτό, κινητοποιήστε το δέρμα του πέους, επιτρέποντάς σας να κρατήσετε τα αγγεία που θρέφουν το δέρμα. Μετά την ανατομή του δέρματος του ίδιου του πέους με τη χρήση λαβίδων, σηκώστε την επιφανειακή περιτονία και ανακινήστε με αγγειακό ψαλίδι. Τα υφάσματα αραιώνονται αμβλέα μεταξύ της επιφανειακής περιτονίας και της περιτονίας του Buck. Με τη σωστή ανατομή της περιτονίας, η κινητοποίηση του δέρματος εμφανίζεται σχεδόν χωρίς αίμα.

Στη συνέχεια απαλά χρησιμοποιώντας ψαλίδι αγγειακού εκτρέφονται μαλακών ιστών κατά τη διάρκεια των γεννητικών μέλους τομή του δέρματος, σταδιακά κινείται στη ραχιαία επιφάνεια προς τις πλευρές του πέους σε interfascial χώρο. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην κοιλιακή επιφάνεια του χειραγώγησης, επειδή αυτό είναι όπου το δέρμα του πέους, επιφανειακή περιτονία και το albuginea (Buck περιτονία) συντηγμένο στενά, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό του τοιχώματος της ουρήθρας.

Το δέρμα αφαιρείται από το στέλεχος προς τη βάση του πέους, ως γυναικεία κάλτσα που εξαλείφει τον κορμό του δέρματος, συνοδεύεται μερικές φορές από υποσπαδίες, καθώς και τη δημιουργία ενός κινητού πτερυγίου.

Στο επόμενο στάδιο παράγει μια διαμήκη τομή του σκαφοειδούς οστού βόθρου πέος, συμπεριλαμβανομένων των ισχιακών ακουστικό πόρο gipospadicheskogo τοίχωμα meatotomy το σκοπό, δεδομένου ότι συχνά συνοδεύεται από υποσπαδία meatalnym στένωση.

Η τομή γίνεται αρκετά βαθιά για να περάσει ο γεφυροδεσμός συνδετικού ιστού, που βρίσκεται μεταξύ του υποσπαδικού ακροφυσίου και της άπω άκρης του σκαφοειδούς βόθρου. Έτσι, ο χειρούργος επιτυγχάνει εξομάλυνση της κοιλιακής επιφάνειας της κεφαλής, εξαλείφοντας την κοιλιακή απόκλιση του πίδακα κατά την ούρηση.

Το τραύμα στο ραχιαίο τοίχωμα του φλοιού παίρνει ένα ρομβοειδές σχήμα, το οποίο εξασφαλίζει την εξάλειψη τυχόν συστολής του γεύματος. Ρυθμίστε τις κοιλιακές πληγές 2-3 εγκάρσια ράμματα με ένα μονόκλωνο νήμα (PDS 7/0).

Για να χρησιμοποιήσετε το glanuloplastiki μονού οδοντωτό γάντζο ή μικροχειρουργικές λαβίδα, με την οποία το δέρμα εγγύς άκρο gipospadicheskogo ακουστικού πόρου έθεσε προς την κεφαλή έτσι ώστε η κοιλιακή ακμή του χειρουργικού τραύματος έμοιαζε ανεστραμμένη γράμμα V.

Τα πλευρικά περιθώρια του τραύματος στο κεφάλι είναι ραμμένα με 2-3 σχήματος U ή κομβικά ράμματα χωρίς ένταση στον ουρηθρικό καθετήρα του ηλικιακού μεγέθους.

Όταν κλείνετε το ελάττωμα τραύμα παραμένει κινητοποιημένη δέρματος δεν υπάρχει ενιαία μέθοδος που να ταιριάζει σε όλες τις περιπτώσεις των Plasty δέρματος, δεδομένου ότι ο βαθμός της δυσπλασίας του κοιλιακού δέρματος, η ποσότητα των πλαστικών στον κορμό του πέους και ακροβυστία μεγέθη ποικίλουν ευρέως. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν μία μέθοδος κλεισίματος του ελαττώματος δέρμα προτεινόμενη Smith, όπου η διάσπαση παράγει πόσθης με μία διαμήκη σχισμή επί της ραχιαίας επιφάνειας του τελευταίου. Στη συνέχεια, τα σχηματισμένα πτερύγια του δέρματος τυλίγονται γύρω από τον κορμό του πέους και ράβονται πάνω στην κοιλιακή επιφάνεια μεταξύ τους ή κάτω από το άλλο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το υπόλοιπο δέρμα είναι αρκετό για να απελευθερώσει το κλείσιμο του ελαττώματος χωρίς καμία κίνηση του ιστού και μια υποχρεωτική στιγμή από την αισθητική άποψη είναι η εκτομή των υπολειμμάτων της προπύκλας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, για το κλείσιμο του κοιλιακού τραύματος ελάττωμα χρησιμοποιούν αρχή Tiersh-Nesbit, όπου στο χωρίς αγγεία ζώνη του πτερυγίου ραχιαίο δέρμα δημιουργεί ένα άνοιγμα μέσω του οποίου το βαλάνου του πέους κινείται ραχιαία και κοιλιακή επιφάνεια ελαττώματος επί του ιστού κλείσιμο fenestrated ακροποσθίας. Στη συνέχεια, οι στεφανιαίες ακμή πληγές δέρματος ραμμένα στην άκρη αυτής της οπής και τυλίγεται στην κοιλιακή επιφάνεια του κορμού του πέους συρράπτεται κατά μήκος συνεχές ράμμα.

Η μέθοδος της ουρηθοπροστασίας με μεγαλομυατικό χωρίς τη χρήση προπαρασκευής (ΜΙΡ)

Ένδειξη για τη χρήση αυτής της τεχνολογίας είναι η στεφανιαία μορφή των υποσπαδίας χωρίς κοιλιακή παραμόρφωση του κορμού του πέους, επιβεβαιωμένη από τη δοκιμή τεχνητής ανέγερσης.

Η αρχή της λειτουργίας βασίζεται στην τεχνολογία Tiersch-Duplay χωρίς τη χρήση προειδοποίησης ιστού. Η λειτουργία ξεκινά από την τομή του σχήματος U κατά μήκος της κοιλιακής επιφάνειας του πελματικού βλεφαρίσματος με το όριο του μεγαλομεγαλοειδούς κατά μήκος του εγγύς περιθωρίου (Εικόνα 18-89α). Τα ψιλοκομμένα ψαλίδια καθαρίζουν καθαρά τα πλευρικά τοιχώματα της μελλοντικής ουρήθρας χωρίς να διασχίζουν το σπασμένο σώμα της ουρήθρας. Πιο συχνά, δεν υπάρχει ανάγκη για βαθιά απομόνωση των τοιχωμάτων, καθώς το βαθύ σωληνωτό βάζο επιτρέπει τον σχηματισμό μιας νέας ουρήθρας χωρίς την παραμικρή ένταση.

Η ουρήθρα σχηματίζεται στον καθετήρα της ουρήθρας. Ο διουρηθρικός καθετήρας πρέπει να κινείται ελεύθερα στον αυλό του δημιουργούμενου καναλιού. Ως υλικό ράμματος, η βρώσιμη απορρόφηση του νήματος 6 / 0-7 / 0 είναι βέλτιστη.

Για την πρόληψη των παραρευματικών επιχρισμάτων ούρων, χρησιμοποιείται μια συνεχής ρευματική ραφή ακριβείας στην μετεγχειρητική περίοδο. Ομοίως, εφαρμόζεται δερματικό ράμμα.

Κίνηση της ουρήθρας με γλανοπλαστική και πλαστικότητα στις περιφερικές μορφές υποσπαδίας

Ενδείξεις για τη χρήση αυτής της μεθόδου είναι η κεφαλή και οι στεφανιαίες μορφές υποσπαδίας χωρίς σημάδια δυσπλασίας της μακρινής ουρήθρας. Στην αρχή της λειτουργίας, η ουροδόχος κύστη είναι καθετηριασμένη. Η λειτουργία ξεκινά με μια τομή του υποσχετικού ημισελήνου του δέρματος, η οποία παράγεται 2-3 mm κάτω από τον πόρο.

Αυτή η τομή παρατάσσεται κατακόρυφα, περιστρέφει τον πόρο και στις δύο πλευρές και συνεχίζει προς τα πάνω μέχρι να συγχωνευθούν στην κορυφή του πέους της βλεφαρίδας. Το Meatus εκκρίνεται με αιχμηρό και αμβλύ τρόπο, κατόπιν κινητοποιείται το περιφερικό τμήμα της ουρήθρας. Πίσω από την ουρήθρα είναι το ινώδες στρώμα. Είναι πολύ σημαντικό να μην χάσετε το στρώμα στη διαδικασία κατανομής της ουρήθρας και να μην βλάψετε το τοίχωμα και τα σπυράκια. Σε αυτό το στάδιο της επέμβασης, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στη διατήρηση της ακεραιότητας της ουρήθρας και του λεπτού δέρματος του πέους, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο σχηματισμού μετεγχειρητικών συριγγίων. Η κινητοποίηση της ουρήθρας θεωρείται πλήρης όταν ο ουρηθρικός υποδοχέας φτάσει στην άκρη του πέους της γλωσσίδας χωρίς ένταση. Για την εκτομή της υπόλοιπης χορδής, γίνονται δύο τομές πλησίον του στεφανιαίου σούκκου, καθένα από τα οποία είναι περίπου το 1/4 της περιφέρειας. Μετά την πλήρη κινητοποίηση της ουρήθρας, ανακατασκευάζεται. Το Meatus συρράπτεται στην άκρη του πέους της γλωσσίδας με ένα ασυνεχές ράμμα. Η κεφαλή είναι κλειστή πάνω από την εκτοπισμένη ουρήθρα με κομβικά ράμματα. Το δέρμα της ακίδας δίνει φυσική εμφάνιση με εγκάρσια κοπή του κοιλιακού μέρους και από τις δύο πλευρές και από την κάθετη άρθρωση. Έτσι, η κεφαλή είναι κλειστή με μια αποκατεστημένη ακροποσθία. Μετά την επέμβαση, το πέος αποκτά κανονική εμφάνιση, ο πόνος βρίσκεται στην κορυφή του κεφαλιού, το δέρμα της ακροποσθίας κλίνει το κεφάλι. Ο μετεγχειρητικός καθετήρας απομακρύνεται την 7η ημέρα μετά την επέμβαση.

Η μέθοδος της ουρηθροπλαστικής του τύπου Mathieu (1932)

Ενδείξεις για την εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας - capitatum σχήμα υποσπαδία χωρίς παραμόρφωση του κυλίνδρου του πέους με καλή σκαφοειδή βόθρου, όπου το ελάττωμα της ουρήθρας είναι 5-8 mm σε συνδυασμό με ένα πλήρες τροχό κοιλιακή επιφάνεια που δεν έχουν σημάδια της δυσπλασίας.

Η λειτουργία εκτελείται σε ένα βήμα. Δύο παράλληλες διαμήκεις τομές κατασκευάζονται πλευρικά κατά μήκος των πλευρικών άκρων του σκαφοειδούς οστού πλευρικά από τον υποσπαδικό πόρο και πλησίον του τελευταίου από το μήκος του ελλείμματος του ουρηθρικού σωλήνα. Το πλάτος του πτερυγίου του δέρματος είναι το ήμισυ του μήκους της περιφέρειας της δημιουργούμενης ουρήθρας. Τα εγγύτερα άκρα των κοπών συνδέονται μεταξύ τους.

Προκειμένου να κρυφτεί αξιόπιστα η δημιουργούμενη ουρήθρα, κινητοποιήστε τον σπογγώδη ιστό του πέους της γλωσσίδας. Αυτό είναι ένα πολύ ευαίσθητο έργο, που γίνεται με προσεκτική ανατομή του συνδετικού γέφυρα μεταξύ του σηραγγώδους σώματος της κεφαλής και του σηραγγώδη σώματα μέχρι τη στιγμή που για να περιστρέψετε το πτερύγιο δεν πρέπει να βρίσκεται στην νεοσυσταθείσα θέση, και τα άκρα του κεφαλιού δωρεάν κλειστό σχηματίστηκε πάνω από την ουρήθρα.

Το εγγύς άκρο ενός μοσχεύματος δέρματος για την κινητοποίηση gipospadicheskogo ουρηθρικό στόμιο και άπω περιστροφή, υπερθέτοντας το πτερύγιο βάσης, έτσι ώστε το πτερύγιο γωνίες κορυφών επιλεγμένων τμημάτων συμπίπτουν με τις κορυφές του πτερυγίου βάσεως ανά τύπο flip-πτερύγιο. Τα μπαλώματα ραμμένα μαζί πλευρική ραφή ακριβείας συνεχή ενδοδερμική από την κορυφή το κεφάλι προς τα κάτω πτερύγιο για καθετήρα ουρήθρας.

Το επόμενο στάδιο, οι κινητοποιημένες άκρες του πέους της γλωσσίδας είναι ραμμένες με οζιδιακά ράμματα πάνω από τη σχηματισμένη ουρήθρα. Τα πλεονάσματα του ιστού του ισχίου αποκόπτονται στο επίπεδο του στεφανιαίου σάλκου. Η λειτουργία ολοκληρώνεται με την εφαρμογή ενός επιδέσμου συμπίεσης με γλυκερόλη (γλυκερίνη). Ο καθετήρας απομακρύνεται την 10η-12η ημέρα μετά την επέμβαση.

Μέθοδος ουρηθροπλαστικής τύπου Tiersch-Duplay

Η ένδειξη για αυτή τη λειτουργία είναι μια στεφανιαία ή κεφαλή μορφή υποσπαδίας παρουσία μιας καλά αναπτυγμένης κεφαλής του πέους με μια έντονη σκαφοειδής αύλακα.

Η αρχή της λειτουργίας βασίζεται στη δημιουργία ενός σωληνοειδούς πτερυγίου στην κοιλιακή επιφάνεια του πέους και συνεπώς έχει βάσιμες αντενδείξεις. Αυτή η χειρουργική επέμβαση είναι ανεπιθύμητη σε ασθενείς με βλαστικές και εγγύς μορφές υποσπαδίας. επειδή η ουρήθρα δημιουργήθηκε από την αρχή του Tiersch και του Duplay. είναι ουσιαστικά στερημένο από τα κύρια δοχεία διατροφής και κατά συνέπεια δεν έχει προοπτικές ανάπτυξης. Τα παιδιά με εγγύς μορφές υποσπαδία, που λειτουργούν με αυτήν την τεχνολογία, υποφέρουν από το σύνδρομο της «μικρής ουρήθρας» στην εφηβική περίοδο. Επιπλέον, η συχνότητα των μετεγχειρητικών επιπλοκών μετά τη χρήση αυτής της τεχνικής είναι υψηλότερη.

Η λειτουργία ξεκινά με μια τομή σε σχήμα U κατά μήκος της κοιλιακής επιφάνειας του πέους με την περιστροφή του υποσπαδικού ακροφυσίου κατά μήκος του εγγύς περιθωρίου. Στη συνέχεια, κινητοποιήστε τις άκρες του τραύματος στο κεφάλι, διεισδύοντας στο διάφραγμα του συνδετικού ιστού μεταξύ του σπογγώδους ιστού της κεφαλής και των σπειροειδών σωμάτων. Στη συνέχεια το κεντρικό πτερύγιο ράβεται μέσα στον σωλήνα στον καθετήρα Νο. 8-10 CH με ένα συνεχές ράμμα ακριβείας και οι άκρες της κεφαλής είναι ραμμένες μεταξύ τους με οζώδεις ραφές πάνω από τη σχηματισμένη ουρήθρα. Η λειτουργία ολοκληρώνεται με την εφαρμογή ενός επιδέσμου συμπίεσης με γλυκερόλη (γλυκερίνη).

Μέθοδος της ουρητηροπλαστικής με τη χρήση της βλεννώδους μεμβράνης του μάγουλα Το 1941 ο GA Humby πρότεινε για πρώτη φορά τη χρήση της βλεννώδους μεμβράνης του μάγου ως πλαστικό υλικό στη λειτουργική διόρθωση των υποσπαδιών. Πολλοί χειρουργοί χρησιμοποίησαν αυτή τη μέθοδο, αλλά ο J. Duckett προωθούσε ενεργά τη χρήση του βλεννώδους μάγου για την αναδόμηση της ουρήθρας. Πολλοί χειρουργοί αποφεύγουν να χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία λόγω της υψηλής συχνότητας μετεγχειρητικών επιπλοκών, οι οποίες κυμαίνονται από 20 έως 40%.

Υπάρχουν λειτουργίες ενός σταδίου και δύο σταδίων στην αναδόμηση της ουρήθρας με τη χρήση της βλεννογόνου της μάγουλο. Με τη σειρά τους, οι πράξεις ενός σταδίου χωρίζονται σε τρεις ομάδες:

 • ουρηθρικό πλαστικό με ένα σωληνοειδές πτερύγιο του στοματικού βλεννογόνου.
 • πλαστική ουρήθρα από την αρχή "patch".
 • συνδυασμένη μέθοδο.

Σε κάθε περίπτωση, αρχικά, αφαιρείται το μάγουλο. Ακόμα και σε έναν ενήλικα, είναι πολύ πιθανό να αποκτήσετε ένα πτερύγιο με μέγεθος 55-60x12-15 mm. Είναι πιο βολικό να τραβήξετε ένα πτερύγιο από το αριστερό μάγουλο, εάν ο χειρουργός είναι δεξιόχειρας, στέκεται στα αριστερά του ασθενούς. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το πτερύγιο θα πρέπει να λαμβάνεται αυστηρά από το μεσαίο τρίτο της πλευράς του μάγου για να αποφευχθεί η βλάβη των αγωγών των σιελογόνων αδένων. Μια σημαντική κατάσταση θα πρέπει να θεωρείται η απόσταση από τη γωνία του στόματος, αφού η μετεγχειρητική ουλή μπορεί να οδηγήσει σε παραμόρφωση της γραμμής του στόματος. Ο Ransleu (2000), για τον ίδιο λόγο, δεν συνιστά τη χρήση του κάτω χείλους για βλεννογόνο. Κατά την άποψή του, η μετεγχειρητική ουλή οδηγεί σε παραμόρφωση του κάτω χείλους και παραβίαση της λέξης.

Πριν από τη λήψη του πτερυγίου, εγχύστε 1% με διάλυμα γλυκόριζας α και πάνω ή 0,5% με διάλυμα προκαΐνης (νοβοκαϊνη) κάτω από τη βλεννογόνο μεμβράνη του μάγουλου. Η οξεία διαδρομή αποκόπτει ένα πτερύγιο και συρραφή τραύματος τραύματος με οζιδιακά ράμματα, χρησιμοποιώντας χρώμιο-φλέβες κλωστές 5/0. Τότε. επίσης με μια απότομη διαδρομή, αφαιρέστε τα υπολείμματα των υποκείμενων ιστών από την εσωτερική επιφάνεια του βλεννογόνου. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το επεξεργασμένο πτερύγιο για τον επιδιωκόμενο σκοπό. Σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου η ουρήθρα σχηματίζεται από την αρχή ενός σωληνοειδούς πτερυγίου, ο τελευταίος σχηματίζεται στον καθετήρα με συνεχή ή οζώδη ράμματα. Στη συνέχεια, η σχηματισμένη ουρήθρα ράβεται με το άκρο του hypospadic meatus να τελειώνει και δημιουργεί ένα πόρο, κλείνοντας τις άκρες της ανατοποθετημένης κεφαλής πάνω από την ουρήθρα.

Όταν δημιουργείται η ουρήθρα με την αρχή "patch", πρέπει να θυμόμαστε ότι το μέγεθος του εμφυτεύσιμου βλεννογόνου πτερυγίου εξαρτάται άμεσα από το μέγεθος του υποκείμενου πτερυγίου του δέρματος. Συνολικά, πρέπει να αντιστοιχούν στην ηλικιακή διάμετρο της σχηματισμένης ουρήθρας. Τα πτερύγια είναι ραμμένα μεταξύ τους με συνεχή πλάγια ραφή χρησιμοποιώντας απορροφήσιμο νήμα 6 / 0-7 / 0 στον καθετήρα της ουρήθρας. Η πληγή κλείνεται με τα υπολείμματα του δέρματος του κορμού του πέους.

Λιγότερο συχνά χρησιμοποιείται η βλεννογόνος μεμβράνη του μάγουλου με σχηματισμένο έλλειμμα πλαστικού υλικού. Σε τέτοιες καταστάσεις, μέρος της τεχνητής ουρήθρας σχηματίζεται από μία από τις περιγραφείσες μεθόδους και το έλλειμμα του ουρηθρικού σωλήνα εξαλείφεται με τη βοήθεια ενός ελεύθερου πτερυγίου της βλεννώδους μεμβράνης του μάγουλου.

Παρόμοιες λειτουργίες σε ασθενείς με πλήρη ανάπτυξη σαρκώδους σώματος είναι σίγουρα ενδιαφέρον. Ωστόσο, όσον αφορά την παιδιατρική ουρολογική πρακτική, το ερώτημα παραμένει ανοικτό, δεδομένου ότι είναι αδύνατο να αποκλειστεί η υστέρηση στην ανάπτυξη της επίσημης ουρήθρας από την ανάπτυξη των σπηλαιωδών σωμάτων του πέους. Οι ασθενείς με υποσπαδία που λειτουργούν σε μικρή ηλικία με την τεχνολογία αυτή, είναι δυνατή η ανάπτυξη μιας μικρής ουρηθρικού συνδρόμου και δευτερογενών παραμόρφωση του άξονα κοιλιακή πέους.

Μέθοδος της ουρηθροπλαστικής χρησιμοποιώντας ένα σωληνοειδές εσωτερικό φύλλο Επεξεργασία στο αγγειακό pedicle

Η μέθοδος Duckett χρησιμοποιείται για μια μονοβάθμια διόρθωση των οπίσθιων και μεσαίων μορφών υποσπαδίας, ανάλογα με το απόθεμα πλαστικού υλικού (το μέγεθος της ακροποσθίας). Η τεχνολογία χρησιμοποιείται επίσης σε σοβαρές μορφές υποσπαδίας με σοβαρό δερματικό έλλειμμα προκειμένου να δημιουργηθεί μια επίσημη ουρήθρα στο οστέινο και στο οσφυϊκό οστό. Ένα σημαντικό σημείο - δημιουργία σωλήνα ουρήθρας εγγύς θραύσμα του δέρματος άνευ τριχοθυλακίων (σε αυτήν την περίπτωση, το εσωτερικό στρώμα της ακροποσθίας), με την προοπτική της άπω ουρηθροπλαστικής τοπικούς ιστούς. Η καθοριστική στιγμή είναι το μέγεθος της σακούλας, που περιορίζει την πλαστικότητα της τεχνητής ουρήθρας.

Η επέμβαση ξεκινάει με μια παρακείμενη τομή γύρω από την κεφαλή του πέους που υποχωρεί 5-7 mm από το στεφανιαίο σάλκος. Το δέρμα κινητοποιείται στη βάση του πέους σύμφωνα με την αρχή που περιγράφεται παραπάνω. Μετά την κινητοποίηση του δέρματος του πέους και την εκτομή της ινώδους χορδής γίνεται μια εκτίμηση του πραγματικού ελλείμματος της ουρήθρας. Στη συνέχεια κόβεται ένα εγκάρσιο πτερύγιο δέρματος από το εσωτερικό φύλλο της ακροποσθίας. Η τομή στην εσωτερική επιφάνεια της ακίδας πραγματοποιείται στο βάθος του δέρματος του εσωτερικού φύλλου της ακροποσθίας. Το μήκος του πτερυγίου εξαρτάται από το μέγεθος του ελαττώματος του σωλήνα της ουρήθρας και περιορίζεται από το πλάτος του σακιδίου. Το πτερύγιο ράβεται μέσα στον σωλήνα στον καθετήρα με συνεχή ενδοδερμική ραφή ακριβείας, χρησιμοποιώντας ατραυματικά μονόινα απορροφήσιμα νήματα. Τα υπολείμματα του εσωτερικού και του εξωτερικού φύλλου της ακροποσθίας απολεπτικοποιούνται στην αβυσική ζώνη και χρησιμοποιούνται στη συνέχεια για να κλείσουν το ελάττωμα της πληγής της κοιλιακής επιφάνειας του πέους. Ένα σημαντικό στάδιο αυτής της επέμβασης είναι η προσεκτική κινητοποίηση της επίσημης ουρήθρας από την εξωτερική επιθηλιακή πλάκα χωρίς βλάβη του αγγειακού πεντάλ. Στη συνέχεια κινητοποιείται σωλήνα της ουρήθρας περιστρέφεται πάνω στην επιφάνεια του βιεννέζικου προς τα δεξιά ή αριστερά του άξονα του πέους, ανάλογα με τη θέση του μίσχου, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η καμπής σίτιση σκάφη. Η σχηματισμένη ουρήθρα είναι ραμμένη με τον υποσπαδικό πόρο με τον τύπο άκρου προς άκρο με κομβικό ή συνεχές ράμμα.

Μια αναστόμωση μεταξύ της ουρήθρας και της κεφαλής του πέους γίνεται με τη μέθοδο Hendren. Για να παραχθεί αυτό το τεμαχισμό του επιθηλιακού στρώματος στο σηραγγώδη σώματα, οπότε το απομακρυσμένο άκρο της ουρήθρας δημιουργήθηκε τοποθετούνται στο κοίλο σχηματίζεται και ραμμένο στις άκρες του σκαφοειδούς βοθρίου διακεκομμένες ραφές που σχηματίζονται πάνω από την ουρήθρα. Μερικές φορές τα παιδιά με ένα μικρό κεφάλι του πέους δεν μπορούν να κλείσουν τις άκρες του κεφαλιού. Σε αυτές τις περιπτώσεις, χρησιμοποιείται η τεχνολογία Browne, που περιγράφεται το 1985 από τον V. Belman. Συμβατικά, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα τεχνητό αναστόμωση του απώτατου ουρήθρας χρησιμοποιώντας σήραγγας της βαλάνου του πέους. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, η στένωση της ουρήθρας εμφανίστηκε με συχνότητα άνω του 20%. Η χρήση της αρχής των Hendren και Browne καθιστά δυνατή τη μείωση της συχνότητας αυτής της μετεγχειρητικής επιπλοκής 2-3 φορές. Για να κλείσει η σηραγγώδες σώμα του πέους χρησιμοποιώντας προηγουμένως κινητοποιηθεί το εξωτερικό στρώμα του δέρματος ακροποσθίας τομή στη ραχιαία επιφάνεια και την κοιλιακή επιφάνεια περιστρέφεται επί τη βάσει της Culp.

Μέθοδος της ουρητηροπλαστικής των νησιδίων στο αγγειακό πεντάλ με την αρχή του patch Snyder-III

Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται σε ασθενείς με στεφανιαία και κορτικοειδή μορφή υποσπαδίας (εμπρόσθια και μεσαία μορφή σύμφωνα με το Barcat) χωρίς καμπυλότητα του κορμού του πέους ή με ελάχιστη καμπυλότητα. Οι ασθενείς με έντονη καμπυλότητα του κορμού του πέους χρειάζονται συχνότερα τη διασταύρωση της κοιλιακής πορείας του δέρματος για την πλήρη εξάπλωση των σπηλαιωδών σωμάτων. Μια προσπάθεια να ισιώσει το πέος με μια έντονη ινώδη χορδή με ραχιαία μάλαξη οδηγεί σε σημαντική μείωση του μήκους του κορμού του πέους.

Η επέμβαση δεν ενδείκνυται σε ασθενείς με υποπλαστική ακροποσθία. Πριν από την επέμβαση είναι απαραίτητη για την αξιολόγηση της συμμόρφωσης με το μέγεθος του εσωτερικού στρώματος και ακροβυστία gipospadicheskogo απόσταση από το στόμιο στην κορυφή του κεφαλιού.

Η λειτουργία ξεκινά με μια τομή σε σχήμα U κατά μήκος της κοιλιακής επιφάνειας του πέους με την περιστροφή του υποσπαδικού ακροφυσίου κατά μήκος του εγγύς περιθωρίου. Το πλάτος του κοιλιακού πτερυγίου σχηματίζεται όχι λιγότερο από το ήμισυ της ηλικίας της περιφέρειας της ουρήθρας. Στη συνέχεια, η τομή παρατείνεται στις πλευρές, περικλείοντας την κεφαλή του πέους, υποχωρώντας 5-7 mm από το στεφανιαίο σάλκος. Η κινητοποίηση του δέρματος πραγματοποιείται σύμφωνα με τη μέθοδο που περιγράφεται παραπάνω. Η ινώδης χορδή αποκόπτεται στις πλευρές του κοιλιακού πτερυγίου. Στην περίπτωση μιας υπόλοιπης καμπυλότητας του κορμού του πέους, η πτύχωση γίνεται κατά μήκος της ραχιαίας επιφάνειας.

Το επόμενο βήμα από το εσωτερικό φύλλο της ακίδας είναι ένα εγκάρσιο δερματικό πτερύγιο που αντιστοιχεί στο μέγεθος του κοιλιακού πτερυγίου. Η τομή πραγματοποιείται στο βάθος του δέρματος του εσωτερικού φύλλου της ίδιας της ακροποσθίας και στη συνέχεια το προπυρετικό πτερύγιο κινητοποιείται στην αβυσική ζώνη, στρωματοποιώντας τα φύλλα της ακροποσθίας. Το δέρμα "νησί" κινητοποιείται μέχρι να μετακινηθεί στην κοιλιακή επιφάνεια χωρίς ένταση. Τα πτερύγια είναι ραμμένα μεταξύ τους με ένα συνεχές υποδόριο ράμμα στον καθετήρα της ουρήθρας. Αρχικά, ράψτε το μεσεντέριο περιθώριο, στη συνέχεια το αντίθετο. Οι κινητοποιημένες άκρες της κεφαλής ραμίζονται με οζιδιακά ράμματα πάνω από τη σχηματισμένη ουρήθρα. Τα γυμνά σπηλαιώδη σώματα καλύπτονται με τα υπολείμματα κινητοποιημένου δέρματος.

Συνδυασμένη μέθοδος ουρηθροπλαστικής σύμφωνα με τη μέθοδο FIII-Duplau

Ενδείξεις για λειτουργία - οσχέου και του περινέου σχήμα υποσπαδία (πίσω της ταξινόμησης Vagsat), στην οποία το στόμιο αρχικά βρίσκεται στο όσχεο ή στο περίνεο είναι τουλάχιστον 15 mm εγγύτατα.

Η λειτουργία ξεκινά με μια οριοθετημένη τομή γύρω από το πέος του βλεφαρίσματος, υποχωρώντας 5-7 mm από το στεφανιαίο σάλκος. Στην κοιλιακή επιφάνεια, η τομή παρατείνεται κατά μήκος προς την πεσσοειδή γωνία. Στη συνέχεια, το δέρμα του πέους κινητοποιείται πριν από τη μετάβαση στο όσχεο κατά μήκος της κοιλιακής επιφάνειας. Στις ραχιαίες και πλευρικές επιφάνειες, η κινητοποίηση του δέρματος εκτελείται μέχρι έναν αφρο-συμπτωματικό χώρο με lig. αιδοίου πέος.

Στο επόμενο στάδιο, η ουρητηροπλαστική παράγεται χρησιμοποιώντας την τεχνολογία F III και το κενό από τον υποσπαδικό πόρο στην πεζομετρική γωνία πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Duplay. Ο Ν. Hodgson προσφέρει θραύσματα της επίσημης ουρήθρας για να ράβουν άκρο στο τέλος στον ουρηθρικό καθετήρα Νο 8 CH. Είναι γνωστό ότι ο αριθμός των μετεγχειρητικών επιπλοκών με τη χρήση τελικών αναστομώσεων φτάνει το 15-35%. Για να ελαχιστοποιηθούν οι επιπλοκές, χρησιμοποιείται επί του παρόντος η αρχή του σωλήνα επικάλυψης ή της επικάλυψης σωλήνα επικάλυψης, που περιγράφεται παρακάτω. Το ελάττωμα του τραύματος συρράπτεται με μια συνεχή ραφή ραφής. Η λειτουργία ολοκληρώνεται παραδοσιακά με την εφαρμογή επιδέσμων με γλυκερόλη (γλυκερίνη).

Συνδυασμένη αρχή ουρηθροπλαστική για εγγύς μορφές υποσπαδία μπορεί επίσης να αποτελείται από tubulyarizirovannogo νησίδα δέρματος πτερύγιο του εσωτερικού στρώματος της ακροποσθίας (αρχή Duckett) και τη μέθοδο Duplay, και την τεχνολογία Asopa σε συνδυασμό με τη μέθοδο Duplay.

trusted-source[46], [47], [48], [49]

Μέθοδος ουρηθροπλαστικής F-II

Αυτή η μέθοδος λειτουργικής διόρθωσης της υποσπαδίας βασίζεται στην αρχή που αναπτύχθηκε από τον Ν. Hodgson (1969-1971). Αλλά η ουσία είναι μια τροποποίηση της γνωστής μεθόδου. Χρησιμοποιείται σε μπροστινές και μεσαίες μορφές υποσπονδυλίου.

Σε 50% των ασθενών με υποσπαδία διαγνωστεί με συγγενή στένωση της Χειρουργικής ακουστικού πόρου αρχίζουν με διμερείς πλευρική meatotomy της Duckett. Το μήκος των τομών κυμαίνεται από 1 έως 3 mm, ανάλογα με την ηλικία του ασθενούς και τη σοβαρότητα της στένωσης. γραμμή κοπής προ-σύνθλιψη αιμοστατική σφιγκτήρα τύπου «κουνουπιών», και μετά τεμαχίζοντας ρινικό πόρο επιβάλλουν κομβικού ραφή στο σημείο της τομής, αλλά μόνο στην περίπτωση, όταν η διαρροή σήμα του αίματος από τις άκρες του τραύματος. Μετά την αφαίρεση της στένωσης, ο πόνος προχωρά στο κύριο στάδιο της λειτουργικής βοήθειας.

Στην κοιλιακή επιφάνεια του πέους, γίνεται μια τομή σε σχήμα U με την περιστροφή του πτερυγίου κατά μήκος του εγγύς περιθωρίου. Στην κλασική εκδοχή, το πλάτος του πτερυγίου βάσης είναι ίσο με το ήμισυ του μήκους της περιφέρειας της ουρήθρας. Η τροποποιημένη τομή στην κοιλιακή επιφάνεια πραγματοποιείται κατά μήκος της άκρης του σκαφοειδούς βόθρου, η οποία δεν αντιστοιχεί πάντα στο ήμισυ του μήκους της περιφέρειας της ουρήθρας. Το πιο συχνά το σχήμα αυτής της τομής μοιάζει με ένα αγγείο με ένα διευρυμένο λαιμό, ένα στενό λαιμό και μια διευρυμένη βάση.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, το αντίθετο πτερύγιο (πτερύγιο) σχηματίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε όταν εφαρμόζεται ένα έμπλαστρο, επιτυγχάνεται ένας ιδανικά λείος σωλήνας. Σε εκείνα τα σημεία όπου η επέκταση σχηματίστηκε επί του πτερυγίου βάσης, δημιουργείται στένωση στο πτερύγιο του δότη και αντιστρόφως.

Διαμορφωμένο τομή στην κοιλιακή επιφάνεια γίνεται για να μεγιστοποιηθεί η διατήρηση των ιστών της κεφαλής για το τελικό στάδιο glanuloplastiki και πιο βολικό τρόπο για το mezhkavernoznoy αυλάκι συνδετικού διαχωρισμό του σπογγώδης ιστός της βαλάνου του πέους και σηραγγώδη σώματα.

Η κινητοποίηση του δέρματος του πέους γίνεται με την συνήθη τεχνολογία μέχρι τη γωνία του αφρού-σκωρίας. Στις περιπτώσεις όπου η βαθιά ραχιαία φλέβα του πέους έχει ένα διάτρητο αγγείο που συνδέεται με το πτερύγιο του δέρματος, οι χειρουργοί προσπαθούν να μην το διασχίσουν. Η μέγιστη διατήρηση της φλεβικής αγγειοαρχιτεκτονικής του πέους επιτρέπει τη μείωση της φλεβικής στάσης και, κατά συνέπεια, τη μείωση του οξειδίου του πέους στην μετεγχειρητική περίοδο. Για το σκοπό αυτό, το διάτρητο δοχείο κινητοποιείται στο επίπεδο όπου το ραχιαίο πτερύγιο δεν ταιριάζει ελεύθερα, χωρίς την παραμικρή τάση μετά την μετακίνηση του πτερυγίου του δέρματος στην κοιλιακή επιφάνεια. Στις περιπτώσεις όπου δεν είναι δυνατή η κινητοποίηση του πτερυγίου λόγω της τάσης του αγγείου, η φλέβα συνδέεται και αποκόπτεται μεταξύ των συνδέσμων χωρίς πήξη. Η πήξη του διατρητικού δοχείου μπορεί να οδηγήσει σε θρόμβωση των κύριων φλεβών.

Ένα προ-στρώμα για τον σχηματισμό της ουρήθρας κόβεται για το πάχος του δέρματος του εξωτερικού φύλλου του ακροφυσίου. Αποτομή αποκλειστικά του δέρματος χωρίς βλάβη στους υποδόριους ιστούς, πλούσιο σε αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν το πρόσθιο πτερύγιο.

Ο κορμός του πέους κινείται σύμφωνα με την τεχνική Tiersch-Nesbit. Δεδομένης της παρουσίας κρεμοτομικών τομών, έγινε αναγκαία η τροποποίηση της αρχής της ραφής των πτερυγίων του δέρματος. Όπου ο κόμβος βάσης εφαρμόζεται στο ραφή 3 ώρες dial υπό όρους από τη δεξιά άκρη του στομίου, και στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της δημιουργίας σταυροειδών δεσμών πτερύγια ουρήθρας ραχιαίο πτερύγιο συρράπτεται στην ινώδη χιτώνα σε άμεση γειτνίαση με το κοιλιακό άκρη. Η τεχνική αυτή σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια σφιχτή ραφή γραμμή της ουρήθρας χωρίς τεχνικές δυσκολίες και την αποφυγή του ουροποιητικού zatokov.

Σύμφωνα με τη μέθοδο που προτείνεται από τον Ν. Hodgson, η κοιλιακή επιφάνεια του πέους της γλωσσίδας παραμένει ένα προκατασκευασμένο δέρμα, το οποίο δημιουργεί ένα εμφανές καλλυντικό ελάττωμα με καλό λειτουργικό αποτέλεσμα. Αργότερα, όταν ο ασθενής μπαίνει σε σεξουαλική ζωή, αυτό το είδος του κεφαλιού προκαλεί απλές ερωτήσεις και ακόμη και μομφή από τους σεξουαλικούς συντρόφους, οι οποίοι με τη σειρά του. μερικές φορές οδηγεί σε νευρικές καταστροφές και ανάπτυξη ενός συμπλέγματος κατωτερότητας σε έναν ασθενή που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Στην τροποποίηση του τελικού σταδίου αυτής της λειτουργίας (F-II) προσφέρουμε μια λύση σε αυτό το πρόβλημα. Η ουσία έγκειται στο τεχνητό deepitelizatsii άπω ουρήθρας χρησιμοποιώντας μικροχειρουργικό ψαλίδι και συνεχείς οι άκρες της βαλάνου της ουρήθρας που σχηματίζεται, αυτή η τεχνική επιτρέπει να προσομοιώσουν τη φυσική εμφάνιση της βαλάνου του πέους.

Γι 'αυτό το μικροχειρουργικό ψαλίδι καμπύλα σε ένα αεροπλάνο που παράγεται εκτομή επιδερμίδα χωρίς να αιχμαλωτίσει το υποκείμενο ιστό, προκειμένου να διατηρηθεί σκάφη μοσχεύματος δέρματος, που αναχωρούν 1-2 mm από το τεχνητό στόμιο, για να παραχθεί το επίπεδο meepitelizatsiyu προβολής στεφανιαίο αύλακα. Στη συνέχεια, οι πλευρικές ακμές των τραυμάτων στο κεφάλι του πέους είναι σταυροειδείς δεσμούς με το άλλο πάνω από το καθιερωμένο ουρήθρα διακοπτόμενων ραφών χωρίς τέντωμα του ιστού του δέρματος, έτσι καταφέρνει να κλείσει το κοιλιακή επιφάνεια της βαλάνου του πέους, η οποία επιτρέπει την προσέγγιση την εμφάνιση της βαλάνου του πέους στο φυσιολογική κατάσταση. Το τελικό στάδιο της λειτουργίας δεν διαφέρει από την τυπική μέθοδο που περιγράφηκε παραπάνω.

Η μέθοδος της ουρηθροπλαστικής με υποσπαδία χωρίς υποσπαδία του τύπου IV (F-IV, FV)

Μία πραγματοποίηση διόρθωση υποσπαδία χωρίς είδος υποσπαδία IV - υποκατάσταση τεχνολογία θραύσμα Dysplastic ουρήθρα με βάση τον τύπο εργασιών Ν Hodgson (F-IV) και Ducken (F- V). Η αρχή λειτουργίας είναι να διατηρηθεί το βολβοειδές τμήμα στελέχους ουρήθρα και υποκατάσταση Dysplastic θραύσμα της ουρήθρας από την εισαγωγή δέρμα ραχιαία επιφάνεια του πέους ή της ακροποσθία για το εσωτερικό στρώμα pedicled διπλό ουρήθρας αναστόμωση επίθεμα-σωλήνα-επιθέματος.

Η λειτουργία F-IV ξεκινά με μια οριακή τομή γύρω από το πέος της γλωσσίδας. Το δέρμα στην κοιλιακή επιφάνεια με υποσπαδία χωρίς υποσπαδία συχνά δεν αλλάζει, επομένως δεν γίνεται διαμήκης τομή κατά μήκος της κοιλιακής επιφάνειας. Το δέρμα από το πέος απομακρύνεται ως κάλτσα στη βάση του κορμού. Εκτελείται η εκτομή επιφανειακών ινωδών κορδονιών. Στη συνέχεια διαχωρίστηκε ο δυσπλαστικός σωλήνας ουρήθρας, ο οποίος στερείται του σηραγγώδους σώματος, από την στεφανιαία αυλάκωση μέχρι την αρχή του σπογγώδους σώματος της ουρήθρας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ινώδης χορδή βρίσκεται μεταξύ της δυσπλαστικής ουρήθρας και των σπηλαιωδών σωμάτων. Το Chordu αποκόπτεται χωρίς προβλήματα λόγω της ευρείας πρόσβασης. Ο βαθμός διόρθωσης του κορμού του πέους προσδιορίζεται με τη βοήθεια τεστ τεχνητής στύσης.

Το επόμενο βήμα στη ραχιαία επιφάνεια του πτερυγίου πτερυγίου δέρμα αποκόπτεται ένα ορθογώνιο σχήμα, το μήκος του οποίου αντιστοιχεί προς το μέγεθος του πλάτους της ουρήθρας ελάττωμα - το μήκος της περιφέρειας της ουρήθρας λόγω της ηλικίας του ασθενούς.

Στη συνέχεια, στο εγγύς και απομακρυσμένο τμήμα του δημιουργηθέντος πτερυγίου, σχηματίζονται δύο ανοίγματα για την περαιτέρω κίνηση του κορμού του πέους. Το επιθηλιακό πτερύγιο ράβεται στον καθετήρα με συνεχή ράμματα, υποχωρώντας 4-5 mm από τα άκρα του πτερυγίου. Η τεχνική αυτή επιτρέπει να αυξηθεί η επιφάνεια διατομής των ακραίων αναστομώσεων και έτσι να μειώσει την επίπτωση της στένωσης της ουρήθρας, όπως η εμπειρία της χειρουργικής θεραπείας του υποσπαδία έδειξαν ότι σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, η στένωση της ουρήθρας συμβαίνει ακριβώς στην περιοχή των ακραίων αρμών.

πέος στην συνέχεια μετακινείται από Nesbit δύο φορές: πρώτα μέσα από το εγγύς άνοιγμα στη ραχιαία επιφάνεια και στη συνέχεια μέσα από το απομακρυσμένο άνοιγμα στην κοιλιακή πλευρά. Η τελευταία μετατόπιση προηγείται η αναστόμωση τύπου επιθέματος-σωλήνα μεταξύ ενός εγγύς άκρου και ενός τεχνητού gipospadicheskim ουρηθρικού στομίου. Μετά τη δεύτερη κινητή κάννη πέος διαμέσου του απώτατου ανοίγματος του απώτερου αναστόμωση εφαρμόζεται μεταξύ του άκρου εκφόρτωσης της ουρήθρας και της νέας προπορευόμενο άκρο του το δικό ουρήθρα της κάρτας capitate του σωλήνα-επιθέματος αρχή παρόμοια με την πρώτη. Οι αναστομώσεις της ουρήθρας εφαρμόζονται στον ουρηθρικό καθετήρα Νο. 8-10 SN.

Για να κλείσει το ελάττωμα της επιδερμίδας στην ραχιαία επιφάνεια του πέους, πραγματοποιείται μια αποταμιευτική κινητοποίηση των πλευρικών περιθωρίων του τραχήλου του ραχιαίου πτερυγίου. τότε η πληγή κλείνεται με ραφή των άκρων μαζί με μια συνεχή ραφή. Τα κατάλοιπα του δέρματος γύρω από το κεφάλι είναι ραμμένα επίσης με την απομακρυσμένη άκρη του κινητού πτερυγίου επίσης συνεχώς. Το ελάττωμα στην κοιλιακή επιφάνεια του πέους καλύπτεται με διαμήκη ενδοδερμική ραφή. Κατά την πραγματοποίηση της ουρηθροπλαστικής, πρέπει να αποφεύγεται η παραμικρή ένταση του ιστού, πράγμα που οδηγεί σε περιθωριακή νέκρωση και απόκλιση της γραμμής ραφής.

Για να διορθωθεί η υποσπαδία χωρίς υποσπαδία σε συνδυασμό με δυσπλασία του καναλιού αποστράγγισης, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί μια τροποποιημένη λειτουργία Duckett (FV).

Ο καθοριστικός παράγοντας για τη λειτουργία αυτή - ένα καλά ανεπτυγμένο ακροποσθία, στην οποία το πλάτος του εσωτερικού στρώματος είναι επαρκής για να δημιουργήσει ένα θραύσμα που λείπει της ουρήθρας. Το διακριτικό σημείο του παρόντος λειτουργίας σε σύγκριση με την κλασική λειτουργία Duckett - εξοικονόμηση capitate ουρήθρα διπλό ουρήθρας αναστόμωση επίθεμα-σωλήνα-επίθεμα μετά τη δημιουργία μιας τεχνητής ουρήθρας ακροβυστία του εσωτερικού στρώματος και το μετακινήσετε στην κοιλιακή επιφάνεια του μέλους. Το κλείσιμο του ελαττώματος της επιδερμίδας γίνεται σύμφωνα με την αρχή που περιγράφεται παραπάνω.

Μία μέθοδος της ουρηθροπλαστικής χρησιμοποιώντας ένα πλευρικό πτερύγιο (F-VI)

Αυτή η τροποποίηση της επιχείρησης Broadbent (1959-1960)). Η κύρια διαφορά αυτής της τεχνολογίας έγκειται στη συνολική κινητοποίηση των σπηλαιωδών σωμάτων σε ασθενείς με οπίσθια υποσπαδία. Η μέθοδος περιλαμβάνει επίσης τον διαχωρισμό του πτερυγίου του δέρματος που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία μίας επίσημης ουρήθρας με τον υποσπαδικό πόρο. Στην τεχνολογία Broadbent χρησιμοποιείται αναστόμωση της ουρήθρας στην αρχή του Duplay, και σε μια τροποποιημένη έκδοση, η αρχή του end-to-end, onlay-tube ή onlay-tube-onlay.

Η λειτουργία ξεκινάει από μια γειτονική τομή γύρω από το πέος της γλωσσίδας. Στη συνέχεια, η τομή επεκτείνεται κατά μήκος της κοιλιακής επιφάνειας στον υποσπαδικό πόρο με τα όρια του τελευταίου, υποχωρώντας 3-4 mm από την άκρη. Μετά την κινητοποίηση του δέρματος του πέους στη βάση του κορμού με τη διασταύρωση του lig. το πέος του suspensorium παράγει μια εκτομή της ινώδους χορδής.

Η εκτίμηση του πραγματικού ελλείμματος της ουρήθρας μετά την ισορροπία του πέους είναι προφανές ότι, κατά κανόνα, υπερβαίνει κατά πολύ το απόθεμα πλαστικού υλικού του κορμού του πέους. Επομένως, για να δημιουργηθεί μια επίσημη ουρήθρα σε όλο το μήκος της, χρησιμοποιείται μία από τις άκρες της δερματικής πληγής, η οποία έχει ελάχιστα σημάδια ισχαιμίας. Για να γίνει αυτό, τέσσερις θήκες τοποθετούνται στην προβλεπόμενη ζώνη της δημιουργίας πτερυγίων. που αντιστοιχεί στο μήκος του ελλείμματος της ουρήθρας. Στη συνέχεια, ο δείκτης σηματοδοτεί τα όρια του πτερυγίου και κάνει περικοπές κατά μήκος των περιγραφέντων περιγραμμάτων. Το βάθος της τομής κατά μήκος του πλευρικού τοιχώματος δεν πρέπει να υπερβαίνει το πάχος του ίδιου του δέρματος, προκειμένου να διατηρηθεί ο αγγειακός μίσχος. Το σχήμα του πτερυγίου δημιουργείται από την τεχνολογία onlay-tube-onlay που περιγράφεται παραπάνω.

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό σημείο είναι η απομόνωση του αγγειακού πετάλου, καθώς το πάχος του πλήρους πτερυγίου δεν καθιστά πάντοτε δυνατή την εύκολη εκτέλεση αυτού του χειρισμού. Από την άλλη πλευρά, το μήκος του μίσχου πρέπει να είναι επαρκής για ελεύθερη περιστροφή επί της νέας ουρήθρα στην κοιλιακή επιφανειακή κατεργασία γραμμής ουρηθρικού ραφής κατά τη διεύθυνση των σηραγγωδών σωμάτων. Η ουρήθρα σχηματίζεται από την αρχή του onlay-tube-onlay. Μετά την κίνηση της ουρήθρας στην κοιλιακή επιφάνεια, μια αξονική περιστροφή του κορμού του πέους εμφανίζεται μερικές φορές 30-45 *, η οποία αφαιρείται περιστρέφοντας το δερματικό μόσχευμα προς την αντίθετη κατεύθυνση. Η λειτουργία ολοκληρώνεται με την εφαρμογή ενός επιδέσμου συμπίεσης με γλυκερόλη (γλυκερίνη).

trusted-source[50], [51], [52], [53], [54], [55], [56]

Η μέθοδος διόρθωσης υποσπαδίας σύμφωνα με την αρχή της ομόκεντρης επικάλυψης και του σωλήνα επικάλυψης (F-VllI, F IX)

Η στένωση της ουρήθρας είναι μια από τις πιο τρομερές επιπλοκές που προκύπτουν μετά από την πλαστική της στην πλάτη και τις μεσαίες μορφές υποσπαδίας. Bougienage ουρήθρα και ενδοσκοπική ανατομή στενό τμήμα της ουρήθρας συχνά οδηγούν σε επανάληψη της στένωσης και, εν τέλει, στην εκ νέου λειτουργία.

Η στένωση της ουρήθρας συνήθως σχηματίζεται στην περιοχή της εγγύς αναστόμωσης της ουρήθρας που υπερτερεί στην αρχή του άκρου προς το τέλος. Στην αναζήτηση μιας ορθολογικής μεθόδου διόρθωσης του ελαττώματος, αναπτύχθηκε μια μέθοδος που επιτρέπει την αποφυγή της χρήσης τερματικής αναστόμωσης που ονομάζεται onlay-tube-onlay.

Η λειτουργία ξεκινάει από το τμήμα που απεικονίζεται. Για να γίνει αυτό, ένα πτερύγιο που μοιάζει με το γράμμα και κόβεται κατά μήκος της κοιλιακής επιφάνειας του πέους της γλωσσίδας. Το πλάτος του πτερυγίου σχηματίζεται σύμφωνα με την ηλικιακή διάμετρο της ουρήθρας, είναι το ήμισυ του μήκους της περιφέρειας της ουρήθρας. Στη συνέχεια η τομή επεκτείνεται κατά μήκος της μέσης γραμμής της κοιλιακής επιφάνειας του κορμού από τη βάση της τομής του σχήματος U έως την υποσπαδική οπή. υποχωρώντας h = 5-7 mm από το απώτερο περιθώριο. Ένα δερματικό πτερύγιο με γωνία στην απώτερη κατεύθυνση κόβεται γύρω από τον πόρο. Το πλάτος του πτερυγίου είναι επίσης το ήμισυ του μήκους της περιφέρειας της ουρήθρας. Το επόμενο βήμα είναι η παρακείμενη τομή γύρω από το πέος της βλεφαρίδας πριν τη συγχώνευση των γραμμών τομής στην κοιλιακή επιφάνεια.

Το δέρμα του κορμού του πέους κινητοποιείται σύμφωνα με την αρχή που περιγράφεται παραπάνω. Στη συνέχεια, η ινώδης χορδή αποκόπτεται μέχρις ότου οι σπηλαιώδεις οργανισμοί διευρυνθούν πλήρως. μετά από την οποία αρχίζουν να δημιουργούν μια επίσημη ουρήθρα.

Στην ραχιαία επιφάνεια του πτερυγίου του δέρματος σχηματίζεται σχηματισμένο νησί, που μοιάζει με κυλινδρική περόνη με δύο χέρια. Το μήκος ολόκληρου του ραχιαίου πτερυγίου σχηματίζεται ανάλογα με το έλλειμμα του ουρηθρικού σωλήνα. Το εγγύς θραύσμα ενός στενού πτερυγίου σε πλάτος και το μήκος του πρέπει να συμμορφώνονται με το εγγύς δερματική νησί κοιλιακή επιφάνεια και ένα απομακρυσμένο στενό κομμάτι του δέρματος κινητοποιηθεί για να συσταθεί παρόμοιο με το άπω στέλεχος του πέους. Η βασική στιγμή στη διαδικασία σχηματισμού πτερυγίων παραμένει η ακριβής αναλογία των γωνιών της τομής. Είναι η χωρική κατανόηση της διαμόρφωσης της μελλοντικής ουρήθρας που επιτρέπει την αποφυγή στενώσεων στην μετεγχειρητική περίοδο.

Δερματικές νησιού σχηματίζεται στο πτερύγιο ραχιαίο δέρμα κινητοποιούνται μέσω δύο μικροχειρουργική λαβίδα. Στη συνέχεια, το πτερύγιο βάσης με αμβλέα δημιουργήσει ένα παράθυρο μέσω του οποίου η γυμνή σηραγγώδη σώμα μεταφράζουν επιμήκως. Το εγγύς στενό θραύσμα ραχιαίο προσδέθηκε εγγύς κοιλιακό επίθεμα στην αρχή της συνεχούς ραφής ενδοδερμική σε ένα σημείο υποδεικνύεται στο Σχήμα αριθμός 3. Το σημείο εκκίνησης για το ραχιαίο και κοιλιακό πτερύγια πρέπει να ταιριάζουν. Το κύριο θραύσμα της επίσημης ουρήθρας είναι ραμμένο στο σωλήνα επίσης συνεχώς. Το απομακρυσμένο τμήμα σχηματίζεται παρόμοια με το εγγύς στην εικόνα καθρέφτη. Η ουρήθρα δημιουργείται στον ουρηθρικό καθετήρα # 8 SN.

Η αρχή του onlay-tube-onlay χρησιμοποιείται στην ανεπτυγμένη κεφαλή του πέους, όταν ο χειρούργος έχει αμφιβολίες για το στάδιο του κλεισίματος του. Σε ασθενείς με καλά αναπτυγμένο κεφάλι, χρησιμοποιείται η αρχή του σωλήνα onlay (Εικ. 18-96).

Για να γίνει αυτό, μία δερματική νησίδα αποκόπτεται στην κοιλιακή επιφάνεια, που συνορεύει με τον πόρο σύμφωνα με την αρχή που περιγράφεται παραπάνω. Στην ραχιαία επιφάνεια δημιουργείται ένα πτερύγιο που μοιάζει με μία τροχαλία με το ένα χέρι, η λαβή απέναντι στη βάση του κορμού του πέους. Μετά τη δημιουργία του ουρηθρικού σωλήνα, το απομακρυσμένο τμήμα της επίσημης ουρήθρας αποεπιθηλιώνεται αρκετά ώστε να κλείσει τα κινητοποιημένα άκρα του κεφαλιού πάνω από την ουρήθρα. Οι άκρες της κεφαλής είναι ραμμένες μεταξύ τους με οζιδιακά ράμματα πάνω από τη δημιουργούμενη ουρήθρα. Τα γυμνά σπυράκια καλύπτονται με το κινητό δέρμα του πέους.

Η μέθοδος της ουρηθροπλαστικής σε παιδιά με οπίσθια μορφή υποσπαδίας με χρήση του ουρογεννητικού κόλπου (F-VII)

Συχνά, σε παιδιά με σοβαρές μορφές υποσπασίας, ανιχνεύεται ο ουρογενικός κόλπος. Κανονικά, κατά τη διάρκεια του σχηματισμού των γεννητικών οργάνων, το ημίτονο μετασχηματίζεται στον προστάτη και την οπίσθια ουρήθρα. Ωστόσο, στο 30% των ασθενών με σοβαρές μορφές υποσπαδίας, διατηρείται ο κόλπος. Τα μεγέθη των κόλπων είναι μεταβλητά και μπορεί να κυμαίνονται από 1 έως 13 cm και όσο υψηλότερος είναι ο βαθμός παραβίασης της σεξουαλικής διαφοροποίησης, τόσο μεγαλύτερο είναι το ημίτονο. Σχεδόν όλοι οι ασθενείς με έντονο κόλπο στερούνται τον προστάτη και οι αγγειακές νευροπάθειες είτε εξαλείφονται πλήρως είτε ανοίγουν στον κόλπο. Η εσωτερική επένδυση του ουρογεννητικού κόλπου, κατά κανόνα, αντιπροσωπεύεται από ένα ουροθήλιο προσαρμοσμένο στα ούρα. Με δεδομένη αυτή την περίσταση, δημιουργήθηκε η ιδέα να χρησιμοποιηθεί ο ουρογεννητικός ινοβλάστης για την πλαστική χειρουργική της ουρήθρας.

Για πρώτη φορά η ιδέα αυτή εφαρμόστηκε σε έναν ασθενή με αληθινό ερμαφροδίτιδα με καρυότυπο 46 XY και γεννητικών οργάνων.

Στην κλινική εξέταση, το παιδί διαγνώστηκε με περιστροφικές υποσπαδίες, παρουσία γοναδικών στο όσχεο στα δεξιά και γοναδοί στο ινώδη κανάλι στα αριστερά. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, κατά την αναθεώρηση του ινσουλινοειδούς σωλήνα προς τα αριστερά, αποκαλύπτεται η ωοτεστία, επιβεβαιωμένη ιστολογικά. μικτή γοναδί, με θηλυκά και αρσενικά σεξουαλικά κύτταρα. Η μικτή γονάδα αφαιρέθηκε. Ο ουρογενικός κόλπος απομονώνεται, κινητοποιείται και περιστρέφεται περιφερικά.

Στη συνέχεια, το ημιτονοειδές μοντέλο διαμορφώνεται σε ένα σωλήνα σύμφωνα με την αρχή του Mustarde μέχρι τη γωνία αφρού-σκωρίας. Το απομακρυσμένο τμήμα της επίσημης ουρήθρας διαμορφώθηκε σύμφωνα με τη μέθοδο Hodgson-III.

Χειρουργική με ουρηθρικό κανάλι χρησιμοποιώντας τεχνικές μηχανικής ιστών (FVX)

Η ανάγκη χρήσης πλαστικού υλικού χωρίς στελεχιαία θυλάκια υπαγορεύεται από την υψηλή συχνότητα των μακροχρόνιων μετεγχειρητικών επιπλοκών. Η ανάπτυξη της τρίχας στην ουρήθρα και ο σχηματισμός σκυροδεμάτων στον αυλό της δημιουργούμενης ουρήθρας δημιουργούν σημαντικά προβλήματα για τη ζωή του ασθενούς και μεγάλες δυσκολίες για τον πλαστικό χειρουργό.

Επί του παρόντος, όλο και περισσότερο διαδεδομένη στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής λαμβάνει τεχνολογία βασισμένη στα επιτεύγματα της μηχανικής ιστών. Με βάση τις αρχές της θεραπείας των ασθενών με εγκαύματα που χρησιμοποιούν αλλογενή κερατινοκύτταρα και ινοβλάστες, προέκυψε η ιδέα να χρησιμοποιηθούν αυτόλογα κύτταρα του δέρματος για τη διόρθωση υποσπαδίας.

Για το σκοπό αυτό, ο ασθενής αφαιρείται από την περιοχή του δέρματος σε μια κρυφή περιοχή 1-3 cm2, βυθίζεται σε συντηρητικό και παραδίδεται σε βιολογικό εργαστήριο.

Κατά τη χρήση των ανθρώπινων κερατινοκυττάρων, όπως επιθηλίου-μεσεγχύματος σχέσεις δεν έχουν καμία εξειδίκευση ειδών (Cunha et al, 1983: .. Hatten et al, 1983) 1x2 cm σε μέγεθος λευκώματος δέρμα τοποθετήθηκε σε Dulbecco που περιέχει γενταμυκίνη (0 16 mg / ml) ή 2000 U / ml πενικιλλίνη, και 1 mg / ml στρεπτομυκίνη παρασκευάζονται πτερύγια δέρμα κόπηκε σε λωρίδες 3x10 mm. πλύθηκαν σε ένα ρυθμιστικό διάλυμα τοποθετήθηκε σε ένα διάλυμα δισπάση 0.125% σε μέσο DMEM και επωάστηκε στους 4 ° C για 16-20 h, ή 2% διάλυμα δισπάση για 1 ώρα στους 37 «C. Κατόπιν, η επιδερμίδα διαχωρίσθηκε από το χόριο από το βασικοκυτταρικό γραμμή μεμβράνη. το προκύπτον εναιώρημα μεταφέρθηκε με πιπέτα επιδερμικά κερατινοκύτταρα διηθήθηκε μέσω νάυλον πλέγματος και σφαιροποιήθηκαν με φυγοκέντρηση στις 800 στροφές ανά λεπτό για 10 λεπτά. στη συνέχεια, το υπερκείμενο αποχύθηκε και το ίζημα επαναιωρήθηκε σε μέσο καλλιέργειας και σπάρθηκαν σε πλαστικά φιαλίδια (Costaf) σε συγκέντρωση 200 χιλιάδες. κόλλας τρέχουσα / ml μέσου στη συνέχεια 3 ημέρες κερατινοκύτταρα αναπτύχθηκαν σε πλήρες θρεπτικό μέσο :. DMEM: F12 (2: 1) με 10% ορό εμβρύου μόσχου 5 ug / ml Ινσουλίνη Διαλυτό (ανθρώπινη γενετική μηχανική), 10 «6Μ ισοπροτερενόλη * 3. 5 μg / ml τρανσφερίνης. Τα κύτταρα στη συνέχεια αναπτύχθηκαν σε μέσο DMEM: F12 (2: 1) με 5% ορό, 10 ng / ml επιδερμικό αυξητικό παράγοντα, ινσουλίνη και τρανσφερίνη και τακτικά μεταβαλλόμενες μέσο. Μετά τον σχηματισμό των σε στρώσεις δεξαμενή κύτταρα απομακρύνονται υπερβασικά διαφοροποιημένα κερατινοκύτταρα, η οποία επωάστηκε καλλιέργεια για τρεις ημέρες σε μέσο ϋΜΕΜ χωρίς Ca. Στη συνέχεια καλλιέργειας κερατινοκυττάρων μεταφέρθηκαν σε πλήρες μέσο, και μία ημέρα αργότερα, απλώθηκαν επί της επιφανείας των ισοδυνάμων ζωντανού ιστού που σχηματίζεται από ινοβλάστες στους κρατούμενους πηκτή κολλαγόνου.

Παρασκευή ισοδυνάμου ζωντανού ιστού

Η μεσεγχυματική βάση της γέλης κολλαγόνου μεταμόσχευσης με ινοβλάστες παρασκευάζεται όπως περιγράφηκε προηγουμένως και χύνεται σε τρυβλία Petri με σφουγγάρι Spongostan. Ο τελικός πολυμερισμός της γέλης με το εσωτερικό του σπόγγου και των ινοβλαστών είναι στους 37 ° C για 30 λεπτά σε έναν επωαστήρα CO2. Την επόμενη ημέρα επιδερμικά κερατινοκύτταρα φυτεύονται στην επιφάνεια του δερματικού ισοδύναμου σε συγκέντρωση 250.000 κυττάρων / ml και καλλιεργούνται για 3-4 ημέρες σε επωαστήρα CO2 σε μέσο πλήρους σύνθεσης. Μια ημέρα πριν από τη μεταμόσχευση, το ζωντανό ισοδύναμο μεταφέρεται σε ένα πλήρες μέσο χωρίς ορό.

Ως αποτέλεσμα, μια τρισδιάστατη κυτταρική δομή σε μια βιοαποικοδομήσιμη μήτρα αποκτάται σε λίγες εβδομάδες. Το δερματικό ισοδύναμο παραδίδεται στην κλινική και σχηματίζεται στην ουρήθρα, ράβοντας μέσα στον σωλήνα ή χρησιμοποιώντας την αρχή onlay για την ουρηθροπλαστική. Τις περισσότερες φορές, αυτή η τεχνολογία αντικαθιστά τα περινεφρικά και οσφυϊκά τμήματα της επίσημης ουρήθρας, όπου η απειλή της τριχοφυΐας είναι μεγαλύτερη. Ο καθετήρας της ουρήθρας αφαιρείται την 10η ημέρα. Μετά από 3-6 μήνες, η απομακρυσμένη ουρηθροπλαστική εκτελείται με μία από τις μεθόδους που περιγράφονται παραπάνω.

Αξιολογώντας τα αποτελέσματα της χειρουργικής θεραπείας της υποσπαδίας, είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στις λειτουργικές και αισθητικές πτυχές, οι οποίες επιτρέπουν την ελαχιστοποίηση του ψυχολογικού τραύματος του ασθενούς και την βέλτιστη προσαρμογή του στην κοινωνία.

Πρόληψη

Η πρόληψη αυτής της νόσου θα πρέπει να θεωρείται ο αποκλεισμός φαρμάκων, εξωτερικών περιβαλλοντικών παραγόντων και τροφίμων που εμποδίζουν την φυσιολογική ανάπτυξη του εμβρύου και ορίζονται στη βιβλιογραφία ως «διαταράκτες». Οι διασπαστές είναι χημικές ενώσεις που διαταράσσουν την κανονική ορμονική κατάσταση του σώματος.

Αυτές περιλαμβάνουν όλα τα είδη των ορμονών που μπλοκάρουν την σύνθεση ή υποκαταστήσει τη δική ορμόνες του σώματος, όπως η απειλή της αποβολής γυναικολόγων συχνά χρησιμοποιούν ορμονοθεραπεία - συνήθως γυναικείες ορμόνες του σώματος που, με τη σειρά του, μπλοκάρουν την σύνθεση των αρσενικών ορμονών υπεύθυνη για το σχηματισμό των αναπαραγωγικών οργάνων. Επίσης αναφέρεται διαταράκτης ορμονικές χημικές ουσίες που εισέρχονται στο σώμα της εγκύου με τροφή (Οι λαχανικά και τα φρούτα σε επεξεργασία με εντομοκτόνα, μυκητοκτόνα).

trusted-source[57], [58], [59], [60], [61], [62], [63], [64]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.