^

Υγεία

Ασθένειες των οφθαλμών (οφθαλμολογία)

Διπλωπία: διόφθαλμη, μονόφθαλμη

Η οπτική αναπηρία, κατά την οποία ένα άτομο κοιτάζει ένα αντικείμενο, αλλά βλέπει δύο (σε κατακόρυφο ή οριζόντιο επίπεδο), ορίζεται ως διπλωπία.

Θυλακιώδης επιπεφυκίτιδα

Εάν η βλεννογόνος μεμβράνη του ματιού γίνει φλεγμονή με την εμφάνιση σχηματισμών φυσαλίδων - το ωοθυλάκιο (από το λατινικό folliculus - θύλακας), τότε αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από ωοθυλακική επιπεφυκίτιδα. 

Hyposhagmus

Η υπο -επιπεφυκότα, ή ενδοφθάλμια αιμορραγία, αλλιώς υποσαγμός, συμβαίνει όταν ένα μικρό αιμοφόρο αγγείο έχει υποστεί βλάβη, με αποτέλεσμα να χύνεται μικρή ποσότητα αίματος κάτω από τον επιπεφυκότα.

Ένα σύνολο ασκήσεων για την ενίσχυση των μυών των ματιών

Το όραμα παίζει σημαντικό ρόλο στην αντίληψη του περιβάλλοντος κόσμου. Οι ασκήσεις για την ενίσχυση των μυών των ματιών το διατηρούν σε καλή κατάσταση, αποτρέποντας διάφορες παθολογίες.

Ένα σκάφος έσκασε στο μάτι: τι να κάνουμε, τι να πέσει για να στάξει;

Τι να κάνετε όταν σκάσει ένα αγγείο στο μάτι; Οι ενέργειές μας εξαρτώνται άμεσα από την αιτία του συμβάντος. Εάν η εμφάνιση αιμορραγίας δεν προκαλεί άλλα συμπτώματα, εκτός από ένα οπτικό ελάττωμα, και η σύνδεσή της με οποιοδήποτε γεγονός που προκαλεί ρήξη εντοπίζεται την προηγούμενη μέρα, δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε.

Ένα σκάφος έσκασε στο μάτι ενός ενήλικα και ενός παιδιού: λόγοι

Δεν έχει νόημα να χάνεσαι σε εικασίες για το τι σημαίνει σκάσιμο του αγγείου στο μάτι και, ακόμη περισσότερο, να ασχοληθείς με την αυτοδιάγνωση. Συνιστάται να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια. Μπορεί να χρειαστείτε συμβουλές από ειδικούς ιατρούς διαφόρων προφίλ.

Απόρριψη από τα μάτια ενός παιδιού: πυώδες, κίτρινο, πράσινο

Μια κίτρινη απόρριψη από τα μάτια ενός παιδιού βρίσκεται συχνά με φακούς επαφής. Εάν τα παιδιά χρησιμοποιούν φακούς, τότε, κατά κανόνα, συχνά αγγίζουν τα μάτια τους με τα χέρια τους, δεν τηρούν πάντα τις συστάσεις για το χειρισμό και την αποθήκευση των φακών.

Ακεταμινική κερατίτιδα

Μεταξύ πολλών οφθαλμικών παθήσεων, η ακανταμωβική κερατίτιδα δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη, αν και δεν έχει ιδιαίτερη σεξουαλική ή ηλικιακή εκλεκτικότητα. Αυτή η σοβαρή ασθένεια που επηρεάζει τη λειτουργικότητα του κερατοειδούς αντιμετωπίζεται κυρίως από άτομα με προβλήματα όρασης χρησιμοποιώντας φακούς επαφής. 

Ανισομετρωπία σε παιδιά και ενήλικες

Μεταξύ των υφιστάμενων παθολογικών καταστάσεων, οι οφθαλμολόγοι σημείωσαν ανισομετροπία. Τι είναι αυτό; Αυτή είναι μια διαθλαστική ανισορροπία - όταν το δεξιό και το αριστερό μάτι ενός ατόμου έχουν ανομοιόμορφη διαθλαστική δύναμη και αυτή η διαφορά μπορεί να είναι αρκετές διόπτρες. 

Μια ματιά για έναν άνδρα

Ο ιατρικός ορισμός ενός πυκνού λευκού σημείου στο πρόσθιο διαφανές τμήμα του οφθαλμού είναι το κερατοειδικό λεύκωμα. Τι σημαίνει leikoma; Στην ελληνική γλώσσα, ο λευκοί είναι "λευκός" και ο κερατοειδής είναι το λατινικό όνομα για τον κερατοειδή χιτώνα.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.