^

Υγεία

Ασθένειες του αίματος (αιματολογία)

Αλκαπτονουρία - συγγενής ενζυματική παθολογία

Μία από τις πολύ σπάνιες μεταβολικές διαταραχές - η αλκαπτονουρία - αναφέρεται σε συγγενείς ανωμαλίες στο μεταβολισμό του αμινοξέος τυροσίνη.

Υπερυδάτωση

Μία από τις κλινικές μορφές εξασθενημένου μεταβολισμού του νερού είναι ο υπερβολικός όγκος νερού στο σώμα - υπερ-ενυδάτωση ή υπερϋδρία.

Έμφραγμα σπλήνα

Μια πολύπλοκη ασθένεια - έμφραγμα του σπλήνα - είναι μια κατάσταση στην οποία εντοπίζεται εστιακός θάνατος ιστών οργάνων. Μια τέτοια παθολογική διαδικασία μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, και όχι μόνο ο σπλήνας υποφέρει, αλλά και το σώμα του ασθενούς στο σύνολό του.

Η λιπαρότητα του σώματος με οξυγόνο

Οι νευρικοί ιστοί αντιδρούν πιο έντονα στην έλλειψη, ως αποτέλεσμα - εγκεφαλική υποξία, αλλά η πείνα με οξυγόνο μπορεί επίσης να παρατηρηθεί σε άλλα όργανα.

Τ λεμφοκυτταρικό λέμφωμα: περιφερικό, αγγειοϊννοβλάστη, μη-Hodgkin's, αναπλαστικό

Ο καρκίνος θεωρείται μία από τις πιο επικίνδυνες ασθένειες του ανθρώπου. Και αν λάβουμε υπόψη ότι μια φοβερή διάγνωση κρύβει πολλές ποικιλίες του θανατηφόρου νόσου, διέκοψε τις ζωές πολλών ανθρώπων, θέλοντας και μη, να ενδιαφέρονται για αυτό το θέμα, προκειμένου να αποφευχθεί μια παρόμοια μοίρα. 

Plasmacytoma

Το πλασματοκύτωμα αναφέρεται σε κακοήθεις όγκους που αποτελούνται από κύτταρα πλάσματος που αναπτύσσονται σε μαλακούς ιστούς ή εντός του αξονικού σκελετού.

Απλασία του μυελού των οστών

Η συνέπεια αυτού είναι η ανάπτυξη των διαταραχών πανκυτταροπενία (υπάρχει έλλειψη των κυττάρων του αίματος: λευκοκύτταρα, ερυθρά αιμοσφαίρια, και αιμοπετάλια). Η βαθιά πανκυτταροπενία είναι μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση.

Παραβίαση της πήξης του αίματος

Η ικανότητα του αίματος να πήξει για διάφορους λόγους μπορεί να μειωθεί, οδηγώντας σε σοβαρές και θανατηφόρες διαταραχές.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.