^

Υγεία

Αναλύσεις για ορμόνες

HCG κατά τη διάρκεια της πρώιμης κύησης

Η μεταγραφή HCG επιτρέπει να οριστεί αυτή η έννοια ως ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπική ορμόνη. Αυτή είναι μία από τις ορμόνες που αποτελεί ένδειξη ενδοκρινικής λειτουργίας σε γυναίκες εκτός της εγκυμοσύνης και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Δοκιμή αίματος για ορμόνες θυρεοειδούς: πώς να προετοιμαστεί σωστά

Η κατώτατη γραμμή είναι ότι ακόμη και οι ελάχιστες δυσλειτουργίες της λειτουργίας του θυρεοειδούς αδένα μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρό πρόβλημα. Μια εξέταση αίματος θα συμπληρώσει άριστα τις πληροφορίες που λαμβάνονται με υπερήχους, οι οποίες θα επιτρέψουν στον γιατρό να συνταγογραφήσει αποτελεσματικότερη θεραπεία.

Οι ενδορφίνες είναι οι ορμόνες της ευτυχίας και της χαράς

Τι μπορεί να είναι πιο ευχάριστο από το να κοιτάς ένα χαμογελαστό παιδί ή ευτυχισμένους γονείς. Κοιτάζοντας τα ειλικρινή τους συναισθήματα, εκφράζοντας την αγάπη, τη χαρά, την ελπίδα, και ακούσια αρχίζετε να χαμογελάτε, αισθάνεστε το εσωτερικό μιας ευχάριστης ζεστασιάς.

Η ορμόνη του αντιμυκητιασμού

Antimulylerov μια ορμόνη είναι μια ειδική ουσία που συμμετέχει στη ρύθμιση της αναπαραγωγικής λειτουργίας του ατόμου. Η ορμόνη είναι παρούσα στο σώμα τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Ερυθροποιητίνη στο αίμα

Η ερυθροποιητίνη είναι μια νεφρική ορμόνη που ελέγχει την ερυθροποίηση. Active ερυθροποιητίνη είναι μία γλυκοπρωτεΐνη με ένα μοριακό βάρος 51 000. Περίπου το 90% της ερυθροποιητίνης συντίθεται σε κύτταρα και σπειραματική τριχοειδή αγγεία για να παραχθεί 10% των κυττάρων του ήπατος.

Η ισταμίνη στο αίμα

Η ισταμίνη βρίσκεται κυρίως στα βασεόφιλα λευκοκύτταρα και στα μαστοκύτταρα. Σε μικρότερες ποσότητες, βρίσκεται στο ήπαρ, στα νεφρά, στα εντερικά κύτταρα. Στο ανθρώπινο σώμα, σχηματίζεται ισταμίνη κατά τη διάρκεια της αποκαρβοξυλίωσης ιστιδίνης.

5-υδροξυϊνδολοξεικό οξύ στα ούρα

5-υδροξυινδολοξικό (5-gidroksiindoliluksusnaya) οξύ - τελικό μεταβολισμό σεροτονίνης προϊόν. Προσδιορισμός της συγκέντρωσης της στα ούρα είναι πιο χρήσιμο από τη μελέτη του επιπέδου της σεροτονίνης στο αίμα για τη διάγνωση των καρκινοειδών όγκων.

Σεροτονίνη στον ορό

Η σεροτονίνη (οξυτρυπταμίνη) είναι μια βιογενής αμίνη, η οποία περιέχεται κυρίως στα αιμοπετάλια. Το σώμα κυκλοφορεί συνεχώς έως και 10 mg σεροτονίνης. Από 80 έως 95% της συνολικής ποσότητας σεροτονίνης στο σώμα συντίθεται και αποθηκεύεται σε κύτταρα εντεροχρωμυκίνης της γαστρεντερικής οδού. Η σεροτονίνη σχηματίζεται από την τρυπτοφάνη ως αποτέλεσμα της αποκαρβοξυλίωσης.

Pepsinogen I στο αίμα

Το πεψινένιο Ι - ο πρόδρομος της πεψίνης, παράγεται κυρίως από τα κύρια κύτταρα του αδένα του σώματος του στομάχου. Ένα μικρό μέρος του πεψινογόνου Ι εισέρχεται στο αίμα, όπου η συγκέντρωσή του είναι 6 φορές υψηλότερη από εκείνη του πεψινογόνου II. Κανονικά, το πεψινόνο Ι βρίσκεται στα ούρα.

Γαστρίνη 17 σε ορό

Η γαστρίνη 17 (G-17) παράγεται σχεδόν αποκλειστικά από κύτταρα antrum G του γαστρικού βλεννογόνου, αποτελείται από 17 αμινοξέα και είναι μια ώριμη ορμόνη. Η απελευθέρωση της γαστρίνης 17 ενισχύεται υπό την επίδραση του πνευμονογαστρικού νεύρου και επίσης λόγω της μηχανικής και χημικής διέγερσης του ανθρακικού μέρους του στομάχου.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.