^

Μακροθρεπτικά συστατικά

Πώς να αυξήσετε το ασβέστιο στο αίμα;

Το ασβέστιο είναι δομικό συστατικό των οστών, των δοντιών και των μαλακών ιστών. Είναι πολύ σημαντικό σε πολλές μεταβολικές διεργασίες του σώματος.

Πώς επηρεάζει το χλώριο το ανθρώπινο σώμα;

Το χλώριο είναι πιο γνωστό σε μας ως ουσία που επεξεργάζεται το νερό.

Πώς επηρεάζει ο φώσφορος την ανθρώπινη υγεία;

Ο φωσφόρος είναι ένα σημαντικό μέταλλο που υπάρχει σε κάθε κύτταρο του σώματος για να εκτελεί τις κανονικές του λειτουργίες. Το μεγαλύτερο μέρος του φωσφόρου στο σώμα είναι σαν το φωσφορικό (PO 4). Περίπου το 85% του φωσφόρου του σώματος βρίσκεται στα οστά. Πώς επηρεάζει ο φώσφορος την ανθρώπινη υγεία;

Γιατί το σώμα χρειάζεται θείο;

Το Sulphur, το δέκατο έκτο πιο κοινό στοιχείο του σύμπαντος, είναι γνωστό από την αρχαιότητα. Κάπου γύρω στο 1777, ο Γάλλος Antoine Lavoisier, ο ιδρυτής της σύγχρονης χημείας, ήταν πεπεισμένος, σε αντίθεση με την υπόλοιπη επιστημονική κοινότητα, ότι το θείο είναι ένα χημικό στοιχείο.

Νάτριο

Το νάτριο (Na) είναι μέρος της λέμφου του αίματος, δηλαδή είναι μέρος εξωκυτταρικών υγρών. Ο ρόλος του στο σώμα είναι πολύ σημαντικός. Το όνομά της προέρχεται από την αρχαία Αίγυπτο από την Αρχαία Αίγυπτο, επειδή τα αλκάλια από τις σόδα λίμνες ονομάζονταν Nitron.

Μαγνήσιο

Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το μαγνήσιο (Mg) στο ανθρώπινο σώμα. Μετά το νερό και το οξυγόνο, θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του σώματος. Περισσότερες από 350 χημικές αντιδράσεις δεν μπορούν να περάσουν χωρίς τη συμμετοχή μαγνησίου και είναι πολύ σημαντικές για την κανονική λειτουργία του σώματος.

Ασβέστιο

Το ασβέστιο (Ca) παίζει σημαντικό ρόλο στην πήξη του αίματος και επίσης αποτελεί μέρος των οστών και των δοντιών.

Κάλιο

Το κάλιο (Κ) είναι πολύ σημαντικό για το σώμα. Το κάλιο περιέχεται στα τοιχώματα των κυττάρων και των τριχοειδών αγγείων
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.