^
A
A
A

Πράσινη κατεύθυνση στην κοσμετολογία

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Πολλές ζωτικές διαδικασίες στο δέρμα εξαρτώνται από την παρουσία ουσιών που το σώμα δεν μπορεί να συνθέσει. Ο άνθρωπος τους παίρνει με φαγητό, κυρίως με φυτά. Μεταξύ αυτών, σημαντικές ενώσεις όπως τα αντιοξειδωτικά, οι βιταμίνες, τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα.

Συχνά, οι προσπάθειες για την απομόνωση από το φυτό ή ότι η δραστική ουσία σε καθαρή μορφή με τον καθαρισμό αυτό από το τέλος «έρμα» σε αποτυχία - καθαρές ουσίες εμφανίζουν ελλιπή ή μικρότερη δράση από τις αρχικές φυτικά εκχυλίσματα. Αυτό δείχνει ότι εκτός από εκείνες τις ουσίες των οποίων οι ιδιότητες γνωρίζουμε, υπάρχουν πολλά άλλα συστατικά σε φυτά που είναι επίσης απαραίτητα για το σώμα. Το ανθρώπινο σώμα εξελίχθηκε στο περιβάλλον αυτών των ουσιών, έγινε αναπόσπαστο κομμάτι του μεταβολισμού του και, εάν είναι ανεπαρκείς, δεν μπορεί πλέον να λειτουργεί σωστά. Προσθέτουμε ότι από αμνημονεύτων χρόνων οι άνθρωποι έχουν υποστεί επεξεργασία με φυτά και τους έχουν χρησιμοποιήσει για να φροντίσουν το δέρμα και τα μαλλιά. Και οι περισσότερες πληροφορίες είναι εκεί για την καταπληκτική πολυπλοκότητα της λειτουργίας των συστημάτων ζωής, η στενή αλληλεπίδραση μεταξύ των κυττάρων του σώματος και τη νομοθεσία σύμφωνα με την οποία ζουν, τόσο πιο προφανές γίνεται ότι το άτομο είναι απίθανο να είναι ποτέ σε θέση να καταλήξουμε σε κάτι καλύτερο από το μοναδικό από τη φύση συνταγές.

Όσον αφορά τα χρήματα από το "κατάστημα φύσης" δεν υπάρχουν ετικέτες, δεν υπάρχουν σχολιασμοί, δεν υπάρχουν συστάσεις για χρήση. Όλα όσα γνωρίζουμε για τις ιδιότητές τους είναι είτε τα δεδομένα που λαμβάνονται ως αποτέλεσμα της επιστημονικής έρευνας (και δεν έχει γίνει ακόμη δυνατή η διερεύνηση όλων των ουσιών που περιέχονται στα φυτά) είτε οι πληροφορίες που αποθηκεύονται στον γουρουνάκι του εναλλακτικού πειράματος. Επιθέσεις μεταξύ ουσίες που συντίθενται στα φυτά, υπάρχουν ουσίες που είναι είτε τοξικά από μόνα τους ή να γίνει τοξικό σε επαφή με άλλες ουσίες (καθώς και κάτω από την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας, μακροχρόνια αποθήκευση, κλπ), δεν μπορούμε να υποθέσουμε την πλήρη καλλυντικά a priori "καλό" και "αβλαβές". Επιπλέον, η δημιουργία διαστημικών οχημάτων που περιέχουν μόνο φυσικά συστατικά είναι μια τέχνη που απαιτεί γνώσεις και δεξιότητες. Μετά την αποτυχημένη επιλογή των συστατικών «Φυσικά Καλλυντικά» μπορεί να είναι ασταθείς ή επιρρεπής σε οξείδωση ή μικροβιακής προσβολής έχουν μια δυσάρεστη υφή, μπορεί να εισάγετε τα προσωπικά και ερεθιστικές ουσίες, αλλεργιογόνα. Και τότε τα καλλυντικά, που περιέχουν πολλές χρήσιμες ουσίες που προκαλούν στρες, θα αποτελέσουν πηγή σοβαρών προβλημάτων.

Φυσικά, τα καλλυντικά πρέπει να περιέχουν φυσικές ουσίες. Και αν στα καλλυντικά "πιο θεραπευτικά φυσικά ελιξίρια", όλοι μας θα κερδίσουμε μόνο. Υπό την προϋπόθεση ότι ο κατασκευαστής φυσικών καλλυντικών θα προσεγγίσει τη δημιουργία του με πολύ υπεύθυνο τρόπο και θα έχει τις απαραίτητες γνώσεις ενώ οι ετικέτες και οι σχολιασμοί θα περιέχουν μόνο ακριβείς και αληθείς πληροφορίες.

Τα καλλυντικά έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν την εμφάνιση ενός ατόμου, αλλά οι καταναλωτές συνήθως αναμένουν περισσότερα από τα καλλυντικά και αναμένουν να βελτιώσουν την κατάσταση του δέρματος. Η βελτίωση της κατάστασης του δέρματος είναι πολύ πιο περίπλοκο έργο από τη βελτίωση της εμφάνισής του. Ως εκ τούτου, πρέπει να κατανοήσουμε ότι τα περισσότερα καλλυντικά προϊόντα έχουν ένα προσωρινό, καθαρά καλλυντικό (όχι θεραπευτικό αποτέλεσμα). Κατά την επιλογή καλλυντικών, πρέπει να εξεταστεί η πιθανή επίδραση στο δέρμα όλων των συστατικών του - από τη βάση στα ενεργά πρόσθετα. Κατά την ανάπτυξη των καλλυντικών σκευασμάτων διαδραματίζουν σημαντικό εκτιμήσεις μάρκετινγκ ρόλο - η κρέμα θα πρέπει να έχει μια ελκυστική εμφάνιση, είναι ωραίο να βρίσκονται στο δέρμα, απορροφάται καλά, αφήνοντας μια αίσθηση τρυφερότητας και απαλότητας παρέχουν άμεση βελτίωση αποτέλεσμα. Μερικές φορές αυτές οι απαιτήσεις είναι ελάχιστα συμβατές με τις απαιτήσεις ασφάλειας του καλλυντικού προϊόντος. Αρνητικές επιπτώσεις στο δέρμα μπορεί να έχει καλλυντική συνταγοποίηση τέτοια συστατικά, επιφανειοδραστικές ενώσεις (επιφανειοδραστικά), διαλύτες, συντηρητικά, κορεσμένα λίπη, καθώς και ορισμένα διαιτητικά συμπληρώματα, τα οποία μερικοί άνθρωποι μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.

Τα καλλυντικά μπορεί να είναι χρήσιμα χωρίς να εισχωρούν βαθιά μέσα στο δέρμα. Μπορεί να παίξει το ρόλο μιας πρόσθετης ασπίδας που θα προστατεύει το δέρμα από την αφυδάτωση, θα αναστέλλει τις τοξίνες, θα διακόπτει την επιβλαβή ακτινοβολία UV, κλπ.

Πρόσφατα έχει εμφανιστεί μια τάση να κορεσμένα καλλυντικά μέσα με βιολογικά δραστικές ουσίες, ικανές να επηρεάσουν τη φυσιολογία του δέρματος. Για τα φάρμακα αυτά, προτείνεται ο όρος cosmeceutical. Στο πλαίσιο αυτό, το ζήτημα της ασφάλειας των κονδυλίων αυτών είναι ιδιαίτερα έντονο. Για να προστατεύσετε το δέρμα σας από ζημιά, θα πρέπει να χειριστείτε συνειδητά την επιλογή των καλλυντικών, υπενθυμίζοντας ότι το καλλυντικό προϊόν δεν αποτελείται μόνο από βιολογικώς δραστικές ουσίες και ότι όλα τα συστατικά του έχουν μια συγκεκριμένη βιολογική δραστηριότητα.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.