^
A
A
A

Ψυχρότητα

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Η ψυχρότητα είναι μια σεξουαλική δυσλειτουργία που έχει πολλούς λόγους. Εξετάστε τους τύπους αυτής της διαταραχής, τις αιτίες της, τις μεθόδους διάγνωσης, θεραπείας και πρόληψης.

Η απουσία ή η μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας παρατηρείται τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες, αλλά συχνότερα επηρεάζει το δίκαιο φύλο. Υπάρχουν τέσσερις τύποι αυτής της ασθένειας, ανάλογα με τις αιτίες των αιτιών τους, τις εξετάζουμε:

 • Συμπτωματική μορφή - συμβαίνει ως αποτέλεσμα παραβίασης της ευαισθησίας. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε τακτική δηλητηρίαση με βαρέα μέταλλα ή ναρκωτικές ουσίες, αλλοιώσεις του νωτιαίου μυελού ή του κεντρικού νευρικού συστήματος. Συχνότερα εκδηλώνονται ως οξείες οδυνηρές αισθήσεις κατά τη διάρκεια της συνουσίας. Η κατάθλιψη, η κατάθλιψη και οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες προκαλούν επίσης προβλήματα στο κρεβάτι.
 • Η μορφή επιβράδυνσης - είναι μια φυσιολογική κατάσταση, η οποία χαρακτηρίζεται από την καθυστέρηση της λίμπιντο. Δεδομένου ότι αυτές οι διαδικασίες είναι ατομικές για κάθε άτομο, είναι αδύνατο να καθοριστεί η ακριβής ηλικία της σεξουαλικής έλξης σε κορίτσια και αγόρια. Αυτό το είδος παραβίασης πηγαίνει από μόνο του.
 • Η συνταγματική μορφή - εκφράζεται ως υποανάπτυξη των ψυχοσεξουαλικών ιδιοτήτων. Στην περίπτωση αυτή, όλα τα όργανα και τα συστήματα λειτουργούν κανονικά, αλλά δεν είναι σε θέση να πάρουν οργασμό σε σεξουαλική οικειότητα.
 • Ψυχογενής μορφή - εμφανίζεται λόγω της αρνητικής επίδρασης των ψυχολογικών παραγόντων. Ίσως και να φύγουν και να έρχονται.

Τι σημαίνει η λέξη ψυχρότητα;

Έτσι, στη μετάφραση από τη λατινική γλώσσα είναι ψυχρότητα, αλλά στην ιατρική ερμηνεύεται ως πλήρης ή μερική απουσία ενός οικείου έλξη. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, κάθε τρίτη γυναίκα δεν έχει βιώσει ποτέ οργασμό στη ζωή της και περίπου ο ίδιος αριθμός γυναικών δεν αισθάνεται προσέλκυση ανδρών.

Η διαταραχή εκδηλώνεται με διαφορετικούς τρόπους και μπορεί να αλλάξει τα συμπτώματά της στην ίδια γυναίκα με την πάροδο του χρόνου. Συνήθως, αυτό είναι δυσφορία κατά τη διάρκεια του σεξ, όταν μια γυναίκα αναφέρεται στην οικειότητα ως καθήκον, δηλαδή, ανέχεται έναν σύντροφο. Κάποιοι βιώνουν μια ευχάριστη αίσθηση, αλλά δεν εμφανίζεται οργασμός, ο οποίος αποτελεί την κατανομή της σεξουαλικής ζωής. Η ψυχρότητα εξαρτάται κατά πολλούς από τον σεξουαλικό σύντροφο, την υπομονή του, τη διακριτικότητα και την προσοχή του. Η άγνοια των ερωτογενών ζωνών, οι κακές συνθήκες ή η λανθασμένη θέση, μπορούν να αποθαρρύνουν την επιθυμία της οικειότητας, διαμορφώνοντας τα πράγματα μιας παραβίασης.

Οι αιτίες της ψυχρότητας

Οι αιτίες της ψυχρότητας στις περισσότερες περιπτώσεις σχετίζονται με ψυχολογικούς παράγοντες. Η διαταραχή μπορεί να είναι αληθινή και φανταστική. Στην πρώτη περίπτωση, αυτή η έλλειψη επιθυμίας για οικειότητα και σεξουαλικές αντιδράσεις, που δεν εξαρτώνται από την επιθυμία του ασθενούς. Τις περισσότερες φορές υπάρχει μια φανταστική μορφή μιας διαταραχής που συμβαίνει σε σχέση με τα φυσιολογικά και ψυχολογικά προβλήματα.

Παράγοντες που προκαλούν σεξουαλική ψυχρότητα:

 • Κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοολικών ουσιών.
 • Ψυχικά τραύματα (βιασμός, προδοσία, ζήλια).
 • Ο φόβος της οικειότητας στο φόντο της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.
 • Φυσική αποστροφή προς έναν σύντροφο και πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ.
 • Συναισθηματική απόσπαση κατά τη διάρκεια της οικειότητας.
 • Μεγαλύτερη έμφαση στην έλλειψη οργασμού.
 • Φυσική και πνευματική υπερφόρτωση.
 • Καταθλιπτικές διαταραχές, ανησυχία, μολυσματικές και γυναικολογικές παθήσεις.
 • Ορμονικές και ενδοκρινικές διαταραχές.
 • Συγγενείς παραμορφώσεις των γεννητικών οργάνων (ανεπάρκεια πλήρωσης αίματος από φλεβικά πλέγματα, υποανάπτυξη μυών του πυελικού εδάφους).

Ψυχολογική ψυχρότητα

Παρουσιάζεται σε συνάρτηση με τους ψυχογονικούς παράγοντες που αναστέλλουν τη σεξουαλική δραστηριότητα. Μπορεί να είναι λάθος σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ή έλλειψη, φόβος για ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, κατάθλιψη, έμπειρη βία, απογοήτευση ή αηδία για τους εκλεκτούς, υπερβολική συγκράτηση και φόβο. Σε αυτή τη μορφή διαταραχών υπάρχουν διαταραχές στο πέρασμα των νευρικών ερεθισμάτων, η οποία κατά τη διέγερση περνά στον εγκέφαλο και προκαλεί την επιθυμητή συστολή κάρτα του μυϊκού συστήματος, δηλ οργασμό.

Όλη η προσοχή επικεντρώνεται στις σκέψεις και τους φόβους των ανθρώπων, οι οποίες σπάζουν την ώθηση του νεύρου και ακυρώνουν τη δυνατότητα να πάρουν έναν οργασμό. Η απουσία σεξουαλικής έλξης μπορεί να προκληθεί από τις ενέργειες ενός εταίρου. Για παράδειγμα, τα λάθη ενός ανθρώπου σε σχέση με μια γυναίκα προκαλούν τα συμπτώματα αυτής της παραβίασης. Αυτή είναι μια απροθυμία να ακούσετε έναν συνεργάτη. Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλά αίτια της ασθένειας, αλλά το μόνο που αξίζει να γνωρίζετε είναι ότι τα σεξουαλικά προβλήματα δεν είναι ο κανόνας και απαιτούν ιατρική περίθαλψη.

Νυμφωμανική ψυχρότητα

Είναι μια σεξουαλική ψυχρότητα, στην οποία εκφράζονται έντονα οι αισθησιακές σχέσεις που εμφανίζονται στην αρχή της σεξουαλικής πράξης, αλλά δεν τελειώνουν με οργασμό. Σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχει δυσαρέσκεια με τον σεξουαλικό σύντροφο και μια μάταιη αναζήτηση πιο κατάλληλων. Η έλλειψη οργασμού συνδέεται με την καθυστέρηση στην εφηβεία και την ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη. Δηλαδή, η λαχτάρα για το αντίθετο φύλο είναι ανώριμη και μπορεί να σταματήσει σε ερωτικό ή πλατωνικό στάδιο.

Τα συμπτώματα και η διάρκεια της νυμφομανικής διαταραχής είναι σαφώς έντονα και κρυμμένα. Δηλαδή, αυτή η μείωση στη φωτεινότητα των αισθήσεων ή η πλήρης έλλειψη έλξης. Η πιο δύσκολη περίπτωση αυτής της πάθησης είναι μια αυξημένη οικεία έλξη και αδυναμία να απολαύσετε ακόμη και με παρατεταμένη διέγερση. Αυτός ο τύπος δεν επηρεάζει τις αναπαραγωγικές λειτουργίες.

Συμπτώματα ψυχρότητας

Τα συμπτώματα εμφανίζονται με διαφορετικούς τρόπους και εξαρτώνται από τον τύπο της διαταραχής. Αλλά το πρώτο και προφανές σημάδι της πάθησης είναι η έλλειψη οργασμού και η μείωση του ενδιαφέροντος για οικειότητα. Η συμπτωματολογία είναι ατομική για κάθε άνδρα και γυναίκα. Σε μερικούς, αυτό εκφράζεται ως εχθρότητα έναντι της σεξουαλικής επαφής και της στάσης απέναντί της, όπως η εκτέλεση των βαρών. Άλλοι δεν μπορούν να πάρουν το πλήρες φάσμα των αισθήσεων από έναν σύντροφο ή δεν μπορούν να απελευθερωθούν για να λάβουν ικανοποίηση. Η καταπίεση, η προσπάθεια να διακοπεί η οικειότητα και ο αποκλεισμός στην πιο σημαντική στιγμή, αναφέρονται επίσης σε εκδηλώσεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Η απουσία οργασμού και άλλα συμπτώματα σεξουαλικής συμπαιγνίας επηρεάζουν αρνητικά την υγεία και των δύο εταίρων. Ειδικά σε μια ψυχική κατάσταση, προκαλώντας συχνές πονοκεφάλους, ευερεθιστότητα, νευρικότητα και ακόμη και πρόωρη γήρανση. Για έναν άνδρα αυτό είναι γεμάτο με ανικανότητα και ουρολογικές ασθένειες. Για να λύσετε αυτό το πρόβλημα πρέπει να μιλήσετε ανοιχτά με τον σύντροφό σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να απελευθερωθείτε και να απολαύσετε το πλησιέστερο δυνατό.

Ψυχρότητα μιας γυναίκας

Η ψυχρότητα της γυναίκας έχει πολλές αιτίες και παράγοντες που προκαλούν την εμφάνισή της. Σε αυτή την περίπτωση, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στον μηχανισμό της ασθένειας. Η σεξουαλική ψυχρότητα μπορεί να έχει δύο μηχανισμούς - είναι λειτουργικός και οργανικός.

 • Η οργανική εμφάνιση οφείλεται σε τραυματισμούς και ασθένειες στενών οργάνων, όπου ο οργασμός είναι απλώς αδύνατος, αλλά τέτοιες περιπτώσεις είναι σπάνιες.
 • Ο λειτουργικός μηχανισμός βασίζεται σε διαταραχές στη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Ένας υγιής άνθρωπος λαμβάνει σήματα στον εγκέφαλο, τα οποία υποδηλώνουν την επίδραση στις ερωτογενείς ζώνες και προκαλούν μείωση του μυϊκού συστήματος των γεννητικών οργάνων. Αλλά με έναν λειτουργικό τύπο, αυτός ο μηχανισμός είναι σπασμένος. Για παράδειγμα, αν μια γυναίκα έχει χαμηλότερο επίπεδο σεξουαλικών ορμονών, τότε δεν έχει την επιθυμία για σεξουαλική οικειότητα. Ένα παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι νεογέννητες και οι έγκυες γυναίκες, καθώς ο οργανισμός παράγει ορμόνες υπεύθυνες για τη διατήρηση των λειτουργιών που είναι απαραίτητες για τη διατροφή και τη διατροφή.

Για να απαλλαγείτε από τη σεξουαλική δυσλειτουργία, θα πρέπει να προσπαθήσετε να καταλάβετε τα συναισθήματά σας μόνοι σας. Είναι πιθανό η έλλειψη ευχαρίστησης να οφείλεται στη στοιχειώδη άγνοια του σώματος και των δυνατοτήτων του. Σε αυτή την περίπτωση, ως βοήθεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες ενός θεραπευτή φύλου, να μιλήσετε με έναν συνεργάτη ή να επισκεφθείτε ένα κατάστημα sex.

Ψυχρότητα μετά τον τοκετό

Αυτή είναι μια προσωρινή αντίδραση του σώματος στο άγχος. Αυτό το πρόβλημα παρουσιάζεται σχεδόν σε κάθε νεαρή μητέρα και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν απαιτεί ιατρική φροντίδα. Οι διαταραχές εκδηλώνονται με διαφορετικούς τρόπους, μπορεί να είναι η έλλειψη ενδιαφέροντος για το σεξ ή η αδυναμία να πάρει οργασμό. Κατά κανόνα, η ασθένεια είναι προσωρινή, αλλά αν το τραβάει πάρα πολύ, απαιτεί θεραπεία. Το θέμα είναι ότι το γυναικείο σώμα αντιλαμβάνεται την εγκυμοσύνη και τον τοκετό ως τεράστιο άγχος και προσπαθεί να το αποτρέψει στο μέλλον και ως εκ τούτου υπάρχει μια αποστροφή στις προσωπικές επαφές. Δηλαδή, το σώμα φοβάται να μείνει έγκυος και πάλι.

Η έλλειψη ενδιαφέροντος για το σεξ μπορεί να βασίζεται σε οδυνηρές αισθήσεις, καθώς ο οργανισμός χρειάζεται χρόνο για πλήρη ανάκαμψη. Τα εσωτερικά γεννητικά όργανα και ο τεντωμένος κόλπος επανέρχονται στο φυσιολογικό εντός 2-3 μηνών μετά τον τοκετό. Έχοντας γεννήσει ένα παιδί, μια γυναίκα μεταβαίνει τελείως στη φροντίδα γι 'αυτόν, και αυτή η κατάσταση υποστηρίζεται από ορμονικό υπόβαθρο.

Για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα, δεν χρειάζεται να το κρεμάσετε. Μόλις ο οργανισμός ανακάμψει, η σεξουαλική ζωή θα βελτιωθεί. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστάται η πλήρης ξεκούραση και ο ύπνος, η ορθολογική διατροφή και η ειλικρίνεια με έναν σεξουαλικό σύντροφο. Εάν η διαταραχή είναι παρατεταμένη και το σεξ προκαλεί πόνο, τότε θα πρέπει να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια, καθώς η παρατεταμένη ψυχρότητα μπορεί να γίνει χρόνια.

Ψυχρότητα στους άνδρες

Πρόκειται για μια διαταραχή, δηλαδή μια δυσαρμονία σεξουαλικής συμπεριφοράς. Η αδιαφορία του εταίρου οδηγεί σε πλήρη απουσία σεξουαλικών σχέσεων. Για μεγάλο χρονικό διάστημα πιστεύεται ότι οι άνδρες δεν αντιμετωπίζουν μια τέτοια ασθένεια και η έλλειψη επιθυμίας για σεξουαλική οικειότητα συμβαίνει μόνο στις γυναίκες. Αλλά το πρόβλημα του χαμηλού χαρακτήρα λίμπιντο για πολλούς εκπροσώπους του ισχυρού μισού της ανθρωπότητας. Η παραβίαση δεν συμβαίνει αμέσως, οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξή της είναι η εξασθένηση της ανέγερσης και της κατάστασης ανικανότητας.

Εξετάστε τους κύριους λόγους για την αποδυνάμωση της αρσενικής λίμπιντο:

 • Το άγχος και οι νευρικές διαταραχές - έχουν αρνητική επίδραση στη σεξουαλική συμπεριφορά και την ευημερία. Τέτοια φαινόμενα προκαλούν αποτυχίες στο σώμα και μείωση της λίμπιντο. Εξαιτίας αυτού, η σεξουαλική κίνηση γίνεται κατακερματισμένη και εξαφανίζεται εντελώς με την πάροδο του χρόνου.
 • Ψυχολογικές ασθένειες - η οικεία έλξη επηρεάζεται όχι μόνο από νευρικές εμπειρίες, αλλά και από διάφορες ψυχικές διαταραχές, για παράδειγμα, σχιζοφρένεια. Επιπλέον, ο διαβήτης, η κατάθλιψη, ο αλκοολισμός, οι ουρολογικές ασθένειες, η αθηροσκλήρωση και άλλες ασθένειες μπορούν να προκαλέσουν αδιαφορία για το σεξ.
 • Ηλικία - η μείωση ή ολική απουσία έλξης στο αντίθετο φύλο σχετίζεται με την ηλικία. Και αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι οι εργασίες για τον αρσενικό οργανισμό, το άγχος, η χρόνια κόπωση και άλλοι αρνητικοί παράγοντες αφήνουν το αποτύπωμα του.
 • Αδύναμη σεξουαλική ενέργεια - η λίμπιντο μπορεί να πέσει ανάλογα με το αν ο άνθρωπος είναι παθητικός ή ενεργός από τη φύση του. Εάν ο ασθενής είναι παθητικός, τότε αξίζει να στραφεί σε θεραπευτή φύλου, που θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της υγείας και της έλξης.
 • Προσωρινή αποτυχία - κατά κανόνα, στους άνδρες αυτό αναφέρεται στην περίπτωση που λείπουν όλοι οι παραπάνω περιγραφόμενοι παράγοντες. Για παράδειγμα, μια ενδιαφέρουσα εργασία ή ένα αγαπημένο πράγμα μπορεί να συλλάβει εντελώς την προσοχή ενός ανθρώπου, και οι δυσαρεστημένες σεξουαλικές φαντασιώσεις κατέχουν τη δεύτερη θέση. Τέτοιες διαταραχές συμβαίνουν σε όλους.

Για τη θεραπεία και πρόληψη ανδρικής σεξουαλικής ανικανότητας και αδιαφορίας, συνιστάται να υποβληθούν σε προληπτικές εξετάσεις. Το να παίζεις αθλήματα, να τρώεις υγιεινά, να ελαχιστοποιείς το άγχος και να έχεις μια καλή σχέση με έναν σύντροφο είναι μια εγγύηση της υγείας και της αρρενωπότητας.

Διάγνωση ψύξης

Η διάγνωση πραγματοποιείται από σεξολόγο παρουσία συμπτωμάτων της διαταραχής. Ο γιατρός κάνει μια εξέταση για να εξαλείψει τα αίτια της φυσιολογικής φύσης. Για τους σκοπούς αυτούς είναι απαραίτητο να απευθυνθείτε στον γυναικολόγο ή τον ουρολόγο, τον ψυχολόγο και τον ενδοκρινολόγο. Σύμφωνα με τα ιατρικά στατιστικά στοιχεία, περίπου το 20% των γυναικών είναι ψυχρό.

Για να προσδιοριστεί η παρουσία αυτής της πάθησης με τον ασθενή, διεξάγεται μια συζήτηση και λαμβάνονται εξετάσεις. Ο γιατρός ελέγχει την κατάσταση των ενδοκρινών αδένων και τη λειτουργία των αναπαραγωγικών οργάνων. Υποχρεωτική είναι η γενική ανάλυση του αίματος και η ανάλυση των ούρων, που επιτρέπουν τον εντοπισμό της παρουσίας χρόνιων και μολυσματικών ασθενειών. Επιπλέον, υπάρχουν ειδικές εξετάσεις για τον προσδιορισμό του επιπέδου της σεξουαλικής διέγερσης ή της απουσίας της.

Με βάση τα διαγνωστικά αποτελέσματα, επιλέγεται η θεραπεία. Κατά κανόνα, η θεραπεία γίνεται και για τους δύο συντρόφους ταυτόχρονα. Εάν η νόσος έχει φυσιολογικά αίτια, ο γιατρός καθορίζει ειδικές φυσιοθεραπευτικές διαδικασίες και φάρμακα. Με ψυχολογική στενή ψυχρότητα, ο ψυχολόγος χρειάζεται βοήθεια

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9]

Πώς να καθορίσετε την ψυχρότητα;

Αυτό το ζήτημα παρουσιάζεται τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Και αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς η τρελή ταχύτητα της ζωής, η συνεχής συμφόρηση, η χρόνια έλλειψη ύπνου και η νευρική εξάντληση επηρεάζουν αρνητικά την κατάσταση της σεξουαλικής υγείας. Μόνο ο γιατρός μπορεί να καθορίσει τη σεξουαλική διαταραχή. Αλλά τέτοια συμπτώματα όπως η έλλειψη επιθυμίας για οικειότητα ακόμη και μετά από παρατεταμένη χάδι και αποστροφή προς το σεξ θα πρέπει να προκαλούν ανησυχία.

Στην αρχή, η οικεία ψυχρότητα είναι μερική, δηλαδή η ανάγκη για σεξ, αλλά σπάνια. Στην περίπτωση αυτή, η προκαταρκτική χαλάρωση προκαλεί έλξη, αλλά αυτό δεν αρκεί για την πλήρη γειτνίαση. Επομένως, μια γυναίκα (ένας άντρας) αποφεύγει το σεξ ή έρχεται σε επαφή μόνο για να ικανοποιήσει έναν σύντροφο.

Προσδιορίστε την παραβίαση μπορεί να είναι και από εξωτερικές ενδείξεις. Πολλές γυναίκες γίνονται συγνώμη, ευερέθιστες, φιλόδοξες. Δηλαδή, οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να διαγνώσετε με ακρίβεια τη διαταραχή δεν είναι τόσο πολύ. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να προσδιορίσουμε την πραγματική αιτία της ασθένειας και να την εξαλείψουμε.

Δοκιμή για ψυχρότητα

Η δοκιμή σάς επιτρέπει να προσδιορίσετε την παρουσία σεξουαλικής δυσλειτουργίας και να ξεκινήσετε τη θεραπεία της. Υπάρχουν ειδικές δοκιμασίες-ερωτηματολόγια για άντρες και γυναίκες που βοηθούν στον εντοπισμό προβλημάτων στην οικεία ζωή. Εξετάστε το απλούστερο τεστ για τις γυναίκες, για να το περάσετε θα πρέπει να απαντήσετε στις ακόλουθες ερωτήσεις:

 1. Έχετε όνειρα ερωτικού περιεχομένου, πόσο συχνά;
 2. Είστε ξύπνησε από αρσενικά φιλιά και χαϊδεύει;
 3. Έχετε ερωτικές φαντασιώσεις;
 4. Πώς νιώθεις σχετικά με τα συναισθηματικά φιλμ και τα προγράμματα;

Εάν τουλάχιστον μία ερώτηση έχετε μια θετική απάντηση, τότε δεν μπορείτε να αμφιβάλλετε την κανονικότητά σας. Μια πραγματικά ψυχρή γυναίκα θεωρείται ότι είναι εντελώς αδιάφορη για το σεξ, δεν βιώνει ποτέ σεξουαλική επιθυμία και οργασμό. Όλοι οι άλλοι τύποι σεξουαλικών διαταραχών, δηλαδή, δυσκολία στην επίτευξη ή σπάνιος οργασμός, μπορούν να διορθωθούν.

Για τους άνδρες, υπάρχει επίσης μια δοκιμή, με την οποία είναι δυνατόν να εντοπιστεί ανεπαρκής σεξουαλική επιθυμία και προβλήματα με την ανέγερση. Ας εξετάσουμε τα βασικά ερωτήματα:

 • Μήπως πάσχετε από συχνή κατάθλιψη του ενθουσιασμού και της σεξουαλικής επιθυμίας;
 • Έχετε έλλειψη ζωτικότητας και ενέργειας;
 • Παρατηρήσατε μείωση της αντοχής και της ανικανότητας;
 • Είχατε πρόσφατες διακυμάνσεις του βάρους προς την κατεύθυνση της μείωσης;
 • Βιώνετε τη χαρά της ζωής;
 • Συχνά πάσχετε από κακή διάθεση και ευερεθιστότητα;
 • Μπορείτε να κοιμηθείτε αμέσως μετά το δείπνο;
 • Έχει μειωθεί η εργασιακή σας ικανότητα;
 • Πόσο συχνά (τον τελευταίο μήνα) δεν επιτυγχάνετε την ανέγερση που είναι απαραίτητη για το σεξ;
 • Πόσο συχνά (τον τελευταίο μήνα) δεν καταφέρατε να διατηρήσετε μια στύση μέχρι το τέλος της οικειότητας;
 • Πόσο συχνά (τον τελευταίο μήνα) δεν έχετε οργασμό;
 • Μήπως πάσχετε από ένα σύνθετο κατωτερότητας και την αυτοπεποίθηση;
 • Η επερχόμενη οικειότητα σας κάνει νευρικό και ανησυχούν εξαιτίας πιθανής αποτυχίας;

Αν έχετε τουλάχιστον δύο θετικές απαντήσεις στις ερωτήσεις 1 έως 8, τότε αυτό δείχνει μείωση της ανδρικής ορμόνης φύλου. Οι θετικές απαντήσεις στις ερωτήσεις 9 έως 13 δείχνουν σοβαρά προβλήματα σεξουαλικής υγείας και απαιτούν ιατρική περίθαλψη.

Ποιος θα επικοινωνήσει;

Θεραπεία της ψυχρότητας

Η θεραπεία της ψυχρότητας αρχίζει με τη διάγνωση του προβλήματος και την καθιέρωση της αιτίας που την προκάλεσε. Τα φάρμακα σπάνια συνταγογραφούνται, επειδή δεν υπάρχει αποτελεσματικό διεγερτικό που θα σας επιτρέψει να βιώσετε οργασμό. Υπάρχουν όμως μέσα που αυξάνουν προσωρινά τη διέγερση και, σε συνδυασμό με άλλες θεραπευτικές διαδικασίες, δίνουν θετικό αποτέλεσμα. Εάν η διαταραχή σχετίζεται με το έργο του νευρικού συστήματος, τα καταπραϋντικά και διεγερτικά φάρμακα χρησιμοποιούνται για την ομαλοποίηση της λειτουργίας του.

Μέχρι πρόσφατα, η σεξουαλική ψυχρότητα αντιμετωπίστηκε με ορμονικά φάρμακα, αλλά αυτές οι θεραπείες δεν είναι δημοφιλείς αυτές τις μέρες λόγω πολλών παρενεργειών. Αλλά η χρήση αρσενικών ορμονών αυξάνει τη στενή έλξη των γυναικών. Αυτό συμβαίνει επειδή επηρεάζουν τις περιοχές του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνες για τη διέγερση. Ωστόσο, μια τέτοια θεραπεία πρέπει να γίνεται από γιατρό, αφού η κατάχρηση ορμονών μπορεί να οδηγήσει σε παθολογικές αλλαγές στο σώμα και παρενέργειες.

Η σύνθετη θεραπεία πρέπει να περιλαμβάνει φυσικοθεραπευτικές διαδικασίες που αυξάνουν τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα. Πρόκειται για διαδικασίες λάσπης, άρδευση οικείων οργάνων με ειδικές λύσεις, καθιστικά λουτρά και άλλα. Αλλά αυτός ο τύπος θεραπείας θα πρέπει να διεξάγεται μόνο μετά από την άδεια του γιατρού. Έτσι, εάν μια γυναίκα έχει κύστεις, όγκους ή μεταβολές στο μέγεθος της μήτρας, τότε η φυσιοθεραπεία αντενδείκνυται. Για να εξομαλύνεται ο ενθουσιασμός και να εξαλείφεται η ψυχρότητα, χρησιμοποιούνται συχνά ειδικές σωματικές ασκήσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση των μυών του κοιλιακού και του πυελικού εδάφους. Το μασάζ των ποδιών, οι διαδικασίες ύδρευσης και οποιουδήποτε άλλου είδους χαλάρωσης, έχουν επίσης θετική επίδραση στην οικεία υγεία.

Ας εξετάσουμε ορισμένες μεθόδους που επιτρέπουν την εξάλειψη της σεξουαλικής δυσλειτουργίας:

 • Η αρωματοθεραπεία - τα αιθέρια έλαια έχουν ευεργετική επίδραση σε όλα τα συστήματα του σώματος και δεν έχει σημασία σε ποια μορφή χρησιμοποιούνται. Μπορεί να είναι ένα μασάζ με έλαια ή ένα ζεστό μπάνιο. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε λάδι μελιτζάνας, φασκόμηλο, neroli, λεβάντα, περγαμόντο. Ένα καλό αποτέλεσμα ασκείται από τα κρύα περιτυλίγματα με ένα πανί εμποτισμένο σε αρωματικά έλαια. Βελτιώνει τη διάθεση, αυξάνει τον τόνο και τον ενθουσιασμό.
 • Αυτοεκπαίδευση ή αυτο-ύπνωση, αναφέρεται επίσης σε μεθόδους που σας επιτρέπουν να απαλλαγείτε από τη σεξουαλική ψυχρότητα. Για να γίνει αυτό, πρέπει να χαλαρώσετε εντελώς, για λίγο, ξεχνώντας τα προβλήματα και εστιάζοντας στο σώμα σας. Μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας που βρίσκεται στην παραλία κάτω από τον καυτό ήλιο σε ζεστή άμμο.
 • Η σωστή διατροφή - η σεξουαλική έλξη βοηθά στην αποκατάσταση των φυσικών αφροδισιακών φυτών. Αυτά είναι ginseng, βασιλικός πολτός, damian, γύρη, θαλασσινά, καρύδια, μπαχαρικά, σοκολάτα, φράουλες, αβοκάντο και άλλα. Αυτά τα προϊόντα είναι εξαιρετικά αντικαταθλιπτικά και περιέχουν ορμόνες απαραίτητες για οικεία ζωή.

Θεραπεία της ψυχρότητας στο σπίτι

Η θεραπεία στο σπίτι μπορεί να πραγματοποιηθεί με μεθόδους εναλλακτικής ιατρικής. Εξετάστε τις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές συνταγές:

 • Αναμείξτε 100 ml ζεστού νερού με σταγόνες αλκοολούχου βάμματος του τριαντάφυλλου ραδιόφωνο (15 σταγόνες). Η λύση πρέπει να λαμβάνεται 3-4 φορές την ημέρα, 30 λεπτά πριν από τα γεύματα για 2-3 μήνες. Παρόμοιες ιδιότητες έχουν ένα βάμμα εκχυλίσματος eleutherococcus, βάμμα ginseng, aralia και κατιφέ.
 • Ρίχνουμε μερικά κουταλιές ξηρών φύλλων φραγκοστάφυλου με 1,5 λίτρα βραστό νερό. Το μείγμα επιμένει για 3-4 ώρες, μετά από το οποίο πρέπει να φιλτραριστεί και να πάρει ½ φλιτζάνι πριν από κάθε γεύμα. Για να βελτιώσετε τη γεύση στην έγχυση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι.
 • 4 κουταλιές ξηρού χόρτου νύχτας βιολετί συμπληρώστε 500 ml καρότων και βάζετε σε ένα καλά κλεισμένο γυάλινο μπολ για 14 ημέρες. Ο πράκτορας πρέπει να ανακινείται καθημερινά. Μόλις η ένωση εγχυθεί, πρέπει να φιλτραριστεί και να ληφθεί 1 κουταλιά 30 λεπτά πριν από τα γεύματα. Η διάρκεια της θεραπείας είναι από 5-8 μήνες.
 • Αναμειγνύονται σε ίσες αναλογίες από τσουκνίδα, χαμομήλι, βαλσαμόχορτο και γοφούς. Η χορτοφαγική συλλογή ψιλοκομμένο, και ρίχνουμε 250 ml νερό, αφήνοντας να εγχυθεί για 2-3 ώρες. Μετά από αυτό, το φάρμακο πρέπει να φιλτραριστεί και να ληφθεί ½ φλιτζάνι 3-4 φορές την ημέρα για 1-2 μήνες.

Πώς να απαλλαγείτε από την ψυχρότητα;

Έτσι, η μακρά απουσία οικιακού ενθουσιασμού, η αδυναμία να πάρει οργασμό και αποστροφή στο σεξ μπορεί να θεωρηθεί πολύ σοβαρή. Υπάρχουν πολλά αίτια της ασθένειας. Μπορεί να είναι διάφοροι αρνητικοί ψυχολογικοί παράγοντες, νευρικές διαταραχές ή προβλήματα στο επίπεδο της φυσιολογίας. Επομένως, προκειμένου να εξαλειφθεί η αποστροφή προς την οικειότητα, είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί η αιτία που την προκάλεσε. Για τους σκοπούς αυτούς είναι απαραίτητο να υποβληθεί σε εξέταση στον γυναικολόγο, τον ενδοκρινολόγο, τον ψυχίατρο και τον σεξουαλικό θεραπευτή.

Αν δεν αποκαλυφθούν ασθένειες, τότε πιθανότατα η σεξουαλική δυσλειτουργία σχετίζεται με την αδυναμία χαλάρωσης και εμπιστοσύνης του συντρόφου. Για αυτούς τους λόγους, αξίζει να μιλάτε ειλικρινά με τον σύντροφο της ψυχής σας, δημιουργώντας μια ρομαντική και συναρπαστική ατμόσφαιρα. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις προκαταρκτικές χαϊδεύει, καθώς θα επιτρέψει τον μέγιστο ενθουσιασμό και την πλήρη ικανοποίηση από το σεξ.

Συνωμοσία από την ψυχρότητα

Η συνωμοσία αναφέρεται στην εναλλακτική ιατρική. Δεν μπορεί να βλάψει το σώμα, αλλά όταν πιστεύει στις θεραπευτικές ιδιότητες της λέξης και τηρώντας τους κανόνες της προφοράς συνωμοσίας, είναι δυνατόν να αποκατασταθεί η οικεία υγεία.

 1. Αυτή η συνωμοσία διαβάζεται ενώ βγαίνει ένα μπάνιο: "Μια μητέρα γέννησε μια γυναίκα, μια γυναίκα αποδέχτηκε μια γυναίκα, προσεύχομαι σε μια γυναίκα, θα φανώ σε μια γυναίκα στον Θεό. Για τον σύζυγο στην ευχαρίστηση, για τον εαυτό του σε γλυκά. Αμήν. " Ολοκληρώνοντας τις διαδικασίες ύδρευσης, αξίζει να πείτε: "Η Voditsa έφυγε, η ψυχρότητα μου έβγαλε. Ακριβώς! ". Το οικόπεδο μπορεί επίσης να διαβαστεί στο κρεβάτι, να ισιώσει το κρεβάτι, να προετοιμαστεί για κρεβάτι.
 2. Για να αυξήσετε τη συναισθηματική διέγερση και την ευαισθησία, διαβάστε τις παρακάτω λέξεις: "Θα ανοίξω την τσάντα μου. Θα βρω το πορτοφόλι μου σε αυτό. Θα βγάλω τρία νομίσματα από το πορτοφόλι μου. Ένα νόμισμα είναι παλιό και δεν χρησιμοποιείται πλέον. Αυτό - τα λάθη μου από το παρελθόν, η χρονολόγηση, ο πόνος και η αγάπη μου είναι παλιά. Θα πάρω το δεύτερο νόμισμα, ήδη σύγχρονο, αλλά φθαρμένο, βρώμικο, περπατώντας στα χέρια. Αυτό το νόμισμα είναι η κόπωση μου, οι απογοητεύσεις μου, οι απώλειές μου. Θα το κοιτάξω προσεκτικά, θα χαμογελάσω και θα ανατριχίω με πικρία. Θα πάρω το τρίτο νόμισμα, ένα νόμισμα άλλου κράτους. Αυτό το νόμισμα είναι όμορφο, ελπιδοφόρο, αλλά για μένα είναι άχρηστο. Θα το κοιτάξω, θα το θαυμάσω, θα το βάλω στη γροθιά με άλλα νομίσματα και θα πετάξω πάνω από τον αριστερό μου ώμο στην κόλαση! Για να με αφήσει για πάντα: ο πόνος μου, ο φόβος μου, η ψυχρότητα μου και τα συγκροτήματα μου! Θα έχω ένα πορτοφόλι στο οποίο θα βάλω νέα νομίσματα: το πάθος μου, την αγάπη μου, τη χαρά μου, την ευχαρίστησή μου. Ένας νέος κόσμος για μένα έρχεται. Νέα μέσα υπολογισμού θα είναι μαζί τους, οι άνθρωποι και ο κόσμος ».
 3. Πριν πάτε στο κρεβάτι με έναν σύντροφο, καπνίστε ένα δωμάτιο με θυμίαμα ή καπνό κέδρου, διαβάζοντας τα ακόλουθα λόγια: "Smoke Dymovich, πάρτε την εξαπάτηση της γυναίκας μου! Και θα ήθελα και θέλω, επιθυμώ και αγαπώ τον σύζυγό μου! Καθώς ο καπνός καπνίζει, έτσι και η αγάπη μου θα καεί! Θα αγαπώ με πάθος και θα επιθυμούσα! Εύχομαι μια γυναίκα να γίνει! Η συνωμοτική μου λέξη είναι ισχυρή και ανθεκτική! Αμήν! Αμήν! Αμήν! ".

trusted-source[10]

Πρόληψη της ψυχρότητας

Ως προληπτικό μέτρο, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην κατάσταση, η οποία θα επιτρέψει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απελευθέρωση των δύο εταίρων. Ο φόβος να φανεί γελοίο, φόβος για ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, έλλειψη χρόνου ή βιασύνη, εμποδίζουν τη σεξουαλική διέγερση. Η εξάλειψη των παραπάνω παραγόντων μπορεί να δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις για μια ιδανική οικειότητα.

Η θεραπεία των γυναικολογικών και ουρολογικών ασθενειών, των διαταραχών του νευρικού συστήματος και των ασθενειών των εσωτερικών οργάνων, περιλαμβάνεται επίσης στο προληπτικό συγκρότημα της στενής ψυχρότητας. Δεδομένου ότι οι φυσιολογικοί παράγοντες έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη σεξουαλικότητα, και δεν δίνουν την ευκαιρία να επικεντρωθούν στον σύντροφο. Ο αυνανισμός, δηλαδή η αυτοπεποίθηση, είναι μια άλλη μέθοδος που σχετίζεται με τα μέσα πρόληψης μιας ασθένειας.

Πρόβλεψη ψυχρότητας

Η πρόβλεψη είναι συνήθως ευνοϊκή. Η έγκαιρη προσφυγή σε ιατρική περίθαλψη και ο εντοπισμός της αιτίας της σεξουαλικής δυσλειτουργίας βοηθούν στην αποκατάσταση της διέγερσης. Ακόμη και η πιο παραμελημένη, δηλαδή η χρόνια σεξουαλική ψυχρότητα προσφέρεται για θεραπεία. Η αλήθεια στην περίπτωση αυτή είναι η μακροχρόνια θεραπεία και για τους δύο εταίρους, τα αποτελέσματα των οποίων δικαιολογούν τις προσπάθειες που καταβάλλονται.

Η ψυχρότητα είναι ένας ιατρικός όρος που δηλώνει τη σεξουαλική δυσλειτουργία, δηλαδή την αδυναμία ικανοποίησης από την οικειότητα. Η έλλειψη άγχους, οι τακτικές ιατρικές εξετάσεις, η σωστή διατροφή, ο υγιεινός τρόπος ζωής και ο αγαπημένος συνεργάτης είναι ο βασικός κανόνας όχι μόνο για μια ευτυχισμένη ζωή αλλά και για ένα υγιές σεξ.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.