^

Υγεία

Σεξολόγο

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 20.11.2021
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Η σεξολογία κατέχει σημαντική θέση μεταξύ των επιστημών που ασχολούνται με τη σχέση μεταξύ των αντίθετων φύλων. Μεταξύ των περιοχών με τις οποίες ασχολείται η σεξουαλική πράξη, είναι απαραίτητο να αποδίδονται όχι μόνο παραβιάσεις σε "φυσιολογική" σεξουαλική ζωή, αλλά και σε σεξουαλικές αποκλίσεις. Ο εκπρόσωπος αυτής της επιστημονικής πειθαρχίας είναι ο σεξολόγος. Ο σεξολόγος είναι ένας γιατρός που αγωνίζεται με σεξουαλικές διαταραχές ανθρώπων και προσπαθεί να τους σώσει από πολλά προβλήματα.

Η σεξουαλικότητα είναι μια πειθαρχία που μπορεί να χαρακτηρίσει τη φυσιολογική σεξουαλική ζωή ενός ατόμου, καθώς και να μελετήσει σεξουαλικές συνήθειες. Στην πραγματικότητα, ένας σεξολόγος μπορεί όχι μόνο να καταλάβει τα προβλήματα μιας σεξουαλικής φύσης, αλλά και να βοηθήσει τους ανθρώπους να αισθάνονται τη γεύση της ζωής.

Για να γίνει καλός ειδικός σε αυτό το θέμα, πρέπει να δοθεί προσοχή σε συναφείς κλάδους όπως η βιολογία, η παιδαγωγική, οι στατιστικές, η κοινωνιολογία, η ψυχολογία και, σε ορισμένες περιπτώσεις, η εγκληματολογία.

Ο σεξολόγος έχει γνώση σχετικά με τη σχέση ενός άνδρα και μιας γυναίκας, τη σεξουαλικότητα και την οικεία ζωή. Επιπλέον, πρέπει να είναι καλά προσανατολισμένη στη σεξουαλική παθολογία, η οποία μπορεί να εκδηλωθεί ως εμμονή με το σεξ, μια έλξη για επαφές του ίδιου φύλου ή παρενόχληση παιδιών.

Είναι καθήκον και καθήκον του σεξολόγου να μην επιβάλλει ορισμένα στερεότυπα ή πρότυπα, αλλά να εντοπίζει την αιτία της εξέλιξης αποκλίσεων στην ανθρώπινη συμπεριφορά. Στο μέλλον, είναι απαραίτητο να γίνει ένα σχέδιο για τη διόρθωση της σεξουαλικής παθολογίας και να απομακρυνθεί σταδιακά ένα άτομο από παθολογική κατάσταση.

trusted-source[1], [2], [3]

Ποιος είναι σεξολόγος;

Ξέρετε ποιος είναι αυτός ο σεξολόγος; Πρόκειται για έναν ειδικό που ασχολείται με τη θεραπεία ασθενειών από τη σεξουαλική σφαίρα. Επιπλέον, διορθώνει τη σεξουαλική συμπεριφορά και επίσης προσπαθεί να αντιμετωπίσει πολλά βασικά προβλήματα. Έτσι, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ζωής κάθε ανθρώπου. Εάν υπάρχουν προβλήματα σε αυτό το ζήτημα, θα πρέπει να τα διορθώσετε. Αυτό το θέμα αντιμετωπίζεται επίσης από έμπειρο σεξολόγο. Συμβαίνει ότι οι άνθρωποι έχουν προβλήματα με τη σχέση των φύλων. Και όλα αυτά συμβαίνουν σε ψυχολογικό επίπεδο. Φυσικά, αυτό συνεπάγεται μια σειρά δυσάρεστων συνεπειών, οι οποίες πρέπει να καταπολεμηθούν. Με όλα αυτά τα ερωτήματα και να ζητήσετε βοήθεια από έναν σεξολόγο. Αυτός, με τη σειρά του, προσπαθεί να προσδιορίσει την αιτία μιας τέτοιας συμπεριφοράς ή φαινομένου και στη συνέχεια να ορίσει "θεραπεία".

Ένας σεξολόγος μπορεί να θεωρηθεί ακόμη και ένα είδος ψυχολόγου, αλλά μόνο σε ένα συγκεκριμένο ζήτημα. Γενικά, η επιστήμη της σεξολογίας είναι πολύ ευρεία και κάθε χρόνο περιλαμβάνει σταδιακά νέες ιδέες και κατευθύνσεις. Ο σεξολόγος με τη σειρά του προσπαθεί να λύσει όλα αυτά και να βοηθήσει τους ανθρώπους να επιτύχουν αρμονία στη σεξουαλική τους ζωή.

Για να εξασφαλίσουν πλήρη βοήθεια, χρησιμοποιούν όχι μόνο τις αρχές της σεξουαλικής, αλλά και άλλες επιστήμες που βοηθούν να εξετάσουμε το πρόβλημα από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Αυτές περιλαμβάνουν την κοινωνιολογία, τη σεξτοπαθολογία, την ψυχοθεραπεία, την ψυχανάλυση, την ψυχοσωματική, την οικογενειακή ψυχολογία και την ψυχολογική διόρθωση.

Πριν καθορίσει το ποσό της απαραίτητης φροντίδας, ένας σεξολόγος πρέπει να μάθει την κατεύθυνση της εργασίας. Αυτό μπορεί να είναι φυσιολογική σεξουαλική, ιατρική, εθνο-πολιτισμική και ακόμη και εγκληματική.

Η φυσιολογική σεξουαλικότητα φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα απουσία παθολογικών ανωμαλιών στον άνθρωπο από ιατρική άποψη. Ιατρικά ή κλινικά - είναι σε θέση να εντοπίσει παραβιάσεις που προκαλούν προβλήματα στη σεξουαλική υγεία και των δύο φύλων, αλλά και αγώνες μαζί τους και προσπαθεί να αποτρέψει την επανεμφάνιση τους.

Η εθνοκεντρική σεξιολογία μελετά τις ιστορικά μορφωμένες πολιτισμικές διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών. Όσον αφορά την εγκληματική κατεύθυνση της σεξουαλικής συμπεριφοράς, ο σεξολόγος βοηθά στη διερεύνηση ενός εγκλήματος ή ακόμα και είναι σε θέση να αποτρέψει τη σεξουαλική βία.

Πότε πρέπει να πάω σε σεξολόγο;

Συνειδητοποιείτε πότε πρέπει να πάτε σε σεξολόγο και το χρειάζεστε; Πρέπει λοιπόν να γίνει κατανοητό ότι αυτός ο ειδικός ασχολείται με διάφορα ζητήματα σχετικά με τη σεξουαλική ζωή των ανθρώπων. Είναι σε θέση να επιλύσει πολλά θέματα που σχετίζονται τόσο με την ψυχολογία όσο και με την ιατρική. Στην πραγματικότητα, αυτός είναι ένας ειδικός με ένα ευρύ προφίλ. Επομένως, πότε πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί του;

Στην πραγματικότητα, οι λόγοι για να έρθει στη ρεσεψιόν μπορεί να είναι πολλά. Το πρώτο θέμα σχετίζεται με την εξαφάνιση της σεξουαλικής επιθυμίας, στην περίπτωση αυτή, ο εμπειρογνώμονας προσπαθεί να ανακαλύψει τον λόγο και με βάση αυτό ασχολείται με το πρόβλημα. Επιπλέον, οι έφηβοι δεν είναι σπάνιοι επισκέπτες ενός σεξολόγου. Εξάλλου, η νεότερη γενιά πρέπει να εξηγήσει με έξυπνο τρόπο όλες τις λεπτομέρειες της σεξουαλικότητας της ζωής, έτσι ώστε στο μέλλον να μην υπάρχουν προβλήματα.

Οι άνδρες πρέπει να δώσουν προσοχή στην εμφάνιση ορισμένων κλινικών εκδηλώσεων, οι οποίες υποδηλώνουν την εμφάνιση της εξέλιξης των παραβιάσεων στη σεξουαλική τους σφαίρα. Έτσι, όταν δεν υπάρχει επιθυμία για σεξουαλική επαφή και έλξη στο αντίθετο φύλο, παραβιάζει ή να καθυστερήσουν την εκσπερμάτιση, έλλειψη ή εκπομπή ληθαργικό εμφάνιση στύση πρέπει να ζητήσει βοήθεια από σεξολόγο.

Επιπρόσθετα, είναι δυνατή η οργασμική ακεδονία, οι πονοκέφαλοι μετά τη συνουσία ή η δυσφορία, ο πριαπισμός ή η ταλαιπωρία κατά τον αυνανισμό.

Πότε πρέπει να πάω σε μια σεξολόγο στο γυναικείο τμήμα του πληθυσμού; Μπορεί να μην έχουν κανέναν ενθουσιασμό ή ευχαρίστηση, κάτι που είναι συνηθέστερο στις γυναίκες που έχουν υποανάπτυκτη αναπαραγωγική συσκευή μετά από μολυσματικές ασθένειες στο παρελθόν ή αμβλώσεις.

Επίσης, μην ξεχνάτε τη συγγενή παθολογία, με αποτέλεσμα ένα εμπόδιο στο γεννητικό σύστημα. Σπασμός είσοδο του κόλπου, η οποία προκαλεί ένα τονωτικό συσπάσεις της μήτρας κατά τη διάρκεια της συνουσίας, σπασμωδικές μυς του κόλπου και τους μηρούς με τα συνοδευτικά αίσθηση του πόνου μπορεί να εμποδίσει την πλήρη χαλάρωση και ικανοποίηση. Συνήθως η κατάσταση αυτή παρατηρείται σε νεαρή ηλικία, ελλείψει σεξουαλικής εμπειρίας.

Οι οδυνηρές αισθήσεις μπορούν να ενοχλήσουν σε όλη τη σεξουαλική επαφή παρουσία χρόνιας ή οξείας παθολογίας φλεγμονώδους φύσης στον τράχηλο, τον κόλπο, καθώς και σε νεοπλασματικά νεοπλάσματα των προσαρτημάτων.

Επιπλέον, ο εμπειρογνώμονας είναι ικανός να κατανοήσει τα ζητήματα των σεξουαλικών σχέσεων μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Ψυχρότητα, προβλήματα με δύναμη, ανέγερση και ακόμη και έλλειψη οργασμού, όλα αυτά είναι σε θέση να λύσουν το σεξολόγο. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, και αποστέλλονται για βοήθεια σε αυτόν τον ειδικό.

Ποιες δοκιμές πρέπει να περάσετε σε σεξολόγο;

Ξέρετε ποιες δοκιμές πρέπει να περάσετε όταν απευθύνεστε σε έναν σεξολόγο και είναι απαραίτητο καθόλου; Στην πραγματικότητα, ένας σεξολόγος μπορεί να θεωρηθεί με κάποιο τρόπο ψυχολόγος, οπότε δεν είναι απαραίτητες δοκιμές για να ληφθεί αυτό. Κατά κανόνα, κατά την πρώτη εισαγωγή ο γιατρός εξετάζει τις καταγγελίες ενός ατόμου, τι τον ανησυχεί και προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να καταλάβει την αιτία της εμφάνισης αυτού ή εκείνου του φαινομένου. Επιπλέον, το κύριο είναι να αξιολογήσει τη συνολική συναισθηματική κατάσταση ενός ατόμου. Εξάλλου, στις περισσότερες περιπτώσεις τα πάντα βρίσκονται σε ψυχολογική κατάσταση και όλα τα προβλήματα προκύπτουν σε αυτό το επίπεδο.

Μετά την ολοκλήρωση της συνομιλίας, ο σεξολόγος δίνει τις κυριότερες συστάσεις σχετικά με αυτή ή αυτή την κατάσταση. Κατά κανόνα, πρόκειται για συμβουλές για τον τρόπο προσαρμογής του τρόπου ζωής, καθώς και για τους κύριους τρόπους επίλυσης του προβλήματος που έχει προκύψει. Εάν το πρόβλημα είναι πολύ δύσκολο, τότε μερικές φορές πρέπει να ακολουθήσετε μια σειρά ψυχολογικής βοήθειας. Δεν είναι καθόλου περίπλοκο, αλλά αποτελεσματικό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, διενεργείται πρόσθετη εξέταση. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιούνται εργαστηριακές και μεθοδολογικές μέθοδοι για τη διάγνωση παθολογικών καταστάσεων.

Ποιες δοκιμές πρέπει να περάσετε σε σεξολόγο; Για τον προσδιορισμό του συνολικού επιπέδου υγείας, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί μια κλινική ανάλυση στην οποία εξετάζεται το αίμα. Με τη βοήθεια της βιοχημικής ανάλυσης του, είναι δυνατόν να προσδιοριστεί η ποσότητα της κρεατινίνης, των αζωτούχων βάσεων, της χολερυθρίνης και των ηπατικών ενζύμων.

Επιπλέον, το αίμα θα πρέπει να εξετάζεται με βακτηριακή καλλιέργεια, PCR ή ELISA.

Επίσης, τα ούρα θα πρέπει να αναλύονται χρησιμοποιώντας μια γενική ανάλυση. Όσον αφορά το ορμονικό υπόβαθρο, για τη διάγνωση του, απαιτείται ποσοτικός προσδιορισμός των θυρεοειδικών ορμονών και των ορμονών φύλου (τεστοστερόνη και οιστρογόνα).

Στους άντρες, πρέπει να αναλύσετε την εκσπερμάτιση και την έκκριση του προστάτη, να πάρετε μια κηλίδα από την ουρήθρα. Οι γυναίκες πρέπει να κάνουν μια δοκιμασία επιδερμίδας με τον κολπικό βλεννογόνο.

Τι διαγνωστικές μέθοδοι χρησιμοποιεί ένας σεξολόγος;

Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε ποιες διαγνωστικές μέθοδοι χρησιμοποιεί ο σεξολόγος; Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν ειδικές διαγνωστικές μέθοδοι. Πρώτα απ 'όλα, ένας ειδικός προσπαθεί να ακούει ένα άτομο, να κατανοεί την αιτία της εμφάνισης του φαινομένου και μόνο, και στη συνέχεια εκχωρεί τρόπους επίλυσης.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας ειδικός μπορεί να χρειαστεί κάποιες δοκιμές. Έτσι, το πρώτο πράγμα είναι μια κλινική και βιοχημική εξέταση αίματος. Με βάση αυτό μπορείτε να καταλάβετε αν όλα είναι φυσιολογικά στο ανθρώπινο σώμα. Μετά από όλα, στην πραγματικότητα, πολλά προβλήματα μπορούν να προκύψουν με βάση την παρουσία οποιασδήποτε ασθένειας ή διαταραχής. Επιπλέον, εξετάζεται ο θυρεοειδής αδένας. Φυσικά, πρέπει επίσης να καθορίσετε το επίπεδο τεστοστερόνης στο σώμα ενός άνδρα. Στο θηλυκό σώμα, ελέγχεται το επίπεδο των οιστρογόνων.

Εάν το πρόβλημα δεν έγκειται στην ψυχολογία, τότε σε αυτή την περίπτωση ένα άτομο στέλνεται σε έναν εξειδικευμένο ειδικό. Μετά από όλα, μερικές φορές μερικές ερωτήσεις ο σεξολόγος απλά δεν μπορεί να λύσει. Ως εκ τούτου, πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν αρμόδιο γιατρό.

Όταν εντοπίζεται η αιτία των διαταραχών, που συνίσταται στην παρουσία μιας χρόνιας φλεγμονώδους εστίασης, τότε είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί φαρμακευτική αγωγή. Εάν οι διαταραχές συσχετίζονται με το αναπαραγωγικό σύστημα, συνιστάται να χρησιμοποιείτε αντανακλαστική θεραπεία, δονητική άσκηση ή οικεία πλαστικά.

Ένα τεράστιο βήμα προς την επίλυση του προβλήματος θεωρείται η εμπιστευτική επαφή του σεξολόγου και του ασθενούς, καθώς και η συνειδητοποίηση των τελευταίων αιτιών της παθολογίας και της επιθυμίας να την νικήσουμε.

Επιπλέον, η θεραπεία πρέπει να αφορά και τους δύο εταίρους, δεδομένου ότι είναι σημαντικό να υποστηρίξετε ένα αγαπημένο και να συνεργαστείτε για την επίλυση του προβλήματος. Αυτό απαιτεί τακτικές επισκέψεις στο γιατρό και προσεκτική εφαρμογή των συμβουλών του.

Για μια πιο λεπτομερή μελέτη των αιτίων της νόσου στην οικεία σφαίρα της ζωής, το φύλο θεραπευτής αναλύει το σπέρμα, μια μελέτη χρησιμοποιώντας Doppler αγγειακή γεννητικά όργανα, και η μέθοδος υπέρηχη διάγνωση του προστάτη μέσω του ορθού.

Ο υπέρηχος των οργάνων που παράγουν ορμόνες, η ανάλυση του επιπέδου των ορμονών και η μικροσκοπία των κηλίδων με τη σειρά τους συμβάλλουν στην εκτίμηση της έκτασης του προβλήματος.

Τι κάνει ένας σεξολόγος;

Είναι απαραίτητο να καταλάβουμε τι κάνει ο σεξολόγος και πότε να επικοινωνήσει μαζί του. Το κύριο καθήκον του σεξολόγου είναι να βοηθήσει εκείνους τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε δυσφορία ή αλλαγές στη σεξουαλική τους ζωή. Πολύ συχνά στην πράξη, ένας γιατρός αναλαμβάνει τα καθήκοντα ενός σεξολόγου και ενός σεξ θεραπευτή.

Στην πραγματικότητα, τα προβλήματα και στις δύο περιπτώσεις είναι σχεδόν η ίδια φύση της ανάπτυξης. Διαθέτοντας βαθιά γνώση στις περισσότερες σχετικές επιστήμες, ο σεξολόγος είναι σε θέση να εντοπίσει την πραγματική αιτία της σεξουαλικής παθολογίας και να απαλλαγεί σταδιακά από αυτό. Τα προβλήματα μπορεί να αφορούν την προσωπική ζωή, τις οικογενειακές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και την επιρροή των παραγόντων γύρω από τη σεξουαλική δραστηριότητα.

Τα καθήκοντα του σεξολόγου είναι να θεραπεύσει τις υπάρχουσες διαταραχές στη σεξουαλική σφαίρα, την ανανέωση της αρμονίας και τη διόρθωση των σχέσεων μεταξύ των συνεργατών στην οικεία και καθημερινή ζωή. Επίσης, ο σεξολόγος διαδραματίζει έναν βοηθητικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός νεαρού ζευγαριού ως μονάδα της κοινωνίας. Αυτό ισχύει ακόμη και για ζευγάρια που είναι πρόθυμα να προσπαθήσουν ξανά να οικοδομήσουν μια σοβαρή σχέση μετά από μια ανεπιτυχή προσπάθεια στο παρελθόν.

Αυτός ο ειδικός ασχολείται με όλα τα σεξολογικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Έτσι, προσεγγίζει μερικές ερωτήσεις από την πλευρά της ψυχολογίας, άλλωστε, στην πραγματικότητα, παρόμοια φαινόμενα δεν προκύπτουν ακριβώς έτσι. Φυσικά, υπάρχουν και προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν και δεν εφαρμόζονται καθόλου στην ψυχολογία. Εκτός από την κατανόηση των προβλημάτων, αυτός ο ειδικός πρέπει να είναι σε θέση να βοηθά με τον κατάλληλο τρόπο τους ανθρώπους. Πρέπει να καταλάβει τέτοιες επιστήμες όπως η κοινωνιολογία, η ψυχολογία και ακόμη και η ιατρική.

Ο σεξολόγος είναι ειδικός σε ένα ευρύ πεδίο, πολλές επιστήμες θα πρέπει να του δώσουν. Δεν είναι τόσο εύκολο να βοηθήσουμε τους ανθρώπους στο σεξουαλικό ζήτημα. Πρέπει να διαγνώσει σωστά και να γνωρίζει τους τρόπους επίλυσης της κατάστασης. Μετά από όλα, χάρη σε τέτοιους ειδικούς, μπορείτε ακόμη να σώσετε την οικογένεια. Ως εκ τούτου, ένας τέτοιος γιατρός πρέπει να έχει όλες τις ιδιότητες ενός ψυχολόγου. Αλλά εκτός από την επίλυση ψυχολογικών προβλημάτων, ασχολείται και με άλλα θέματα, τα οποία θα συζητηθούν στην επόμενη παράγραφο.

Ποιες ασθένειες αντιμετωπίζονται από έναν σεξολόγο;

Ποιες ασθένειες αντιμετωπίζει ένας σεξολόγος και πότε να τον θεραπεύσει; Πρώτα απ 'όλα, αυτός ο ειδικός απευθύνεται όταν η σεξουαλική επιθυμία εξαφανίζεται. Και μπορεί να εξαφανιστεί ως προς τον συνεχή συνεργάτη της, και σε γενικές γραμμές. Αυτή η ερώτηση μπορεί να λύσει το σεξολόγο. Επιπλέον, ο ειδικός προσεγγίζεται σε θέματα ομοφυλοφιλίας, στυτικής δυσλειτουργίας, έλλειψης οργασμού και ψυχρότητας. Είναι όλα σχετικά με μη-ψυχολογικά προβλήματα.

Επιπλέον, ο σεξολόγος εξετάζει ζητήματα σχετικά με τη συνεχή εκκαθάριση της κατάστασης. Έτσι, συχνά οι άνθρωποι έχουν προβλήματα λόγω του άγχους ότι όλα θα πάνε στραβά. Στην περίπτωση αυτή, είναι απλώς απαραίτητο να εξεταστεί το θέμα από την άποψη της ψυχολογίας. Συμβαίνει επίσης ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να οδηγήσουν μια σεξουαλική ζωή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σε αυτό το τεύχος βοηθάει στην κατανόηση αυτού του ειδικού. Συχνά, ένας άνθρωπος έχει προβλήματα σε αυτό το υπόβαθρο, οπότε είναι σοφό να εξηγήσουμε στον άνθρωπο ολόκληρη την κατάσταση και να τον διαβεβαιώσω ότι όλα είναι φυσιολογικά. Επιπλέον, οι έφηβοι χρειάζονται κάποια συμβουλευτική πριν ξεκινήσουν τη σεξουαλική τους ζωή. Φυσικά, είναι δύσκολο να πεισθούν τα παιδιά να επισκεφθούν έναν σεξολόγο, αλλά αυτό είναι πραγματικά ικανό να απαλλαγεί από πολλά προβλήματα. Γενικά, το εύρος του έργου του σεξολόγου είναι πολύ ευρύ.

Το γυναικείο και το αρσενικό τμήμα του πληθυσμού μπορεί να είναι ασθενής ενός σεξολόγου λόγω του ευρέος πεδίου δραστηριότητάς του, το οποίο καλύπτει τόσο τις ψυχολογικές διαταραχές όσο και την παθολογία οργάνων. Ποιες ασθένειες αντιμετωπίζονται από έναν σεξολόγο;

Στις γυναίκες, συχνά παρατηρούνται οδυνηρές αισθήσεις στην αρχή ή σε διαδικασία σεξουαλικής επαφής, οι οποίες προκαλούνται από φλεγμονώδεις εστίες στα όργανα του αναπαραγωγικού συστήματος στο χρονικό στάδιο. Είναι επίσης δυνατό να μειωθεί η σεξουαλική έλξη στο αντίθετο φύλο λόγω ορμονικών αλλαγών στο σώμα.

Ποιες ασθένειες αντιμετωπίζονται από έναν σεξολόγο στους άνδρες; Από την παθολογία των αναπαραγωγικών οργάνων πρέπει να διακρίνουμε τις φλεγμονώδεις διαδικασίες στον αδένα του προστάτη, την ουρήθρα, την κολικιλίτιδα, την ορχίτιδα και την επιδιδυμίτιδα. Ως αποτέλεσμα παραβίασης της τοπικής κυκλοφορίας, μπορεί να αναπτυχθεί γάγγραινα του πέους ή του όσχεου.

Σε περίπτωση λοίμωξης που μεταδίδεται σεξουαλικά, η ασθένεια μπορεί να ανιχνευθεί και στους δύο συντρόφους. Για παράδειγμα, σύφιλη, έρπης, γονόρροια, AIDS, τριχονομία και μυκητιασική λοίμωξη των ουρογεννητικών οργάνων.

Στην περίπτωση μακροχρόνιων φλεγμονωδών ασθενειών, μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στη σεξουαλική σφαίρα, όπως η μειωμένη ισχύς ή η ταχεία εκσπερμάτωση.

Συμβουλές ενός σεξολόγου

Τι συμβουλή πρέπει να έχει κατά νου ο σεξολόγος και να τον ακούει. Η πλειοψηφία των οικογενειακών προβλημάτων αρχίζει ακριβώς το ίδιο με τις σεξουαλικές διαταραχές. Όταν αρχίζουν οι διαμάχες, η αμοιβαία παρεξήγηση, καθώς και τα σοβαρότερα προβλήματα, πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε τη σεξουαλική ζωή. Μετά από όλα, στις περισσότερες περιπτώσεις, όλα αρχίζουν εξαιτίας αυτού.

Αν ένας άνθρωπος δεν του αρέσει η σεξουαλική του ζωή, υπάρχουν κάποια προβλήματα με τη στύση, αλλά δεν υπάρχουν οδυνηρές αισθήσεις; Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να ζητήσετε βοήθεια από έμπειρο σεξολόγο. Εάν η νύχτα αναστατώνει συχνή ούρηση, και έτσι η ηλικία σας δεν έχει περάσει για 40; Όλα είναι προφανή, κατά πάσα πιθανότητα, είναι θέμα σεξουαλικής δυσλειτουργίας. Το πρόβλημα αυτό επιλύεται εύκολα από έναν σεξολόγο. Επομένως, μην παραβλέπετε την επίσκεψη αυτού του ειδικού.

Οι γυναίκες μερικές φορές δεν αισθάνονται σίγουροι και εξαιτίας αυτού υπάρχουν προβλήματα σεξουαλικής φύσης. Με αυτό πρέπει να αγωνιστείτε, όχι ανεξάρτητα, αλλά υπό την καθοδήγηση ενός έμπειρου σεξολόγου. Πολλοί από το δίκαιο σεξ δεν συνειδητοποιούν πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γυναικεία ομορφιά τους, καθώς και την ελκυστικότητα. Ανακαλύψτε και νιώστε ευπρόσδεκτοι και αγαπημένοι θα βοηθήσει έναν έμπειρο ειδικό.

Εάν η σεξουαλική ζωή δεν προσφέρει τόσο μεγάλη ευχαρίστηση, πόσο νωρίτερα, αξίζει να ακούσετε τις ακόλουθες συστάσεις: 

  1. Και οι δύο εταίροι θα πρέπει να χαλαρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη βοήθεια μιας συγκεκριμένης κατάστασης. Επιπλέον, είναι απαραίτητο για έναν άνδρα να λάβει υπόψη ότι για να προετοιμάσει μια γυναίκα για σεξουαλική επαφή, θα πρέπει να την προετοιμάσει. Αυτό απαιτεί προσοχή στη χάιδεμα και στις λέξεις, μετά την οποία θα "συντονιστεί" στο σωστό κύμα. 
  2. Οι γυναίκες πρέπει να αγαπούν το σώμα τους, έτσι θα είναι πιο χαλαροί και έτοιμοι να πάρουν έναν οργασμό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε για το σκοπό αυτό τα παιχνίδια σεξ, με τα οποία μια γυναίκα μπορεί να χαλαρώσει και να καταλάβει τι χρειάζεται για την ευχαρίστηση. 
  3. Οι συμβουλές ενός σεξολόγου γιατρού συνιστούν να αφιερώνετε περισσότερο χρόνο στο σεξουαλικό μέρος της ζωής, γιατί συχνά δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για αυτό. Επίσης, αξίζει να το διαφοροποιήσετε με τη φαντασία σας, ίσως η επιλογή μιας άλλης θέσης θα είναι μια λύση στη ψυχρότητα. 
  4. Το πιο σημαντικό είναι να ακούσετε το σώμα σας και να μιλήσετε με τον σύντροφό σας για το θέμα της οικειότητας. Έτσι, μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις προτιμήσεις του μισού σας και όχι μόνο να απολαμβάνετε τη μέγιστη ευχαρίστηση στον σύντροφό σας, αλλά και να μαθαίνετε οι ίδιοι νέες αισθήσεις. 

Σεξολόγος - αυτός είναι ο γιατρός που είναι σε θέση να αφαιρέσει τα συγκροτήματα και πάλι να δώσει την ευκαιρία να απολαύσετε τη ζωή στο έπακρο.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.